agnieszka24 Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Założyłam osobny wątek psikom, który pozostały w Nowym Mieście bez pomocy. Bart wymaga wizyty u weta - jest bardzo pogryziony :( Aza pilnie potrzebuje sterylki!! Zajrzyjcie, proszę!! http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE!!?p=14798506#post14798506 Quote
ketunia Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Cioteczki uda się uratować tego pieska? Mogę przekazać 500 zł z mojego bazarku na tego biedaka. Widzę, że już jest osobny wątek. Quote
ilon_n Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='agnieszka24']Założyłam osobny wątek psikom, który pozostały w Nowym Mieście bez pomocy. Bart wymaga wizyty u weta - jest bardzo pogryziony :( Aza pilnie potrzebuje sterylki!! Zajrzyjcie, proszę!! http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE!!?p=14798506#post14798506 świetny pomysł!! .. przynajmniej każdy będzie miał teraz szanse na ratunek .. Quote
agnieszka24 Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Bart już znalazł swojego anioła :loveu: Mam nadzieję, że już jutro będzie w hotelu :) Kochani potrzebujemy uzbierać pieniążki na kastrację dla Portera. To ważne by pohamować jego zapędy ;) Jutro pogadam jeszcze z Owieczką i będziecie wiedzieć dlaczego tak nam spieszno do kastracji :evil_lol: Quote
agnieszka24 Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Zapraszam do dołączenia do sterylkowej skarbonki :) Parę groszy, a jaka wielka pomoc dla suczek :) Ja dołączyłam, was też zapraszam :) Quote
polubek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 porterku zniedbałąm cię przepraszam już nadrabiam zaległości Quote
agnieszka24 Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Porter został odrobaczony (3 tabl.) 15 zł i zaszczepiony na wściekliznę 20 zł. Dziewczyny kupiły mu Fiprex za 17zł (bo w mazowieckim panuje babeszja- bardzo dużo psiaków zachorowało w tym roku). Razem na Porterka wydały 82 zł. Mamy na horyzoncie domek dla Portera :) Dlatego na wtorek Owieczka umówiła dla niego kastrację :) Koszt to 100 zł. Bardzo tanio jak za tak dużego psa. Mam nadzieję, że wszystkie osoby które wpłaciły pieniążki na Portera zgodzą się by pokryć koszt kastracji z tych pieniędzy?? Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to psiak za dwa tygodnie pojedzie do domu :) Trzymajcie kciuki aby się mu udało! Quote
ilon_n Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 :cool2::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
agnieszka24 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Owieczko, co u Portera? Jak z jego zachowaniem? Czy jutro chłopak będzie już odjajczony? Napisz jak minął mu wekend :) Quote
Owieczka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 agnieszka24 napisał(a):Owieczko, co u Portera? Jak z jego zachowaniem? Czy jutro chłopak będzie już odjajczony? Napisz jak minął mu wekend :) Porter ma się dobrze, jak zwykle jest całuśny i bardzo wesoły :) Niestety zaczepny tez jest i lubi wojny prowadzić przy siatce lub boksie z innymi samcami. Wstepnie umówiłam się z wetem na wtorek po południu na kastrację. Zdjęcia przesle Ci Agnieszko do wstawienia bo nie wyrabiam czasowo Quote
ilon_n Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 wyciszy się chłopak co nieco po zabiegu .. za czas jakiś .. Quote
Owieczka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ciotki... ja nie wiem czy się ta kastracja nie przesunie w czasie :( Niestety Aza chyba dostanie albo dostała cieczki !!! :( Psiaki się nia bardzo interesują więc MUSIMY ją wykroić jak najszybciej !! Porter wtedy byłby ciachany dopiero ok czwartku... Quote
agnieszka24 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 W takiej sytuacji zabieraj jak najszybciej Azę na stół. Jak dostanie cieczki to psiaki w hotelu zwariują, będzie problem by ich upilnować. Porterowi dwa dni różnicy nie zrobią, dla Azy każdy dzień jest cenny. Quote
Owieczka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 agnieszka24 napisał(a):W takiej sytuacji zabieraj jak najszybciej Azę na stół. Jak dostanie cieczki to psiaki w hotelu zwariują, będzie problem by ich upilnować. Porterowi dwa dni różnicy nie zrobią, dla Azy każdy dzień jest cenny. No to miałyśmy niespodziankę :P Aza była w 3-cim tygodniu ciąży i miała 11 szt !!! Quote
ilon_n Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Owieczka napisał(a):No to miałyśmy niespodziankę :P Aza była w 3-cim tygodniu ciąży i miała 11 szt !!! W samą porę to odkrycie .. czyli "pożar ugaszony"? Quote
Owieczka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ilon_n napisał(a):W samą porę to odkrycie .. czyli "pożar ugaszony"? Ugaszony :D A dzisiaj Porter straci klejnoty :D Quote
ilon_n Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Owieczka napisał(a):Ugaszony :D A dzisiaj Porter straci klejnoty :D Świetne wieści, choć nie wiem czy Porter podziela nasze zdanie ;) Ale jeśli to On akurat był takim amatorem futbolu i kompletował sobie 11-tkę do drużyny, to lepiej niech czym prędzej o te klejnoty zubożeje :) Quote
agnieszka24 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Jak się czuje Porter? Czy już po kastracji? Quote
Owieczka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 agnieszka24 napisał(a):Jak się czuje Porter? Czy już po kastracji? Porter już po kastracji dochodzi do siebie ale upały dały o sobie znać... :shake: Porter ciężko zniósł narkozę. Podczas zabiegu dostał drgawek i wet musiał go troszkę cucić. Na szczeście wszystko się udało i jak na razie jest ok. :p Iza obserwuje Porterka, wczoraj moczyła mu pychol zimną wodą. Za gorąco jest na takie zabiegi :shake: następne kastracje musimy przełożyć aż się pogoda pogorszy :evil_lol: Quote
ilon_n Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Owieczka napisał(a):Porter już po kastracji dochodzi do siebie ale upały dały o sobie znać... :shake: Porter ciężko zniósł narkozę. Podczas zabiegu dostał drgawek i wet musiał go troszkę cucić. Na szczeście wszystko się udało i jak na razie jest ok. :p Iza obserwuje Porterka, wczoraj moczyła mu pychol zimną wodą. Za gorąco jest na takie zabiegi :shake: następne kastracje musimy przełożyć aż się pogoda pogorszy :evil_lol: No to kolejny psiak sobie dłuuuuugo poczeka, bo teraz zamiast wody idzie fala upałów! Dobrze, że Porterek wyszedł z zabiegu cały i zdrów .. wczoraj dowiedziałam się o śmierci psiaczka, o którego pół dogo walczyło, żeby tej zimy uratować z ulicy .. wg wszelkich badań był zdrowy a wczoraj w 2 dni po kastracji nieoczekiwanie odszedł!!! :shake: :-( Quote
Owieczka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ilon_n napisał(a):No to kolejny psiak sobie dłuuuuugo poczeka, bo teraz zamiast wody idzie fala upałów! Dobrze, że Porterek wyszedł z zabiegu cały i zdrów .. wczoraj dowiedziałam się o śmierci psiaczka, o którego pół dogo walczyło, żeby tej zimy uratować z ulicy .. wg wszelkich badań był zdrowy a wczoraj w 2 dni po kastracji nieoczekiwanie odszedł!!! :shake: :-( Niestety tak bywa... :( Przykra sprawa... Quote
koosiek Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Agnieszko24, na wątku bazaru od kilku dni czeka na akceptację tekst dla Portera: http://www.dogomania.pl/threads/182929-OG%C5%81OSZENIA-25-x-2-tylko-10-z%C5%82!-na-Pitka-co-ma-tylko-10-z%C5%82-%28-zako%C5%84czony?p=14819660&viewfull=1#post14819660 Quote
agnieszka24 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dzięki cioteczko :) Całkiem zapomniałam. Tekst już nie jest nam potrzebny, bo Porter za kilkanaście dni pojedzie do domu :) Quote
koosiek Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Aha, no to cieszę się, że tak szybko znalazł dom :) Quote
Recommended Posts