ilon_n Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ojoj, paskudnie psiak wygląda!! trzeba Go pilnie do weta zabrać, niech opatrzy, ratuje Mu oczko, na leczenie coś się uzbiera!! Quote
agnieszka24 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 W Nowym nie ma dobrego weta. Owieczka jeździ ze swoimi psiakami do Warszawy, ale akurat teraz siedzi w domu i musiałaby jechać specjalnie. Ciekawe, czy wogóle Bard dałby się złapać i opatrzeć przez weta?? Nic nie wiem o nim.. To prawdopodobnie ojciec Oskara, który jest u mnie na tymczasie (tego z podpisu). Zapytam Owieczki, czy dało by się jakoś pomóc psiakowi. Tylko, że jest problem z hyclem. Nawet jeśli go zawieziemy do weta i opatrzymy, to co potem? Trzeba będzie go wypuścić i wcześniej czy później hycel go złapie :( Quote
erka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Strasznie to oko wygląda, biedny psiak:(. A czy on by się dał zabrać do weta? Quote
ilon_n Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 słuchajcie, ile tam tych psiaków luzem macie?? może zróbcie jakąś listę z fotkami, może uda się jakoś zadziałać .. DT znaleźć .. Quote
Owieczka Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='agnieszka24']W Nowym nie ma dobrego weta. Owieczka jeździ ze swoimi psiakami do Warszawy, ale akurat teraz siedzi w domu i musiałaby jechać specjalnie. Ciekawe, czy wogóle Bard dałby się złapać i opatrzeć przez weta?? Nic nie wiem o nim.. To prawdopodobnie ojciec Oskara, który jest u mnie na tymczasie (tego z podpisu). Zapytam Owieczki, czy dało by się jakoś pomóc psiakowi. Tylko, że jest problem z hyclem. Nawet jeśli go zawieziemy do weta i opatrzymy, to co potem? Trzeba będzie go wypuścić i wcześniej czy później hycel go złapie :( Juz jestem ale też na chwilke... Porter to bardzo proludzki psiak. Cieszy sie na widok człowieka ale... startuje do innych psiakó. Do dzieci jest super tylko trochę skacze i mniejsze dziecko mógł by przewrócić. Zachowuje czystość w kojcu :) Czyścioch. Jak Iza przedłuża pore spaceru to jej spiewa żeby sie pospieszyła :D Ogólnie w boksie jest bardzo grzeczny. Dzisiaj Aslan ( malamut) pojechał do Nowego domku do Grudziądza wiec będzie można puścic Portera luzem na ogródek i zobaczyć jak się zachowuje na swobodzie :) Ogólnie psiak cód, miód i orzeszki tylko taki trochę rozbrykany jest :) Co do pogryzionego Barta... Owszem, jest możliwość złapania Barta bo to bardzo przyjacielski psiak ( nadaje sie nawet do małych dzieci) ale... Po pierwsze: istnieje ryzyko pogryzienia go przez Bokserowatego i inne psiaki ze stada jak będziemy się nim interesowac ( Niestety tak było jak zabierałyśmy Portera aż musiałtyśmy interwenjować :shake: ) Po drugie: Na 100% Bart dostanie antybiotyk i trzeba będzie go jakoś mu podawać... ( nie ma jak i nie ma kto ) Po trzecie: w każdej chwili moze być złapany przez hycla... :-( Nie wiadomo czy jeszcze tam jest. Po czwarte: kto zawiezie go do weta do wawy i zapłaci za leczenie... :-( Po Piąte: Co z nim dalej jak przyjedzie od weta... ? Quote
agnieszka24 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Zamówiłam dla Porterka ogłoszenia. Tekst napisze cioteczka koosiek. Mam nadzieję, że uda się Porterowi znaleść fajny dom :) Quote
erka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A może ktos by mógł mu założyć wątek, może ktos sie zlituje i pomoże. Jak to jest przyjacielski psiak, to może miałby jakies szanse na dom, a przynajmniej na wizytę u weta, bo może tam jakis stan zapalny sie wdał i on cierpi.:roll: Quote
Owieczka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 erka napisał(a):A może ktos by mógł mu założyć wątek, może ktos sie zlituje i pomoże. Jak to jest przyjacielski psiak, to może miałby jakies szanse na dom, a przynajmniej na wizytę u weta, bo może tam jakis stan zapalny sie wdał i on cierpi.:roll: Cierpi na pewno :( Ropieje mu to oko... ja juz nie ogarniam swoich watków a mam jeszcze kilka psiaków którym musze założyć watki :( Błagam pomóżcie... Quote
agnieszka24 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Zadzwonię do mamy. Jeśli Bard będzie pod blokiem, to założę mu watek. Jednak uczciwie mówię - nie będę miała zbyt dużo czasu i nie dam rady go rozpromować. Mam teraz sesję, potem obronę, więc czasu na dogo nieiwele zostaje. Jednak warto spróbować pomóc psiakowi. Quote
agnieszka24 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Byłem bardzo grzeczny i spokojnie stałem jak mnie kąpali ochlapię teraz ciotkę co mnie tak szorowała :diabloti: :evil_lol: Quote
agnieszka24 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Ratunku, gonią mnie bardzo groźne psy :evil_lol: taki jestem piękny :loveu: Quote
agnieszka24 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 umiem dawać łapkę :) i umiem prosić :) Quote
kama210 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 dziewczyny - zaginął w NMieście psiak - chyba że to ogłoszenie od Was http://zaginionepsy.pl/obiekt,4727,Zaginiony,Nowe_Miasto_nad_Pilica,Kasta.html Quote
Owieczka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='kama210']dziewczyny - zaginął w NMieście psiak - chyba że to ogłoszenie od Was http://zaginionepsy.pl/obiekt,4727,Zaginiony,Nowe_Miasto_nad_Pilica,Kasta.html Mam nadzieje że nie wylądowała na giełdzie w słomczynie... :( Quote
agnieszka24 Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 U Porterka wszystko super. Trzymajcie kciuki, bo coś się szykuje :cool3: Quote
ilon_n Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 agnieszka24 napisał(a):U Porterka wszystko super. Trzymajcie kciuki, bo coś się szykuje :cool3: to zaciskam .. i czekam na dobre wieści :cool3: Quote
Owieczka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ilon_n napisał(a):to zaciskam .. i czekam na dobre wieści :cool3: Nooo nie zapeszajmy bo trzeba zachować zdrowy rozsądek. Quote
ilon_n Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Owieczka napisał(a):Nooo nie zapeszajmy bo trzeba zachować zdrowy rozsądek. Eeee, przecież w sprawie Portera innych już się nie spodziewamy, złe już zagrzebane, bo trafił do hoteliku, więc teraz tylko na dobre można czekać .. czyli kiedy i gdzie DS .. :p .. Quote
Owieczka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ilon_n napisał(a):Eeee, przecież w sprawie Portera innych już się nie spodziewamy, złe już zagrzebane, bo trafił w DT, więc teraz tylko na dobre można czekać .. czyli kiedy i gdzie DS .. :p .. I tu właśnie trzeba ten zdrowy rozsądek zachować. Porter to super psiak ale... może być problemem dla kogoś niedoświadczonego a taki potencjalny domek właśnie jest na horyzoncie. Porter bardzo ciagnie na smyczy, jest dominującym samcem , jest silny i trochę roztrzepany. Czekam na potwierdzenie bo trwaja rozmowy. Nie chcemy przeciez żeby ktos nam psiaka oddał bo sobie nie radzi... ;/ Quote
ilon_n Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Jasne. Oczywiste. Domek musi być odpowiedni :) i odpowiedzialny, ale to kwestia czasu .. nadal trzymam kciuki .. Quote
Owieczka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ilon_n napisał(a):Jasne. Oczywiste. Domek musi być odpowiedni :) i odpowiedzialny, ale to kwestia czasu .. nadal trzymam kciuki .. Nie ukrywam ze ja też :P Quote
GrubbaRybba Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Jezooo, trafiłam na ten wątek przypadkiem i zamarłam. Porter wygląda zupełnie jak mój pies, którego niestety już z nami nie ma ['], a za którym ciągle tęsknię. To samo spojrzenie, taka sama mordka. Niewiarygodne. Trzymam kciuki za cudowny domek dla Porterka. Quote
ilon_n Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Jezooo, trafiłam na ten wątek przypadkiem i zamarłam. Porter wygląda zupełnie jak mój pies, którego niestety już z nami nie ma ['], a za którym ciągle tęsknię. To samo spojrzenie, taka sama mordka. Niewiarygodne. Trzymam kciuki za cudowny domek dla Porterka. A nie zechcesz przygarnąć z sentymentu i tęsknoty, hmm, kolejnego wcielenia w postaci PORTERKA??? :razz: Quote
Recommended Posts