Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Jakie spojrzenie.... Powiem Wam że buzia mi się śmieje jak oglądam te fotki...dobrze maluch trafił:loveu: Quote
mysza 1 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Fajnie :loveu: bardzo się cieszę. Jaki mieszczuch z niego ;) Kciuki trzymam mooocno. Quote
Ewa Marta Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Tora&Faro napisał(a): Kapitalny jest:-) Jeszcze tylko Kajko musi znaleźć domek i będzie super:-) Zadziwiające, jak szybko zapomnieli o sobie, bo chyba już nie tęsknią za sobą co? Quote
Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ewa Marta napisał(a):Kapitalny jest:-) Jeszcze tylko Kajko musi znaleźć domek i będzie super:-) Zadziwiające, jak szybko zapomnieli o sobie, bo chyba już nie tęsknią za sobą co? Mam nadzieję że nie....w weekend planuję odwiedziny u Kajko, a w przyszłym tyg u Frodo (czy to imię się odmienia?;)) więc przekonam się na własne oczy Zastanawiam się co może oznaczać to gryzienie łap.... Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Tora&Faro napisał(a):Mam nadzieję że nie....w weekend planuję odwiedziny u Kajko, a w przyszłym tyg u Frodo (czy to imię się odmienia?;)) więc przekonam się na własne oczy Zastanawiam się co może oznaczać grzyzienie łap przez Frodusia.... Poprosze o wygłaskanie również Brutunia :loveu: Quote
Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 obraczus87 napisał(a):Poprosze o wygłaskanie również Brutunia :loveu: Wygłaskam Brutuska z największą przyjemnością:):):) Quote
Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zgodnie z decyzją Ellig 55,00 zł z bazarku książkowego przelałam na konto Kundelkowej Skarbonki. To tak informacyjnie...:) Quote
obraczus87 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Tora&Faro napisał(a):Zgodnie z decyzją Ellig 55,00 zł z bazarku książkowego przelałam na konto Kundelkowej Skarbonki. To tak informacyjnie...:) Dziekuje :) Quote
Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 obraczus87 napisał(a):Dziekuje :) Proszę bardzo:):):) Rozmawiałam z p. Agnieszką:)....Frodo ma się dobrze, apetyt mu dopisuje, rozrabia jak nie śpi i generalnie jest super:) jedyne co martwi nowych właścicieli to napadowe gryzienie łapek...powiedzcie mi czy przyczyną może być zmiana karmy? bo z tego co mówi p. Agnieszka kupili mu inna karmę niż jadł dotychczas i powoli go przestawiają....ja kompletnie się na tym nie znam. Poza tym maluch lubi spacerki (ale tylko wtedy kiedy nie pada, bo w czasie deszczu musieli go na siłę wystawiać na siku;)) i bardzo garnie się do wszystkich psów...bawić się chce:)...no i oczywiście pilnować go trzeba strasznie bo odkurza wszystkie śmieci z trawników, łobuz mały:) Umówiłam się że w środę jedziemy w odwiedziny, będą fotki:) Quote
Tora&Faro Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Astaroth napisał(a):a jaką karme mu kupili? Hej Natalia:) jak miło że jesteś:) kupili Purinę.....myślisz że to może być przyczyną? Quote
Wisełka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Tora&Faro napisał(a):Hej Natalia:) jak miło że jesteś:) kupili Purinę.....myślisz że to może być przyczyną? Jeżeli sobie gryzie łapki tak jakby pchełki wygryzał to ja bym się nie martwiła na zapas :) Mój Docent od szczeniaka łapki gryzie - nie wiem może na tle nerwowym - ale żadnych ran nie miał i nie ma :) To jego taki odruch :] Quote
mysza 1 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Tora&Faro napisał(a):Hej Natalia:) jak miło że jesteś:) kupili Purinę.....myślisz że to może być przyczyną? Purina trochę słaba, zwłaszcza w fazie wzrostu. Może to być alergiczne, na tle nerwowym. Wg mnie najlepiej jakby odwiedzili weterynarza, zwłaszcza, że on jest malutki jeszcze, trzeba dmuchać na zimne. Quote
Tora&Faro Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 No właśnie powiedziałam p. Agnieszce że najlepiej będzie jeśli pokażą malucha weterynarzowi, zwłaszcza że trzeba go jeszcze raz odrobaczyć...w środę jadę w odwiedziny więc zobaczę jak to wygląda;) Jest o tyle fajnie, że Państwo są bardzo otwarci na wszelkie porady:) Quote
Astaroth Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Purina nie jest taka zła, zresztą to też zależy jaka bo jest przeciaż Pro Plan i Dog Chow ale jest też Friskis i to też jest Purina. Na pchły jest zabezpieczony. Więc to może być nerwowo. A jeśli chodzi o karmę to moim zdaniem może byc Purina tylko lepiej z jagnięciną wtedy jest mniejsza szansa na jakieś uczulenie. Ale do weterynarza niech pojadą się zachipować (tylko nie w każdej lecznicy jest akcja darmowego, muszą sprawdzić) i przy okazji mogą powiedzieć o tym gryzieniu i niech postawę tylnych łapek sprawdzi bo jak przyjechały to wydawało nam się że są troche krzywe może od złego żywienia. Ja mu dawałam witaminki na wszelki wypadek, bo to prawie owczarki więc o nóżki trzeba dbać :) Quote
Tora&Faro Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Astaroth napisał(a):Purina nie jest taka zła, zresztą to też zależy jaka bo jest przeciaż Pro Plan i Dog Chow ale jest też Friskis i to też jest Purina. Na pchły jest zabezpieczony. Więc to może być nerwowo. A jeśli chodzi o karmę to moim zdaniem może byc Purina tylko lepiej z jagnięciną wtedy jet mniejsza szansa na jakieś uczulenie. Nie wiem czy pani nie mówiła o Friskis właśnie...zupełnie nie znam tej karmy... Quote
Astaroth Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 no jak Friskis to może być od karmy, bo to ma jakość Chappi. Zaproponuj im żeby kupili sobie przez internet worek 15kg dobrej karmy to im starczy na miesiąc i pewnie taniej wyjdzie niż karmienie Friskisem kupionum w sklepie osiedlowym. Może być Purina ale dog chow, ja osobiście polecam nutre, jeszcze się nie zawiodłam, brit jest niedrogi i wmiarę ok. Quote
Wisełka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Moje psiaki wcinają Ariona :) i też im służy. 120zł - 15kg :) A Docent jakiej karmy by nie jadł to i tak "pchełki" sobie wygryza :) Quote
Tora&Faro Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Posprawdzam ceny karm w sklepach internetowych i coś Pani zaproponuję, bo rzeczywiście ta Purina Friskis to średni pomysł dla szczeniaka.... A wczoraj odwiedziliśmy Kajko i Brutuska:):):)...maluch rośnie jak na drożdżach normalnie:loveu:...niestety nie mam żadnych fotek bo aparat ze sobą zabrałam, tylko że bez karty:oops: Fajny jest Kajko...taka mała, wesoła przylepa...no i straszny łasuch na smakołyczki:) Czekamy do jutra na telefon od Państwa.... Quote
Tora&Faro Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 obraczus87 napisał(a):Czesc Kajko !!!!!!!!!! :) Cześć Ciotka:):):) Nareszcie dogo działa..... Quote
Bazyliszek Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Zapraszam do wklejenia psiaka na wątek http://www.dogomania.pl/threads/187840-Owczarki-i-owczarkowate-w-potrzebie-w%C4%85tek-zbiorowy?p=14908798#post14908798 Quote
Recommended Posts