Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nevada napisał(a):
świtnie Tofik wyszedł na zdjęciach :lol:

Zwłaszcza na tym ostatnim :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Uleńko , bywały lepsze,ale Ci wybaczamy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się nie dziwię Tofikowi, że nie chce pozować po ostatnich zabiegach ze strony podstępnych cioteczek.
A tak na poważnie, to Tofik ma wiele udanych fotek zrobionych wcześniej więc można je wykorzystać.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Na tym ostatnim zdjęciu jest kawałek Tofika, tylko trzeba poszukać:evil_lol: Był dzisiaj dla mnie za szybki:razz:

No rzeczywiście coś tam z lewej strony prześwituje przez krzaczory:)
Ja tam mu się nie dziwię że tak Cię potraktował, to za ta "ostatnią niedzielę":eviltong::eviltong:

Posted

Tofik jest psem wspaniałym. Ranka po kastracji goi się bardzo dobrze, on w ogóle nie zauważa braku w swojej anatomii :-) Mnie jedynie niepokoi ta zmiana na oku, jak był w narkozie mój wet obejrzał to dokładnie i stwierdził, że to najlepiej byłoby usunąć bo z moich obserwacji wynika, że mu to rośnie, pomaleńku ale rośnie. Niestety mój wet się tego nie podejmie porzebny byłby jakiś specjalista. Stwierdził jedynie, że ta narośl nie podrażnia samego oka, Tofikowi ta narośl nie przeszkadza, piszę o niej tylko dlatego aby wszyscy mieli świadomość, że taka narośl istnieje i gdyby ktoś jechał do jakiegoś specjalisty okulisty to może by zabrał Tofika na konsultację.

Posted

Tofik żyje sobie całkiem nieźle ja za to nie koniecznie. dzisiaj zrobił pobudkę o 5 rano, a miałam zamiar pospać:angryy: wyniosłam potwora na podwórko a on tylko obiegł plac i już jest z powrotem. Tofik to ogólnie do ruchu nie jest zbyt skory na początku pobiega wyszaleje się ale krótko a potem szuka tylko miejsc gdzie by zalegnąć, ostatnio upodobał sobie psi pokój i tam się dekuje jak Pucek i Misti szaleją na dworze, gdy zamknę mu drzwi aby tam nie wchodził leży pod drzwiami do domu albo w jakichś krzakach i kombinuje jakby sie dostać do domu:evil_lol: Jak mu się coś bardzo nie podoba lub czegoś chce to szczeka, bardzo charakterystycznie to trochę przypomina fokę:lol: Jeśłi chodzi o problem posikiwania to albo ja niedowidzę, albo Tofik przestał posikiwać w domu, mam nadzieje, że tak mu juz zostanie. Jednym zdaniem Tofik jest juz gotowy do zamieszkania w swoim domu stałym jak tylko taki się znajdzie.

Posted

__Lara napisał(a):
Dobrze, że dałaś znać cioteczko o tej narośli. Myślę, że to warto skonsultować ze specjalistą, póki jest to jeszcze niegroźne.

Też tak myśle, zwłaszcza jeśli Ula zauważyła, że to rośnie, a przecież dopiero półtora miesiąca jest u niej.
Ciotki podpowiedzcie jakiegoś weta do którego dobrze byłoby sie z tym wybrać?

Posted

Mój wet stwierdził, że najlepiej będzie to usunąc, ale ta narośl znajduje się na samym brzeszku powieki i będzie to trudne. Trzeba jakiegoś specjalisty, on obejrzał oko i stwierdził że nie jest podrażnione ale co będzie dalej. Ja zrobilam zdjęcie tej narosli jak tylko Tofik przyjechał, jak odzyskam aparat to zrobię kolejne będzie można porównac.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Ciotki podpowiedzcie jakiegoś weta do którego dobrze byłoby sie z tym wybrać?

dobrego specjalistę to znam, ale tu gdzie mieszkam, a Tofiś chyba daleko od Warszawy, to raczej odpada, prawda?

Posted

Nevada napisał(a):
dobrego specjalistę to znam, ale tu gdzie mieszkam, a Tofiś chyba daleko od Warszawy, to raczej odpada, prawda?

Raczej odpada, trzeba tu na Śląsku poszukać albo w okolicach Częstochowy.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Mój wet stwierdził, że najlepiej będzie to usunąc, ale ta narośl znajduje się na samym brzeszku powieki i będzie to trudne. Trzeba jakiegoś specjalisty, on obejrzał oko i stwierdził że nie jest podrażnione ale co będzie dalej. Ja zrobilam zdjęcie tej narosli jak tylko Tofik przyjechał, jak odzyskam aparat to zrobię kolejne będzie można porównac.

Jakbyś zrobiła te zdjęcia to ja bym pokazała mojemu wetowi. Ula a ten twój wet nie poleca jakiegoś weta który by był dobry i nie za daleko?

Posted

Nikogo nie polecił, ja w temacie okulistycznym też jestem nie bardzo, ortopedycznym to tak, ale okulistycznym. aparat będę miała w najbliższą niedzielę więc zrobię zdjęcia.

Posted

Gierek jest ortopedą to na 100%, czy ma dodatkową specjalizację okulistyczną nie wiem, jest jeszcze pani doktor Gierek i ona jest okulistką ale dla ludzi. wiem, że okulistą jest dr. Garncarz ale on jest chyba z Warszawy

Posted

Garncarz diagnozował Gaspara z mojego podpisu, i chybe Nevada parę postów wcześniej jego miała na myśli. Trzeba jeszcze popytać u nas, gdyby przyszło go wozić na zabieg, tam płacić za hotelowanie to koszty nas zjedzą.

Posted

Dzisiaj widziałam się z moim wetem i znowu go pytałam czy zna jakiegoś okulistę, podal jakieś nazwisko (nie pamiętam jakie, jak je usłysze to poznam) ale on pracuje we Wrocławiu i na dzień dobry 200/300 zł ,podobno wybitny fachowiec ale baaardzo drogi. Ja z Gierkiem miałam doświadczenia tylko z ortopedią i zawsze będę go chwalic nie wiem czy się zajmuje oczami. Koszt dojazdu do Katowic gdybym miała wozić Tofika to około 50 zł w obie strony, może nie trzeba było jeździć tak często, jechać na operację, a takie doraźne opatrunki robic na miejscu a potem tylko na kontrolę?

Posted

Ulu dzwoniłam do tej przychodni Gierka. Powiedzieli mi że robią takie zabiegi, kosztu mi nie podali, pan powiedział że jak zobaczy to będzie mi mógł powiedzieć, Jeśli zabieg byłby wykonywany u nich to ta wizyta nie byłaby płatna tylko liczona razem z zabiegiem.

Posted

A powiedziałaś im że to bezdomniak oni zawsze taniej liczą. Do Katowic mogę go zawieźć jak oczywiście chcecie i jeśli u nich będziemy leczyć? Szczerze mówiąc chciałabym to załatwić jak najszybciej wakacje się kończą :-)

Właśnie uświadomiłam sobie że w razie operacji znowu trzeba go będzie usypiać.

Posted

powiedziałam że bezdomniak. Mówiłam też że miał te dwa zabiegi amputację i kastrację.
Ja myślę że trzeba żeby ktoś to zobaczył, on u ciebie jest dopiero 1,5 miesiąca jeśli w tym czasie zauważyłąś że to urosło to nie ma na co czekać. Im mniejsze tym lepiej