Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o kurcze....jak t mozliwe???musiala sie wspiac po siatce....jesli masz siatke...denerwuje sie sie bardzo ..mam nadzieje ze daleko nei umknela i szybko sie znajdzie cala i zdrowa

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jest!!!! Znalazła się pod Niepołomicami!!! Agnieszka dodzwoniła się do weterynarza, do którego przyprowadziła ją pani. Mam nadzieję, że to na pewno Wareczka, bo miała obrożę, info o czipie i smycz tego samego koloru i utyka na nogę i jest czarna i stara, no to chyba Wareczka. Pani jest umówiona z dziewczynami na godzinę 16, bo .... zastanawia się nad adopcją.
Tylko, że mieszka na 2 piętrze i musiała ją wynieść po schodach.

Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie.

Ważne! Pani Weterynarz odczytała czipa ale nie znalazła go w żadnej bazie. Gdzie my wpisujemy psy?

Posted

o zesz..znalazla sie bo jestem obecnie w Tel Avivie i moje prosby maja zwiekszona moc...w koncu to ziemia swieta :)
ciekawa jestem dalszego obrotu spraw:)))

Posted

Jak dostałam pierwszego sms-a od Bjuty to przeraziłam się strasznie :(:(
Za drugim odetchnęłam z ulgą ( nie odpisywałam bo nie mam nic na koncie- chciałam się tylko wytłumaczyć i dzięki ze pisałas!! )...Wareczko aniołku Ty nasz! Trzymam kciuki za Ciebie !!!! Nie znikaj więcej..nie rób nam tego...błagam :(:(:(

Posted

Napisałam do Czarodziejki o zmianę tytułu...widzę,że co strona to ktoś nowy pyta i mówi żeby zmienić ;) niestety ja mam z tym problem i mimo,że to robię to się nie udaje. :( Wyświetla sie na pierwszej stronie,ale nie w nagłówku :( Dlatego poprosiłam moda.

Posted

Czyli to znaczy ,że Warka chodzi po siatkach?
To co teraz z nią będzie?cały plus Przebieczan to jest to ,że psiaki nie siedzą w boksach tylko mają ogród dla siebie po którym dreptają sobie,,,, Jak Warka będzie zamknięta w klatce to chyba mija się z celem w sumie.

Posted

hebanowa napisał(a):
Czyli to znaczy ,że Warka chodzi po siatkach?
To co teraz z nią będzie?cały plus Przebieczan to jest to ,że psiaki nie siedzą w boksach tylko mają ogród dla siebie po którym dreptają sobie,,,, Jak Warka będzie zamknięta w klatce to chyba mija się z celem w sumie.

No tak jeśli miałaby być zamknięta to to w ogóle jest bezsensu :(

Posted

ufff, ale mi się gorąco zrobiło... psota mała.
Może "klatka" będzie tylko tymczasowa, kiedy przyzwyczai się do nowego otoczenia, to zacznie biegać po ogrodzie. Starszy pies może potrzebować trochę czasu na przystosowanie. I o łapkę będzie można lepiej zadbać w dt... będzie ok :)

Posted

Zawału serca mozna dostac na tym wątku... :mdleje:

[quote name='Bjuta']Jest!!!! Znalazła się pod Niepołomicami!!! Agnieszka dodzwoniła się do weterynarza, do którego przyprowadziła ją pani. Mam nadzieję, że to na pewno Wareczka, bo miała obrożę, info o czipie i smycz tego samego koloru i utyka na nogę i jest czarna i stara, no to chyba Wareczka. Pani jest umówiona z dziewczynami na godzinę 16, bo .... zastanawia się nad adopcją.
Tylko, że mieszka na 2 piętrze i musiała ją wynieść po schodach.

Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie.

Ważne! Pani Weterynarz odczytała czipa ale nie znalazła go w żadnej bazie. Gdzie my wpisujemy psy?

Czyzby Warka poszla sobie domek znalesc? :cool3:

Trzymam kciuki za adopcje! :kciuki:

[quote name='hebanowa']Czyli to znaczy ,że Warka chodzi po siatkach?

Na dluzsza mete boks nie wchodzi w gre i to nie rozwiaze sprawy, bo jesli Warka wyszla to i inne psy moga. Trzeba dobrze sprawdzic ktoredy mogla wyjsc i zabezpieczyc to miejsce. Przeciez nie przefrunela przez siatke. :angel::niewiem:

Posted

I wiadomo coś ...czy to Warka?
Wiadomo ,że Warka szuka domu ,ale to jest duży psiak przecież,wyobrażacie sobie żeby wnosić takiego psiaka codziennie kilka razy na drugie piętro??

Posted

zamarłam jak przeczytałam smsa, ale czułam że szybko się odnajdzie. uff!
z domkiem byłoby super, no ale drugie piętro to w związku z jej łapkami duży problem, zarówno dla pani jak i dla psiaka. ale jeśli Wareczka złapała ją za serce to może chociaż popyta wśród rodziny, znajomych, sąsiadów, może przygarnie ją ktoś inny?

Posted

hebanowa napisał(a):
I wiadomo coś ...czy to Warka?
Wiadomo ,że Warka szuka domu ,ale to jest duży psiak przecież,wyobrażacie sobie żeby wnosić takiego psiaka codziennie kilka razy na drugie piętro??

Podobno Warka wcale nie jest taka duza: :cool3:

Naklejka napisał(a):
Ja też myślałam, że Warka jest duża, wchodzę na wybieg a tam takie maleństwo leży :)

Posted

Sabina02 napisał(a):
Podobno Warka wcale nie jest taka duza: :cool3:

Wiesz, ja mam 50kg psiaka, dla mnie owczarek niemiecki to średniak ;P
Ale Warka powinna koło 20kg ważyć, a noszenie tej wielkości psa nie powinno być problemem, ja nosiłam swojego szczylka po schodach do 4msc, czyli dopóki nie zaczął ważyć ponad 20kg ;)

Posted

dotarły już pierwsze wpłaty :)
czekam na przydzielenie mi postu nr 2, a póki co zamieszczam post rozliczeniowy tutaj:

DEKLARACJE STAŁE:

20 zł - asikowska (XI)
50 zł - Sabina02

6 zł - agat21
30 zł - Sara W (FB) (XI)
50 zł - Pani Bożena P (XI, XII | I)
20 zł - magdus84 (XI)

5 zł – barb (XI)
6 zł – Bjuta (XI) + 4zł
20 zł - basiek8 (XI)
50 zł - winter7 (XI)
10 zł - annika (XI)
10 zł - danavas (XI)
10 zł - Guliwer89
10 zł - KasiaKia (XI)
20 zł - sharka
33 zł - barbarela (XI)

10 zł – minia7

RAZEM: 360 zł

MIESIĘCZNY KOSZT HOTELIKU: 350 zł

WPŁATY POZA DEKLARACJAMI:

+ 130 zł - spadek po Gwiazdce
+ 15 zł - wpłata jednorazowa od barb
+ 200 zł - wpłata jednorazowa od Pani Bożeny P. na leki

WYDATKI:

- 20 zł - pakiet ogłoszeń
- 12 zł - ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim

NA KONCIE WARKI: 681 zł

Posted

Bjutko, mam pytanie, ponieważ Twoja deklaracja wynosi 6zł, a wpłaciłaś 10zł, nie wiem czy to pomyłka czy zaokrągliłaś - czy mam te 4 zł zostawić na poczet wpłaty grudniowej czy dodać do wpłat poza deklaracjami? :)

no i czekamy na wieści czy pani była i w ogóle jak tam sytuacja :)

co do czipa, to ja po wzięciu Luksa wprowadziłam go od razu do bazy danych, ale pamiętam że Sandra mi potem powiedziała, że oni jako schronisko to robią. ale nie wiem na sto procent, trzeba by Gosi zapytać.

Posted

Cioteczki rozmawiałam z Bjutą.Tak,to na pewno Wareczka.Pani,która chciała zaadoptować Warkę niestety z przyczyn losowych nie może tego zrobić.Jednak,i tu jest dobra wiadomość ! Pani zainteresowała się losem Warki i pragnie szukać jej domku(ma już nawet znajomych na oku).Jutro odwiedzi Warkę w Przebieczanach.
Od tej "ucieczki" Warka przebywa w domu,nie w ogrodzie,dziewczyny wciąż zastanawiają się jak udało jej się zwiać..no cóż...teraz mieszka sobie w domku i tam dziewczyny jej pilnują.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Cioteczki rozmawiałam z Bjutą.Tak,to na pewno Wareczka.Pani,która chciała zaadoptować Warkę niestety z przyczyn losowych nie może tego zrobić.Jednak,i tu jest dobra wiadomość ! Pani zainteresowała się losem Warki i pragnie szukać jej domku(ma już nawet znajomych na oku).Jutro odwiedzi Warkę w Przebieczanach.
Od tej "ucieczki" Warka przebywa w domu,nie w ogrodzie,dziewczyny wciąż zastanawiają się udało jej się zwiać..no cóż...teraz mieszka sobie w domku i tam dziewczyny jej pilnują.

Super kobitka, widac przejela sie losem Wareczki. :lol: Fajnie by bylo jakby znajomi przygarneli suczynke. :lol: