goldenka245 Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Oooo.... to niedobrze :) Ja chce zdjęcia! Moja galeria coś ostatnio spada:cool3: Moim ulubionym zajęciem teraz jest odwiedzanie czyichś galerii :D:D:D:D Więc ide poodwiedac innych :D Ale nie... musze sprzątać:cool1: Quote
gochgoch Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Heloł bigoski!!!!! Tak dawno mnie nie było....i tu czytam, że psiula chorowała.... pozdrawiamy więc mocno!!! Na razie nie planujemy juz opuszczać dogomanii.:multi: Quote
samograj Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='Marta i Wika']Potwierdzam że Bigosek całkiem w formie - wczoraj biegał z nami nad Wartą i zabierał Wikuni patyki :-) Niestety, nie załapał się na fotki, bo już za ciemno było jak się pojawił :-) NO TO DOBRE WIADOMOŚCI !!! BIGOSEK ZDROWY i TAK MA POZOSTAĆ!!! Quote
Aga K Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Witam czekoladke :buzi::buzi::buzi: czekoladka już zdrowsza to siem bardzo cieszem - dawno mnie tu nie było :( pseplasiam i pozdrawiam Quote
KaRa_ Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Kasiu kiedy będą nowe zdjęcia mojego czekoladowego ulubieńca?:razz: ;) Quote
Wiedźma Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 A ja najpierw się pochorowałam, potem mialam dziką robotę, potem znowu się pochorowałam (kara boska , że nie wpadałam do bigosowej galerii), ale penie wiecie oboje, że zawsze i wszędzie życzę Wam tylko dobrych rzeczy. Ciomaski, głaski, przytulaski i mizianka dla obojga (chyba mogę tak bezwstydnie wirtualnie Was pomolestować?) :buzi: Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 wiq, leemonca, AlKil, goldenka245, Marta i Wika, gochgoch, barbara.h, samograj, Aga K, KaRa_TC- witajcie dogomaniacy:loveu::loveu::loveu::multi: Bigosek w formie (dłłłłłłłłłłługie spacerki zaliczamy i na jedzonko także mamy ochotę:p). Ale cały czas podajemy leki - Utilin (to na wątrobę i wzmocnienie całego organizmu) i jakiś na skórę z penicyliną. Na szczeście leki mogę podawać sama w domku:roll: Bardzo Wam dziekuję za pamięć i odwiedzinki:loveu::loveu::loveu: Zdjęć narazie niet, bo sprzętu brak:placz: Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Wiedźma napisał(a):A ja najpierw się pochorowałam, potem mialam dziką robotę, potem znowu się pochorowałam (kara boska , że nie wpadałam do bigosowej galerii), ale penie wiecie oboje, że zawsze i wszędzie życzę Wam tylko dobrych rzeczy. Ciomaski, głaski, przytulaski i mizianka dla obojga (chyba mogę tak bezwstydnie wirtualnie Was pomolestować?) :buzi: Dziękuję:loveu:Ale wiesz, że ja zawsze i cały czas czekam na jakiś wierszyk:razz: Uwielbiam je i zawsze mi poprawiaja nastoje:multi: Tak więc zapraszam:p Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Taura napisał(a):Witajcie Bigoski!! :loveu: Tak przed szkołą wpadłam Was odwiedzić. ;) Jeśli znajde czas po szkole to wstawie jakieś foto Bigolka z moich zbiorów :loveu: Pozdrawiamy biegajaca Kinga i biegający Dino :evil_lol: Część Kinga i Dinoławek:multi::multi::multi: To w takim razie czekam z niecierpliwością:p Quote
samograj Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 BIGOSOWA wierszy pragnie, słyszysz WIEDŹMO-to do CIEBIE!!! Ale ja się tutaj wtrącę, napiszę tu coś od siebie:p Kasiu, jesteś mi tak bliska, gdyśmy stąd wygnane razem, napsioczyły na moderów!!! (gg) Ale przywrócili gazem:crazyeye: Czyżby MIKUŚ, MIKOŁAJEK groźnie tu spoglądnął z NIEBA??? Że cofnięto nasze bany, i odsiadki juz nie trzeba??? Kasiu ,wierszyk prymitywny, ale napisany dla cię:loveu: Miej na względzie me intencje, bo innaczej sie rozpłaczę:placz: :placz: :placz: Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 [quote name='samograj']BIGOSOWA wierszy pragnie, słyszysz WIEDŹMO-to do CIEBIE!!! Ale ja się tutaj wtrącę, napiszę tu coś od siebie:p Kasiu, jesteś mi tak bliska, gdyśmy stąd wygnane razem, napsioczyły na moderów!!! (gg) Ale przywrócili gazem:crazyeye: Czyżby MIKUŚ, MIKOŁAJEK groźnie tu spoglądnął z NIEBA??? Że cofnięto nasze bany, i odsiadki juz nie trzeba??? Kasiu ,wierszyk prymitywny, ale napisany dla cię:loveu: Miej na względzie me intencje, bo innaczej sie rozpłaczę:placz: :placz: :placz: samograj'ku - piękny:loveu:Dziękuję:Rose: Jesteś kochanym, banowanym współtowaszyszem:p Quote
gochgoch Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='bigos'] Zdjęć narazie niet, bo sprzętu brak:placz: w takim razie ja sobie pozwolę...mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe.... Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Gosiu-dziękuję:loveu::loveu::loveu: Quote
alive Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='gochgoch'] tralalalalalaa :loveu: Quote
gochgoch Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='bigos']Gosiu-dziękuję:loveu::loveu::loveu: :bye::bye::bye::bye: Quote
malawaszka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 :multi: zdrowy zadowolony rozśpiewany Bigooosss :loveu: :loveu: :loveu: Quote
madzia20sosnowiec Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 aaa omatko a co wy mu robiliscie, ze sie tak rozpaszczyl :lol: Quote
bigos Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 [quote name='madzia18sosnowiec'] aaa omatko a co wy mu robiliscie, ze sie tak rozpaszczyl :lol: Zabraliśmy patolek:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
KaRa_ Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Ooo Bigosek z piłeczką:loveu: :loveu: :loveu: Kasia byłaś może w sobote nad Warta? bo jak jechałam u góry mostem to widziałam jakiegoś czekoladowego wyżełka na dole ;) Quote
bigos Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 [quote name='Taura']Może zdjęcie niezbyt dobrej jakości, ale liczą się intencje :lol: 22 lipca pierwsze spotkanie moje i Dina z Kasią i Bigolkiem ;) Pamietasz? :evil_lol: Pamiętam Kiniu:p(nie pamiętam tylko aparatu:PROXY5:) Quote
bigos Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 [quote name='KaRa_TC'] Ooo Bigosek z piłeczką:loveu: :loveu: :loveu: Kasia byłaś może w sobote nad Warta? bo jak jechałam u góry mostem to widziałam jakiegoś czekoladowego wyżełka na dole ;) Nie, to nie ja. W sobotę jeździłąm z Bigolem po lesie na rowerze:p Quote
bigos Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Wczoraj ubieraliśmy choinkę-jest piękna i ma chyba z 2m wysokości. Zawieszałyśmy pierniczki (które Bigos chciał zjeść:diabloti:) i suszyłyśmy plastry pomarańczy i mandaryek. Ale się zrobiło świątecznie:tree1: A dzisiaj pieczemy rogaliki:sabber: Rogaliki krucho-drożdżowe [SIZE=2]50 dkg mąki 1 jajko 1 kostka margaryny / ja daję Palmę / 5 dkg drożdży 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki zmieszaćze sobą , uformować kulę i zanurzyć na 15 minut w garnku z zimną wodą .Kula powinna wypłynąć na powierzchnię . Następnie wyciągnać kulę i zarobić ciasto , podzielić na 4 części . Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części Nadzienie kładziemy od zewnętrznej strony i zawijamy rogalik . Pieczemy do zezłocenia .Można rogalikiposypać cukrem pudrem lub lukrować . Nadzienie dowolne: marmolada , powidła , masa makowa , masa serowa , farsz mięsny , grzybowy etc...... by Alicjarydzewska Quote
samograj Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='bigos']Wczoraj ubieraliśmy choinkę-jest piękna i ma chyba z 2m wysokości. Zawieszałyśmy pierniczki (które Bigos chciał zjeść:diabloti:) i suszyłyśmy plastry pomarańczy i mandaryek. Ale się zrobiło świątecznie:tree1: A dzisiaj pieczemy rogaliki:sabber: To u was już BOŻONARODZENIOEWO!!!!:crazyeye: Jak upieczecie to podrzućcie mi spróbować, mamy 10-osobową rodzinę: Ja + TZ, 4 dzieci i 4 psy -10 sztuk proszę do GALERII SAMOGRAJA!!!:loveu: :loveu: :loveu: A BIGOS, widzę ,już kolędy zaczął śpiewać!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A u mnie już jest świątecznieeeeeeee, Pańcia piecze ciasteczkaaaaaaaa, a ja poczekam tu grzecznieeeeeee, przecież nakarmi pieseczkaaaaaaaa!!!!!! Quote
bigos Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 To u was już BOŻONARODZENIOEWO!!!!:crazyeye: Jak upieczecie to podrzućcie mi spróbować, mamy 10-osobową rodzinę: Ja + TZ, 4 dzieci i 4 psy -10 sztuk proszę do GALERII SAMOGRAJA!!!:loveu: :loveu: :loveu: Nie ma problemu:pRogalików będzie dużo i dla każdego starczy:p A BIGOS, widzę ,już kolędy zaczął śpiewać!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A u mnie już jest świątecznieeeeeeee, Pańcia piecze ciasteczkaaaaaaaa, a ja poczekam tu grzecznieeeeeee, przecież nakarmi pieskaaaaaaa!!!!!! :siara::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts