Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie udało mi się wreszcie zrobić przelew przepraszam za opóźnienie drobne odsetki potraktujcie proszę jako odsetki za opóźnioną wpłatę ;)
Kolejna uciekinierka normalnie te psy poszalały, ale na szczęście szybko się znajdują :)

Posted

Beatkaa napisał(a):
Aniu mam trzymać pieniążki na ogłoszenia dla Warki u siebie i mogą zostać czy Ci przelać? ;)

miałam właśnie pisać do Ciebie w tej sprawie. w sumie mi to bez różnicy, ale może przelej to będzie w jednym miejscu?

Beatkaa napisał(a):
Pani,która chciała zaadoptować Warkę niestety z przyczyn losowych nie może tego zrobić.Jednak,i tu jest dobra wiadomość ! Pani zainteresowała się losem Warki i pragnie szukać jej domku(ma już nawet znajomych na oku).Jutro odwiedzi Warkę w Przebieczanach.

super, liczyłam na to! :)

Posted

Już wiem wiecej, bo na spokojnie pogadałam z Agnieszka, wcześniej nie wszystko zrozumiałam.
Osoba która uratowała Warkę, okazała się znajomą Pań z Przebieczan. (!!!) Hotelowala kiedyś u nich swojego psiaka, a jak życie pani zmieniło się tak, ze musiala psiaka oddać, dziewczyny z Przebieczan znalazły mu dobry dom. Pani natomiast zaangażowała się w adopcje zwierząt (głownię kotów) - ponieważ, swojego już mieć nie mogla.
Jak zwinęła Warke z drogi, to zaraz poszła do swojej sąsiadki, która niedawno straciła swoja sunie. To jest właśnie ta pani, która zastanawia się nad adopcją Wareczki. Wareczka jest ciężka (wyjmowałam ją z auta, więc wiem). Pani jest starsza. Tak naprawdę Wareczka musiałaby jednak po tych schodach chodzić. Dziewczyny zabiorą ją teraz do weta żeby zrobić prześwietlenie (wet u którego była ta pani, która znalazł Warkę, powiedziała, że sztywna łapa może być po urazie, a nie z powodu stawów - trzeba to sprawdzić). W każdym razie pani, która Warkę uratowała, powiedziała, że nie spocznie póki nie znajdzie jej dobrego domu - bo kiedyś dziewczyny pomogły jej z jej psem - gdy miała podbramkową sytuację.
Warka na razie ma totalny areszt domowy. Na ogród wychodzi tylko z którąś z pań. Nadal nie wiadomo jak wyszła. Nie ma podkopu, nie ma rozerwanej siatki - no nie wiadomo. Ja w to wspinanie się po siatce jakoś nie chcę uwierzyć. No nic. Teraz siedzi w domu i jej się podoba. Zachowuje się jakby znała dom, poza tym, że na razie leje bez skrępowania na środku salonu (u swojej Wybawicielki, bo na razie w Przebieczanach się jeszcze nie załatwiła.)
Uffff. Ale mi ulżyło, ze tak szybko się znalazła...

Posted

ania >;18004666 napisał(a):
ale historia! :)
czy to znaczy, że Warka mieszka chwilowo u tej pani która ja znalazła?

Ja też tak zrozumiałam.

Posted

Ojejku nie. Przepraszam. Wareczka jest w Przebieczanach, ale mieszka w domu. Pani ją jutro odwiedzi. Mam jej wysłać fotki do robienia ogłoszeń.

Przeczytałam swój poprzedni post i się sama zgubiłam. Przepraszam. To dlatego, ze muszę się wymykać chyłkiem do internetu z pracy.

Posted

Całe szczęście, że tak to się skończyło... Może bidulka znowu chciała wrócić do "swojego domu" przy szybie z jednej z zabrzańskich kopalni... To samo zrobiła swojemu właścicielowi, który ją adoptował... Zwiała z zupełnie innego miejsca na Śląsku i wróciła spowrotem tam skąd ją przywoziliśmy za pierwszym razem do schroniska :shake:
Ze schroniska nigdy zwiać nie próbowała, przecież od samego początku (jak tylko trafiła do schronu) chodziła z dziewczynami na spacery bez smyczy... Ciekawe co jej w tej główce siedzi :-(

Bjutko sorki za dzisiejsze problemy z dodzwonieniem sie do mnie :-( W Zakładzie Karnym nie mogę mieć przy sobie telefonu, potem w schronisku miałam taki zapoierdziel, że szkoda gadać... a na koniec mój telefon stwierdził, że konczy ze mną współpracę :shake: Na szczęście Marta (Szejlo) pożyczyła mi swój stary i już jestem dostępna :)

Posted

ania >;18003542 napisał(a):
Bjutko, mam pytanie, ponieważ Twoja deklaracja wynosi 6zł, a wpłaciłaś 10zł, nie wiem czy to pomyłka czy zaokrągliłaś - czy mam te 4 zł zostawić na poczet wpłaty grudniowej czy dodać do wpłat poza deklaracjami? :)

Na razie będę wpłacać po 10, jak już nie będę miała na suchy chleb to zmniejszę do 6 - ale na razie będzie leciała dyszka.

Posted

Bjutko, w takim razie zmieniłam Twoją deklaracje na 10zł, jak będziesz chciała zmniejszyć to daj mi znać :)

dzisiaj dotarły wpłaty: 30zł deklaracja Guliwer89 oraz 30zł na leki od asikowskiej - dzięki! :)
zapłacę jutro listopadowy "czynsz" za hotelik (edit: hotelik zapłacony)

póki nie dostanę postu, będę podawała rozliczenie na bieżąco ;)

DEKLARACJE STAŁE:

20 zł - asikowska (XI)
50 zł - Sabina02

6 zł - agat21
30 zł - Sara W. (FB) (XI)
50 zł - Pani Bożena P. (XI, XII | I)
20 zł - magdus84 (XI)

5 zł – barb (XI)
10 zł – Bjuta (XI)
20 zł - basiek8 (XI)
50 zł - winter7 (XI)
10 zł - annika (XI)
10 zł - danavas (XI)
10 zł - Guliwer89 (XI)
10 zł - KasiaKia (XI)
20 zł - sharka
33 zł - barbarela (XI)

10 zł – minia7

RAZEM: 364 zł

MIESIĘCZNY KOSZT HOTELIKU: 350 zł

WPŁATY POZA DEKLARACJAMI:

+ 130 zł - spadek po Gwiazdce
+ 15 zł - wpłata jednorazowa od barb
+ 200 zł - wpłata jednorazowa od Pani Bożeny P. na leki
+ 30 zł - wpłata jednorazowa od asikowskiej na leki

WYDATKI:

- 20 zł - pakiet ogłoszeń
- 12 zł - ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim
- 350 zł - hotelik listopad 2011

NA KONCIE WARKI: 391 zł

Posted

Beatkaa napisał(a):
Odwiedzam Wareczkę i jestem ciekawa jak tam spotkanie Pani z Wareczką:) Niesamowicie się cieszę,że zaangażowała się w szukanie domku dla Warki.

No wlasnie, jak tam spotkanie?

Posted

Nie przyjechała niestety. Coś jej wypadło, a potem już nie zadzwoniła, no ale może jeszcze zadzwoni.

Warka zaczyna bardzo nieśmiało przychodzić do głaskania z własnej inicjatywy. Nie domaga się pieszczot jak to niektóre psy potrafią, ale przechodząc lubi się np. otrzeć i zaraz sprawdza, czy to jest OK. Zaczyna sympatycznie reagować na swoje opiekunki. Z innymi psami ma idealne układy. Nikogo nie zaczepia ani jej nikt nie zaczepia. Dzisiaj już się nie załatwiła w mieszkaniu! No ale dziś był ładny dzień i dosyć często wychodziła na ogród (ale zawsze pod okiem opiekunki). Te parę schodków pokonuje sama.

Posted

bardzo mnie cieszy, że Wareczka powoli odnajduje się w nowej rzeczywistości :)

dzisiaj dotarła deklaracja za 3 m-ce od sharki

DEKLARACJE STAŁE:

20 zł - asikowska (XI)
50 zł - Sabina02

6 zł - agat21
30 zł - Sara W. (FB) (XI)
50 zł - Pani Bożena P. (XI, XII | I)
20 zł - magdus84 (XI)

5 zł – barb (XI)
10 zł – Bjuta (XI)
20 zł - basiek8 (XI)
50 zł - winter7 (XI)
10 zł - annika (XI)
10 zł - danavas (XI)
10 zł - Guliwer89 (XI)
10 zł - KasiaKia (XI)
20 zł - sharka (XI, XII | I)
33 zł - barbarela (XI)

10 zł – minia7

RAZEM: 364 zł

MIESIĘCZNY KOSZT HOTELIKU: 350 zł

WPŁATY POZA DEKLARACJAMI:

+ 130 zł - spadek po Gwiazdce
+ 15 zł - wpłata jednorazowa od barb
+ 200 zł - wpłata jednorazowa od Pani Bożeny P. na leki
+ 30 zł - wpłata jednorazowa od asikowskiej na leki

WYDATKI:

- 20 zł - pakiet ogłoszeń
- 12 zł - ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim
- 350 zł - hotelik listopad 2011

NA KONCIE WARKI: 451 zł

Posted

Dzisiaj Wareczka jest w DZ.Wysłałam Beataa mms-a z tym ogłoszeniem.Zdjęcie jest spore, jak na takie ogłoszenia.Oby znalazł się ktoś, kto spojrzy jej w oczka i ją pokocha.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Dostałam mms'a z ogłoszeniem dla Wareczki,telefon czuwa cały czas i czekamy teraz na chętnych do adopcji Warki...;)

:thumbs::thumbs::thumbs: