mikoada Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Mam newsa :) odezwała się przed chwilą do mnie Pani z Tarnowskich Gór zainteresowana adopcją szczeniaka :) Pani prosiła o informacje nt. psiaków i napisała, że jest raczej zainteresowana sunią. Odpisałam do Pani maila z info i zapytałam czy wyraża zgodę na wizytę i podpisanie umowy i poprosiłam aby napisała kilka słów o miejscu w którym miałby maluch zamieszkać...Czekamy na info od Pani :) Klaudia do Ciebie prośba, Pani chciała uzyskać jakieś informacje na temat maluchów, ale ze wskazaniem na suczkę. Myślę, że wśród tylu maluchów znajdą się suczki??? Czy masz może jeszcze jakieś zdjęcia szczyli?? Quote
mikoada Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Żor w sprawie adopcji szczeniora :) Wstępnie umówiłyśmy się na wizytę, ale Pani ma jeszcze wieczorem zadzwonić i omówić konkrety mam nadzieję, że się odezwie :) Jeżeli ta wizyta doszłaby do skutku to czy będzie ktoś chętny na jej przeprowadzenie?? Ja również chętnie pojadę, ale wolałabym sama takiej wizyty nie przeprowadzać ponieważ nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii ;) Quote
Ewanka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Na szczęście pojawiła się nadzieja na wyadoptowanie dwoch szczeniorków ... bardzo trudna sytuacja, tyle psiakow w krótkim czasie straci dom :( Quote
mikoada Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Niestety, ale póki co Pani z Tarnowskich Gór się nie odezwała :( Quote
kobix Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 będę chciała pomóc z dt (1 dorosły ale adopcyjny psiak,tj.nie staruszek bo mam już 3 nieadopcyjne,prędzej suczka)ale realne to będzie dopiero jak wyadoptuję 1 psa.tylko tak mam możliwość pomocy -miejce za miejsce.jeden psiak pojechał ,wziełam następnego.kwestia ile te psy mają czasu,bo adopcja dorosłego psa z ulicy to nieraz m-c,dwa...jak biorę na DT to wyadoptowuję też sama. Quote
kaja555 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Klaudia, czy to nie jest czasem ta interwencja wcześniej u tej Pani? Zobacz stronkę oświęcimskich Animalsów: http://www.otozoswiecim.schronisko.net/strona-6-Interwencje.html Quote
Agucha Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='kaja555']Klaudia, czy to nie jest czasem ta interwencja wcześniej u tej Pani? Zobacz stronkę oświęcimskich Animalsów: http://www.otozoswiecim.schronisko.net/strona-6-Interwencje.html Jakieś czarno-białe maluchy tam widać... Quote
Klaudus__ Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Kaja tak ... To tam... Nie dopatrzyłam daty, czy nie ma?? Widzicie... Na zdjęciach jest ta sunia,która nadal tam jest... Czyli nikt nic nie zrobił... Są zapytania o te szczenioreczki, ale o te starsze już nie... :( Nie miałam tam kiedy podjechać, mam tyle roboty,że masakra... I coraz to nowe problemy. Ale mam też chętną na 'wychowanie' osesków... Przynajmniej tam nie będą musiały siedzieć... Quote
kaja555 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 daty właśnie nie ma, ale na dogo jest osoba z Animalsów z Oświęcimia, zapytam ją kiedy to było Quote
Klaudus__ Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 [quote name='kaja555']daty właśnie nie ma, ale na dogo jest osoba z Animalsów z Oświęcimia, zapytam ją kiedy to było Chyba już do jednej dziewczyny pisałam... Ale się nie odezwała do mnie... Quote
kaja555 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Klaudus__']Chyba już do jednej dziewczyny pisałam... Ale się nie odezwała do mnie... do danal1983 ? Quote
Klaudus__ Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 [quote name='kaja555']do danal1983 ? Nie napewno nie do Niej. Quote
Ewanka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Widzę, że nadal patowa sytuacja :( ........ smutna historia. Quote
danal1983 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 dostałam link do tego wątku od kaja,ktora sie dokopała na naszej stronie o przeprowadzonej u tej pani interwencji. gdzies w polowie wątku przeczytałam, że tam bylismy i sie podobno nie legitymowaliśmy. otóż, legitymujemy sie zawsze, inspektorki były w mundurach, więc... a czy inforamcja o tym pochodziła od tej pani? pani jest bardzo wiarygodna, nieprawdaż???? wtedy kobieta nie chciala oddac zwierzat,a były psy i koty. sprawa została zgłoszona Powiatowemu, on miał się tym dalej zająć, będziemy dzwonic z zapytaniem, co zrobił w tej sprawie Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='danal1983']dostałam link do tego wątku od kaja,ktora sie dokopała na naszej stronie o przeprowadzonej u tej pani interwencji. gdzies w polowie wątku przeczytałam, że tam bylismy i sie podobno nie legitymowaliśmy. otóż, legitymujemy sie zawsze, inspektorki były w mundurach, więc... a czy inforamcja o tym pochodziła od tej pani? pani jest bardzo wiarygodna, nieprawdaż???? wtedy kobieta nie chciala oddac zwierzat,a były psy i koty. sprawa została zgłoszona Powiatowemu, on miał się tym dalej zająć, będziemy dzwonic z zapytaniem, co zrobił w tej sprawie Ale ja nie chciałam,że cokolwiek zabrzmiało jak obelga pod Waszym adresem. Poprostu z tą kobietą nie da się dogadać. Zresztą co ja będę tłumaczyć jak tam byłyście... Poza tym wiem,że był tam ktoś kto zabrał zawierzęta... To chyba nie Wy... Żeby ktoś tych zwierząt nie skrzywdził... A kiedy byliście tam?? Quote
danal1983 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 mamy na terenie oświęcimia mase ważnych interwencji, bardzo chcielibysmy byc wszędzie ale jest nas kilka osób. dodatkowo wygraliśmy konkurs na prowadzenie schroniska, wiec oprócz inspektoratu mamy jeszcze schron, który jest w trakcie remontu. my z naszej strony skontaktujemy sie z powiatowym, poprosze dziewczyny, żeby odgrzebały dokumenty z tamtej interwencji i trzeba pomyslec co zrobic. zapewne pani nie bedzie chciala sie zrzec zwierząt, a jesli sie zrzeknie, to skąd weźmiemy tyle dt? Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='danal1983']mamy na terenie oświęcimia mase ważnych interwencji, bardzo chcielibysmy byc wszędzie ale jest nas kilka osób. dodatkowo wygraliśmy konkurs na prowadzenie schroniska, wiec oprócz inspektoratu mamy jeszcze schron, który jest w trakcie remontu. my z naszej strony skontaktujemy sie z powiatowym, poprosze dziewczyny, żeby odgrzebały dokumenty z tamtej interwencji i trzeba pomyslec co zrobic. zapewne pani nie bedzie chciala sie zrzec zwierząt, a jesli sie zrzeknie, to skąd weźmiemy tyle dt? Ona chce je oddać... Jednak ja tak bardzo nie chcę,żeby trafiły do Mysłowic... :( Quote
Kana Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Czy uda się zrobić "spis" wszystkich psów. Taką listę i żeby każdy pies dostal swój "numerek". Myślę że tak poukladane wszystko i pokazane czarne na bialym pomoglo by w rozeznaniu sytuacji. Zwłaszcza że liczba stron w wątku się powiększa. Quote
kaja555 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ja myślę, że trzeba na spokojnie te psy ogłaszać, a Powiatowego bym nie męczyła, bo on je tylko do Mysłowic wywiezie chyba mamy jeszcze czas, żeby powoli szukać domów Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Jest to trudne, przez wzgląd na wszystko... Psy obawiają się ludzi. Jak jadę tam sama, bądź z kimś jeszcze to niemal niemożliwe... Hebanowa pisała do różnych fundacji z zapytaniem o dt. Wiem,że coś możeby się tam znalzało,ale muszą mieć konkretne info o danych psach. Obiecałam Hebanowej,że pojedziemy tam razem,ale ciągle mi coś wyskoczy.Teraz znowu nas zalewa, poza tym wiecznie coś... Musiałby ktoś jeszcze z nami tam jechać,żeby te psiaki chociaż spróbować złapać do zdjęcia... Postaram się tam to załatwić max do poniedziałku... Jestem tu na Pszczynie sama z tymi wszystki psami... A jest Ich cała masa. Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='kaja555']ja myślę, że trzeba na spokojnie te psy ogłaszać, a Powiatowego bym nie męczyła, bo on je tylko do Mysłowic wywiezie chyba mamy jeszcze czas, żeby powoli szukać domów Właśnie tego boję się najbardziej,że jak ruszy się sprawę to dla świętego spokoju wezmą te psy i wywiozą. A to chyba nie do końca sprawę rozwiąże.. Quote
Ewanka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dobry pomysł, by wszystkie psiaki sfotografować i nadać im imiona lub chociaż numerki ... to znacznie ułatwi planowanie ich przyszłości. Quote
Recommended Posts