mala_czarna Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Mnie się tylko takie udało zrobić (w miarę nadające się ) :( Quote
ahedok Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 śliczna fotorelacja dobrze, że komuś się chce promować sznaucery :roll: Quote
zerduszko Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ale ładnie wyglądacie :) Szkoda, ze tak daleko, bo by można jakiego sznupa, co siem był zasiedział na taką akcję zabrać. Quote
jambi Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='zerduszko']Ale ładnie wyglądacie :) Szkoda, ze tak daleko, bo by można jakiego sznupa, co siem był zasiedział na taką akcję zabrać.[/QUOTE] no początkowo taki był plan - ale w Wawce chwilowo jakoś niewiele tych do wzięcia... a Ty wiesz ile osób było chętnych na moje małe?! Tyle, że... ja jakoś tak nie bałdzo podchodze do tych adopcji w czasie takich akcji... ja sie obawiam, że to pod wpływem impulsu, nagłego porywu serca, dziś biere jutro... wek... Quote
zerduszko Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Te 100 km zawsze można by dowieźć ;) W czasie akcji też bym nie wydała, jak się spodoba, to wizyta, rozmowa i dopiero. Ale pokazać jaki Birman jest kochany dobrze by było. Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 ...a miało być tak pięknie :roll: miały być adopcje qrwa, a jest jak zwykle w drugą stronę... mam dość ludzi... dostałam właśnie maila [quote name='jambi']... no i jedna Pani, która za wszelką cenę starała mi się udowodnić cóż to za durne psy są te duże sznaucery, jej wnuczka bowiem znalazła takiego i ona jej cały czas radzi żeby go do schroniska oddała.... słów szkoda... [/QUOTE] odnośnie tego psa... Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='lilo']o matko , co baba napisala ??[/QUOTE] no żeby pomóc znaleźć nowy dom dla niego... wrr Quote
Tekla64 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 albo dawaj linka coby my mogly sledzic co sie dzieje a ty juz wiesz czemu niby ten sznaucer taki durny???? Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Tekla64']albo dawaj linka coby my mogly sledzic co sie dzieje a ty juz wiesz czemu niby ten sznaucer taki durny????[/QUOTE] sznaucer jest typowy, ludzie są durni... nie ma wątku ten pies Quote
AnkaG Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 No jak jest strona adopcyjna sznupów to przecież nic tylko szybko wrzucić a najlepiej, żeby wasia zabrala sznupa ... Quote
WATACHA Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='malawaszka']no żeby pomóc znaleźć nowy dom dla niego... wrr[/QUOTE] Bez słów :( Quote
Fides79 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 noszz k***a, co za durna baba po jaką cholere brali tego psa :mad: choć z drugiej strony lepiej, że szuka pomocy w ten sposób, niż jakby miała wywieść do lasu :shake: Quote
jambi Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 no i tak, miało być pięknie a wyszło jak zwykle... :shake: myślałam, że się uda, myślałam, że to ma sens... fajny pomysł, fajna akcja, wielkie nadzieje, efekt zerowy... choć nie, efekt na minusie :shake: wybaczcie, ręce mi opadają, mam jakieś głupie poczucie winy i bezsensu... Quote
zerduszko Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Babony marudne, na efekty to trzeba poczekać! Może gdzieś zasiałyście ziarnko, ono dojrzeje i będziecie miał swoje efekty. Może nie będziecie wiedziały, ale one będą. A to, że przy okazji reklamy strony, zwiększa się początkowo liczba zgłoszeń "oddam" niż "przygarnę", to norma. SPK (króliki) też to zdaje się przerabiało. Ale w zasadzie to dobrze, bo więcej psów znajdzie domy z pominięciem schroniska, hotelu/dt, psom to zaoszczędzi stresów, a nam kasioory ;) Quote
jambi Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Byliśmy dzisiaj na konsultacji i badaniach w Klinice na SGGW. Aron został obejrzany, obadany, pobrana została krew do badań (4 probówki) oraz zrobiono USG. Opis USG: "Wątroba powiększona z widoczną przebudowa miąższu, podwyższoną echogenicznością bez uchwytnych zmian ogniskowych w dniu badania. Pęcherzyk żółciowy o pogrubiałej regularnie ścianie bez złogów zmian polipowatych. Drogi żółciowe, łożysko naczyniowe nieposzerzone. Śledziona znacznie powiększona z obecnością guza w ogonie śledziony - o wym 5 x 5 cm niejednorodnie echogeniczności zaburzonej echostrukturze bez uchwytnych obszarów z płynem. Pozostały miąższ śledziony o znacznej przebudowie, hiperechogeniczny z obecnością licznych, drobnych, nieregularnych obszarów hipoechogenicznych. Łożysko naczyniowe śledziony nieposzerzone. Prawa nerka w normie wiekowej. Nieregularny obrys brzegu lewej nerki, nerka o prawidłowej wielkości, zachowanym kształcie, brak zmian ogniskowych. Nieznacznie poszerzona miedniczka w lewej nerce. Prawe nadnercze o wym 19x14 mm bez zmian ogniskowych. Pęcherz moczowy bez złogów zmian w ścianie. Gruczoł krokowy zanikowy. Brak wolnego płynu na terenie jamy brzusznej." Czekam jeszcze na wyniki krwi. Quote
AnkaG Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 jambi no co Ty! Akcja super :) jaka wina i bezsens. A co weci mówią na USG? Quote
weszka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Godnie reprezentowałyście temat sznaucerowych bidul! Może cos z tego będzie, choćby to że parę osób dowiedziało się że sznaucery też nie mają domów i że można pomóc niekoniecznie adoptując bo nie każdy może. USG nie do końca wygląda ciekawie... ale napisz co na to weci. Quote
wilczy zew Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jakiego efektu akcji oczekiwałaś,że ludzie polecą i zabiorą wszystkie sznauce? WIEDZĄ to jest istotne!! Też mnie interesuje co weci na tę śledzionę i jak krew? Głaski dla mojego ulubieńca. Quote
malawaszka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='jambi']no i tak, miało być pięknie a wyszło jak zwykle... :shake: myślałam, że się uda, myślałam, że to ma sens... fajny pomysł, fajna akcja, wielkie nadzieje, efekt zerowy... choć nie, efekt na minusie :shake: wybaczcie, ręce mi opadają, mam jakieś głupie poczucie winy i bezsensu...[/QUOTE] puknij się w dynkę :grins: nic nie poradzimy, że ludzie są jacy są... a najlepsze, że nie dostałam póki co odpowiedzi na maila, ani zdjęć... a przysięgam, ze odpisałam kulturalnie! takie akcje są potrzebne i fajnie jakby ich było więcej! a co do badania Aronka - zbyt naukowy opis i musisz napisać coś więcej i jak wyniki :kciuki: nieustanne za dziadeczka trzymam!!!! Quote
jambi Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 jeśli chodzi o USG - ogólnie najważniejszy jest ten fragment: Śledziona znacznie powiększona z obecnością guza w ogonie śledziony - o wym 5 x 5 cm .... oznacza to ni mniej ni więcej, tylko, że mamy do czynienia z nowotworem. co weci? że najprawdopodobniej to złośliwe; ciąć można owszem - bez śledziony mozna żyć dostałam wyniki badań krwi - tzn nie tak, fizycznie ich nie dostałam, Pan Doktor zadzwonił do mnie i powiedział, że morfologia - ok, profile wątrobowy, nerkowy itd. - ok, ogólnie badania w normie, w porządku a przed chwilą dostałam smsa :"... wyniki badań wskazują na niedoczynność tarczycy / to się leczy ..." czyli jednak nie cushing - rano jeszcze go o to podejrzewali, nie mówiłam wam? znowu pojawiła się taka sugestia, wszystkie objawy ponoć na to wskazywały - wyłysienia, wydęty brzuch, pergaminowa skóra ... jednak, po badaniach wychodzi na to, że to tarczyca - z jednej strony ulga - bo to sie faktycznie leczy i objawy ustępują szybko, no i tłumaczyłoby to wyłysienia, kulawizny itd. ... z drugiej jednak strony ulga nie do końca, no bo pojawił się ten guz, nowotwór. 5 na 5 to wcale nie mało... no ale to by tłumaczyło ten wzdęty brzuch. Pan Doktor chce się spotkać i omówić postępowanie. Quote
WATACHA Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Tak jak mówią dziewczyny na efekty te dobre trzeba poczekać.Widocznie ludzie podeszli do sprawy poważnie i muszą przemyśleć ;). Co do Aronka to trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło.Mizianko dla niego. Quote
Fides79 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 no to trzeba iść i omawiać :) Guza mu nie zlikwidujesz, ale moze dzięki hormonom poprawi sie jego nastrój i wygląd :calus: Quote
Recommended Posts