Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jak ta psian musi cierpieć.....powinien antybiotyk na tego psitka i na tą opuchliznę dostać,przecież on się męczy.Co z tym wetem?widział go?diagnozował?

Posted

Myślę, że Next swoje przeszedł zanim trafił do schronu. Najprawdopodobniej był zagłodzony już wcześniej i i problem z tylnymi łapami powstał wcześniej niż Next w schronie zawitał. Tam, ponieważ nie ma kasy, nikt się w diagnostykę nie bawił tylko zaczęli go traktować jak pozostałe psy. Karma jaka jest dostępna - wiemy, do tego kojec i krótki spacer, a jemu potrzebne było porządne odkarmienie i praca na rozwinięcie mięśni, zwłaszcza tylnych kończyn. Lekarz - ortopeda twierdzi, że on ma dysplazje, ale nie aż taką żeby nie był w stanie chodzić. To są najzwyklejsze zaniedbania żywieniowo - opiekuńcze u szczeniaka najpierw, a potem u młodego szybko rosnącego psa.

Wczoraj ze względu na zimny wiatr dałyśmy spokój z kąpielą, bo przy tym osłabieniu jeszcze tylko zapalenia płuc by nam brakowało, więc dostał aniprazol, fipreksik, dobre jedzonko w małych porcjach i nawet poszliśmy na króciutki spacerek.
Na spacerku było siusiu - nie nabrudził w budzie, chociaż musiał wcześniej robić pod siebie, o czym świadczy smrodek.
Była też mini kupka - zupełnie bialutka, jakby się gipsu naćpał...

Posted

[quote name='mysza 1']Moim zdaniem to kręgosłup, nie dysplazja.
Jaki macie plan? Chcecie go zabrać do hotelu czy zbieracie najpierw na diagnostykę?
Dam jednorazowo 100 zł.[/QUOTE]

Next jest już w hotelu .Pomimo że mamy dzecydowanie za mało pieniędzy nie mogłyśmy pozwolić na to aby dalej przebywał w schronie .Za deklaracje bardzo sredcznie dziekujemy . W pierwszym poście podaje numer konta na które można wpłacać piniądze dla nexta .

Posted

[quote name='AGA35']Next jest już w hotelu .Pomimo że mamy dzecydowanie za mało pieniędzy nie mogłyśmy pozwolić na to aby dalej przebywał w schronie .Za deklaracje bardzo sredcznie dziekujemy . W pierwszym poście podaje numer konta na które można wpłacać piniądze dla nexta .[/QUOTE]
Już doczytałam, w pośpiechu byłam.
Zupełnie rozumiem, że nie ma na co czekać, sama tez nigdy nie mam deklaracji na psy a jakoś ciągnę ;)

Posted

Myślę że za jakiś czas trzeba będzie zrobić badanie krwi. Na razie trzeba go porządnie odkarmić i zapłacić za hotel na który nie mamy pieniędzy ale niestety nie było innej możliwości :(
Dlatego bardzo prosimy o pomoc finansową.

Posted

Na razie chłopaka karmimy i zbieramy pieniąchy, bo kilka nieodpowiedzialnych zachowań adopcyjnych zablokowało nam ruchy. Wrócił szczeniak z adopcji, bo "córka pani chodziła pod pretekstem spacerów z nim na randki ze starszym chłopakiem" - mistrzostwo świata jak dla mnie. Została Mania, na którą pani była w 100% zdecydowana. Mamy bulla, na którego utrzymanie była deklaracja, ale jeszcze nic nie spłynęło.

Posted

mam pytanie,może ktoś go ogłosi na www. adopcje.fora. pl (skasuj spacje w linku) tam ktoś pewnie mógłby pomóc.

A i czy ja mogłabym poogłaszać psa na rożnych stronach internetowych?

Posted

[quote name='asiailawa']mam pytanie,może ktoś go ogłosi na www. adopcje.fora. pl (skasuj spacje w linku) tam ktoś pewnie mógłby pomóc.

A i czy ja mogłabym poogłaszać psa na rożnych stronach internetowych?[/QUOTE]

Asiailawa - jeśli potrafisz - to jak najbardziej ogłaszaj!!!

Posted

Next w hoteliku :)

[IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/50a1b07b.jpg[/IMG]

[IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-06/8ecda37e.jpg[/IMG]

Posted

Mysza, dzięki za konkretne pytanie:)
Next ma opłacony hotel do końca czerwca, trochę kasy na przyszły miesiąc Aga35 dla niego wyrzeźbi, ale jeszcze nie możemy go nawet ogłaszać, bo dokładniejszą diagnostykę można mu zrobić w przyszłym tygodniu. Takie były zalecenia weta, odrobaczyć , odkarmić dać mu nabrać siły i wtedy sprawdzać tylne łapy i wszystkie inne historie. Dlatego bazarki i inne deklaracje baaardzo mile widziane. Tym bardziej, że Marysieńka - ONka,z adoptowania której w ostatniej chwili zrezygnowano, przyblokowała nam wszelkie ruchy finansowe.
[B]Pomóżcie, bo jak się zacznie kolejny miesiąc, będzie trzeba wybierać między leczeniem a karmieniem i będzie cienko[/B]
A facet naprawdę świetnie rokuje. Poszliuśmy sobie już na zupełnie normalny spacerek, wolnym kroczkiem, ale doopka złożyła mu się tylko raz, a tak cały czas dzielnie maszerował, chociaż bardzo się zmęczył. Ale to już nie ten sam pies - wierzcie mi. Zaprzyjaźnił się z astem Tigerkiem i przez płot sobie podają zabawki - warto było o niego zawalczyć:)

Posted

O każdego warto walczyć. Jak pozbieram na jeszcze jedną biedę gdzie się zobowiązałam żebrać, to się przyłącze do Was rozsyłając pw bo finansowo już sama naprawdę nie mogę. Rozsyłajcie pw gdzie się da.

Posted

Po cichu podgladam watek - mam pod opieka Barrego z banerku ponizej i troche marnie z kasa ale od przyszlego tygodnia moge cos wplacac - mysle ze 20 zl na stale od lipca na pewno.
Myszo w Twoim awatarze zdjecie pieska strasznie podobnego do mojego ukochanego Toffika (za TM)