hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Myślę ,że to jest wątek w kierunku pomocy a nie w kierunku kłótni. Są osoby chętne do pomocy ,ale jest tez osoba która o tą pomoc się zwróciła na wątku. Jakby chciała to sama by podjęła decyzję uspienia natychmiastowego ,bo to najprościej w końcu. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Według mnie jeszcze byłoby się nad czym zastanawiac jesli psiaki mialy by dzien czy dwa..ale one są już duże.. Quote
kobix Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Asia_Klero napisał(a):Według mnie jeszcze byłoby się nad czym zastanawiac jesli psiaki mialy by dzien czy dwa..ale one są już duże.. dotyczy ślepych miotów,a moim skromnym zdaniem 2 tygodniowe szczeniaki mają już dawno otwarte oczy.wielkość szczeniaków zależy od suki... decyzja i tak należy do Klaudus i jakakolwiek by ona nie była nikt nie powinien jej potępiać,bo to ona ma towarzystwo na głowie. ja nie widzę dobrego rozwiązania-albo przywrócić miot do matki(co przy zrównoważonej kobiecie jest pewnie nierealne)albo uśpić.albo jest problem. Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 żelka fajnie, że jesteś może wspólnymi siłami coś zdziałamy... Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 kobix własnie to mam na myśli;) Uwazam, że te psiaki albo juz maja oczka otwarte, albo lada dzień to się stanie.. Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 z tego co widać na zdjęciu szczeniaki mają jeszcze zamknięte oczy Quote
Atomowka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dobra czekajmy na Klauduś może napisze co postanowiła, odnośnie szczeniąt Quote
Soema Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Asia_Klero']Podejmijcie decyzję zgodną z własnym sumieniem. Jednak przed uspaniem ich dajcie znać może uda się dla nich znaleźć jakieś wyjście. Ja mogę wziąc jednego malucha do siebie. Mówię o szczeniaku, który został w tym domu i ma zostać uspany. UŚPIONY, nie uspany. Kiedy go możesz wziąć? [quote name='hebanowa']Myślę ,że to jest wątek w kierunku pomocy a nie w kierunku kłótni. Są osoby chętne do pomocy ,ale jest tez osoba która o tą pomoc się zwróciła na wątku. Jakby chciała to sama by podjęła decyzję uspienia natychmiastowego ,bo to najprościej w końcu. Kto weźmie na siebie utrzymanie tej gromady? Nadal nikt nie odpowiedział. Weźmiesz za nie odpowiedzialność? [quote name='Asia_Klero']a są tu gdzies te zdjecia? Właśnie, wydawało mi się, że nie czytałaś wątku dokładnie. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Nie oglądałam całego wątku. Poszukam im kogoś kto moze się nimi zająć i hotelu. Dołożę się do hotelu i zawiozę gdzie trzeba;)skoro na inne psy na dogomani zbiera się 500zł miesięcznie to myślę, ze mozna i pomyslec nad tymi;) Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Nic poczekamy na oddzew z hoteli i na klaudus. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Mam osobę, która weźmie dwa maluchy do siebie. Quote
Atomowka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dwa maluchy rozumiem, że chodzi o te ślepaczki? Weźmie je za darmo, sama pokryje koszty wykarmienia, szczepień, odchowania? Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Właśnie to dosyć istotne pytanie, co z kosztami utrzymania tych szczeniaków?? Quote
Atomowka Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 No to rewelacja szkoda tylko, że nie da szansy tym starszym. Ok czekamy na Klauduś Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 a gdzie ten ewentualny domek jest?? i nie zostały tylko suka i 4 szczeniaki bo jest tam również 6 starszych psiaków :( Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 no ale narazie nie wiadomo chyba jak z tymi psiakami skoro pani nie chce ich oddac a nawet nie ma fot do ogloszen?:( Pani która przygarnie dwa szczeniaki jest z Bytomia. Przewiozę psiaki do niej. Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To fajnie, nie jest to duża odległość :) podobno Pani troszkę "zmiękła" jeżeli chodzi o oddanie tych piesków, one tam naprawdę są niebezpieczne, z tego co mówiła Klaudus wynika, że strach w ogóle pokazywać się w tym miejscu i że nieraz psy wracały do domu skatowane przez sąsiadów :( Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Żeby tylko się udało panią namówić, żeby można było tym psiakom fotki porobić chociaz zeby zalozyc watek, jakies allegro zrobic:( Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Podobno Klaudus tam dzisiaj miała być, zobaczymy co z tego wyniknie, czekamy... Quote
Recommended Posts