Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam newsa :) odezwała się przed chwilą do mnie Pani z Tarnowskich Gór zainteresowana adopcją szczeniaka :) Pani prosiła o informacje nt. psiaków i napisała, że jest raczej zainteresowana sunią. Odpisałam do Pani maila z info i zapytałam czy wyraża zgodę na wizytę i podpisanie umowy i poprosiłam aby napisała kilka słów o miejscu w którym miałby maluch zamieszkać...Czekamy na info od Pani :)
Klaudia do Ciebie prośba, Pani chciała uzyskać jakieś informacje na temat maluchów, ale ze wskazaniem na suczkę. Myślę, że wśród tylu maluchów znajdą się suczki??? Czy masz może jeszcze jakieś zdjęcia szczyli??

Posted

Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Żor w sprawie adopcji szczeniora :) Wstępnie umówiłyśmy się na wizytę, ale Pani ma jeszcze wieczorem zadzwonić i omówić konkrety mam nadzieję, że się odezwie :) Jeżeli ta wizyta doszłaby do skutku to czy będzie ktoś chętny na jej przeprowadzenie?? Ja również chętnie pojadę, ale wolałabym sama takiej wizyty nie przeprowadzać ponieważ nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii ;)

Posted

będę chciała pomóc z dt (1 dorosły ale adopcyjny psiak,tj.nie staruszek bo mam już 3 nieadopcyjne,prędzej suczka)ale realne to będzie dopiero jak wyadoptuję 1 psa.tylko tak mam możliwość pomocy -miejce za miejsce.jeden psiak pojechał ,wziełam następnego.kwestia ile te psy mają czasu,bo adopcja dorosłego psa z ulicy to nieraz m-c,dwa...jak biorę na DT to wyadoptowuję też sama.

Posted

Kaja tak ... To tam... Nie dopatrzyłam daty, czy nie ma??
Widzicie... Na zdjęciach jest ta sunia,która nadal tam jest...
Czyli nikt nic nie zrobił...
Są zapytania o te szczenioreczki, ale o te starsze już nie... :(
Nie miałam tam kiedy podjechać, mam tyle roboty,że masakra... I coraz to nowe problemy.
Ale mam też chętną na 'wychowanie' osesków...
Przynajmniej tam nie będą musiały siedzieć...

Posted

[quote name='kaja555']daty właśnie nie ma, ale na dogo jest osoba z Animalsów z Oświęcimia, zapytam ją kiedy to było

Chyba już do jednej dziewczyny pisałam... Ale się nie odezwała do mnie...

Posted

dostałam link do tego wątku od kaja,ktora sie dokopała na naszej stronie o przeprowadzonej u tej pani interwencji. gdzies w polowie wątku przeczytałam, że tam bylismy i sie podobno nie legitymowaliśmy. otóż, legitymujemy sie zawsze, inspektorki były w mundurach, więc... a czy inforamcja o tym pochodziła od tej pani? pani jest bardzo wiarygodna, nieprawdaż????
wtedy kobieta nie chciala oddac zwierzat,a były psy i koty. sprawa została zgłoszona Powiatowemu, on miał się tym dalej zająć, będziemy dzwonic z zapytaniem, co zrobił w tej sprawie

Posted

[quote name='danal1983']dostałam link do tego wątku od kaja,ktora sie dokopała na naszej stronie o przeprowadzonej u tej pani interwencji. gdzies w polowie wątku przeczytałam, że tam bylismy i sie podobno nie legitymowaliśmy. otóż, legitymujemy sie zawsze, inspektorki były w mundurach, więc... a czy inforamcja o tym pochodziła od tej pani? pani jest bardzo wiarygodna, nieprawdaż????
wtedy kobieta nie chciala oddac zwierzat,a były psy i koty. sprawa została zgłoszona Powiatowemu, on miał się tym dalej zająć, będziemy dzwonic z zapytaniem, co zrobił w tej sprawie
Ale ja nie chciałam,że cokolwiek zabrzmiało jak obelga pod Waszym adresem.
Poprostu z tą kobietą nie da się dogadać.
Zresztą co ja będę tłumaczyć jak tam byłyście...
Poza tym wiem,że był tam ktoś kto zabrał zawierzęta...
To chyba nie Wy...
Żeby ktoś tych zwierząt nie skrzywdził...
A kiedy byliście tam??

Posted

mamy na terenie oświęcimia mase ważnych interwencji, bardzo chcielibysmy byc wszędzie ale jest nas kilka osób. dodatkowo wygraliśmy konkurs na prowadzenie schroniska, wiec oprócz inspektoratu mamy jeszcze schron, który jest w trakcie remontu. my z naszej strony skontaktujemy sie z powiatowym, poprosze dziewczyny, żeby odgrzebały dokumenty z tamtej interwencji i trzeba pomyslec co zrobic. zapewne pani nie bedzie chciala sie zrzec zwierząt, a jesli sie zrzeknie, to skąd weźmiemy tyle dt?

Posted

[quote name='danal1983']mamy na terenie oświęcimia mase ważnych interwencji, bardzo chcielibysmy byc wszędzie ale jest nas kilka osób. dodatkowo wygraliśmy konkurs na prowadzenie schroniska, wiec oprócz inspektoratu mamy jeszcze schron, który jest w trakcie remontu. my z naszej strony skontaktujemy sie z powiatowym, poprosze dziewczyny, żeby odgrzebały dokumenty z tamtej interwencji i trzeba pomyslec co zrobic. zapewne pani nie bedzie chciala sie zrzec zwierząt, a jesli sie zrzeknie, to skąd weźmiemy tyle dt?

Ona chce je oddać...
Jednak ja tak bardzo nie chcę,żeby trafiły do Mysłowic... :(

Posted

Czy uda się zrobić "spis" wszystkich psów.
Taką listę i żeby każdy pies dostal swój "numerek".
Myślę że tak poukladane wszystko i pokazane czarne na bialym pomoglo by w rozeznaniu sytuacji.
Zwłaszcza że liczba stron w wątku się powiększa.

Posted

ja myślę, że trzeba na spokojnie te psy ogłaszać, a Powiatowego bym nie męczyła, bo on je tylko do Mysłowic wywiezie

chyba mamy jeszcze czas, żeby powoli szukać domów

Posted

Jest to trudne, przez wzgląd na wszystko...
Psy obawiają się ludzi.
Jak jadę tam sama, bądź z kimś jeszcze to niemal niemożliwe...
Hebanowa pisała do różnych fundacji z zapytaniem o dt.
Wiem,że coś możeby się tam znalzało,ale muszą mieć konkretne info o danych psach.
Obiecałam Hebanowej,że pojedziemy tam razem,ale ciągle mi coś wyskoczy.Teraz znowu nas zalewa, poza tym wiecznie coś...
Musiałby ktoś jeszcze z nami tam jechać,żeby te psiaki chociaż spróbować złapać do zdjęcia...
Postaram się tam to załatwić max do poniedziałku...
Jestem tu na Pszczynie sama z tymi wszystki psami...
A jest Ich cała masa.

Posted

[quote name='kaja555']ja myślę, że trzeba na spokojnie te psy ogłaszać, a Powiatowego bym nie męczyła, bo on je tylko do Mysłowic wywiezie

chyba mamy jeszcze czas, żeby powoli szukać domów

Właśnie tego boję się najbardziej,że jak ruszy się sprawę to dla świętego spokoju wezmą te psy i wywiozą.
A to chyba nie do końca sprawę rozwiąże..