Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Więc tak, dwa dni mnie nie było na dogomanii, troszkę problemy, jeszcze nie jestem w pełnej formie. Jeśli chodzi o kudłaczka na miejsce Ponki, to miał być Puszek (był kilka postów temu pokazywany, i jego wątek), ale jego sytuacja jest niewyjaśniona, zgłosił się domek, i czekamy na wizyte przedadopcyjną, będzie to dopiero początkiem czerwca. Jest jeszcze kudłatek z zalanej Małopolski, przebywał u chycla, na dniach mógł być wywieziony do schronu gdzie nie ma wolonatiuszy i słuch by po nim zaginął :(, nie wiem co z nim. Jest jeszcze mały kudłaty Mopik, bez oczka i w depresji, założyłam mu wątek. Quote
Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 ilon_n napisał(a):I jakie decyzje w związku z tym DT? jakaś dobrocińska biedula mogłaby tam zamieszkać, bo jest okazja wyciągnąć a szkoda marnować psiaka w takim miejscu Czyli rozumiem że ten dt nie wiązałby się z żadnymi kosztami ? Quote
ilon_n Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='Dogo07']Czyli rozumiem że ten dt nie wiązałby się z żadnymi kosztami ? Pani Bogusia nie chce opłat za DT, stawia jedyny warunek : psiak ma żyć w zgodzie z jej kotkami. Ewentualne koszty leczenia pewnie byśmy wsparli, gdyby coś miało nieoczekiwanie się dziać z psiakiem .. No i zaznaczam, że to tymczas :) czyli trzeba psiaka ogłaszać, żeby nie ugrzązł tam dożywotnio ;) Quote
fiorsteinbock Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 A Mopik bez oczka, moze On? qrcze chyba w najgorszej sytuacji z nich wszystkich :( Quote
Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Mopik raczej na domowy tymczas się nie nadaje, poza tym potrzebuje socjalizacji, i nie wiadomo jak długo to będzie trwało. On jest bardzo wycofany. Quote
Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, zajrzyjcie na tulipanki od Elika [FONT=Tahoma][FONT=Garamond][SIZE=5][/FONT][/FONT] Bazarek - na hotelik dla psiek kaleki. Link nie działa, trzeba wkleić poprzez edycję zaawansowaną. Quote
fiorsteinbock Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Dogo07 napisał(a):Mopik raczej na domowy tymczas się nie nadaje, poza tym potrzebuje socjalizacji, i nie wiadomo jak długo to będzie trwało. On jest bardzo wycofany. aaaa! qrcze, szkoda :( Dziewczyny, te dwie Damy z Dbc nie sa w najgorszej poki co sytuacji, wrocily do mieszkania, nie sa w boksach ogolnych. Skoro jest szansa na dt to moze wezcie psa, ktory jest w gorszej sytuacji. Jak myslicie? Dzieki dogo07 za info o banerku :) A ja tak wklejam!!! Quote
fiorsteinbock Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [FONT=Tahoma][FONT=Garamond][SIZE=5] Bazarek dla Elika :) [/FONT][/FONT] Quote
IVV Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 to jakie decyzje zapadly? my tu debatujemy a psy siedza:( potrzebna wizyta przedadopcyjna w Krakowie http://www.dogomania.pl/threads/185351-ABBI-mała-biała-chodząca-łagodność-PROSI-O-WIZYTĘ-PRZEDADOPCYJNĄ-KRAKÓW-NOWA-HUTA/page11 Quote
Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Na miejsce miał Ponki miał jechać Puszek, ale wizyta przedadopcyjna na dniach, więc trzeba poczekać, ponieważ nie chciałabym takiej sytuacji, że pieniążki zostaną przekazane na inne pieska, a domku dla Puszka nie będzie i będzie musiał zostać w schronie. Czekam również na info co z Kudłatkiem co miał być wywieziony, jest jeszcze wycofany Mopik. Quote
IVV Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Dogo07 napisał(a):Na miejsce miał Ponki miał jechać Puszek, ale wizyta przedadopcyjna na dniach, więc trzeba poczekać, ponieważ nie chciałabym takiej sytuacji, że pieniążki zostaną przekazane na inne pieska, a domku dla Puszka nie będzie i będzie musiał zostać w schronie. Czekam również na info co z Kudłatkiem co miał być wywieziony, jest jeszcze wycofany Mopik. Mopik skoro jest tak wycofany potrzrbuje pomocy natychmiast.... Quote
Onaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Tylko że dla Mopika potrzebne są deklaracje stałe, w wysokości ok. 300zł, a na to potrzeba czasu żeby to zebrać. Kudłatek z Małopolski też jest w trudnej sytuacji, jak go wywiozą , a już jest w trudnych warunkach, to po nim. Quote
fiorsteinbock Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 IVV - czy piesek na Dt musi byc w konkretnym typie, np. szorstek? czy bez roznicy? Zobaczcie tu na watek: http://www.dogomania.pl/threads/186155-Ewakuowan*****!potrzebne-pieni%C4%85dze-na-sterylki-szczepienia-odrobaczenie! Uratowane psiaki, ale nei maja teraz domow - jest wsrod nich piekny szorsciuszek i nie wiem jak jego sytuacja sie przedstawia. Dzisiaj dzwonila Pani w sprawie adopcji jamniczki z DBC, przekierowalam bezposrednio do wlascicielki, zeby sie dogadaly, bo Suzi to pupilka i miala miec najlepszy dom :) Quote
ilon_n Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']IVV - czy piesek na Dt musi byc w konkretnym typie, np. szorstek? czy bez roznicy? Zobaczcie tu na watek: http://www.dogomania.pl/threads/186155-Ewakuowan*****!potrzebne-pieni%C4%85dze-na-sterylki-szczepienia-odrobaczenie! Uratowane psiaki, ale nei maja teraz domow - jest wsrod nich piekny szorsciuszek i nie wiem jak jego sytuacja sie przedstawia. Dzisiaj dzwonila Pani w sprawie adopcji jamniczki z DBC, przekierowalam bezposrednio do wlascicielki, zeby sie dogadaly, bo Suzi to pupilka i miala miec najlepszy dom :) czy to pytanie miało być może do mnie?? Bo jesli chodzi o DT-Poznań, to wygląd psiaka chyba nie jest ważny, choć PONkowaty byłby najlepszy, bo ta osoba zgłosiła się właśnie na mój anons PONki .. ale ważne, by nie połknął jej kotków ;) Quote
fiorsteinbock Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Tak, IVV - pytanie bylo do ciebie :) Bede w azylu i zobacze czy nie ma kudlacza, pozwolisz, ze przesle link do tego watku jeszcze Giselli4? Ona szukala DT dla psiaka ze schronu, moze jego udaloby sie umiescic. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 IVV napisał(a):to jaka jest sytuacja finansowa w tej chwili? To znaczy ? Quote
xmartix Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 a gdzie jest teraz sunia? i 1 poscie nie a ja nie sledzilam watku Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Dogo07 napisał(a):To znaczy ? wplynely pieniadze ode mnie i czy jest cos jeszcze na poczatek? Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 IVV napisał(a):wplynely pieniadze ode mnie i czy jest cos jeszcze na poczatek? IVV, a pieniążki od Ciebie są na jakiego pieska ? Bo wpłaty na rzecz Ponki, mają zostać przekazane na Puszka, a dopiero jeśli on będzie miał domek, to wtedy będą dalsze propozycje brane pod uwagę. Ponka pojechała na dt, i czekamy na info i zdjęcia. Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Natomiast jest jeszcze propozycja darmowego dt od ilon_n (post 203 i 228), i rozumiem, że na to miejsce psiaka szuka fiorsteinbock. Quote
leni356 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 W kwestii funduszy - pieniążki były zbierane na Ponkę, a jak Ponka znalazła DT to przekazane na Puszka za zgodą darczyńców - Puszek miał pojechac do hoteliku u ZuziM w miejsce Ponki. Szczęśliwa jest ta zbiórka, bo Puszek też ma szansę na domek :) Dzisiaj Andzike odbywa wizytę przedadopcyjną i jeśli wszystko będzie ok, a mam nadzieję że tak będzie, to uzbierane fundusze mogą przejść na innego kudłacza - to szczęśliwe fundusze, więc trzeba wybrać kolejnego szczęśliwca.. Wstrzymajmy się więc do dzisiaj do wieczora na efekt wizyty. Deklaracje i wpłaty które przyszły są na pierwszej stronie w pierwszym poście. Jeśli ktoś wysyłał coś ostatnio to na pewno zostanie dodane. Dziękujemy :) Quote
czerda Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ponka ma się dobrze , jest wykąpana i ostrzyżona , zakolegowała się z onkami , jest bardzo żywiołowa , lubi bardzo dzieci , jest posłuszna i uwielbia sie bawic , najbardziej jednak to lgnie do ludzi -nie chce być sama nawet na podwórku na początku szczekała na męża Aśki-bała się go jak do niej podchodził teraz już mniej zdjęcia będą jutro narazie Asia mówiła , że jakby znalazł sie dom gdzie będzie mogła mieć duże podwórze, i kogos kto ją pokochato szukajmy takiego Quote
Onaa Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Dzięki za info :). Czyli teraz szukamy dobrego domku dla Ponki. Quote
Recommended Posts