stonka1125 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Najpierw był rozpaczliwy telefon, trudno było dowiedzieć sie czegoś dokładnie, wszyscy w nerwach. Poprosiłam o maila, oto on... "Witam. Przed chwilka rozmawialm z Pania odnosnie mojej nieciekawej sytuacji,odnosnie powodzi,ewakuacji i psow ktore przygarnelismy-a w chwili obecnej mamy problem gdyz zostalismy umieszczeni w chlewni z tymi psami(a miedzy nimi sa rowniez moje wlasne)i prawde powiedziawszy na taka okolicznosc mam ich za duzo.Prosze o pomoc w zaadoptowaniu 7 psiakow-4 rasy mieszanej,2 syberian huski(parka),1 owczarek niemiecki,i mieszaniec bullmastifa sunia,ale niestety nie nadaje sie z przebywaniem z innymi psami.Wszystkie wymienione psiaki sa to psy po przejsciach,po dlugotrwalej resocjalizacji,jednak w ciagu dalszym bez prawdziwego domu.Bardzo proszę o pomoc. Z gory dziekuje J... K.... p.s Pieski w chwili obecnej przebywaja w miejscowosci Dłużyce ,jest to stara świniarnia do ktorej zostalismy ewakuowani i przebywa tam mąż z synem ze zwierzętami,gdyż nie możemy zostawić ich tam samych.W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić do mnie pod nr.tel.605xxxxxx Jeszcze raz dziekuję za zainteresowanie cała ta sytuacją. " SUPER BAZAREK DLA PSÓW http://www.dogomania.pl/threads/186569-pom%C3%B3%C5%BC-psom-uratowanym-od-powodzi!-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Ciebie-i-do-domu!-POLECAM-%29?p=14771315#post14771315 25.05.2010 SONIA W DOMKU STAŁYM :) 27.05.2010 Kreska, szorściakowata, pogryziona, popuchnięte łapki, klinika w Śremie.:-( Kreska niedługo opuszcza klinikę, może ktoś ja przygarnie pod swój dach na okres do czasu znalezienia domu??? Kromka, szczylek ok. 9-10 miesiecy, schronisko w Gaju [SIZE=2] Suchar, mix onka, schronisko w Gaju 28.05.2010 Srebrna w typie mastifa, u Demi:-( Szyszka w dt, potrzebny ds! Max, biedniutki, z chorą skórą, jest w dt potrzebny dom stały!!!!!!! Gas i Gasia w "AZORKU" w Obornikach Wlkp. więcej zdjęć str.35 [SIZE=5]Potrzeba pieniędzy na szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia zapewne, sterylki, kastracje, wizyty u wetów!!!! Dogomaniacy pomóżcie! Zbieramy na konto: Marta Kowalczuk [FONT=Arial]ING Bank Śląski 17 1050 1575 1000 0022 8713 0914 [/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]koniecznie z dopiskiem: "na psy z powodzi + nick z dogo [/FONT][FONT=Arial]WPŁATY:loveu::loveu::loveu::[/FONT][FONT=Arial] [FONT=Arial][SIZE=2]TERESA BORCZ - 50zł [/FONT][/FONT][FONT=Arial]MTF ZALESIE - 100z[/FONT][FONT=Arial]ł baldek2 - 30 zł Maruda666 - 100 zł Poker - 50zł baldek2 - 30zł ___________________ 360zł - 275,85 = 84,15 zł [/FONT][FONT=Arial]275,85[/FONT]- Rachunek za leczenie i pobyt w klinice Kreski za maj 2010, dziękujemy wszystkim! [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial][SIZE=2] [FONT=Arial] [/FONT] [SIZE=3]OGŁOSZENIA (prosimy o więcej): SONIA [/FONT]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1058002339 - ale.gratka.pl - adopcje.org - drobne.centrumofert.pl - morusek.pl - kupiepsa.pl KRESKA http://www.allegro.pl/item1059574443_kreska_ofiara_powodzi.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Psy-uratowane-z-powodzi-w-dolnoslaskim-W0QQAdIdZ208040870 SUCHAR http://www.allegro.pl/item1060362856_suchar_jemu_sie_udalo_przezyc_powodz.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kolejna-ofiara-powodzi-Sucharek-W0QQAdIdZ208041595 http://www.morusek.pl/ogloszenie/22179/Sucharek-ofiara-powodzi/ KROMKA http://www.allegro.pl/item1059585516_kromka_ofiara_powodzi.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KROMKA-LICZNA-MLODZIUTKA-POWODZIANKA-W0QQAdIdZ208042899 [FONT=Arial][SIZE=2] [/FONT] Quote
xmartix Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 PIESKI WYMAGAJĄCE LECZENIA I SZUKAJĄCE POMOCY FINANSOWEJ: 1. MAX - na dt, wymaga leczenia bordog wspaniały pies!! Miły, kochany przytulak, zgadza się z innymi psami, jest taką powolną ciapą , chodzi za człowiekiem i nastawia łepek do głaskania... stan jego zdrowia - ma wielką gulę/guza pod brodą.. sierść w bardzo złym stanie z ubytkami, zaropiałe oczka, krew w moczu, podejrzenie nużycy reszta zdj str 23 2. SREBRNA - na dt u Demi, wymaga leczenia w złym stanie... mało słyszy, ledwo widzi bo ma tak zaropiałe oczy, nie zgadza się z innymi psami, nie może zostawać sama w domu.. nie mówiąc już o jej wyglądzie... ma ze 6 lat więcej zdj str 19 3. SZYSZKA - na dt u Demi [SIZE=2]miła, przyjazna sunia, kontaktowa, umie dawać łapkę :) zgadza się z innymi psami, kotami, umie bronić swojego domu, broni jedzenia (gotowanego), mimo że agresywna nie jest, to zaczepiona przez innego psa nie pozostanie dłużna. [SIZE=2] więcej zdjęć strona 32 [SIZE=2] 4. KRESKA - w Klinice k. Poznania mała zaniedbana sunia, osłabiona, miała pełno robali, miała popuchnięte łapki, była pogryziona, czeka na sterylizację. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- MAJĄ DOM STAŁY: [SIZE=2] SONIA to 5 letnia sunia uratowana z powodzi. Wraz z innymi pieskami została ewakuowana w brzydkie i mokre miejsce. Nie mogła tam zostać. Dobre dusze zabrały ją do siebie. Sonia szuka nowego domku, gdyż poprzedni właściciel zrzekł się psa. Sonia ma początku była troszkę wystraszona, lecz potem okazała się sunią bardzo przyjaźnie nastawioną do człowieka, miłą i grzeczną. Bardzo lubi tulenie i głaskania, o co sama się upomina. [SIZE=2]Sonia ładnie chodzi na smyczy. Jest zdrowa. To typowo domowa sunia, uwielbia spać w łóżku. MA DS [SIZE=2]więcej zdjęć str. 13-14 [SIZE=2] Quote
stonka1125 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Nie mam zdjęć, pani też nie ma niczego przy sobie, ewakuowali ich z domu, zabrali najpotrzebniejsze rzeczy i psy, wiem tyle ile napisałam w pierwszym poście, dlatego szukam kogoś blisko, żeby chociaż obfocił psy, z Lubina do Dłużyc jest 20km, a z Legnicy31km, dlatego szukam............... Quote
Edi100 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 stonka1125 napisał(a):Nie mam zdjęć, pani też nie ma niczego przy sobie, ewakuowali ich z domu, zabrali najpotrzebniejsze rzeczy i psy, wiem tyle ile napisałam w pierwszym poście, dlatego szukam kogoś blisko, żeby chociaż obfocił psy, z Lubina do Dłużyc jest 20km, a z Legnicy31km, dlatego szukam............... Mam nadzieję, że uda Ci się skontaktować z ciotkami z Lubina czy Legnicy i że jakoś uda się opanować sytuację:( Quote
stonka1125 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Helga&Ares napisał(a):zapisuję...... Witaj Domi! Też krzyczę o pomoc! Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Obdzwoniłam całą Legnicę, czekam na cud........ Quote
Edi100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 stonka1125 napisał(a):Obdzwoniłam całą Legnicę, czekam na cud........ Musi się udać:( Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Wysłałam parę pw do dziewczyn z Lubina na miau, zobaczymy. Quote
maksiulab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ja jestem z Wrocławia. Mogłabym wziąść jednego pieska na kilka dni. Tylko są dwa problemy: nie mam jak dojechać w miejsce gdzie znajdują się te pieski. Po drugie mam psa(rocznego labradora) więc musiałby by być to pies nieagresywny. Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 pasowałaby sunieczka onkowata, jest podobno przemiła i kocha wszystko w koło, ok. roczna, ale na razie muszę znaleźć kogos kto podjedzie sprawdzic sytuacje na miejscu, potrzebujemy zdjęć że by zacząć psy ogłaszać.........mam nadzieje że ktoś się odezwie...... Quote
Sayrel Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Hey dora mi podeslala temat. Narazie nie mamy jak pomoc:/ Psow nam przyszlo strasznie duzo, a sami ewakuowalismy 3 hasiory.... Quote
maksiulab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 chętnie bym ją przyjęła na kilka dni. widzę że sytuacja jest nieciekawa i nikt się nie zgłasza:( będę czekać na informację. Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Zadzwonię do opiekunki psów i będę kombinowała transport dla suni, teraz muszę uciekać, bo moje 6 nosów gapi sie na mnie z wyrzutem. Jestem pod tel.725508483 Quote
Edi100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 stonka1125 napisał(a):Wysłałam parę pw do dziewczyn z Lubina na miau, zobaczymy. Mam nadzieję że pomogą. Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Dzwoniłam do pani, ona dzwoniła z desperacji do schroniska w Legnicy, nie przyjmą psów nawet tymczasowo maja nadkomplet, jak to w schronach, poprosi kogoś z aparatem o zdjęcia i jak najszybciej sie da przesle mailem to,powstawiam.Psy wariują w małych kojcach na szybko posklecanych w chlewni, wyja i źle im tam,sunia starsza jest w typie mastifa neapolitańskiego, młodziutka onkowata gładkowłosa, dwa haszczaki sa od początku jak do niej trafiły razem, powinny razem zostac, swietnie sie dogadują,reszta nie wiem, czekam na foty i ruszamy z kopyta. Teraz juz naprawdę spadam bo mnie moje zagryza z zazdrości. Quote
maksiulab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 strasznie mi ich szkoda:( mam nadzieję że uda się załatwić transport i sunia nie długo będzie z nami bezpieczna. Popytam też znajomych czy ktoś by nie mógł wziąć psiaka. Quote
maksiulab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 jedziemy za jakieś poł godziny po tą sunię w typie onka i przy okazji zrobimy zdjęcia pozostałym psiakom. jak wrócimy do domu i zapoznamy ze sobą pieski to od razu dam znać. Quote
Edi100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='maksiulab']jedziemy za jakieś poł godziny po tą sunię w typie onka i przy okazji zrobimy zdjęcia pozostałym psiakom. jak wrócimy do domu i zapoznamy ze sobą pieski to od razu dam znać.[/QUOTE] Bardzo, bardzo dziękuję!!!!!:):) Quote
stonka1125 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Jestem, trawa zasiana, psy wylatane , teraz czekam na wieści i foty od maksiulab Quote
Edi100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='stonka1125']Jestem, trawa zasiana, psy wylatane , teraz czekam na wieści i foty od maksiulab To czekamy razem. Quote
Recommended Posts