Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak juz matka się namęczyla i je urodziła, jak już trochę przetrwały nie zabijajcie ich.. Stowarzyszenia pewnie powiedza zeby uspac bo tak jest prosciej..nie trzeba sie starac i problem z głowy, a psow mniej. Ale przynajmniej mnie nie o to chodzi... może ktoś ma karmiąca suke?a jak nie to tymczas razem ze szczeniakami!To nie problem chyba..

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Jak juz matka się namęczyla i je urodziła, jak już trochę przetrwały nie zabijajcie ich.. Stowarzyszenia pewnie powiedza zeby uspac bo tak jest prosciej..nie trzeba sie starac i problem z głowy, a psow mniej. Ale przynajmniej mnie nie o to chodzi... może ktoś ma karmiąca suke?a jak nie to tymczas razem ze szczeniakami!To nie problem chyba..

Klaudus tam jest kompletnie sama...Nie ma tam zadnego Dt ze szczeniakami ani zastepczej suki karmiacej chyba...

Posted

Najlepszy byłby płatny tymczas u kogoś prywatnie ,to by wyniosło chyba taniej.Może Klaudus się wypowie czy za pieniążki w swojej okolicy znajdzie się ktos do opieki nad rodziną ?

Posted

Ten link, ktory podalam to sprawdzony hotel. Jest tam wiele psiaków z Zabrzanskiego schroniska(mozecie powiedziec ze polecila hotel dziewczyna z zabrza;)) cena dla takich psiakow jest niższa niż ta podana na stronie a warunki super;)
Kikou ma swoj domowy hotel i trzyma psiaki w domu;)

Posted

ehh w taki sposób to nigdy to wszystko się nie skończy!!

Dla tych maluchów chcecie szukac dt , hotelików...a dla reszty psów to juz co? Niech zdychają tam?
W tej chwili oprócz 7 psów robi się dwa razy tyle-czy tego nie rozumiecie! A jak szczeniaki domów nie znajdą to co- nastepne maja sie tułac od dt do hoteliku...skąd brac kasę na to.
Co innego gdyby to były tylko te psy-ale tam jest ich więcej które potrzebują pomocy na cito.

Uspijcie szczeniaki, suce leki na zatrzymanie laktacji i wszystko wróci do normy. Zwlekanie z dnia na dzien zaraz samo rozwiąże problem...no chyba ,że własnie o to chodzi.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
ehh w taki sposób to nigdy to wszystko się nie skończy!!

Dla tych maluchów chcecie szukac dt , hotelików...a dla reszty psów to juz co? Niech zdychają tam?
W tej chwili oprócz 7 psów robi się dwa razy tyle-czy tego nie rozumiecie! A jak szczeniaki domów nie znajdą to co- nastepne maja sie tułac od dt do hoteliku...skąd brac kasę na to.
Co innego gdyby to były tylko te psy-ale tam jest ich więcej które potrzebują pomocy na cito.

Uspijcie szczeniaki, suce leki na zatrzymanie laktacji i wszystko wróci do normy. Zwlekanie z dnia na dzien zaraz samo rozwiąże problem...no chyba ,że własnie o to chodzi.

Mysle tak samo...Nie ma co czekac!!!:shake: :shake: :shake: Bardziej humanitarne jest,zeby te oseski umieraly powoli???

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z Klaudus, jeżeli chodzi o płatne dt w naszej okolicy raczej jest ciężko, generalnie sytuacja u tej kobiety jest bardzo nieciekawa i tak jak już zostało napisane są tam też inne psy, którymi trzeba się zająć :(

edit. te szczeniaki prawdopodobnie mają już ok. 2 tygodni...

Posted

Róbcie jak chcecie ja zaproponowałam wyjście, które pozwoli przeżyć wszystkim psom. To, że nie widzą nie oznacza, ze śmierć jest inna. Według mnie obojętne, czy szczeniaki widzą czy nie jeśli się je uśpi to się je zabije. Szczeniakom domek się znajdzie jak podrosną. Ale to wasza decyzja. Ja tylko pisze jak uważam jeśli jest możliwość utrzymania życia to trzeba im ją dać. Nie potrafiłabym zanieść tych psiaków i powiedziec weterynarzowi żeby je zabił. Jesli umiecie i uwazacie to za słusze..

Posted

Tez uważam ,że w tej sytuacji uśpienie nie jest dobrym wyjściem.
Te szczeniaczki już zasiliły grono psów ktore sa u tej Pani,a nie ,że nie istnieją:shake:

Posted

To, że nie widzą nie znaczy że nie czują nie znaczy że obojętne jest to czy będą żyć czy też nie...nie wiem jakie jest pojecie życia według was ale dla mnie jak ktoś się urodził to żyje i ma do tego prawo a my powinnismy mu pomoc obojetnie czy to czlowiek,pies czy świnka morska..Tym bardziej, ze pozwala się im żyć 2tygodnie...to już nie tak mało...

Posted

spróbujcie skontaktowac sie z tymi hotelami w razie czego chyba także są lecznice dla zwierzat, w ktorej suka z malymi mogla by zostac(odplatnie oczywiscie)przynajmniej kilka dni dopoki czegos nie znajdziemy?

Posted

zdjęć jest tylko kilka bo ta babka nie wpuściła nikogo do środka, a suczka chyba jest nieduża i chyba jest na którymś zdjęciu, ale lepiej niech Klaudus się wypowie jak będzie na dogo

Posted

Ja dzisiaj jadę do mojej kochanej leny...ona ma hotel dla zwierząt ale zapowiedziała mi ze jak jej przywiozę jeszcze jednego psa to mnie udusi..ale na zdjeciach zobaczylam jedna suczkę strasznie podobną do jej osobistej i gdyby to chodzilo o nia moglabym sprobowac cos załatwiac:eviltong::diabloti: