Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja rozeznalam sie w swoich okolicach,czyli Trojmiasto. Jest mozliwosc hoteliku domowego-na razie sa wolne az trzy miejsca,ale tylko do miesiaca czasu. To sa psy male,tak? Wiec koszta 15 zl/doba za jednego psa.

Posted

Tekst po poprawkach, co kilka głów to nie jedna :)

Opowiem Wam pewną historię. Była sobie kiedyś pewna Pani, która uwielbiała zwięrzęta i była typem "zbieraczki". Co widziała jakiegoś biednego pieska, bądź kotka - zabierała Go do domu i dawała schronienie. Pani ta zawsze wystrojona spacerowała z tymi pisekami a ludzie ją za to podziwiali. Jednak psów było więcej i więcej a lat Pani przybywało i niestety przestała sobie z tym radzić. Na chwilę obecną jest 7 psiaków i kilka szczeniaków- są tam psy i sunie, niestety nie wykastrowane ani nie wysterylizowane w związku z tym co jakiś czas pojawiają się szceniaki. Psiaki przebywają w okropnych warunkach, jednak najgorsze jest to, że sąsiedzi tej Pani to okropni ludzie. Jeżeli zobaczą jakeigoś psa biją, kopią i rzucają kamieniami w niego, niestety często zdarzało się, że psy wracały do domu niemal zakatowane.
Psy są bardzo wystraszone, boją się ludzi jednak nie są agresywne. Pilnie szukamy dla nich domów w których będą się czuły bezpieczne i kochane. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Ja rozeznalam sie w swoich okolicach,czyli Trojmiasto. Jest mozliwosc hoteliku domowego-na razie sa wolne az trzy miejsca,ale tylko do miesiaca czasu. To sa psy male,tak? Wiec koszta 15 zl/doba za jednego psa.

Szaleństwo straszne - aż tyle za szczeniaki?? Tym bardziej, że tylko miesiąc i tak daleko.

Posted

zerduszko napisał(a):
Szaleństwo straszne - aż tyle za szczeniaki?? Tym bardziej, że tylko miesiąc i tak daleko.

Takie sa ceny w Trojmiescie...z wyzywieniem,spacerami i wetem...Nie wiem jak jest wi nnych rejonach Polski...Taniej?

Posted

zerduszko napisał(a):
Zdecydowanie taniej. Szczególnie jeśli to jest płatny DT a nie hotel, to strasznie drogo.

To jest hotelik domowy,czyli nie kojce. To super,ze taniej,to moze sa wolne miejsca dla kilku psiakow z tego baraku? Ile za dobe,jesli mozna wiedziec?

Posted

Niebieska713 napisał(a):
To jest hotelik domowy,czyli nie kojce. To super,ze taniej,to moze sa wolne miejsca dla kilku psiakow z tego baraku? Ile za dobe,jesli mozna wiedziec?

U nas (zachodnie Mazowsze) myślę, że za szczeniorki 10-12 pln - domowy tymczas, ludzie w domu są non stop.

Posted

Ewanka napisał(a):
U nas (zachodnie Mazowsze) myślę, że za szczeniorki 10-12 pln - domowy tymczas, ludzie w domu są non stop.

A za dorosle male psy ile? A za duze psy ile? czy sa jakies wolne miejsca?

Posted

Ewanka napisał(a):

To jes szalenie drogo za szczeniaki przy suce, za całą 7 wyszłoby 80 zł/d :crazyeye: Ja widziałam kilka wątków, gdzie płacono tylko za sukę a szczeniaki jedynie wydatki: karma jak zaczęły jeść, szczepienia.

Ewanka - co to za tymczas u znajomych, rodziny? Poka foto?

Posted

Niebieska713 napisał(a):
A za dorosle male psy ile? A za duze psy ile? czy sa jakies wolne miejsca?

Dorosłe psiaki, raczej małe i średnie, ok. 12 - 18 pln, zależy od :wielkości psiaka, stanu zdrowia, rodzaju żywienia itp.

... wszystko do indywidualnego uzgodnienia plus koszty ewentualnej opieki lakarskiej (wet jest na miejscu).

Miejsca są od ok. połowy czerwca, może trochę wcześniej.

Posted

zerduszko napisał(a):
To jes szalenie drogo za szczeniaki przy suce, za całą 7 wyszłoby 80 zł/d :crazyeye: Ja widziałam kilka wątków, gdzie płacono tylko za sukę a szczeniaki jedynie wydatki: kara jak zaczęły jeść, szczepienia.

Ewanka - co to za tymczas u znajomych, rodziny? Poka foto?

Tymczas będzie u nas ...

wyprowadziliśmy się z Warszawy (jesteśmy na rencie) i od trzech lat mieszkamy na wsi, w domu z wielką ogrodzoną działką (ok.8 tys mkw) - zapraszam na rekonesans .
Dwa i pół roku temu adoptowaliśmy psa na Dogo, w bardzo złym stanie psychicznym, po wielkiej traumie.

... nie wiedziałam, że chodzi o suczkę ze szczeniaczkami, myślałam, że chodzi o szczeniorki, kilkumiesięczne podrostki ;)

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Co z ta kobieta i jej psiakami? Czy ona faktycznie ma zostac wyeksmitowana i kiedy? Czy da sie wyciagnac chociaz kilka psow do hoteliku?

Jeśli dobrze zrozumiałam sytuację to ta kobieta już została wyeksmitowana z mieszkania dlatego mieszka z tymi psami w jakimś baraku...

Posted

Kociabanda chyba źle mówisz, ta kobieta owszem mieszka w jakiś po pegeerowskich barakach ale ma by eksmitowana z tego miejsca i zabrana bodajże do jakiegoś domu opieki a psy do schronu pójdą ( w najlepszym wypadku)