fiorsteinbock Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Wczoraj byla w Dobrocinie rodzina aby obejrzec PONke, pewnie z ogloszenia na Doba.pl Niestety pracownik jej nie wyprowadzil z boksu aby przedstawic Panstwu, tylko przyprowadzil pod boks. A PONka zaczela szczekac, zawarczala na nich i ludzie sie wystraszyli. Adkaaa5 jak robila zdjecie, kiedy psy byly wyprowadzane na zewnatrz, mowila, ze PONka sie cieszyla, skakala ale nei wykazywala agresji. Szkoda...bo moze bylaby juz w domku! Szlag mnie trafia z takim podejsciem! Quote
leni356 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dzisiaj Tarzanka jedzie po Mię do Zgorzelca i wiezie do Katowic. Jeśli chcecie wsadzić Ponkę do Zgorzelca to może przedzwońcie do Tarzanki, może udało by się dziś Quote
IVV Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Wczoraj byla w Dobrocinie rodzina aby obejrzec PONke, pewnie z ogloszenia na Doba.pl Niestety pracownik jej nie wyprowadzil z boksu aby przedstawic Panstwu, tylko przyprowadzil pod boks. A PONka zaczela szczekac, zawarczala na nich i ludzie sie wystraszyli. Adkaaa5 jak robila zdjecie, kiedy psy byly wyprowadzane na zewnatrz, mowila, ze PONka sie cieszyla, skakala ale nei wykazywala agresji. Szkoda...bo moze bylaby juz w domku! Szlag mnie trafia z takim podejsciem! a juz mialam nadzieje ,ze wlasnie przez to ogloszenie szybko sie cos znajdzie.... Quote
Olga7 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Wczoraj byla w Dobrocinie rodzina aby obejrzec PONke, pewnie z ogloszenia na Doba.pl Niestety pracownik jej nie wyprowadzil z boksu aby przedstawic Panstwu, tylko przyprowadzil pod boks. A PONka zaczela szczekac, zawarczala na nich i ludzie sie wystraszyli. Adkaaa5 jak robila zdjecie, kiedy psy byly wyprowadzane na zewnatrz, mowila, ze PONka sie cieszyla, skakala ale nei wykazywala agresji. Szkoda...bo moze bylaby juz w domku! Szlag mnie trafia z takim podejsciem! Edytko-nie można jakoś temu czlowiekowi przetlumaczyć ,by tak wiecej nie "prezentował "/pokazywał psów do adopcji -bo tylko odstrasza ludzi i niweczy starania o szukanie im domów ? Gdyby nie to- Ponka być może już by miala dom niedlugo ...Trudno dziwic się suni ,że byla nerwowa i obszczekala ludzi ,kiedy zobaczyla obcych ludzi a w boksie inne psy też byly rozdrażnione i pewnie ujadaly -jak to w kazdym schronie ... Quote
leni356 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Trzeba się szybko zdecydować czy Ponka jedzie do Zuzi? Miejsce od dziś wolne po Mii, trzeba się szybko zdecydować czy i kiedy jedzie, bo miejsce nie będzie czekać, jest mnóstwo bid do uratowania Quote
Niebieska713 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Skoro jest miejsce,to na co czekac? Kaske zawsze mozna jakos uzbierac...Szkoda suni,skoro jest szansa,bo potem juz moze nie byc tak predko...CIOTECZKI....???:-( :-( :-( Quote
Doda_ Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jestem z Sosnowca i może mogłabym w czymś pomóc? transport, dt awaryjny ? Quote
Olga7 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Leni - uzgadnialaś teraz może coś konkretnie z Dogo07 ,czy sunia jedzie do Zuzi jak najprędzej ? Z wplat jest 252 zl uzbierane już chyba -a deklaracji stalych niezbyt dużo -bo 45 zl /jeszcze nie wplaconych/ -czyli w sumie starczy na ok.1 m-c hoteliku /lub nieco więcej/. No i potem trzeba uprosić jeszcze na dalszy pobyt suni ,bo za malo jest stalych deklaracji jednak ,chyba ,że dojdą wplaty jednorazowe spore-jak teraz. Quote
leni356 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Nic nie uzgadniałyśmy oprócz tego że Ponka ma jechać na miejsce Mii do hoteliku, Zuzia potwierdziła że ją weźmie. Moim zdaniem nie ma na co czekać, fundusze trzeba dozbierać jak sunia będzie w hoteliku Quote
Olga7 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Też tak uwazam ,że trzeba wysylac Ponkę ,poki jest miejsce -a dozbieramy jakoś na następny m-c deklaracji chyba .Ktoś mial chyba zabrać razem Ponkę po drodze z innym psem -bylo o tym na wątku ? Dogo tu decyduje chyba i Fiorsteinbock ...Chyba rano już cioteczki tel. się dogadają -bo dziś nieco za pozno już . Quote
Niebieska713 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 olga7 napisał(a):Też tak uwazam ,że trzeba wysylac Ponkę ,poki jest miejsce -a dozbieramy jakoś na następny m-c deklaracji chyba .Ktoś mial chyba zabrać razem Ponkę po drodze z innym psem -bylo o tym na wątku ? Dogo tu decyduje chyba i Fiorsteinbock ...Chyba rano już cioteczki tel. się dogadają -bo dziś nieco za pozno już . A ja mam nadzieje,ze nie trzeba bedzie zbierac na kolejny miesiac w hoteliku,bo ta sunia predko znajdzie DS...;) Quote
IVV Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 tak to prawda ,sliczna dziewczyna ! w najgorszym wypadku mamy 30 dni by cos wykombinowac Quote
Niebieska713 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 IVV napisał(a):tak to prawda ,sliczna dziewczyna ! w najgorszym wypadku mamy 30 dni by cos wykombinowac Nie bedziecie nawet nic kombinowac na kolejny miesiac,bo sunia w hoteliku u Zuzi wyladnieje i domki beda sie o nia bic...;) ;) ;) Quote
Olga7 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja od poczatku mam taką nadzieję,że Ponka znajdzie prędko swoj dom -może nie tak blyskawicznie -jak Dobrunia ,ale nie powinna długo czekać niż 2-3 tyg.max ...To sliczna sunia i taka zadziorna nieco może ,ale prędko zdobędzie serce swych ludzi a oni -jej. Quote
leni356 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 To czekamy na transport :) Mia już pojechała, ale mam nadzieję że ktoś inny będzie mógł Ponkę przewieźć do Zuzi Quote
IVV Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ja poprosze o email na Pw to cos troche podesle na zadziorke:) Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jestem dziewczyny. Wczoraj nie bylam na dogo, musialam nadrobic sprawy zawodowe. Zaraz sie skontaktuje z ZuziaM i ustalimy szczegoly wyjazdu do Zgorzelca. Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 my mozemy zawiezc w niedziele PONke do Zuzi. Quote
ilon_n Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 dobre wieści .. PONusiu, tak się cieszę .. :) A u nas w toruńskim schronie właśnie akcja przygotowań do mega-fali na Wiśle .. (nie było takiej od czasów kiedy ludzkość pomiary poziomów rzeki zapisuje tu na murach miasta!!) .. jutro najpóźniej dotrze .. a schronisko tuż nad Wisłą :S .. zbieramy deklaracje od ludzi na tymczasy, również prosimy o pomoc w formie suchej karmy dla psów i kotów na wypadek utraty prądu, jak też obroży i smyczek .. proszę rozsyłajcie wątek .. http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='ilon_n']dobre wieści .. PONusiu, tak się cieszę .. :) A u nas w toruńskim schronie właśnie akcja przygotowań do mega-fali na Wiśle .. (nie było takiej od czasów kiedy ludzkość pomiary poziomów rzeki zapisuje tu na murach miasta!!) .. jutro najpóźniej dotrze .. a schronisko tuż nad Wisłą :S .. zbieramy deklaracje od ludzi na tymczasy, również prosimy o pomoc w formie suchej karmy dla psów i kotów na wypadek utraty prądu, jak też obroży i smyczek .. proszę rozsyłajcie wątek .. http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W Boze i nie zapowiada sie, ze opady ustana :( U nas w nocy bylo oberwanie chmury, ale chyba jest w porzadku. Quote
Recommended Posts