Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lusia99 napisał(a):
Niesamowity jest :lol: Żaden z kumpli się z nim nie skąpał :evil_lol: Tylko czekać jak z kaczką wróci , łobuz :crazyeye:

eee tam łobuz, zachowuje sie jak przystąło na myśliwego :) Bokserek troche sie bał, a beagel wskoczył do wody, z czego pewnien pan nie był zachwycony hihi

Porter sprowadza innr psy na zła droge bo zabiera ich na gonitwy po lasach i pływaniu w stawku za kaczkami :)

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Witam, nie piszalem bo nic ciekawego sie nie dzieje, az do teraz.
Porter upolowal zajaca :diabloti:
Dumny jak paw chodzil ze zdobyczą w pysku, potem mi znikł. Schowal gdzies i wrocił :evil_lol:

Posted

marcusleonus napisał(a):
Witam, nie piszalem bo nic ciekawego sie nie dzieje, az do teraz.
Porter upolowal zajaca :diabloti:
Dumny jak paw chodzil ze zdobyczą w pysku, potem mi znikł. Schowal gdzies i wrocił :evil_lol:

czyli łyżew pełną gębą:):)

Posted

Cieszę się ogromnie że u naszego łyżwa wszystko ok :) jednak Aza i Bart ciągle w hoteliku... :(
I co z tego że jest im tam dobrze jak nie mają swoich domów... Brakuej deklaracji i mają ogromny dług... Potrzebna pomoc i fonansowa i duchowa , banerek, ogłoszenia i ogólna obecność na wątku bo powolutku zamiera

http://www.dogomania.pl/threads/186814-Aza-ma-szansę-na-BTD-)-ZBIERAMY-NA-BUDĘ-i-transport.-Pomocy!/page34

• 7 months later...
Posted

Widze że Marek nic tu nie napisał a szkoda... Dostałam od niego taka informację z prośbą o pomoc :(

...
Witaj Anetko,
Mama ma kłopoty ze zdrowiem które nie wiem kiedy się zakończą, a jesli wszystko bedzie dobrze to juz nie bedzie mogla na spacerki z nim chodzic.
Porter jest silny, już nie raz przez niego miała czy to noge w gipsie i ogólne potłuczenia rąk i głowy.On jest bardzo żywy silny wesołek.
Ciezko go utemperować. Jemu jak nic potrzebny dom z ogrodem nie mieszkanie.
Ja nie zawsze jestem w domu a trzeba z nim wyjsc.
A tej sytuacji musze do 29 grudnia szybko poszukac dla niego domku. Inaczej musze go do schroniska oddac, nie mam wyjscia. Moze Tobie uda się coś załatwić dla Portera.
Pozdrawiam,

Marek ...

Czy ktoś ma jakis pomysł ?? :( :( Proszę pomóżmy mu znaleźć nowy dom :(
Strasznie mało czasu :(

Posted

Ati napisał(a):
a pies jest w Krakowie?

tak....:shake: zajebiście:angryy: parę dni na znalezienie psu domu, super po prostu, super:shake::shake:

to niech go odda do schronu! niech ma wyrzuty sumienia...a pies w schronie ma większe szansę na dom, niz w hotelu (na który i tak nas nie stać!)

Posted

ogolnie zawsze jestem przeciw-ale- ten pies jest mocno polujacy
czy z domu z ogrodem nie da dyla przez ogrodzenie na male polowanko?
ze spaceru , jezeli nie bedzie na smyczy , tez moze zrobic wypadzic, jak cos poczuje w terenie?
moze wyjatkowo dla tego psa szukac domu u mysliwego?
wg mnie przede wszystkim teraz trzeba zrobic allegro- na juz
dni wolne, ludzie z nudow beda siedzieli w necie
nieraz mala pomoc i psy szybko znajduja dom
trzeba najpierw sprobowac z tym ogloszeniem

Posted

Nawet jak ktoś ma wielki ogród to przy takim psie jak Porter musi mieć super szczelne ogrodzenie. Przerabiałam ten temat... A wyżeł z rozbudzonym instynktem łowieckim I TAK znajdzie dziurę w płocie, albo wyczai dogodny moment ( listonosz, niezapowiedziany gość, domokrążca + otwarta brama ) - i tyle kolegę widzieliśmy :( Wracał po dwóch godzinach unurany w błocie z jęzorem wywalonym do ziemi... Spacerki wg takiego dobre dla emerytów - on musi mieć wiatr w uszach . Moim zdaniem mądry myśliwy to nie jest zły pomysł W TYM SZCZEGÓLNYM WYPADKU.

Posted

Przykro mi ale pomysl nie wypali. porter to pies mocno klusujacy nie polujacy. Pies polujacy pomimo instynktu lowieckiego jest psem karnym i latwym w sterowaniu komendami. pies mysliwego ma kierunkowo pomoc a nie przeszkadzac czy klusowac. Tutaj pies szaleje na wlasna lape vide upolowanie zajaca. Skonczy sie tym ze Porter straci zycie... Tak czy siak jedyny dom dla takiego psa to z kims kto go utemperuje pod wzgledem posluszenstwa.
Trzeba byc tego swiadomym.
Respektowanie zwierzyny to podstawa.

Posted

no nie! co za patałach! czy biorąc psa myśliwskiego nie zdawał sobie sprawy, że pies potrzebuje się wybiegać i trzeba mieć dla niego czas???poza tym nagle do 29 ma czas a potem już nie? no szlag mnie trafi!!!wywalić psa na zimę do schroniska???!!!! psa po przejściach! to niewiarygodne jacy popaprańcy udają miłośników zwierząt!