Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ha! Znalazłam tą sunię na stronie, ale tam nie ma ani imienia. Ona była jakaś szczególna? Miała wątek? Albo imię choć ;)[/QUOTE]

nie miała wątku - nie wiem nawet czy była na wątku gliwickim - adoptował ją taki pan, który dzwoni do mnie do tej pory w święta z życzeniami :lol:

Posted

Ale pomysł :bravo: :klaszcze: No zaszalałyście dziewczyny:) 3mam kciuki za pomowodzenie akcji, rozreklamowanie strony, możliwośc kupna takowej koszulki i za fotorelację;)

Posted

no dobra, Ekipa zbiera się o godzinie 11 w pobliżu pubu Jeff`s na Polach Mokotowskich, potem zapewne będziemy się kręcić po całych Polach ... dlatego cięzko mi powiedzieć gdzie będziemy, gdyby ktoś akurat chciał do nas dołączyć - ale - będzie nas widać! :)

Posted

[quote name='lilo']ha dziewczyny chyba same sie wyadoptowaly na imprezie :) bo cisza :)

a otóż nie, choć chętni byli :evil_lol:

[quote name='Tekla64']pewnie dzis bedzie odpowiednia relacja ze zdjeciami na co czekam niecierpliwie

A będzie :) choć zdjęć w sumie niewiele, ale cięzko jest robic zdjęcia w jednej ręce trzymając ulotki, a w drugiej smycz ;) zdjęcia były więc robione tylko w przerwach, brakowało nam fotografa, który na bieżąco mógłby focić nasze poczynania...

Na początek o samej imprezie - tłum ludzi... ludź na ludziu i dookoła tyz człowieki :lol:
pogoda dopisała :) słoneczko świeciło, w południe zrobiło się wręcz gorąco :)

Zebraliśmy się około 11... to znaczy od 11 zaczęliśmy się zbierać ;) stawiłam się w umówionym miejscu razem z moimi czarnymi maupami, dokładnie o 11, już zachwile dobiła do mnie JOAPG z Mesią :) niedługo potem dotarła do nas także córka JOAPG i rozpoczęłyśmy nasz marsz po Polach :)

Jakiś czas potem dotarli także Bosman (dawniej Diego) ze swoim pańciostwem Maja i Michałem, i wtakiej ekipie przemaszerowaliśmy całe niemal Pola, z dłuższym postojem nad stawem - z czego między innymi będą zdjęcia :)

Jeśli spytacie czy starczyło ulotek - odpowiem, tak, wiele zostało. Nie chodziło nam bowiem o ilość, lecz o jakość.
Można było pewnie rozdawać te ulotki na prawo i lewo na wzór ulotek reklamujących Telepizze, tylko po co? wiele z mijanych nas osób wyraźnie nie było zainteresowanych, wiele osób nie miało ochoty nawet z nami rozmawiać. Starałyśmy się obserwowac ludzi i na każdy uśmiech, zainteresowanie "rzucałyśmy się" do tych właśnie osób z ulotkami. Z każdym starałyśmy się porozmawiać, opowiedzieć, efekt? kilkanaście bardzo miłych spotkań z ludźmi, rozmów, pomysłów, słów uznania, zainteresowania.
Spotkałyśmy kilka rodzin, scenariusz zawsze ten sam - dziecko aż piało z zachwytu do piesków, mamusia "bardzo by chciała" lecz tatuś wyraźnie uwidaczniał sceptycyzm... cóż... może się przekona ;)
Spotkałyśmy kilka bardzo miłych osób, które juz mają swoje pieski, ale rozważają całkiem poważnie adopcję drugiego psiaka :)
Spotkałyśmy kilku miłośników sznaucerów, którzy myśleli o sznaucerku a nigdy nie słyszeli o naszej stronie - obiecali zajrzeć ;)
Spotkałyśmy też kilka innych osób... właściwie nie warto by chyba o nich wspominać, jednak może warto wiedzieć? dwóch panów (oddzielnie) bardzo zainteresowały nasze pieski, bo mają działki ... tylko mieli mały dylemat (obaj, oddzielnie)... czy po wakacjach można oddać? ....:roll: :angryy: ... no i jedna Pani, która za wszelką cenę starała mi się udowodnić cóż to za durne psy są te duże sznaucery, jej wnuczka bowiem znalazła takiego i ona jej cały czas radzi żeby go do schroniska oddała.... słów szkoda...
ale, w gruncie rzeczy więcej było tych miłych, sympatycznych, zainteresowanych - i z tego trzeba się chyba cieszyć :)

Bosmany opuścili nas około 14, my tzn. ja, JOAPG z córką promowaliśmy sznupowate do godziny 18...
a potem
a potem ledwo dowlekłam się do domu :evil_lol:

zaraz będa zdjęcia ;)

[quote name='mala_czarna']Jambi, dawaj fotki co Wam osobiście cyknęłam, bo wyglądałyście rewelacyjnie!! :) Aaa, a te Twoje dwie małe, czarne cholery to chętnie adoptuję! I to z dopłatą! :loveu:

taaa? a na rączki wziąć to nie chciałaś :diabloti:

[quote name='Saththa']Aaa trochę miałam do nadrobienia. Zdjęć z wystawy ogrom;)

Pozdrawiamy i głaski dla F. :)

głaski dla F. przekazane :diabloti: i faktycznie, zdjęć z wystawy ogrom :) ... Fides wstawiła :roflt:

Posted

[quote name='jambi']

głaski dla F. przekazane :diabloti: i faktycznie, zdjęć z wystawy ogrom :) ... Fides wstawiła :roflt:

hahaha tak własnie mi się wydawało, że Sandra się machnęła :evil_lol:

czekam na foty nooooo

Posted

Jambi to te twoje gryzonie takie? Trzeba było poszczuć na tę babę co mówiła , że duże sznupy głupie ... :)

A tak wogóle to ja na dogo trafiłam przez stronę adopcyjną Wasi :)

Posted

Silna ekipa ;) od lewej córka JOAPG, sama JOAPG, ja-jambi, na pierwszym planie od lewej: Mesia , Balbina, Mia :)

a tu Mesia jako pies reklamujący sznaucery - to obce dziecko najpierw nieco niesmiało, potem troszeczke bardziej, potem czy można pogłaskać, a na końcu wylądowało Mesi na szyji, czym wzbudziło niewielki popłoch u swoich rodziców hihihi

i takie coś ;)

Posted

. .no i jedna Pani, która za wszelką cenę starała mi się udowodnić cóż to za durne psy są te duże sznaucery, jej wnuczka bowiem znalazła takiego i ona jej cały czas radzi żeby go do schroniska oddała.... słów szkoda...

hmm może Tą Panią też by trzeba było gdzieś oddać :hmmmm:

http://img803.imageshack.us/img803/8720/p1080252.jpg
no proszę jaka super ekipa, koszulki prezentowały się rewelacyjnie, tylko coś Ty się tak zakryła mocno długim rękawem i golfem, kurna opalać się chyba miałaś ;)