Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wiesz NadziejoA, jesli sucha karma jest kiepskiej jakości, to....nauka długo może potrwać...tzn. aż pies wychudnie i nie będzie miał wyjścia tylko żreć suche paskudztwo...Jeśli kupisz lepszą karmę, nie musi być wcale z tych najdroższych, a np. arion z cielęciną u mnie za 9 zł za kg, dla mniejszych piesków, to codziennie o określonej porze postaw miseczkę z suchą karmą do dyspozycji suni i po niedługim czasie zabierz, jeśli nie zje. Po kilku godzinach powtórz stawianie miseczki z suchym.Nie zostawiaj suchego non-stop.Jak zgłodnieje to powinna zjeść.Możesz jej troszeczkę na początek, dla zachęty, polać suchą karmę wywarem np. z indyka, wołowiny, byleby bez żadnego przyprawiania tego wywaru.

Posted

różna, kupuję po 20 - 30 deko w zoologicznym na wagę co mi pani poleci, a żeby spróbować co Negrze pasuje a co nie. Narazie wybrzydza wszystkim co suche, a jednak wolała bym zeby od czasu do czasu tknęła suchego.

Dzisiaj pierwszy dzień masakry. Karolina budzi się co chwilę- ząbki, MAciej ma problem z zasnieciem a Negrucha łazi za mną krok w krok zebym z nią wyszła...
O tej porze raczej żadna sąsiadka mi do dzieci nie przyjdzie :/

Posted

Dasz rade,twarda badz:happy1:,ja juz to wszystko przeszłam,zabkowanie jednego,choroba drugiego i 2 psy w domu !!! było zajefajnie wesoło,ganiałam jak głupia:painting::painting: a jak juz nie miałam siły to siedziałam z nimi na kolanach i ryczeli my jak bobry :bigcry:!!! wszystko przeszłam i teraz sie z tego smieje :D:D:D:D:D!!!!!!!!!!

Posted

tylko ze ja się boje tych moich łobuzów nawet na 2 minuty samych w domu zostawić :/ Nigdy nie wiadomo co Maćkowi strzeli do główki, a Karola przez nadmiar ślinki mi isę czesto krztusi :/
Jak mi się przypomni o dziecku co sie powiesiło na sznurku z żalucji, kiedy babcia poszła tylko na chwilkę do kuchni do garów zerknąć... Albo to jedenasto miesięczne co się utopiło, mama na momencik dosłownie z łazienki wyszła...
Wyobraźnia mi działac zaczyna :/

Posted

NadziejaA, myślałam o Tobie, że tak nie mozesz zostawiać dzieci samych, aby wyprowadzać Negrę.To byłoby nieodpowiedzialne, są za małe, aby bezpiecznie zostać same.A parę minut na tempo i w nerwach na spacerek z Negrusią, to też niedobrze....Oj, musisz coś postanowić. skoro nie masz nikogo obok kogo mogłabyś poprosić o pomoc.Przecież za każdym razem nie będziesz ubierała dzieci i ciągnęła na dwór, bo Negra chce wyjść.Dziecko może akurat spać lub być chore....

Posted

Niestety dzisiaj udało mi się z Negra dopiero o 9.00 wyjść :( i to dzieciarnia nie spała :( wiec to było na szybko si i tyle. A ze dzisiaj jechaliśmy z teściem do Zabrza na kontrole kardiologiczną z dzieciakami, to po powrócie wyszłam z nią na dłuzej. W nocy Karola budziła się co chwilę. Prawie w ogóle nie spałyśmy, ale ni to jest istotne, a to ze Negra bidula od wczoraj ok 23.00 musiała wytrzymac tak długo :(
Pytałam naprawdę zaufanych ludzi, którzy mają serce do zwierząt, ale już nikt nie chce czworonoga :( Miałam na oku znajomą przynajmniej na miesiąc na domek tymczasowy... samotna kobieta- ale ona też zmieniła zdanie.
No nic , narazie walczymy, i kombinujemy- jak się tylko da.

Posted

[quote name='wszpasia']Poczytajcie, podajcie dalej - ważne!
Kobieta namiętnie szuka psów a potem raz dwa znajduje powód żeby się ich pozbyć. Dzwoniła też w sprawie Isi, uwierzyłam jej na początku, że ma dobre intencje. http://www.dogomania.pl/threads/1983...domku.../page4
Uważajcie na p. Kasię z Wadowic/Andyrchowa (3 dzieci: 2 nastolatków i 3 letnia córeczka, mąż pracuje jako zawodowy kierowca tir'a).

PANI Z WADOWIC DZWONIŁA W SPRAWIE NEGRY... Ale NadziejaA odmówiła jej i powiedziała, że Negra tam nie pójdzie....!

Posted

jeszcze ze dwa psy i pani NadziejaA w niczym nie bedzie ustępowac pani Kasi.
naprawde nie widzicie, ze postepuje identycznie?
ja wiem, ze brakuje osób chętnych do adopcji psów ale jesli ktoś wykreca takie numery jak te Panie i to jeszcze z zapewnieniami o wielkiej miłości do zwierzat to sie zastanawiam czy wy naprawde dokładnie sprawdzacie tych chetnych.

Posted

a jaszczur, nie wiadomo skad nie wiadomo kto... wypowiada się w sprawach o których chyba nie ma zielonego pojęcia.
Ja więcej piesów miała nie bede i nie będe tłumaczyła z jakiego względu, a z tamtego linku wynika iż tamta pani co chwila bierze psa i oddaje albo i nie oddaje i nie wiadomo co się z tymi psami dzieje...
Bardzo prosze się odemnie odpinkolić i zająć czymś pożyteczniejszym

Posted

jaszczur napisał(a):
jeszcze ze dwa psy i pani NadziejaA w niczym nie bedzie ustępowac pani Kasi.
naprawde nie widzicie, ze postepuje identycznie?
ja wiem, ze brakuje osób chętnych do adopcji psów ale jesli ktoś wykreca takie numery jak te Panie i to jeszcze z zapewnieniami o wielkiej miłości do zwierzat to sie zastanawiam czy wy naprawde dokładnie sprawdzacie tych chetnych.

swoja drogą ciekawa jestem która z pań drugie konto sobie założyła, bo tak ni z gruchy ni z pietruchy, nagle nowa osoba na forum i pierwszy post jaki napisała to akurat u mnie i znając temat :) Asior Allcia czy która? Bo bała się napisac wprost ze swojego profilu co jej do głowy mądrego przyszło?

Wczoraj wyprałam Negruchę :) Jaką ona ma cudną sierściuche po kąpaniu :) Obraziła się na mnie ale kiełbaską nie pogardziła :D
Dzisiaj już wymamlała mnie jak sie tylko dało więc chyba jej juz obraza przeszła ;)
Jakie szczotki są najlepsze do wyczesywania takiego sierściucha jak Negrus? Bo wiem ze nieodpowiednio dobrana szczotka może zniechęcić piesa do wyczesywania.

Posted

NadziejaA, ja nie wiem jak psa tego nauczyć, ale może na forum o wychowaniu psa też na dogo znajdziesz te info.Wiem,że to boli, jak ktoś nowy bez rzetelnego rozeznania sytuacji dołącza się do osób dokopujących...Zostaw to NadziejaA i skup się na szukaniu pomocy w znalezieniu domu stałego Negrze.Ty już wiesz co zrobiłaś nie tak i napisałaś to wyraźnie.A ludzie ...cóż, różni są...Szkoda energii na takie słowne przepychanki z kolejnymi osobami, bo to niczego dobrego nie wnosi do sprawy.Wiem,ze psów do opieki przybywa a chętnych do pomocy tymczasowej i stałej mało, stąd te niepotrzebne nerwy...

Posted

[quote name='NadziejaA']swoja drogą ciekawa jestem która z pań drugie konto sobie założyła, bo tak ni z gruchy ni z pietruchy, nagle nowa osoba na forum i pierwszy post jaki napisała to akurat u mnie i znając temat :) Asior Allcia czy która? Bo bała się napisac wprost ze swojego profilu co jej do głowy mądrego przyszło?

Nadzieja, weź się ode mnie odpimpaj, co.. Ja nie jestem tchórzem i jeśli mam coś do Ciebie to mówię wprost, więc jak byś mogła to wiesz.... z daleka ;)

Posted

tak tez mam nadzieję ze się w takie dziecinady nie bawisz, ale wiesz, jesteś najbardziej tu względem mnie na NIE ;) wiec się nie dziw ze przyszłaś mi do głowy :)

I jeszcze jedno pytanie- czy można piesa prać w szarym mydle? Bo tak też wczoraj zrobiłam, szampona nie umiałam znaleźć gdzie wcisłam :|
A dzisiaj widze ze trochę łupieżu wyszło :/ (na dworze dopiero zauwazyłam )

Posted

uwierz mi, są osoby bardziej na NIE do Ciebie,. ale nie mają odwagi się wypowiadać głośno ;)

nie można ...trzeba w psim, zwłaszcza jak pies ma jakieś jaja skórne...

Posted

Asior, a co to są jaja skórne? Czy chodzi o alergię?
Czemu to służy, takie słowne dokładanie? Proszę, już wystarczy....Ja na przykład, nie jestem na NIE do NadzieiA, a do jej zachowania wobec sprawy brania psa do domu.Nie znam jej jako człowieka, a tutaj każdy może o sobie napisać co zechce....Obserwowałam wątek i podskórnie czułam,że Negra wkrótce straci ds u NadzieiA. Dlaczego tak czułam? Bo obawiam się zbytniej euforyczności i pieszczotliwości jako postawy ludzkiej dobrze rokującej na przyszłość.Na takiej strunie długo się nie pojedzie, ona musi pęknąć, bo ile można się pieścić?...Takie postępowanie nie wzbudza mojego zaufania, ale daleka jestem od słownych przepychanek, czy obrażania kogokolwiek.Dołożyć komuś można merytorycznie, jak na to zasługuje i to we właściwy sposób, czytaj: spokojny i grzeczny, a jeśli niespokojny, to też grzeczny.