Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agnieszka24']Założyłam osobny wątek psikom, który pozostały w Nowym Mieście bez pomocy.
Bart wymaga wizyty u weta - jest bardzo pogryziony :(
Aza pilnie potrzebuje sterylki!!

Zajrzyjcie, proszę!! http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE!!?p=14798506#post14798506

świetny pomysł!! .. przynajmniej każdy będzie miał teraz szanse na ratunek ..

Posted

Bart już znalazł swojego anioła :loveu: Mam nadzieję, że już jutro będzie w hotelu :)

Kochani potrzebujemy uzbierać pieniążki na kastrację dla Portera. To ważne by pohamować jego zapędy ;) Jutro pogadam jeszcze z Owieczką i będziecie wiedzieć dlaczego tak nam spieszno do kastracji :evil_lol:

Posted

Porter został odrobaczony (3 tabl.) 15 zł i zaszczepiony na wściekliznę 20 zł. Dziewczyny kupiły mu Fiprex za 17zł (bo w mazowieckim panuje babeszja- bardzo dużo psiaków zachorowało w tym roku). Razem na Porterka wydały 82 zł.

Mamy na horyzoncie domek dla Portera :)
Dlatego na wtorek Owieczka umówiła dla niego kastrację :) Koszt to 100 zł. Bardzo tanio jak za tak dużego psa. Mam nadzieję, że wszystkie osoby które wpłaciły pieniążki na Portera zgodzą się by pokryć koszt kastracji z tych pieniędzy??

Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to psiak za dwa tygodnie pojedzie do domu :) Trzymajcie kciuki aby się mu udało!

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Owieczko, co u Portera? Jak z jego zachowaniem? Czy jutro chłopak będzie już odjajczony? Napisz jak minął mu wekend :)

Porter ma się dobrze, jak zwykle jest całuśny i bardzo wesoły :) Niestety zaczepny tez jest i lubi wojny prowadzić przy siatce lub boksie z innymi samcami.
Wstepnie umówiłam się z wetem na wtorek po południu na kastrację.

Zdjęcia przesle Ci Agnieszko do wstawienia bo nie wyrabiam czasowo

Posted

Ciotki... ja nie wiem czy się ta kastracja nie przesunie w czasie :( Niestety Aza chyba dostanie albo dostała cieczki !!! :( Psiaki się nia bardzo interesują więc MUSIMY ją wykroić jak najszybciej !! Porter wtedy byłby ciachany dopiero ok czwartku...

Posted

W takiej sytuacji zabieraj jak najszybciej Azę na stół. Jak dostanie cieczki to psiaki w hotelu zwariują, będzie problem by ich upilnować. Porterowi dwa dni różnicy nie zrobią, dla Azy każdy dzień jest cenny.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
W takiej sytuacji zabieraj jak najszybciej Azę na stół. Jak dostanie cieczki to psiaki w hotelu zwariują, będzie problem by ich upilnować. Porterowi dwa dni różnicy nie zrobią, dla Azy każdy dzień jest cenny.

No to miałyśmy niespodziankę :P Aza była w 3-cim tygodniu ciąży i miała 11 szt !!!

Posted

Owieczka napisał(a):
No to miałyśmy niespodziankę :P Aza była w 3-cim tygodniu ciąży i miała 11 szt !!!

W samą porę to odkrycie .. czyli "pożar ugaszony"?

Posted

Owieczka napisał(a):
Ugaszony :D A dzisiaj Porter straci klejnoty :D

Świetne wieści, choć nie wiem czy Porter podziela nasze zdanie ;)
Ale jeśli to On akurat był takim amatorem futbolu i kompletował sobie 11-tkę do drużyny, to lepiej niech czym prędzej o te klejnoty zubożeje :)

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Jak się czuje Porter? Czy już po kastracji?

Porter już po kastracji dochodzi do siebie ale upały dały o sobie znać... :shake: Porter ciężko zniósł narkozę. Podczas zabiegu dostał drgawek i wet musiał go troszkę cucić. Na szczeście wszystko się udało i jak na razie jest ok. :p Iza obserwuje Porterka, wczoraj moczyła mu pychol zimną wodą. Za gorąco jest na takie zabiegi :shake: następne kastracje musimy przełożyć aż się pogoda pogorszy :evil_lol:

Posted

Owieczka napisał(a):
Porter już po kastracji dochodzi do siebie ale upały dały o sobie znać... :shake: Porter ciężko zniósł narkozę. Podczas zabiegu dostał drgawek i wet musiał go troszkę cucić. Na szczeście wszystko się udało i jak na razie jest ok. :p Iza obserwuje Porterka, wczoraj moczyła mu pychol zimną wodą. Za gorąco jest na takie zabiegi :shake: następne kastracje musimy przełożyć aż się pogoda pogorszy :evil_lol:

No to kolejny psiak sobie dłuuuuugo poczeka, bo teraz zamiast wody idzie fala upałów!

Dobrze, że Porterek wyszedł z zabiegu cały i zdrów .. wczoraj dowiedziałam się o śmierci psiaczka, o którego pół dogo walczyło, żeby tej zimy uratować z ulicy .. wg wszelkich badań był zdrowy a wczoraj w 2 dni po kastracji nieoczekiwanie odszedł!!! :shake: :-(

Posted

ilon_n napisał(a):
No to kolejny psiak sobie dłuuuuugo poczeka, bo teraz zamiast wody idzie fala upałów!

Dobrze, że Porterek wyszedł z zabiegu cały i zdrów .. wczoraj dowiedziałam się o śmierci psiaczka, o którego pół dogo walczyło, żeby tej zimy uratować z ulicy .. wg wszelkich badań był zdrowy a wczoraj w 2 dni po kastracji nieoczekiwanie odszedł!!! :shake: :-(

Niestety tak bywa... :( Przykra sprawa...