Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hebanowa napisał(a):
O tyle ,że Warka sobie swoją ucieczką zapewniła miejsce w domu co może być lepsze na jej stawy:lol:

dobry sposób nie jest zły :D Ważne,że to się tak skończyło jak się skończyło ;)

Posted

wczoraj dotarła deklaracja (+ nadwyzka) od agat21 :)

DEKLARACJE STAŁE:

20 zł - asikowska (XI)
50 zł - Sabina02
(XI, XII)
6 zł - agat21 (XI)
30 zł - Sara W. (FB) (XI)
50 zł - Pani Bożena P. (XI, XII | I)
20 zł - magdus84 (XI)

5 zł – barb (XI)
10 zł – Bjuta (XI)
20 zł - basiek8 (XI)
50 zł - winter7 (XI)
10 zł - annika (XI)
10 zł - danavas (XI)
10 zł - Guliwer89 (XI)
10 zł - KasiaKia (XI)
20 zł - sharka (XI, XII | I)
33 zł - barbarela (XI)

10 zł – minia7

RAZEM: 364 zł

MIESIĘCZNY KOSZT HOTELIKU: 350 zł

WPŁATY POZA DEKLARACJAMI:

+ 130 zł - spadek po Gwiazdce
+ 15 zł - wpłata jednorazowa od barb
+ 200 zł - wpłata jednorazowa od Pani Bożeny P. na leki
+ 30 zł - wpłata jednorazowa od asikowskiej na leki
+ 14 zł - wpłata jednorazowa od agat21

WYDATKI:

- 20 zł - pakiet ogłoszeń
- 12 zł - ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim
- 350 zł - hotelik listopad 2011 (15.11.2011)

NA KONCIE WARKI: 565 zł

Posted

Zagladam cichutko na wątek.
Widzę że ogłoszenie w DZ to znaczy na Śląsk a ja myślałam że sunia jest koło Krakowa :roll:.

A tak w ogóle to jak malutka :) ?
A ma gdzieś jakieś zdjęcia ostatnie ?

Posted

Mieszka w hotelu pod Wieliczką ale należy do schroniska w Zabrzu. Zdjęć nowych nie będzie, póki tam ktoś nie pojedzie. Ale dziś będą wieści, bo jestem umówiona na telefon. :)

Posted

Znaczy to nie są jakieś mega wieści.
Pani niestety się nie odezwała. Agnieszka dziś jedzie do weta, ale jeszcze nie zrobią tego prześwietlenia Wareczce - ale za to ustalą termin kiedy. Potwierdziłam że prosimy o badania krwi i to prześwietlenie.
Najważniejsze wieści są takie - że Warka jest zupełnie innym psem, niż pamiętamy. Jest wesołą, kontaktową sunią! Skacze, biega, kopie doły, żebrze przy stole, domaga się pieszczot. Nie śpi na psim posłaniu, ani nie wskakuje na łóżko. Śpi na ogół na drewnianej podłodze, a jak dziewczyny za bardzo nahajcują to idzie na kafelki do przedpokoju. Utyka. Agnieszka mówi, że jest pewna, że to stary uraz a nie stawy - no ale 100% będzie wiadomo dopiero jak zrobi się to zdjęcie. Agnieszka mówi, że ona by dała radę mieszkać z jakąś normalną liczba schodów (w sensie 1 piętro tak, 4-te niekoniecznie). Musi schudnąć. Wet też tak powiedział.

Posted

Jeszcze szczegóły muszę dopowiedzieć, bo najpierw rozmiawiałam jak Agnieszka jechała do weta autem z sunią po ciężkiej operacji, a teraz zadzwoniła na spokojnie, więc wiem ciut więcej.

Badanie krwi będzie kosztować 75 zł Rentgen - zależy ile zdjęć będzie potrzebnych - ale trzeba się liczyć, że może i 150 zł. Agnieszka jest umówiona na przyszły wtorek na badanie krwi i na przyszło środę na rentgen (żeby wiadomo, czy można Wareczkę lekko przyspać). To jest takie lajtowe usypianie - na 10 minut, no ale zawsze.

I do niedzieli mamy dać znać czy się decydujemy na te badania.

Posted

Cudownie,że Wareczka przeszła już lekką metamorfozę.Jest weslsza,radosna itd :):):multi: na badania(lekarstwa+rentgen) potrzebujemy co najmniej 200zł...hmmm widze,że jakieś jednorazowe są to jednak byłabym za tym żeby zrobić te badania,będziemy wiedzieć na czym stoimy.

Posted

Bjuta napisał(a):
Znaczy to nie są jakieś mega wieści.
Pani niestety się nie odezwała. Agnieszka dziś jedzie do weta, ale jeszcze nie zrobią tego prześwietlenia Wareczce - ale za to ustalą termin kiedy. Potwierdziłam że prosimy o badania krwi i to prześwietlenie.
Najważniejsze wieści są takie - że Warka jest zupełnie innym psem, niż pamiętamy. Jest wesołą, kontaktową sunią! Skacze, biega, kopie doły, żebrze przy stole, domaga się pieszczot. Nie śpi na psim posłaniu, ani nie wskakuje na łóżko. Śpi na ogół na drewnianej podłodze, a jak dziewczyny za bardzo nahajcują to idzie na kafelki do przedpokoju. Utyka. Agnieszka mówi, że jest pewna, że to stary uraz a nie stawy - no ale 100% będzie wiadomo dopiero jak zrobi się to zdjęcie. Agnieszka mówi, że ona by dała radę mieszkać z jakąś normalną liczba schodów (w sensie 1 piętro tak, 4-te niekoniecznie). Musi schudnąć. Wet też tak powiedział.

Pewnie jej ciepło, dlatego śpi na kafelkach :)

Wareczko, jak cudownie, że się otwierasz, to najpiękniejsza wiadomość tego dnia :D :D :D aż chce się żyć :D

Posted

Codziennie zaglądam :) i przyznam się, że od Was pomysł z ogłoszeniem w gazecie podchwyciłam :oops: i Nes ze schroniska dziś ze swoją Panią do domku pojechał :]
Wareczko, teraz czas abyś i ty swój domek znalazła :)

Posted

sharka napisał(a):
Codziennie zaglądam :) i przyznam się, że od Was pomysł z ogłoszeniem w gazecie podchwyciłam :oops: i Nes ze schroniska dziś ze swoją Panią do domku pojechał :]
Wareczko, teraz czas abyś i ty swój domek znalazła :)

No i wspaniale,że się i Nes udało :multi: Z Wareczką wierzę,że też tak będzie :):):)