Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I klops. :( Pani Asia do mnie przed chwilą dzwoniła - niestety musi zrezygnować z adopcji Pixela, dziś mieli w odwiedzinach psa i jej kot źle reagował... Nic, szukamy dalej...

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bonsai']I klops. :( Pani Asia do mnie przed chwilą dzwoniła - niestety musi zrezygnować z adopcji Pixela, dziś mieli w odwiedzinach psa i jej kot źle reagował... Nic, szukamy dalej...[/QUOTE]
No nie :( A tak dobrze się zapowiadało. Trudno... jakiś domek na pewno się odezwie..

Posted

No szkoda, tym bardziej, że młody coraz bardziej się do nas przyzwyczaja, lepiej dla niego byłoby, by znalazł domek jak najszybciej.

Dzisiaj młody miał sporo wrażeń i socjalizacji. Był z nami na bazarku, gdzie wiadomo - jest dużo ludzi, hałas. Ale był bardzo wzorowym uczniem i w nagrodę wybrał sobie smakołyk na stoisku zoologicznym (padło na ucho wołowe). Poza tym na spacerze bawił się z rocznym huskym, aż ten zaczął go dominować tak, że rudy nie mógł się wywinąć. Wtedy wkroczył wujek Piegus, który raz warknął na młodzież i nastał spokój. Jednak poczucie stada jest. ;)

No to nasz Pixel, by ciotki i wujkowie nie zapomnieli jak wygląda:

[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1695.jpg[/IMG]

Przystojniak, prawda? :loveu:

Posted

Tak Bianca, też tak myślę. To było rozsądne i lepiej tak dla Pixelka.

Tymczasem wkleję jeszcze jedno zdjęcie dzieciucha: :loveu:

[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1486.jpg[/IMG]

Posted

Tak, ma właśnie tę chustę. Na innym zdjęciu widać napis, tutaj zapomniałam przesunąć do sesji foto, zawsze nosi ją "na plecach" niczym pelerynkę :razz:, bo tak jest bardziej czytelna dla ludzi.

Posted

Super są te chusty, ja właśnie taka kupuje Dziadziusiowi z mojego banerka. Pixelek ma niesamowicie pocieszny ryjek, taki ucieszony i sympatyczny. Miziaki dla chłopaka na dobranoc.

Posted

[INDENT] [INDENT] [COLOR=DarkGreen][U][B]AKTUALIZACJA:[/B][/U][/COLOR] [B]Doszły wpłaty:[/B]

[B][COLOR=#800080]Paulinken - 25 zł
TERESA BORCZ - 20 zł
czerda - 50 zł
Ewa S. Warszawa - 10 zł
ZDRAPKA - 50 zł
Havanka - 15 zł
bico - 30 zł
Halina St. z Kielc- 40 zł
Justa - 10 zł
KAMI_23 - 20 zł
bico - 36 zł

[U]Razem: 306 zł[/U]

[COLOR=DarkGreen]Bardzo dziękujemy!!!!!!!!

[COLOR=Black]Wydatki:

[COLOR=Red]110 zł - transport do DT
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]14 zł - karma (1 kg Nutry Nuggets z jagnięciną i ryżem)
10,5 zł - obroża przeciwpchelna Beaphar
14 zł - karma (1 kg znów tej samej)
10 zł - gryzaki różne[/COLOR][/B]
[COLOR=Red][B]10 zł odrobaczenie,
26 zł wścieklizna,
50 zł choroby zakaźne,
4 zł książeczka,
14 zł karma (Nutra Nuggets z jagnięciną i ryżem)[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red] [SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray]
PIXEL ma na koncie 43,50 zł[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B] [/INDENT] [/INDENT]

Posted

No bo chusty przydatne, coś o tym wiem... ;)

Szkoda, że tak wyszło, z tym kotem - ale myślę, że z takim podejściem do sprawy to tylko lepiej dla Pixelka, żeby czekał na inny, wymarzony dom :) trzymam kciuki!

Posted

Ależ on wypiękniał :loveu: jak pakowałam do transportu Pixelka biedny wyglądał jak jedna wielka kupka nieszczęścia, a teraz to prawdziwy przystojniak ;)

a domek..widocznie to nie był ten pisany Pixelowi, ale na pewno coś się znajdzie :p

Posted

Szkoda wielka, a może jednak stosunki z kotem by sie jakos ułożyły, może to taka pierwsza reakcja. Czy wiadomo, czy kot był agresywny, czy się bał?

Posted

Trudno mi powiedzieć jak dokładnie zareagował kot - w każdym razie tak, że właściciele bardzo się o niego bali.
Tymczasem odezwała się w końcu sąsiadka z kotem. Tak czy inaczej umówiłam się - piątek o 18.

Dzisiaj młody "dorwał" kruka - zobaczył, zaczął gonić, kruk się wzbił i zaraz spadł - miał coś ze skrzydłem. I co Pixel zrobił? Zaczął zapraszać go do zabawy. :p Oczywiście ptak raczej z tego zaproszenia szczęśliwy nie był, więc odciągnęłam młodego, ale przynajmniej wiemy, że nie chciał zrobić sobie potrawki z kruka. :p

Posted

[quote name='Bonsai']Trudno mi powiedzieć jak dokładnie zareagował kot - w każdym razie tak, że właściciele bardzo się o niego bali.
Tymczasem odezwała się w końcu sąsiadka z kotem. Tak czy inaczej umówiłam się - piątek o 18.

Dzisiaj młody "dorwał" kruka - zobaczył, zaczął gonić, kruk się wzbił i zaraz spadł - miał coś ze skrzydłem. I co Pixel zrobił? Zaczął zapraszać go do zabawy. :p Oczywiście ptak raczej z tego zaproszenia szczęśliwy nie był, więc odciągnęłam młodego, ale przynajmniej wiemy, że nie chciał zrobić sobie potrawki z kruka. :p[/QUOTE]

Nie podoba mi się to.
Co stało się z krukiem ?

Posted

Nie wiem, młody go nie tknął na pewno. Szybko odeszliśmy, by już go nie męczyć, zresztą całe stado pozostałych kruków przeraźliwie nad nami kraczało. W drodze powrotnej kruki siedziały przy stawikach, ale je minęliśmy łukiem. Trudno mi powiedzieć czy ten był wśród nich, bo generalnie wyglądał normalnie, trudno go było odróżnić od pozostałych.

A tymczasem kilka zdjęć tymczasa:

Dziś pierwszy raz odważył się wejść do wody. Trochę był zdziwiony, ale potem wszedł znowu. ;)
[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1940.jpg[/IMG]

Trochę pozowania
[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1846.jpg[/IMG]

I dwa zdjęcia z niedzieli w zabawie :)
[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1748.jpg[/IMG]

[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1732.jpg[/IMG]

I filmik z dzisiaj. :) Zapraszam do oglądania, koniecznie z dźwiękiem. ;)
[video=youtube;oTT7rec3lUY]http://www.youtube.com/watch?v=oTT7rec3lUY[/video]

Pozdrawiamy!!

Posted

Zdjęcia na prawdę profesjonalne!:loveu::multi:

Reakcja na kruka - nową, żywą i nie znaną dotąd istotę jest jak najbardziej normalna, Pixel był ciekaw, nie był agresywny i chciał się bawić - jak na zrównoważonego psa przystało:lol::lol::lol:

ale wiadomość o braku ds i reakcji kota na psa mnie zasmuciła na prawdę:-(:-(:-(

Posted

[quote name='bico']Zdjęcia na prawdę profesjonalne!:loveu::multi:

Reakcja na kruka - nową, żywą i nie znaną dotąd istotę jest jak najbardziej normalna, Pixel był ciekaw, nie był agresywny i chciał się bawić - jak na zrównoważonego psa przystało:lol::lol::lol:

ale wiadomość o braku ds i reakcji kota na psa mnie zasmuciła na prawdę:-(:-(:-([/QUOTE]

Miło mi, że zdjęcia się podobają. Filmik słabej jakości, ale mam nadzieję, że chociaż montaż nadrabia. ;)

Z DS też mnie zasmuciła wiadomość. Mały coraz bardziej się do nas przyzwyczaja. Nie chce iść z obcą osobą na smyczy, ogląda się za nami. Z Pigusem chodzą łapa w łapę, jak jeden wącha, to i drugi, jak jeden sika to i drugi. :razz: Czasem Piegus warknie, no ale dyscyplina musi być. ;) Piksel to naprawdę kochany psiak, liczę, że zgłosi się domek, który naprawdę wykorzysta jego potencjał. Mały nadawałby się na pewno do agility, frisbee pewnie też by ogarnął, obiedence - teraz jest jeszcze dość chaotyczny w działaniu, ale w końcu to dzieciak jeszcze. Jest bezproblemowy, nadawałby się dla niedoświadczonego właściciela, jednak w nowym właścicielu muszę widzieć wolę pracy z psem, a nie tylko relacje nakarm - wyprowadź na spacer - pogłaszcz. ;) Mam nadzieję, że nie proszę o gwiazdkę z nieba, będę ogłaszać małego do skutku. Niedługo skonstruuję mu Allegro.

Posted

[quote name='erka']Szkoda wielka, a może jednak stosunki z kotem by sie jakos ułożyły, może to taka pierwsza reakcja. Czy wiadomo, czy kot był agresywny, czy się bał?[/QUOTE]
Myślę Ewunia że się bał, to już taki dziadzio - spokojnie sobie siedzi w swoim pokoiku, w kuchni zawsze ma wyłożone jedzonko i wodę, jak potrzebuje to przychodzi na posiłek, sprawdza i przychodzi zobaczyć jak są właściciele.

Szkoda.... to bardzo dobry domek.

Posted

[quote name='Bonsai']Tak Bianca, też tak myślę. To było rozsądne i lepiej tak dla Pixelka.

Tymczasem wkleję jeszcze jedno zdjęcie dzieciucha: :loveu:

[IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H1486.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bonsai - zdjęcia i filmik wspaniałe :)
A Pixelka to Oleńko tylko do dobrego domku wydaj :);)

Posted

Jak tak patrzę na te zdjęcia, to widzę mega szczęśliwego psa, z taką nadzieją w oczach, że teraz wszystko będzie już dobrze i człowiek go już nie zawiedzie, niesamowity psiak, że mimo wszystko bierze z życia co najlepsze :loveu: