Jump to content
Dogomania

Bigos- czekoladowy wyżeł niemiecki & NIKON - czarna lustrzanka :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czoko']Zauważyłam ten temat dotyczący pomocy schroniskom Dogomaniacy nie śpijcie 900 kg karmy przepadnie we Wszystko o psach - głosowanie na karmę -i wklejam do znajomych kogo zauważe:

Widzieliście ten temat - ja go zauważyłam dopiero teraz - kolejna akcja i termin do jutra[/quote]
Umknęło mi!!!
WITAJ KASIU BIGOSOWA!!!:multi: :multi: :multi:
IMIENINKI BYŁY HUCZNE???[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/goldies/4/105.gif[/IMG]

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']i ja spóźniona :oops: :lol:

[IMG]http://yelims1.free.fr/Alcooliques/Alcooliques21.gif[/IMG] NAJLEPSZEGO!!!!!! [IMG]http://yelims2.free.fr/Fete/balloonfly.gif[/IMG][/quote]

Dołączam jeszcze bardziej spóźniona do najserdeczniejszych życzeń!!!
Umknęło mi najważniejsze prywatne wydarzenie z minionego tygodnia ale tak to bywa gdy nie posługujemy się imionami.

Posted

[quote name='malawaszka']i ja spóźniona :oops: :lol:

[IMG]http://yelims1.free.fr/Alcooliques/Alcooliques21.gif[/IMG] NAJLEPSZEGO!!!!!! [IMG]http://yelims2.free.fr/Fete/balloonfly.gif[/IMG][/quote]

[QUOTE] WITAJ KASIU BIGOSOWA!!!:multi: :multi: :multi:
IMIENINKI BYŁY HUCZNE???[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/goldies/4/105.gif[/IMG][/QUOTE]

[QUOTE] Dołączam jeszcze bardziej spóźniona do najserdeczniejszych życzeń!!![/QUOTE]

Dziękuję:Rose:

[QUOTE]Witaj Kasiu!
Nie dojechałaś, ale troszkę bigosu Ci przysyłam!
[IMG]http://img224.imageshack.us/img224/852/tnbigos001kb3.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ojej, jak miło, że o nas pomyślalaś:loveu:
Wygląda smakowicie:sabber:
?Następnym razem na pewno się stawię na żarełko:p:p:p

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Czesc Kasiu :multi: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Ja to juz całkiem spóźniona:oops: , ale wszytskiego Naj :buzi:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Jak tam Bigosik sie ma :loveu: jakos malo fot widze :eviltong:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='sylrwia']To nie wina Poczty tylko ja rzadko tam zachodze.:oops:[/quote]

Acha!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad:
Nie chcesz żeby Bigosek ładnie wyglądał:mad::evil_lol:

[QUOTE][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Jak tam Bigosik sie ma :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

A Bigosek cały weeken i dziś leży i ...zatruł się czymś:-(:shake:
Co prawda nie należy do typu zbieraczy, ale latał ostatnio po krzakch i cały sobotni wieczór i niedzielę wymiotował. Nic od soboty nie je i nie pije. Podaję węgiel i na siłę wodę. Wczoraj i dziś dzwonilam do weta. Kazali go jeszcze poobserwować dziś popołudniu (narazie jestem od rana w pracy:angryy:) i ewentualnie przyjechać co by podac kroplówkę:shake:

Posted

[quote name='bigos']
A Bigosek cały weeken i dziś leży i ...zatruł się czymś:-(:shake:
Co prawda nie należy do typu zbieraczy, ale latał ostatnio po krzakch i cały sobotni wieczór i niedzielę wymiotował. Nic od soboty nie je i nie pije. Podaję węgiel i na siłę wodę. Wczoraj i dziś dzwonilam do weta. Kazali go jeszcze poobserwować dziś popołudniu (narazie jestem od rana w pracy:angryy:) i ewentualnie przyjechać co by podac kroplówkę:shake:[/quote]
KASIU!!!
Znowu porady:
-powinnaś mieć w domu zawsze gastrolit w saszetkach - to rodzaj doustnej kroplówki, zawiera wszystkie potrzebne pierwiastki , podaje się w razie biegunki i wymiotów, aby uzupełnic braki-można podawać psu strzykawką, małe ilości ale często (po prostu dopajać gastrolitem)
-drugi niezbędny specyfik, ale to raczej przy biegunkach to Lakcid w ampułkach, który uzupełnia florę bakteryjną w jelitach (ja podaję 2 -3 ampułki dziennie)oraz SMECTA-proszek w saszetkach, który z kolei wyłapuje z przewodu pokarmowego to co mu szkodzi, zagęszcza stolec.
Psom te specyfiki bardzo smakują, moje rzucaja sie na to, jak na jakis smakołyk, nawet szczeniaki, walczą, aby jak najwięcej im się dostało:razz:

BIGOSKU, NIE RÓB JAJ, WRACAJ DO FORMY!!!:mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='samograj']KASIU!!!
Znowu porady:
-powinnaś mieć w domu zawsze gastrolit w saszetkach - to rodzaj doustnej kroplówki, zawiera wszystkie potrzebne pierwiastki , podaje się w razie biegunki i wymiotów, aby uzupełnic braki-można podawać psu strzykawką, małe ilości ale często (po prostu dopajać gastrolitem)
-drugi niezbędny specyfik, ale to raczej przy biegunkach to Lakcid w ampułkach, który uzupełnia florę bakteryjną w jelitach (ja podaję 2 -3 ampułki dziennie)oraz SMECTA-proszek w saszetkach, który z kolei wyłapuje z przewodu pokarmowego to co mu szkodzi, zagęszcza stolec.
Psom te specyfiki bardzo smakują, moje rzucaja sie na to, jak na jakis smakołyk, nawet szczeniaki, walczą, aby jak najwięcej im się dostało:razz:

BIGOSKU, NIE RÓB JAJ, WRACAJ DO FORMY!!!:mad: :mad: :mad:[/quote]

O Lakcid to wiem, za resztę porad dziękuję i przy najbliższej okazji zaopatrzę się w aptece. ([B]podajesz go codziennie zapobiegawczo????[/B])

Wczoraj zadzwoniłam do mojego weta i kazał poczekać i poobserwować jak Bigolek będzie się czuł po południu. Na szczęście po powrocie z pracy Bigolek czuł się o wiele lepiej, poszliśmy na spacerek (tym razem był chętny, bo w niedzielę i poniedziałek rano wogóle nie chciał wyjść), wypił troszkę wody (sam!) i nawet wieczorkiem skusił się na małą kolację (tylko kilka chrupek)
Dzisiaj jest już lepiej, zjadł małe śniadanko...:p

Dziękuje wszystkim za troskę:loveu:
Jesteście kochani:loveu:

P.S. Ja podawałm węgiel

Posted

[quote name='bigos']O Lakcid to wiem, za resztę porad dziękuję i przy najbliższej okazji zaopatrzę się w aptece. ([B]podajesz go codziennie zapobiegawczo????[/B])

Wczoraj zadzwoniłam do mojego weta i kazał poczekać i poobserwować jak Bigolek będzie się czuł po południu. Na szczęście po powrocie z pracy Bigolek czuł się o wiele lepiej, poszliśmy na spacerek (tym razem był chętny, bo w niedzielę i poniedziałek rano wogóle nie chciał wyjść), wypił troszkę wody (sam!) i nawet wieczorkiem skusił się na małą kolację (tylko kilka chrupek)
Dzisiaj jest już lepiej, zjadł małe śniadanko...:p

Dziękuje wszystkim za troskę:loveu:
Jesteście kochani:loveu:

P.S. Ja podawałm węgiel[/quote]
TO super, że nie było to nic groźnego:multi: :multi: :multi:
Węgiel na pewno pomógł.
LAKCID podaję tylko, gdy są biegunki, gdy pies z jakichś powodów bierze doustnie antybiotyki oraz dla poprawy apetytu, gdy mu go ewidentnie brak dłużej niż 5-6 dni!!
POZDRO

Posted

Bigosowa a nie powinnaś go na dietę teraz wziąć? Jakiś ryż z kurczaczkiem na chociaż 2 dni? Po takich dolegliwościach to nie wiem czy dobrze od razu na suche...

Posted

[quote name='alive']Bigosowa a nie powinnaś go na dietę teraz wziąć? Jakiś ryż z kurczaczkiem na chociaż 2 dni? Po takich dolegliwościach to nie wiem czy dobrze od razu na suche...[/quote]

Masz rację - ugotuję mu cosik dzisiaj:p
Karmy to zjadł zaledwie kila chrupek wczoraj i kilka dziś rano:roll:

Posted

[quote name='bigos']Masz rację - ugotuję mu cosik dzisiaj:p
Karmy to zjadł zaledwie kila chrupek wczoraj i kilka dziś rano:roll:[/quote]

Dobrze, ze juz mu lepiej !

Ugotuj mu piers z kurczaka, a pozniej w tej wodzie ryz (moze byc z marchewka). To delikatne jedzenie, pomoze rozruszac uklad pokarmowy. I nie dodawaj tluszczu.

Posted

[quote name='alive']Bigosowa a nie powinnaś go na dietę teraz wziąć? Jakiś ryż z kurczaczkiem na chociaż 2 dni? Po takich dolegliwościach to nie wiem czy dobrze od razu na suche...[/quote]

[quote name='Behemot']Oj, tak, tak - lekka dieta! Sonia po swoich sensacjach żołądkowych jadła kleik ryżowy na bulione wołowym, a potem ryż z cielęcinką.[/quote]

[quote name='Honey']Dobrze, ze juz mu lepiej !

Ugotuj mu piers z kurczaka, a pozniej w tej wodzie ryz (moze byc z marchewka). To delikatne jedzenie, pomoze rozruszac uklad pokarmowy. I nie dodawaj tluszczu.[/quote]
BIGOSOWA, masz świetnych doradców:multi: :multi: :multi: , zrób mu dietkę!!!:loveu:

Posted

[quote name='samograj']BIGOSOWA, masz świetnych doradców:multi: :multi: :multi: , zrób mu dietkę!!!:loveu:[/quote]

Dietetyków Ci u nas dostatek;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: