Onaa Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 leni356 napisał(a):Jest rodzina zainteresowana adopcją Ponki. Pani kontaktowała się ze mną wcześniej, miała adoptować sunię kudłatą z łańcucha, ale sunia odeszła, nie doczekała domku :( Domek jest w Krakowie, w domu małe dziecko, więc sunia musi być łagodna do dzieci. Pytania: czy jest zdrowa? czy dobrze znosi jazdę samochodem? czy da radę zostawać sama w domu przez 8 godzin? Komu przekazać kontakt do pani? trzeba znaleźć kogoś na wizytę u państwa I jeszcze pytanie - Ponka miała mieć DT z możliwością DS, czemu w końcu szukają jej nowego domku? Chyba do czerdy. Quote
fiorsteinbock Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 leni356 napisał(a):Jest rodzina zainteresowana adopcją Ponki. Pani kontaktowała się ze mną wcześniej, miała adoptować sunię kudłatą z łańcucha, ale sunia odeszła, nie doczekała domku :( Domek jest w Krakowie, w domu małe dziecko, więc sunia musi być łagodna do dzieci. Pytania: czy jest zdrowa? czy dobrze znosi jazdę samochodem? czy da radę zostawać sama w domu przez 8 godzin? Komu przekazać kontakt do pani? trzeba znaleźć kogoś na wizytę u państwa I jeszcze pytanie - Ponka miała mieć DT z możliwością DS, czemu w końcu szukają jej nowego domku? Leni, jutro mam miec odpowiedz czy sunia zostaje czy zalatwiamy domek w Krawkowie. Masz kogos w tamtych okolicach do przeprowadzenia wizyty? Sunia bardzo lubi dzieci, jest wesolym kontaktowym psem. Pierwsze dni byly dla niej trudne przez co zachowanie wykazywala nerwowe, ale teraz jest juz w porzadku. Uwielbia towarzystwo czlowieka, mizianie i ruch na powietrzu. W obecnym domu rzadko kiedy zostaje sama, a jak juz to nie na 8 godz, wiec nie umiem odpowiedziec na to pytanie. Dlaczego DT sie zastanawia, nie wiem Leni. Chcieli byc tymczasem i chyba taka opcja im odpowiada, a moze chca dac schronienie nastepnemu psu? Quote
czerda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 ale który??? Edytko , wiesz co z moimi telefonami..... może do mari23 albo mój tak tak ... sunia w domu uwielbia być , leży grzecznie w nocy śpi nie łązi nie budzi , nie niszczy , a dzieci kocha Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 sprawdzcie ten domek z Krakowa i oby to nie byl ten: http://www.dogomania.pl/threads/187398-malutka-Ninka-zamordowana-w-36godzin-po-adopcji!!! Quote
leni356 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):sprawdzcie ten domek z Krakowa i oby to nie byl ten: http://www.dogomania.pl/threads/187398-malutka-Ninka-zamordowana-w-36godzin-po-adopcji!!! Nie, to nie ten. Mam dane osobowe pani Quote
fiorsteinbock Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Poker napisał(a):jaka duża jest ponka , ile waży ? Do kolana, a waga mysle, ze okolo 15kg. Ale nie wiemy dokladnie. Pani z Krakowa kontaktowala sie juz z Asia, u ktorej jest PONka. Wypytala sie dokladnie o stos. do dzieci i ogolnie o charakter suni. Teraz szukam osoby na wizyte przedadopcyjna. Czerda poleca florentynkę, juz do niej pisze PW. Quote
Onaa Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 leni356 napisał(a):Dziewczyny chcą wyciągnąć tego biedaka bez oczka, który siedzi już bardzo długo i nie ma szans na adopcję ze schronu. Też kudłacz może na niego więc? biedak prawie nie ma deklaracji http://www.dogomania.pl/threads/186404-Mopik-vel-MAILO-depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-Czy-kto%C5%9B-mu-POMO%C5%BBE-! Ponieważ po Ponce zostały pieniążki, więc chciałam zapytać czy darczyńcy, którzy wpłacili, zechcą przekazać te pieniążki na Mopika/Mailo ? Niewielkiego kudłaczka bez oczka, który po dwóch latach w schronisku wpadł w depresję i jedyną dla niego szansą jest dt/hotelik, inaczej psiak zamknie się całkiem w sobie, a jego jedynym "domem" będzie betonowy boks schroniska :(. A może osoby deklarujące się ze stałymi wpłatami również zechcą wesprzeć psiaka ? Proszę o info tutaj na wątku albo na pw. A może macie jakieś swoje psiaki w potrzebie, którym chcielibyście przekazać swoje wpłaty. Proszę też o ciepłe myśli dla Mopika/Mailo, będą potrzebne temu małemu wystraszonemu biedaczkowi, w drodze lepsze życie, i szansę na dobry kochający dom, którego pewnie on pragnie głęboko w swoim psim serduszku. http://www.dogomania.pl/threads/186404-Mopik-vel-MAILO-depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-Czy-kto%C5%9B-mu-POMO%C5%BBE- Quote
Igam Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Dobra, Ponka, Puszek :) teraz kolej na Mopika :cool1: Dogo07 napisał(a):Ponieważ po Ponce zostały pieniążki, więc chciałam zapytać czy darczyńcy, którzy wpłacili, zechcą przekazać te pieniążki na Mopika/Mailo ? Ależ oczywiście Quote
fiorsteinbock Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Podalam Florentynce namiar na domek, czekamy zatem na wizyte. :) Zaraz wysle rowniez maila do Pani z zapytaniem o transport itd. Quote
Ellig Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Witam , prosze przeniesc moja deklaracje z Ponki na Mopika..Przypominam tylko ,ze zaplacilam za rok z gory, czyli 120-20= 100zl dla Mopika za 10 miesiecy, wiecej nie moge zadeklarowac. Pozdrawiam i zycze powodzenia:) Quote
afik Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Dogo07 napisał(a):Ponieważ po Ponce zostały pieniążki, więc chciałam zapytać czy darczyńcy, którzy wpłacili, zechcą przekazać te pieniążki na Mopika/Mailo ? Afik się zgadza! Quote
adkaaaaa5 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Ja te 62 zl z bazarku takze przekazuje na Mopika :) Quote
czerda Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 dostałm nasępną ofertę -państwo z Opola bardzo chcą ponkę , mieli już 3 razy adoptowane psy starsze , musimy poczekać na Kraków Quote
ollalaa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Proszę moją deklarację też przenieść dla Mailo Quote
Onaa Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 czerda napisał(a):dostałm nasępną ofertę -państwo z Opola bardzo chcą ponkę , mieli już 3 razy adoptowane psy starsze , musimy poczekać na Kraków Czerda, na pewno znajdzie się jakaś sunia w typie Ponki, tak że dobrych domków nigdy za wiele ! Może sprawdzić ten domek w Opolu ? I gdyby Ponka domek znalazła jednak w Krakowie to tym Państwu z Opola inną sunię w typie Ponki albo pieska (jakby się zgodzili) pokazać ? Quote
czerda Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 tak to super pomysł , zapytam o adres , mopik też jest śliczny może jego ? kora też ma na dt ponkowatego , znacie kogoś z Opola Quote
Onaa Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 czerda napisał(a):tak to super pomysł , zapytam o adres , mopik też jest śliczny może jego ? kora też ma na dt ponkowatego , znacie kogoś z Opola Mopik ten z Białej Podlaskiej, to nie wiem czy nadaje się na ten moment do adopcji. A kora ma na dt ślicznego bidulka :). Quote
czerda Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 piekny ten kudłacz od kory , wysłąłam zdjęcia pani z Opola , Sliczny Quote
Onaa Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 czerda napisał(a):piekny ten kudłacz od kory , wysłąłam zdjęcia pani z Opola , Sliczny Ale gdzie są jego zdjęcia ?! Quote
Recommended Posts