an1a Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 [quote name='moniqa']Dzięki. Dla mnie nie ma problemu, za to moi rodzice każdą zmiene przyjmują z niesamowita niechęcią i podejrzliwością, wiec jak im powiem że znowu wracamy na 2 posiłki, to będzie-"widzisz, same kłopoty z tym psem, znowu coś zmieniasz, trzeba było zostać przy starej karmie, a łupież sam przejdzie" :D :D :D Gorzej będzie, jak ja gdzieś wyjade, a oni mi na złośc z powrotem kpią Purine :roll:[/quote] U mnie było to samo :lol: jak zobaczyli jak pies super wygląda po zmianie karmy, zapierali się, że oni przecież mu Puriny nie kupowali, tylko jakąś inną :eviltong: później zasłaniali się "niepamięcią" :) Uświadom rodziców, pokaż składy, w Purinie głównym składnikiem są zboża, a krowy w domu nie macie, tylko psa ;) Co do posiłków zawsze słyszałam, że przy dużych psach najlepiej je rozdzielić na 2. Jeden zbytnio obciąża żołądek, pies dłużej go trawi, a jedzenie zalega w żołądku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tilia Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Moje też jedzą trawę- dużo trawy. Czasem nią wymiotują. Zawsze tak sie dzieje wiosną, moja suka która nie je Acany też to robi. Podobno pies w ten sposób obniża zakwaszenie organizmu (pozbywa się kwasów żołądkowych wymiotując lub gryząc źdźbła neutralizuje je). Podaję eksperymentalnie natkę pietruszki, podobno ma neutralizujące działanie, i czekam na różnicę i zachowaniu psów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 lupiez - gnebi nas od ponad pol roku...i sie poddalam - uznajde ze to nie kwestia karmy. Łupiez diagnozowany przez weta, bez zmian skronych, swedzenia. Kombinowalam z karmami, dodatkami - NIC Raz jest, potem na chwile znika potem znowu jest...wiec patrze czy sie nie drapie, czy sie zalatwia dobrze po karmie i tyle;) A trawa - to samo...zapomnialam weta zapytac, bo wydaje mi sie ze je dosc duzo trawy. I raczej nie wymiotuje nia Tilia - a jak z ta pietruszka? tak na surowo, posiekana - i pietruszka, korzen, czy "gora" ;) i ile itp:eviltong:moze byc na pw ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
martita Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 U nas wszelkie choroby skorne wyeliminowalam acana lamb&rice:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tilia Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Agnes- natka, posiekana czy porwana, całych listków nie chcą ;) podaję w twarożku, w proporcji- bardzo dużo zielonego i odrobina twarożku ze śmietanką lub serka wiejskiego. Podobno inne zieleninki (np pokrzywa) też tak działają ale jeszcze nie próbowałam. żeby nie był taki zupełny off- Acanę też jedzą. Ale niestety jest już ciepło i chrupki same zaczynają w ząbki kłuć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 [quote name='Tilia']Agnes- natka, posiekana czy porwana, całych listków nie chcą ;) podaję w twarożku, w proporcji- bardzo dużo zielonego i odrobina twarożku ze śmietanką lub serka wiejskiego. Podobno inne zieleninki (np pokrzywa) też tak działają ale jeszcze nie próbowałam.[/quote] dzieki sliczne:multi: i przepraszam za offa:oops: ide popatrzec na acane l&r:cool3:chce znalezc cos dla suki z jagniecina i zeby nie bylo koszmarnie drogie edit: to juz wiem ze Acana odpada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moniqa Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Dzięki za rady,z tą pietruszką też spróbuje. W sumie do trawy nic nie mam, mój też je czasami, tylko że się to tak zbiegło ze zmianą karmy i, może już paranoja ;), ale wydawało mi sie że więcej jej je. A jeżeli idzie o czas, to w sumie zaczęłam go przestawiac 2 tyg. temu. A "oleistymi" odchodami rozumiem się nie martwić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
an1a Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 [quote name='moniqa'] A "oleistymi" odchodami rozumiem się nie martwić?[/quote] Mój miał podobne przy zmianie karmy z Puriny, przy Acanie gazował przez 3 tygodnie, więc daj swojemu jeszcze trochę czasu ;) zobacz jaka jest reakcja przy podawaniu tylko Acany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnes Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 [quote name='moniqa']Dzięki za rady,z tą pietruszką też spróbuje. W sumie do trawy nic nie mam, mój też je czasami, tylko że się to tak zbiegło ze zmianą karmy i, może już paranoja ;), ale wydawało mi sie że więcej jej je. A jeżeli idzie o czas, to w sumie zaczęłam go przestawiac 2 tyg. temu.[/quote] to sie raczej moglo "zbiec" z wiosna i swieza pyszna trawka ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moniqa Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Dzięki za wszystkie podpowiedzi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts