Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ja mogę napisać do kikou tylko nie wiem czy nie lepiej żeby zrobiła to klaudus bo wlasciwie nie znam do konca calej tej sprawy no i nie wiem czy mogę...ale dziewczyny na prawdę warto spytac w tych 2hotelach...jesli by się okazalo ze to ta suczka ze zdjecia postaram się zdziałac cos i ja;) Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jeśli trzeba będzie mogę do pani podjechac sprobowac jakoś pomoc... sama mialam taka sytuacje przez dobrych parę lat pomagałam niestety świetej pamieci starszemu panu, ktory na poczatku nie chcial mojej pomocy, nie chcial ze mna rozmawiac, pozniej uchylal drzwi bral jedzenie i zatrzaskiwal mi przed nosem, pozniej pozwolil mi po dlugich prosbach zabrac koty do sterylizacji bal się ze mu je zabiore jednak gdy przywiozlam je spowrotem zobaczylam na jego twarzy cos o co tak dlugo walczylam-zaufanie.. Okazalo się, że to okropnie schorowany, samotny ale niesamowity czlowiek. Byl moim najlepszym przyjacielem chociaz byl o jakies 60lat odemnie starszy... jadlam z nim wigilie, siedzialam calymi dniami i rozmawialam..nigdy go nie zapomnę ale wiem jak długo musialam o to walczyć...może jednak jest jeszcze nadzieja?;) Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Klaudus niedługo wejdzie na dogo i napisze co i jak z tego co mi wiadomo matka jest na 10 zdjęciu za tym małym białym pieskiem, taka sznaucerkowata Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Może Asiu napisz do Kikou ,żeby się wstępnie zorientować czy ma miejsce na taką rodzinkę i ile by to kosztowało miesięcznie. W razie czego będzie wiadomo na czym się stoi. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To wychodzi na to że to tak suczka o ktorej pisałam....że podobna..... napisze do kikou;) Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Z tego co wyczytałam szczeniaczków jest 6 ale będą to pewnie takie małe pieski w przyszłości więc domki się znajdzie im. Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 z tymi szczeniakami to nie wiadomo na 100% bo Klaudus ich wszystkich nie widziała i podobno były tam dwie ciężarne suki, Klaudus ma u siebie 2 szczeniaki a ile jest u tej babki nie wiemy Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Trzebaby sterylizwac na juz wszystkie psiaki. Moze porozmawiac z TOZem? żeby oni weszli i zarzadzili sterylizacje tych zwierzat. Tu na dogo jest taki watek gdzie składaja sie na sterylizacje bezdomnych zwierzat. Quote
viola005 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Tak, to swietny watek, "Akcja-sterylizacja" (kliknijcie na bannerek w moim podpisie), oprocz dzialalnosci edukacujnej, uswiadamiajacej prowadza skarbonke-sterylonke, sa deklaracje stale i wplaty jednorazowe do tej skarbonki, ostatnio czytalam ze dla deklaracji stalych refundacja moze byc 100%, a dla nie wplacajacych 50%, ale to sie moze zmienic jezeli zacznie wiecej ludzi wplacac, szukaja tez dobrych wetow,ktorzy nie zdzieraja za sterylki, podaja ceny etc - bardzo goraco polecam ten watek! Quote
Atomowka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Asia_Klero rozumiem,że koszt utrzymania szczeniaków w DT bierzesz na siebie? Quote
Soema Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Asia Klero, hebanova weźmiecie na siebie utrzymanie tej psiej rodziny? To będzie minimum 1000zł, weźmiecie na siebie odpowiedzialność za dobre domy dla tych i innych psów stamtąd? Nikomu tu grac na uczuciach nie musicie. Każdy zna realia. Pytam, kto zapłaci za hotel tych psów? ZA karmę, sterylizację, odrobaczenia i szczepienia? Bierzecie to na siebie?! Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Soema napisał(a):Asia Klero, hebanova weźmiecie na siebie utrzymanie tej psiej rodziny? To będzie minimum 1000zł, weźmiecie na siebie odpowiedzialność za dobre domy dla tych i innych psów stamtąd? Nikomu tu grac na uczuciach nie musicie. Każdy zna realia. Pytam, kto zapłaci za hotel tych psów? ZA karmę, sterylizację, odrobaczenia i szczepienia? Bierzecie to na siebie?! :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 w porzadku możecie zabić te psy jeśli chcecie. Ja nikomu nie gram na uczuciach piszę tylko, że te psy maja takie samo prawo żyć jak pozostale psy tej kobiety. Mają już dwa tygodnie, skoro już są na tyle duże i tyle przeżyły to muszą przeżyć i co do tego nie powinno być watpliwosci przynajmniej tutaj na forum, gdzie ludzie kochaja psy.. Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Czekamy na wieści od Klaudus i z hoteliku odnośnie miejsca i kosztów. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 I ja czekam;) może znajdą się dobrzy ludzie ktorzy pomogą;) Quote
Soema Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Asia_Klero napisał(a):w porzadku możecie zabić te psy jeśli chcecie. Ja nikomu nie gram na uczuciach piszę tylko, że te psy maja takie samo prawo żyć jak pozostale psy tej kobiety. Mają już dwa tygodnie, skoro już są na tyle duże i tyle przeżyły to muszą przeżyć i co do tego nie powinno być watpliwosci przynajmniej tutaj na forum, gdzie ludzie kochaja psy.. Wkurzasz mnie, do pouczania jesteś pierwsza. Pytam, weźmiesz odpowiedzialnośc? Weźmiesz na siebie koszty i wszelkie decyzje? hebanowa napisał(a):Czekamy na wieści od Klaudus i z hoteliku odnośnie miejsca i kosztów. Skąd wziąc na to pieniądze? Gdyby była możliwość, Klaudus już by psy w DT ulokowała. Kto jej pomaga otrzymać jej własne stado? Może ktoś chce wziąć na 6 tygodni albo więcej szczeniaki na odkarmienie? Czytałyście wątek? Wiecie, że pani suki oddać nie chciała? Że ta rozłąka z matka, może byc bardzo niekorzystna dla szczeniąt? Łatwo na klawiaturze wystukać kilka słów, a potem pochwalić kogoś za to co robi. Walka z bezdomnością w naszym kraju, przyniesie ofiary - sterylki aborcyjne, usypianie ślepych miotów. Czego nie ma chętnych jak psy się masowo w schronach usypia? Gdzie będziecie przed EURO 2012? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ja jeszcze dzisiaj tez postaram się czegoś dowiedzieć zobaczymy jesli jednak zdecydujecie sie odebrac im życie nie wiadomo za co to najpierw dajcie znać. Spróbujemy poszukać jakiejś karmiącej suni, ludzi, ktorzy odkarmią szczeniaka czy dwa, sama w ostateczności pomogę w ten sposób. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Z rozłąką z matką sobie poradzą ze śmiercią nie. Quote
Atomowka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Czyli rozumiem, że Asiu nie zafundujesz szczeniakom pobytu w DT? No jasne, że nie bo najlepiej siedziec przed kompem i wydawać polecenia, zadzwońcie tu, może tu są miejsca, może tu je przyjmą, kasa się znajdzie pytam do cholery gdzie ta kasa się znajdzie? Quote
kobix Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 to co cześć uważa za opcję rozsądną,jest bardzo przykre w wykonaniu,uwierz mi.nikt nie kwestionuje że one żyją. spójrzcie na te wszystkie psy z fotek-wszystkie są jak klony.bo to są klony,rozmnażają się wśród siebie,co daje jak wiadomo chorą mieszankę genetyczną. gdy my teraz dywagujemy,tam są kolejne suki w awaryjnej ciąży i za chwilę przyjdą na świat nowe mioty-to jest priorytet,bo chyba nie weźmiecie na hotel 3,4 i kolejnych miotów(średnio 4,5 psy).Potem znaleźć im wszystkim dobre domy. a w tym czasie 7 dorosłych suk i psów będzie pracować na kolejne mioty.litości! Quote
Soema Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 W ostateczności weźmiesz? Teraz nie możesz? Mleko dla szczeniąt 50-80zł, starcza średnio na tydzień, zależy od mleka. Przez cały dzień karmi się co 3 godziny, szczególnie w nocy. Temperatura musi być taka sama, żeby się nie przeziębił, masowanie brzuszka etc. Klaudus ma mnóstwo na głowie, można ją odciążyć. Trzeba szukać miejsc dla tamtych psów i sterylizować jak leci. Wcześniej badania, odrobaczanie i szczepienia. Na to też "dobrzy ludzie" znajdą pieniądze? Od razu mówię, nie będę nikomu dokładała do płatnego DT, bo wstyd mi za ludzi którzy zarabiają na tragedii zwierząt. Zwrot za weta, karmę - tak. Płacenie za miłość - nie. Wolę dołożyć do sterylek. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Podejmijcie decyzję zgodną z własnym sumieniem. Jednak przed uspaniem ich dajcie znać może uda się dla nich znaleźć jakieś wyjście. Ja mogę wziąc jednego malucha do siebie. Mówię o szczeniaku, który został w tym domu i ma zostać uspany. Quote
lilo Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ja sie nie wypowiem czy uśpic czy nie bo nie czuję się kompetentna, wiadomo że wszystkie szczeniaczki są kochane i ciężko przerwac takie młodziutkie życie na samym początku , trudno decydowac który piesek bardziej zasługuje na pomoc , nieraz walczy się o życie starego psa do końca mimo że jest stary,chory i wiadomo że niedługo odejdzie, wiadomo że nie można pomóc wszystkim psom , możliwości finansowe i lokalowe są ograniczone i mimo najszczerszych chęci i ogromnego serca trzeba podjąc najtrudniejszą decyzję - przyznam się szczerze że sama nie chciałabym jej podejmowac. Uwazam jednak że należałoby jak najszybciej rozpocząc zbiórkę pieniążków żeby w razie czego były jakieś pieniążki przygotowane na przyjęcie piesków. Czy to szczeniaczków czy tych starszych. Quote
Recommended Posts