fibi:) Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ja za sterylke mojej Soni-juz w nowym domku, płaciłam 300 zł:shake:. dlatego wole żeby ją ktoś wziął bo wiem że w dużych miastach sterylki są tańsze. no a sterylka aborcyjna wole nie myśleć ile u nas kosztuje..... z racji tego że mój TZ teraz w Lublinie pracuje, niewiele pomoge przy ewentualnym transporcie ale bede sie starac hmm różnie, raz podejdzie, da się pogłaskać, itp a raz ucieka:roll: próbowałam zawołać ją za bramę, zostawiałam otwartą furtkę- nie wchodzi:shake: Quote
tripti Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 z 3 miesiące chyba....ale nie wiem dokładnie, bo nigdy nie miałam takiej... może trzeba ją wrzucić na wątek sterylkowy? bo sprawa pilna, prowadzi ten wątek chyba Soema z tego co pamiętam.... Quote
fibi:) Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 no to ona tak w połowie "drogi" pewnie.... najgorsze jest to że dziś po południu mama mówiła ze zaczęła ganiać samochody porozsyłam PW zaraz trochę Quote
tripti Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 TRZEBA SZYBKO DZIAŁAĆ!!! jest zgoda na sterylizację ze wspólnych pieniążków dogomanii, tylko taką w umiarkowanej cenie. Jakieś konkrety muszą się pojawić. Na wątku sterylkowym trzeba podać gabinet i cenę i link do wątku, tak w komplecie. Quote
tripti Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 sunia zgłoszona jest tu w poście nr 6: http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej) Quote
fibi:) Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tripti wielkie dzięki !!!:loveu: soema napisała że " Kobitki nie ma kolejki, bo jest kasa. Proszę podawać cenę, gabinet, watek suni. I ciachać!! Ja za sekundę wpiszę kolejne wpłaty. P.S. to że jest kasa nie znaczy, że robimy drogie sterylki.." no właśnie.... u nas tak jak pisałam normalne sterylka ok 300 zł:roll: poza tym nawet jesli ja tam zawioze na sterylke przed pracą to nie bede miała jak jej odebrać- wracam do domu około 22:shake: Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 dobrze też, aby gabinet był sprawdzony... czy osoby, które były do tej pory aktywne na wątku mogą jakoś pomóc? każdy dzień w tym przypdku to strata czasu... Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Czyli kaska na sterylke bylaby? pozostaje teraz kwestia,gdzie ta sunie umiescic po sterylce? Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tak byłaby, tylko najlepiej byłoby znaleźć sterylizację w granicach 200 zł lub resztę dozbierać, jest to budżet dla wszystkich bezdmoniaków i żeby go za bardzo nie nadwyrężać... no właśnie, gdzie umieścić? ma ktoś jakiś pomysł? Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tripti napisał(a):tak byłaby, tylko najlepiej byłoby znaleźć sterylizację w granicach 200 zł lub resztę dozbierać, jest to budżet dla wszystkich bezdmoniaków i żeby go za bardzo nie nadwyrężać... no właśnie, gdzie umieścić? ma ktoś jakiś pomysł? W jakiej dokladnie miejscowosci jest ta sunia? i gdzie bedzie robiona ta sterylka? Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 sunia z tego co wiem to jest w Nasielsku, to jest jeszcze za Legionowem, gabinet jeszcze nie ustalony, prowdopodobnie w Warszawie mogłoby udać się znaleźć najtańszą sterylizację, ale to sprawa otwarta i można szukać gdzieś bliżej, trzeba tylko ustalić co z sunią później... Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Trzeba jej szukac predziutko jakiegos DT lub hoteliku,ale cholera znow koszta...na to trzeba uzbierac... Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 fibi była dziś u Was sunia? co z nią? mogłabyś ją przetrzymać chwilę po sterylizacji? Quote
fibi:) Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 była.... co dzień jest;) przepraszam ale 15 minut temu weszłam do domu lekarze do których jeżdze do jedni z najlepszych w okolicy, nawet osoby z Wawy tu przyjeżdzają. ja do Wawy mam jakieś 65 km, do Nasielska 10 km co do przetrzymania suni- ok 12 wychodze do pracy,a wracam różnie. dzis np po 23.... u mnie jest dom dorosłych ludzi i wszyscy pracują. wczesniej mój brat jeszcze siedział w domu, teraz jest po maturze i pracuje z tatą nawet jesli zawioze ja do Nowego Dworu na sterylkę to i tak nie mam jej jak potem odebrać:shake:- lecznica do 21 poza tym mysle ze nie warto przepłacać.... uważam ze nawet 100 zł to dużo...:roll: Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tripti napisał(a):rozumie, ale co będzie z tą sunią? Moze ktos PILNIE dac Dt ? Tript - moze sproboj znalezc na Mapie Pomocy Dogomaniakow jakis DT awaryny na kilka dni,z tej okolicy? Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 już kiedyś szukaliśmy awaryjnego dt dla suni z okolic fibi, tak się skończyło, że Lenka trafiła do mnie, więc tamte okolice raczej nie obfitują w takie przybytki na dodatek bezpłatne...:( Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tripti napisał(a):już kiedyś szukaliśmy awaryjnego dt dla suni z okolic fibi, tak się skończyło, że Lenka trafiła do mnie, więc tamte okolice raczej nie obfitują w takie przybytki na dodatek bezpłatne...:( A moze gdzies nieco dalej,ale tez blisko.Zeby mozna bylo jakis sunie dowiezc? Quote
tripti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 wkleiłam temat na kilka wątków gdzie jest sporo osób z warszawy bądź z okolic, ale znalezienie miejsca na już bezpłatnego graniczy z cudem, ale może się wydarzy... nie wiem czy było napisane już o tym czy nie, ale czy fibi ma możliwość dowozu suni gdzieś? w okolicy są: Płońsk, Pułtusk, Legionowo, Serock, Nowy Dwór Mazowiecki. Quote
fibi:) Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 co do mozliwości dowozu- jasne ze sa szanse. ale to zalezy gdzie, kiedy, jak bede akurat pracować.... np w ten piatek jade do lekarza do Wawy. wiec czasem ruszam sie gdzieś dalej;) dziwi mnie to że juz prawie nikt nie bierze psów na bezpłatny DT:shake:. rozumiem ze niekażdy ma fundusze ale bez przesady, ważne aby pies był bezpieczny i szczęśliwy a nie jadał niewiadomo co:roll: co do moich okolic- oj nie ma szans na DT jedynie ewusek jest jeszcze z dogo, brała tymczasy ale teraz ma 8 czy 9 swoich psów i niestety ma hodowle buldożków wiec odpada DT u niej Quote
fibi:) Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 przykro mi ale pies po sterylizacji wymaga troche opieki, a ja naprawde nie mam na to czasu. od połowy lipca mogę się bawic w takie rzeczy ale nie teraz dlatego tez tak pilnie szukam domu Puckowi bo mało czasu mu poświęcam a dla niego kontakt z człowiekiem to świętość... Quote
Recommended Posts