Jump to content
Dogomania

Bigos- czekoladowy wyżeł niemiecki & NIKON - czarna lustrzanka :)

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Bogisy!! :bye:
No niestety Kasiu, jeszcze nie mogę sobie pozwolić na spacery, choróbsko mnie rozłożyło i nie chce odpuścić :shake:
3majcie dzisiaj kciuki, bo mam pogadankę o sportach kynologicznych na uczelni i mam stresiora jak dzik :roll:

Posted

Taura napisał(a):
Witajcie z rana Bigoski! ;)
A ja siedze chora w domu i robie referat z fizyki... :shake:

Witajcie Dinosławy:loveu::loveu::loveu:
Ojej, szybciutko wracaj do zdrowia:calus:

Posted

[quote name='Tośka_m']Cześć Bogisy!! :bye:
No niestety Kasiu, jeszcze nie mogę sobie pozwolić na spacery, choróbsko mnie rozłożyło i nie chce odpuścić :shake:
3majcie dzisiaj kciuki, bo mam pogadankę o sportach kynologicznych na uczelni i mam stresiora jak dzik :roll:

Wracaj szybciutko do zdrowia :loveu::loveu::loveu:
Trzymam kciuki za pogadankę - na pewno wszystko wyjdzie dobrze - w końcu bystra dziewucha jesteś:loveu::loveu::loveu:

Posted

Taura napisał(a):
Jak się Wam w nowym mieszkanku mieszka moi mili ? :razz: Mam nadzieję że na wiosne spotkamy się znów na torze ;)

A dziękuję, bardzo dobrze:loveu::loveu::loveu:Jednak ta wyprowadza przysłużyła się poprawie mojego sampoczucia.
Ja jednak zdecydowanie lepiej czuję się w poznaniu, wśród znajomych:loveu:

A na torek na wiosne oczywiście zawitam
Ale mam nadzieję, że będziemy miały okazję się wcześniej zobaczyć niż dopiero w ABC:razz::p

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye:o matko kiedy do Mexyku jedziecie ...bo mi sie czytać nie chce:evil_lol:

za rok na światówkę :p a za dwa lata do Sztokholmu :p :loveu:

[quote name='bigos']

i jak jest już transport? :loveu: a ja wiem, że mały trafi do superanckiego domku :multi: i będzie miał super qmpla :loveu: :loveu: :loveu:

aha no i ja też widziała tam granatowy kubraczek :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
za rok na światówkę :p a za dwa lata do Sztokholmu :p :loveu:
...i jak jest już transport? :loveu: a ja wiem, że mały trafi do superanckiego domku :multi: i będzie miał super qmpla :loveu: :loveu: :loveu:

aha no i ja też widziała tam granatowy kubraczek :lol:

Tak, jest:multi::multi::multi:Mały jedzie w weekend do nowej właścicielki:multi::multi::multi:

Posted

wiq napisał(a):
witam:)
dziekuje za odwiedziny:)
a ja widzialam Cie podczas pracy na zawodach w poznaniu:cool3::p

I się nie przywitała:mad::mad::mad:Nieładnie, nieładnie. Mam nadzieję, że będzie jeszce okazja do spotkania:p

Posted

bigos napisał(a):
I się nie przywitała:mad::mad::mad:Nieładnie, nieładnie. Mam nadzieję, że będzie jeszce okazja do spotkania:p

akurat na robotu bylas:evil_lol: jakas konkurencja z aportem;)
mam nadzieje,ze jednak sie gdzies zobaczymy - np na mwp w katowicach:cool3:

Posted

Hej!
Drugi dzień gotowania bigosiku...:lol: Mam już ugotowaną kapustkę z grzybami, żeberkami i wędzonką...dziś dodaję suszone śliweczki, kiełbaskę i moc przypraw.
na jutro będzie gotowy, zapraszam! Wystarczy wysiąść z pociągu na stacji Gdańsk - Oliwa i iść za zapachem bigosu ze 150 metrów!!!:cool3:

Posted

AlKil napisał(a):
Hej!
Drugi dzień gotowania bigosiku...:lol: Mam już ugotowaną kapustkę z grzybami, żeberkami i wędzonką...dziś dodaję suszone śliweczki, kiełbaskę i moc przypraw.
na jutro będzie gotowy, zapraszam! Wystarczy wysiąść z pociągu na stacji Gdańsk - Oliwa i iść za zapachem bigosu ze 150 metrów!!!:cool3:

O TY NIEDOBRA:mad: :mad: :mad: !!!
Tak dręczyć ludzi z drugiego końca Polski:eviltong: Teraz choroby wrzodowej się nabawię, bo mi kwasy spalą wnetrzności a slinka mi kapie jak u ŻMIŁKI!!!

Posted

Hej Babeczki, ja jestem nawiedzona, bigos gotuję 3 dni...:cool3:
Najpierw kapustka, do niej grzybki suszone - dosyć dużo, do tego mięsko najpierw przyprawione, trochę obsmażone, wędzone kostki schabowe...
Potem stygnie. Nastepnie dodajemy śliweczki suszone, kiełbaskę, ketchup i przyprawy...jałowiec (tylko 3 ziarna na wielki gar - daje goryczkę, więc ostrożnie!), ziele, pieprz, cząber, kminek (odrobinka), sporo majeranku,listek, papryka. Potem stygnie. Następnie trochę czerwonego winka i jak brakuje, to jeszcze przyprawy...
zawsze gotuję z 5 kg kapusty, bo rodzina zabiera go w słoikach do swoich domków...

Jutro będzie gotowy...zapraszam...:multi:

Posted

Przepiękny!! Pozdrawiam Bigos!
U nas takze jest ukochany wyżeł Reks, czeski fousek, na pewno niebawem wkleje jego zdjecia i moich suczek takze