hesia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ciotki i wujkowie ;), jestem w kolejce do hoteliku u Astaroth, chyba juz na 2 miejscu (lista ma byc uaktualniona, obraczus juz przeszla). Poniewaz "moj" psiak domek znalazl, to moznaby wstawic Maxa. Tylko, czy zdolamy uzbierac deklaracje, bo on chyba niestety troche miejsce pogrzeje. Co myslicie? Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Na pierwszy miesiąc byłoby od ketuni. Trzeba zrobić ostrą zbiórkę i upewnić się, że będzie komplet. Najlepiej zacząć od razu i zobaczyć jak idzie. Jaki jest koszt hoteliku? Quote
majqa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Hesiu, mogłabyś się zorientować, czy i od kiedy byłaby realna szansa na umieszczenie tam psiula i jaki byłby ostateczny koszt (i czy jest to koszt z karmą)? Quote
hesia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Podane na watku ceny to: [FONT=Tahoma][FONT=Calibri] mały piesek (do 10kg) 8zł/doba[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Calibri]średni (10-20kg) 10zł/doba[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Calibri](20-30kg) 13zł/doba[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Calibri]duży (od 30kg) 15zł/doba[/FONT][/FONT] Ze zdjecia to on wyglada mi na takiego 20-30kg. Troche bedzie ciezko uzbierac. Jesli chodzi o zywienie, to chyba wliczone, bo jest napisane: "[FONT=Calibri]Karma sucha, w chłodniejsze dni psiaki z boksów dostają dodatek mięsa (tylko ze sprawdzonego źródła). Jeśli chodzi o suchą karmę to różnie, ale nie uznajemy karm innych niż Premium i Super Premium. Zawsze na stanie mamy kilka rodzajów karmy bo różne są potrzeby psów, napewno lamb&rice (i tu od lat ufamy Nutrze), senior (albo Bosch albo Brit) no i podstawowa karma dla psów bez specjalnych wymagań (Belcando, Brit , Royal albo Nutra)." O kolejke ktos juz pytal i Astaroth pisala, ze to zalezy jak szybko pojda adopcje. Ale jeszcze spytam. Trzeba sie zorientowac tez, czy damy rade uzbierac ok. 400zl na miesiac. Mozemy sprobowac, a jesli przyjdzie kolej, a my nie dozbieramy, to bede przepuszczac innych. Majqa, to ten hotelik w ktorym jest Dorek. Ze swojej strony moge zadeklarowac miesieczna wplate np. 30zl, pomoc w leczeniu, oplacenie allegro (jesli ktos wystawi, nie mam konta). Niestety, chociazby z racji zamieszkania w Finlandii, nie moge podjac sie zbierania pieniedzy, ani odpowiedzialnosci za psa podczas jego pobytu w DT. [/FONT] Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ostatnio uzbieraliśmy deklaracje. Tylko trzeba było wysłać sporo pw. Jak zrobi to kilka osób to się uda. Czekam na decyzje. Quote
majqa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Tak, tak, wiem, że tam jest Dorek ale nie pamiętałam cen i kwestii karmy. Z całego serducha dzięki za Twoje deklaracje. :-) Dogranie wystawienia allegro to najmniejszy problem, by do tego doszło musi być tekst, a podstawą tekstu są pozbierane o psiaku info, czyli wracamy do punktu wyjścia - deklaracje, hotelik, obserwacja + sprawdzenie u weta (dogranie spraw związanych z wetem), tekst, ogłoszenia. Quote
hesia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 No tak, Amica musi zdecydowac co dalej i moze trzeba bedzie zebrac o deklaracje... Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Niedługo zabraknie użytkowników, do których mozna napisać o te deklaracje. Quote
Szarotka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Cajus JB napisał(a):Niedługo zabraknie użytkowników, do których mozna napisać o te deklaracje. E z tego co widze to sie stale nowe duszyczki zapisuja :):) Quote
amica Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Hesia wielkie ogromne dzięki za wszelkie informacje o hoteliku. Wszystkim zaangażowanym w wątek, oferujących deklaracje również mega wielkie podziękowania. Dziś z powodu popołudniowej ulewy w Łodzi niestety nie udało mi się znaleźć Maxa i zrobić mi zdjęć, pewnie skrył się w jakimś suchym miejscy, może bramie :( Wiem, że czas płynie a my nie mamy wystarczająco dużo informacji by móc go ogłaszać czy choćby szukać hoteliku, ale deklaracje są tak na prawe ważne na każdym etapie. W tym tygodniu bez względu na pogodę postaram się zrobić, co w mojej mocy by uzupełnić luki w informacjach o Maxiu! Jutro postaram się go dopaść z aparatem. Martwie się o niego, że już tyle czasu błąka się po ulicach i tym bardziej boje się że ktoś go zawiezie do schronu zanim my go zabierzemy:( Quote
amica Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 ketunia napisał(a):Biedny psiaczek. :( Dziewczyny jak będzie zbiórka na dt to ja mogę jednorazowo przeznaczyć na niego 400 zł z mojego bazarku (będzie na pierwszy miesiąc) Dajcie proszę znać. :loveu: Nie wiem co powiedzieć, cudowna oferta! Wysłałam Ci wiadomość w tej sprawie na PW! :loveu: Quote
ketunia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 amica napisał(a)::loveu: Nie wiem co powiedzieć, cudowna oferta! Wysłałam Ci wiadomość w tej sprawie na PW! :loveu: Otrzymałam. :) Czekam na wieści kiedy i gdzie mam wpłacić. Mam nadzieję, że uda się Maxa zabrać do hoteliku. Quote
kami_23 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Gapcio pojechał do domku to swoją deklarację przekazuję Maksiowi! Czyli 10zł:) Quote
majqa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Powolutku, małymi kroczkami...:-) Niech tylko piesio się objawi, bo pogoda parszywa. Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Zapisują się nowe duszyczki Szarotko. Ale bied do ratowania wciąż więcej i więcej. Quote
majqa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Amico, koniecznie w 1 poście pozbieraj deklaracje (wszelkie, nie tylko finansowe ale szerzej rozumiane pomocowe, jakie pojawiły się na wątku). Łatwiejsze będziemy mieć wtedy rozeznanie, kto, co, kiedy, ile, jak... Przybędą kolejne, na co gorąco liczę, łatwiej będzie je podpopisywać niż za jakiś czas czesać całość wątku. :-) Quote
majqa Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 To i ja podniosę w oczekiwaniu na wieści z frontu. :-) Quote
amica Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 majqa napisał(a):To i ja podniosę w oczekiwaniu na wieści z frontu. :-) Za chwile wsiadamy z tatą w auto i ruszamy do Aleksandrowa, mam nadzieje, że wyprawa będzie owocna!!! Quote
Ajula Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Amica widzę, że ostro się bierzesz za tą sprawę :) jedziesz robić foty, czy już go łapać? Quote
Recommended Posts