Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj tak psiaki były bardzo żywe;) ale z naszym szalonym labkiem już tyle przeszliśmy więc sobie poradziliśmy:) teraz będziemy trzymać kciuki za nowe domki dla nich:)

Posted

[quote name='kamilawa']W takim razie już pisze. W jakiej miejscowości się znajdują?

Wszystko w pierwszym poście :)
A teraz psy:

SUCHAR, MIX ONKA I ????:
Około czteroletni, śliczny i zdecydowanie dominujący chłopiec, dziewczynki cały czas w ukłonach w stosunku do pana i władcy, ale ogólnie sympatyczny , fajny pies, zero agresji, przy mierzeniu temperatury wyrywał się okropnie, piszczał, ale ani razu nie kłapnął zębami. Wielkość taka średnia, na zdjęciach wygląda na większego. Stan ogólny ok., chudy ale nie wychudzony. Zaraz po kastracji do adopcji. Ma zrobione wirusówki.

więcej zdjęć :http://picasaweb.google.pl/stonka1125/Suchar27052010#

KROMKA 100% MIX, SŁODKA:
Maleńka ok 9-10 miesięczna sunia, szaleje z miłości do Suchara:) Potrzebny najpierw dt, chyba że naprawdę cierpliwy ds, jest bardzo absorbująca, oblizująca i ogólnie żywioł. Takie małe, słodkie, szalejące z miłości suczątko. Całym jej światem teraz jest Suchar i myślę że dobrze im zrobi rozdzielenie, ale nie od razu.Stan ogólny dobry. Ma zrobione wirusówki.

więcej zdjęć: http://picasaweb.google.pl/stonka1125/Kromka27052010#

KRESKA, SZORŚCIAKOWE CUDO :

Kochana, słodka, przepiękna, najbiedniejsza z całej trójki. Pogryziona, ze zmianami skórnymi, najchudsza, poduszeczki od łapek tak spuchnięte, że pazurki wysoko nad ziemią....Zakochałam się! To taka bidula, która kocha i ufa od razu i tak z pokora przyjmuje to co niesie los. Ze względu na rany po pogryzieniach, łapeczki i zmiany skórne została w klinice w Śremie, zostanie tam aż do okresu posterylkowego, nie ma sensu wozić jej tam i z powrotem i tak jest na maksa zestresowana.

wszystkie łapki w takim stanie

i pogryzienie

więcej zdjęć: http://picasaweb.google.pl/stonka1125/Kreska27052010#

Wszystkie psy nie maja pojęcia co to smycz, motają się jak dzikie, wyrywają, boją się wszystkiego (samochody, dziwne dźwieki, ludzie), Kromka i Kreska boją się psów których nie znają, Suchar jest najdzielniejszy. Biedaki takie, socjal kiepski, wymagają pracy........

Posted

Edi ja tam nie byłam, kobieta zawiozła je do Wrocławia, z Wrocławia maksiulab przywiozła je do Milicza, a z Milicza ja zabierałam je do Śremu, jutro ktoś jedzie po następne trzy, może coś się objawi...

Posted

[quote name='agada'] ale dobrze, ze one nie do Ciebie bezpośrednio, bo już się zaczynałam martwić :evil_lol:

No dużo nie brakowało bo sie zakochałam w Kresce okropnie, jest taka słodka że...............ale musiała zostać w klinice, chorutka...dobrze,że w przeciwieństwie do mnie mój tż myśli logicznie:evil_lol:
Przypominam, że psiska wygenerują nam naprawdę niemałe koszty, prosimy o wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

agada napisał(a):
Już "podarowałam" zdjęcia na bazarek, jak będzie trzeba to dodam...

wiem, wiem, to nie do Ciebie tylko tak dla przypomnienia, ja nawet podarować nic nie mogę :(

Posted

[quote name='stonka1125']No dużo nie brakowało bo sie zakochałam w Kresce okropnie, jest taka słodka że...............ale musiała zostać w klinice, chorutka...dobrze,że w przeciwieństwie do mnie mój tż myśli logicznie:evil_lol:
Przypominam, że psiska wygenerują nam naprawdę niemałe koszty, prosimy o wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochana, ja dopiero po pierwszej wypłacie:(
Supełkowi z mojego podpisu też obiecałam i moim psom, kotu na DT, królikowi, bezdomnym kotom i Kropce to goooooooooooooooooola mam że hej!!!!!

Posted

Edi przestań, ja widzę że ty już nie masz wypłaty :evil_lol:
Maksiulab, to Ty wstawiasz Sonie na wątki adopcyjne w "przygarnę psa" czy mama?
Jeżeli będzie ktoś chętny to kontaktuj ich z xmartix, dom musi być sprawdzony!!!

Posted

moja mama pisała, ale jakbyśmy coś znaleźli to najpierw bym Wam dała znać żeby sprawdzić dom. jak narazie mamy duży problem, moja mama idzie już od poniedziałku do pracy, okazało się że będzie dojeżdżać do innej miejscowości więc nie będzie jej ok.10h dziennie, jak najszybciej jest potrzebny dt. ja bym ją chętnie wzięła ale z Maksem moim nie da rady. on tylko o jednym myśli i nawet na 5min się nie uspokaja. jak zamknęłam się z Sonią w łazience to walił głową w drzwi od łazienki żeby się tak dostać.

Posted

jeśli chodzi o transport to my ją zawieziemy. rozmawiałam przed chwilą z rodzicami. mój tata pracuję z taką panią która zna już bardzo długo, nie dawno zmarł im pies i zainteresowała się Sonia, chciałaby ją dzisiaj zobaczyć i później porozmawia z mężem i podejmą decyzję, to by był już dom stały:) jeśli chodzi o sprawdzenie domu to pani nie ma nic przeciwko. chciałabym się jeszcze zapytać: co można dać na bazarek?

Posted

a gdzie ten potencjalny ds mieszka? we wro?
na bazarek mozesz dac wszytskie fanty z domu jakie masz:)
ja dzisiaj go zrobie ale trochę później, ale dzisiaj na pewno

Posted

W Dzierżoniowie, to jest ok.50km od Wrocławia. To jest pani która znamy już na prawdę dużo czasu i wiem że kocha zwierzęta. O 12 ma przyjechać zobaczyć Sonię. Jak będę coś więcej wiedzieć to dam znać. Ja bym chętnie coś dała tylko nie wiem co się będzie nadawać, a w jaki sposób to dajemy, tak jak np na allegro się wystawia? Ja tak pytam bo jeszcze nie brałam udziału w takim bazarku.

Posted

Pani już była, obejrzała Sonię i bardzo jej się spodobała, teraz musi porozmawiać z mężem, bo wiadomo że to musi być przemyślana decyzja, jak się zdecydują to ja jak najbardziej wszystko przekaże. A powiedzcie mi coś więcej o umowie adopcyjnej, ja szczerze mówiąc mało wiem w tym temacie bo pierwszy raz szukamy domu dla pieska.

Posted

Maksiulab daj mi maila to wyślę Ci umowę adopcyjną.
Zaraz napiszę dziewczynom żeby zrobiły wizytę przedadopcyjną w Dzierżoniowie raz dwa (jakie osiedle, ulica?)
Tak, sterylka jest konieczna! My możemy załatwić termin ale wtedy ta Pani będzie musiała podjechać do Wrocławia z suńką na umówiony dzień.