Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Abbi faktycznie ma pecha... już nawet nie pisałam, że w niedzielę miałam jeszcze jeden telefon o sunię, ale pani szuka małego pieska/suni do budki... "taki, żeby z dziećmi się bawił i szczekał".

Jak macie coś małego co będzie szczęśliwe mieszkając w ogródku to dajcie znać, podam namiary na tą panią, ogólnie brzmiała dobrze, tylko podejście takie, że pies ma być na podwórku, ale żadnych łańcuchów itd. Aha i tam są dzieci, trójka jak pamiętam.

Posted

[quote name='Tola']Trzeba niestety Abbi szukac nowego domu:-(
Przed chwilą rozmawiałam z ilon_n; rodzina nie dotrzymała umowy w sprawie tymczasowej opieki nad kociakami i kotką; zachowała się w sposób bardzo nieodpowiedzialny.
Nie mozemy ryzykowac i oddawać suni do domu, w którym wyrzuca się jedne zwierzaki, zeby mieć drugie.
Przykro mi, ze tak wyszlo:-(
Zdawało się na początku, ze Abbi będzie przebierała w domach, a tu żaden nie jest dla niej:roll:

Abbi potrzebuje nowych ogloszeń, sunia jest gotowa do adopcji.
Kto pomoże?

Nic dodać nic ująć, Tola bardzo zgrabnie to ujęła .. kociaki dały mocno do myślenia - dobrze, że w takim momencie odsłonili swoje drugie oblicze i zdyskredytowali się jako opiekunowie zwierząt .. robiąc miejsce dla suni kosztem całej piątki kociaków.
Abbi nie będzie narażona na eksperyment.

Posted

nie ma tego zlego ...lepiej teraz niz pozniej!!! mozna powiedziec ,ze Abbcia miala szczescie i nie trafila do takiego domu!!!:mad:
szukamy dalej :) jest sliczna i kochana ,zasluguje na madry dom.

Ilonka a Tobie dziekujemy serdecznie ,ze chcialas pomoc ABBCI :loveu:

Posted

[quote name='Murka']Abbi faktycznie ma pecha... już nawet nie pisałam, że w niedzielę miałam jeszcze jeden telefon o sunię, ale pani szuka małego pieska/suni do budki... "taki, żeby z dziećmi się bawił i szczekał".

Jak macie coś małego co będzie szczęśliwe mieszkając w ogródku to dajcie znać, podam namiary na tą panią, ogólnie brzmiała dobrze, tylko podejście takie, że pies ma być na podwórku, ale żadnych łańcuchów itd. Aha i tam są dzieci, trójka jak pamiętam.[/QUOTE]
a może by tak pasował zamojski Muminek -fajny przytulaśny piesek właśnie u Rodziców Maciusia (już długo )jest na dworze -napiszę do nich niech się z Tobą skontaktują o namiary

Posted

Podsumowując...
Aż tak wielu domów to Abbi nie miał, chodzi o te jakieś konkretne propozycje, bo o niektórych nie warto wspominać, a mając doświadczenia z różnych innych adopcji, wiemy, ze lepiej chwilę poczekać, niż potem mieć jeszcze większy problem, patrz: Bursztyn!
I to by było na tyle, nie ma tego złego.....
Szukamy dalej

Posted

Cioteczki, czy zaszczepić Abbi na wirusówki? Bo już minął czas działania surowicy, myślałam, że pojedzie do domku, ale jeśli ma jeszcze u nas trochę pobyć to dobrze by było zaszczepić.

Posted

[quote name='Murka']Cioteczki, czy zaszczepić Abbi na wirusówki? Bo już minął czas działania surowicy, myślałam, że pojedzie do domku, ale jeśli ma jeszcze u nas trochę pobyć to dobrze by było zaszczepić.[/QUOTE]

Moim zdaniem trzeba koniecznie zaszczepić malutką.

Posted

[quote name='sonia71']a jak wogóle wyglądają finanse Abci,jutro przeleję następną moją deklarację ,nigdzie nie ma info -pozdrówka dla małej :)[/QUOTE]
Rozliczenie jest na str 27.
Selenga - dziękuje za allegro dla suni:loveu:

Posted

Tolu dzięki,rano przeleciałam wątek i co -nie znalazłam ślepota jedna ,cztery oczy mam i nie pomaga :)-czyli Abcia na minusie ,to co trzeba jakieś jeszcze wpłaty :(

Posted

Abbia -poszła moja deklaracja 10 zl. na czerwiec ,ale to tylko kropelka- przecież jest dług :( ,dziewsczyny może trzeba zmienić tytuł bo nic w nim nie ma że potrzebne pieniążki,a my będziemy sobie hoopsać bez kaski :(

Posted

napisalam do Tereski Borcz i tak mi odpisala

Wiem o Zamościu też czasem pomagam w miare możliwosci. Sunia się kwalifikuje dla starszej pani, jest przesłodka i trzeba jej koniecznie zrobić zdjecie i ogloszenie w Dzienniku zachodnim. zawsze jest odzew, ale z 30 zł podrożały na 80 staramy sie cos interweniować, no bo ja za takie sumy nie dam rady. MOZE MI SIE UDA WPCHAC Z TAKIM OGŁOSZENIEM DO METRA LUB ECHA MIASTA w Katwicach bez kasy, ale on dajaą głównie na los szczęścia z cafeanimal. podejde tam jakos, ale DZ jest super. Potem jak sie ktos zglsi zrobimy wizyte itd.

może mi jeszcze inne pomysły wpadna do głowy to wykorzystam i dam znać.

pozdrawiam
Teresa

dzialajcie :)