Jump to content
Dogomania

Bigos- czekoladowy wyżeł niemiecki & NIKON - czarna lustrzanka :)

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bigos']Oki, załatwione:p:p:p[/quote]

Dziękuję bardzo za pomoc - co z tego że Ania podała nazwę miejscowości, w której mieszka i nazwa Tulce też mi nic nie mówi - co innego gdyby chodzilo o rejon Krakowa (co prawda już nie w tych czasach) albo od kilkunastu lat Warszawy.
Przynajmniej będzie już znała kogoś z Poznania a Ty znasz inne osoby...
Jeszcze raz dziękuję - narazie dziś Jej tu nie widziałam - i pozdrawiam Ewa

Posted

[B]ELO!!!

i w piateczek bigosik zasmakowal biegania w szeleczkach :evil_lol: powiem wam ze chopak szybko zajarzyl nawet ciagnal ladnie :D nic tylko go biore na jakies zawody i tylko startowac :diabloti:

[/B]

Posted

[quote name='mamabazyla']Hej Bigoski dawno do Was nie zagladałm :oops::oops:
Jak się mają bigosowe sprawy wątrobowo - skórne????
Nadal trzymamy za was kciuki
Pozdrówka :p[/quote]

Bigoski w tygodniu (najprawdopodobniej w piątek) idą do weta na kontrolę:roll:
Jest lepiej, ale cały czas problemy skórne są widoczne (strasznie mu się łuszczy skóra), ale na szczęście juz tak mocno włoski nie wypadają:p

Dam znać po wizycie:roll:

Posted

Właśnie zobaczyłam że macie problem zdrowotny. Natychmiast dołączam do trzymających kciuki za zdrowie Bigoska i mocno ściskamy wszystkie 8 kociopsie łapki.
Pozdrawiamy Ewa

Posted

[quote name='bigos']Bigoski w tygodniu (najprawdopodobniej w piątek) idą do weta na kontrolę:roll:
Jest lepiej, ale cały czas problemy skórne są widoczne (strasznie mu się łuszczy skóra), ale na szczęście juz tak mocno włoski nie wypadają:p

Dam znać po wizycie:roll:[/quote][I]Bigosikowa a dajesz małemu jakiś Tranik albo coś z tych rzeczy o których pisałyśmy / Efa , Gammolen/.Biedny chłopak zima idzie a jemu futerko marnieje:cool3:[/I]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I]Bigosikowa a dajesz małemu jakiś Tranik albo coś z tych rzeczy o których pisałyśmy / Efa , Gammolen/.Biedny chłopak zima idzie a jemu futerko marnieje:cool3:[/I][/quote]

Efa właśnie mi się skończyła. Cały czas zaparzam siemie lniane. Wet zalecił zakładanie kubraczka na zimę:roll:

Posted

Witaj BIGOSOWA!!!
Czy ja dobrze przeczytałam, że PaYooK chce zrobić z BIGOSA psa zaprzęgowego???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Czytam, że BIGOSIK jaszcze się zbiera po chorobie, mam nadzieję, że szybko wszystko minie.
MASZ DLA NIEGO KUBRACZEK NA ZIMĘ???
POLECAM KUBRACZKI Z KARUSKA, CZADZIK TAM PREZENTUJE CZERWONY, CZARNY KUPIŁAM ŻMIŁCE:
[URL]http://www.karusek.com.pl/index.php?search_full_name=ubranka&szukaj=szukaj&action=search&search_maker=&search_category[/URL]=

Posted

[quote name='samograj']Witaj BIGOSOWA!!!
Czy ja dobrze przeczytałam, że PaYooK chce zrobić z BIGOSA psa zaprzęgowego???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Czytam, że BIGOSIK jaszcze się zbiera po chorobie, mam nadzieję, że szybko wszystko minie.
MASZ DLA NIEGO KUBRACZEK NA ZIMĘ???
POLECAM KUBRACZKI Z KARUSKA, CZADZIK TAM PREZENTUJE CZERWONY, CZARNY KUPIŁAM ŻMIŁCE:
[URL]http://www.karusek.com.pl/index.php?search_full_name=ubranka&szukaj=szukaj&action=search&search_maker=&search_category[/URL]=[/quote]

Tak, tak bigosek będzie haszczakiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Fajne te kubraczki, zwłaszcza ten
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_4508.jpg[/IMG]

Idealnie wpasowałby się w kolorek Bigoska

Posted

[quote name='bigos']Tak, tak bigosek będzie haszczakiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Idealnie wpasowałby się w kolorek Bigoska[/quote]
TEŻ MI SIĘ PODOBA!!!
ŻMIŁKA MA CZARNY BO MA UMASZCZENIE CZAPRAKOWE- dobrze się sprawdzają, łatwo ubrać i dobre na deszcz czy snieg:loveu:

Posted

[quote name='samograj']TEŻ MI SIĘ PODOBA!!!
ŻMIŁKA MA CZARNY BO MA UMASZCZENIE CZAPRAKOWE- dobrze się sprawdzają, łatwo ubrać i dobre na deszcz czy snieg:loveu:[/quote]
Musze poczekać do wypłaty:knuje:

Przy jakich temperaturach zaczynasz zakładać kubraczek?
Nie chciałabym zbyt wcześnie, co by mi się później od razu nie rozchorował przypadkiem

Posted

Jeszcze nie wiem przy jakich , bo dopiero kupiłam , przy okazji kupowania CZADZIKOWI-nagusowi, ale sprawdził sie w czasie wietrznej , deszczowej pogody (przynajmniej ZMIŁKA nie wróciła z mokrą sierścią).
Ale myślę, że w przypadku ŻMIŁKI ,która ma podszerstek, wogóle nie będzie potrzebny nawet na trzaskające mrozy(kupiłam z myslą o deszczu- pasuje również na nasze haszczaki- których sierść po zmoczeniu długo schnie i się zaparza), natomiast Bigoskowi zapodałabym go w okolicach -8. -10 stopni, choć trudno mi sie wypowiadać, bo nie widziałam sierści BIGOSA, a trzeba wziąć pod uwagę, jego osłabiony organizm.

Posted

[quote name='bigos']Tak, tak bigosek będzie haszczakiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Idealnie wpasowałby się w kolorek Bigoska[/quote]

Czucha ma identyko kurtałkę tylko czarną :p my zakładamy jak jest poniżej -10 bo wcześniej raczej nie ma potrzeby ale skoro Bigosek jest osłabiony to ja chyba zakładałabym po prostu przy temp. poniżej zera :roll:

Posted

[quote name='alive']Czucha ma identyko kurtałkę tylko czarną :p my zakładamy jak jest poniżej -10 bo wcześniej raczej nie ma potrzeby ale skoro Bigosek jest osłabiony to ja chyba zakładałabym po prostu przy temp. poniżej zera :roll:[/quote]

[QUOTE]...natomiast Bigoskowi zapodałabym go w okolicach -8. -10 stopni, choć trudno mi sie wypowiadać, bo nie widziałam sierści BIGOSA, a trzeba wziąć pod uwagę, jego osłabiony organizm.[/QUOTE]

Też tak myślę, ale w piatek idę do weta, to dokladnie go o to wypytam:roll:

Posted

[quote name='alive']a to lekko zawstydzona Czuszka :lol:
[IMG]http://i9.tinypic.com/2mgrzbd.jpg[/IMG][/quote]

Oj, oj, ale pięknie:loveu::loveu::loveu:
Chaberkowy kubraczek:razz::razz::razz:

Posted

A jakiś czas temu na tagrach ZooMarket widziałam śliczne różowe polarki z fioletowym kwiatuszkiem i miałam straszną ochotę kupić taki Chili, bo pasowałby do jej charakteru :roll: . Szkoda tylko, że spaliłabym się ze wstydu gdybym wyszła na spacer z psem w różowym kubraczku hehe i pewnie wszystkie pieski śmiałyby się z Chili. A różowy bardzo mi do niej pasuje bo ona z charakteru straszliwie przypomina mi prosiaczka z kubusia puchatka :loveu:

Posted

[QUOTE]oj tam, wcale nie chaberkowy :mad: ale różowy to bym chciała :lol:[/QUOTE]

A jaki???
oki, [COLOR=Navy][B][SIZE=4]GRANATOWY!!!!:evil_lol:[/SIZE][/B][/COLOR]:evil_lol::razz::razz::razz:;)

[quote name='alive']A jakiś czas temu na tagrach ZooMarket widziałam śliczne różowe polarki z fioletowym kwiatuszkiem i miałam straszną ochotę kupić taki Chili, bo pasowałby do jej charakteru :roll: . Szkoda tylko, że spaliłabym się ze wstydu gdybym wyszła na spacer z psem w różowym kubraczku hehe i pewnie wszystkie pieski śmiałyby się z Chili. A różowy bardzo mi do niej pasuje bo ona z charakteru straszliwie przypomina mi prosiaczka z kubusia puchatka :loveu:[/quote]

Nio, w różowym wyglądałaby conajmniej niesmacznie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A jakie piekne porównaie do prosiaczka:loveu::loveu::loveu:(prosiaczek ruletz:p)

Posted

[quote name='bigos']A jaki???
oki, [COLOR=navy][B][SIZE=4]GRANATOWY!!!!:evil_lol:[/SIZE][/B][/COLOR]:evil_lol::razz::razz::razz:;)
[/quote]

kubraczek Czuszki jest [B][SIZE=4]CZARNY!!!! :mad: [/SIZE][/B]
A Chili naprawdę jest jak prosiaczek :oops: , jest nieśmiała, bojaźliwa i wstydliwa a zarazem bardzo wesoła i kochana :loveu: