Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Klaudus - ja jednak mysle,ze najlepszym wyjsciem jest uspienie tych oseskow.Serce boli,ale....:shake: Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 I gdzie sa teraz szczeniaczki a gdzie ich mama? Czy można im załatwić razem płatny tymczas np? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jak juz matka się namęczyla i je urodziła, jak już trochę przetrwały nie zabijajcie ich.. Stowarzyszenia pewnie powiedza zeby uspac bo tak jest prosciej..nie trzeba sie starac i problem z głowy, a psow mniej. Ale przynajmniej mnie nie o to chodzi... może ktoś ma karmiąca suke?a jak nie to tymczas razem ze szczeniakami!To nie problem chyba.. Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Asia_Klero napisał(a):Jak juz matka się namęczyla i je urodziła, jak już trochę przetrwały nie zabijajcie ich.. Stowarzyszenia pewnie powiedza zeby uspac bo tak jest prosciej..nie trzeba sie starac i problem z głowy, a psow mniej. Ale przynajmniej mnie nie o to chodzi... może ktoś ma karmiąca suke?a jak nie to tymczas razem ze szczeniakami!To nie problem chyba.. Klaudus tam jest kompletnie sama...Nie ma tam zadnego Dt ze szczeniakami ani zastepczej suki karmiacej chyba... Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Czy ktos moze załtwic hotelik ktory by przyjął mamę z oseskami?Albo płatny tymczas? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 http://www.jarsa.ulotka.org/ zadzwoncie tam powiedzcie ze nagla sytuacja mozna spytac jeszcze kikou ona tez prowadzi hotel Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 hebanowa napisał(a):Czy ktos moze załtwic hotelik ktory by przyjął mamę z oseskami?Albo płatny tymczas? A skad brac na to wszystko kase? kto by oplacal ten hotelik?! Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Najlepszy byłby płatny tymczas u kogoś prywatnie ,to by wyniosło chyba taniej.Może Klaudus się wypowie czy za pieniążki w swojej okolicy znajdzie się ktos do opieki nad rodziną ? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ten link, ktory podalam to sprawdzony hotel. Jest tam wiele psiaków z Zabrzanskiego schroniska(mozecie powiedziec ze polecila hotel dziewczyna z zabrza;)) cena dla takich psiakow jest niższa niż ta podana na stronie a warunki super;) Kikou ma swoj domowy hotel i trzyma psiaki w domu;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 ehh w taki sposób to nigdy to wszystko się nie skończy!! Dla tych maluchów chcecie szukac dt , hotelików...a dla reszty psów to juz co? Niech zdychają tam? W tej chwili oprócz 7 psów robi się dwa razy tyle-czy tego nie rozumiecie! A jak szczeniaki domów nie znajdą to co- nastepne maja sie tułac od dt do hoteliku...skąd brac kasę na to. Co innego gdyby to były tylko te psy-ale tam jest ich więcej które potrzebują pomocy na cito. Uspijcie szczeniaki, suce leki na zatrzymanie laktacji i wszystko wróci do normy. Zwlekanie z dnia na dzien zaraz samo rozwiąże problem...no chyba ,że własnie o to chodzi. Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):ehh w taki sposób to nigdy to wszystko się nie skończy!! Dla tych maluchów chcecie szukac dt , hotelików...a dla reszty psów to juz co? Niech zdychają tam? W tej chwili oprócz 7 psów robi się dwa razy tyle-czy tego nie rozumiecie! A jak szczeniaki domów nie znajdą to co- nastepne maja sie tułac od dt do hoteliku...skąd brac kasę na to. Co innego gdyby to były tylko te psy-ale tam jest ich więcej które potrzebują pomocy na cito. Uspijcie szczeniaki, suce leki na zatrzymanie laktacji i wszystko wróci do normy. Zwlekanie z dnia na dzien zaraz samo rozwiąże problem...no chyba ,że własnie o to chodzi. Mysle tak samo...Nie ma co czekac!!!:shake: :shake: :shake: Bardziej humanitarne jest,zeby te oseski umieraly powoli??? Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z Klaudus, jeżeli chodzi o płatne dt w naszej okolicy raczej jest ciężko, generalnie sytuacja u tej kobiety jest bardzo nieciekawa i tak jak już zostało napisane są tam też inne psy, którymi trzeba się zająć :( edit. te szczeniaki prawdopodobnie mają już ok. 2 tygodni... Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Róbcie jak chcecie ja zaproponowałam wyjście, które pozwoli przeżyć wszystkim psom. To, że nie widzą nie oznacza, ze śmierć jest inna. Według mnie obojętne, czy szczeniaki widzą czy nie jeśli się je uśpi to się je zabije. Szczeniakom domek się znajdzie jak podrosną. Ale to wasza decyzja. Ja tylko pisze jak uważam jeśli jest możliwość utrzymania życia to trzeba im ją dać. Nie potrafiłabym zanieść tych psiaków i powiedziec weterynarzowi żeby je zabił. Jesli umiecie i uwazacie to za słusze.. Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Tez uważam ,że w tej sytuacji uśpienie nie jest dobrym wyjściem. Te szczeniaczki już zasiliły grono psów ktore sa u tej Pani,a nie ,że nie istnieją:shake: Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To, że nie widzą nie znaczy że nie czują nie znaczy że obojętne jest to czy będą żyć czy też nie...nie wiem jakie jest pojecie życia według was ale dla mnie jak ktoś się urodził to żyje i ma do tego prawo a my powinnismy mu pomoc obojetnie czy to czlowiek,pies czy świnka morska..Tym bardziej, ze pozwala się im żyć 2tygodnie...to już nie tak mało... Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 spróbujcie skontaktowac sie z tymi hotelami w razie czego chyba także są lecznice dla zwierzat, w ktorej suka z malymi mogla by zostac(odplatnie oczywiscie)przynajmniej kilka dni dopoki czegos nie znajdziemy? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 jakiej wielkości jest ta suczka macie moze jakies zdjecie? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 a jak czegos nie znajdziecie to co? kto opłaci pobyt tych psów? Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 myśle, ze skoro i tak suka szczeniaki będzie karmiła to za szczeniaki płacic chyba nie trzeba będzie? a dla suki i tak trzeba coś znaleźć. Quote
mikoada Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 zdjęć jest tylko kilka bo ta babka nie wpuściła nikogo do środka, a suczka chyba jest nieduża i chyba jest na którymś zdjęciu, ale lepiej niech Klaudus się wypowie jak będzie na dogo Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ja nie mam bezpośredniego kontaktu ,więc czekamy na Klaudus. Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ja dzisiaj jadę do mojej kochanej leny...ona ma hotel dla zwierząt ale zapowiedziała mi ze jak jej przywiozę jeszcze jednego psa to mnie udusi..ale na zdjeciach zobaczylam jedna suczkę strasznie podobną do jej osobistej i gdyby to chodzilo o nia moglabym sprobowac cos załatwiac:eviltong::diabloti: Quote
Asia_Klero Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Słuchajcie te psiaki maja ok2tygodniu to szmat czasu już za późno na usypianie tych zwierzat trzeba je potraktowac jak resztę psiaków trzeba im pomoc;) myślę i myślę... Quote
hebanowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Od ktoregos psiaka trzeba zacząć .Myślę ,że ta suczka jest w wiekiej potrzebie ,jej szczeniaczki też ,więc można zacząć od niej, Quote
Recommended Posts