Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leni356 napisał(a):
Jest rodzina zainteresowana adopcją Ponki. Pani kontaktowała się ze mną wcześniej, miała adoptować sunię kudłatą z łańcucha, ale sunia odeszła, nie doczekała domku :( Domek jest w Krakowie, w domu małe dziecko, więc sunia musi być łagodna do dzieci. Pytania: czy jest zdrowa? czy dobrze znosi jazdę samochodem? czy da radę zostawać sama w domu przez 8 godzin?

Komu przekazać kontakt do pani? trzeba znaleźć kogoś na wizytę u państwa

I jeszcze pytanie - Ponka miała mieć DT z możliwością DS, czemu w końcu szukają jej nowego domku?

Chyba do czerdy.

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
Jest rodzina zainteresowana adopcją Ponki. Pani kontaktowała się ze mną wcześniej, miała adoptować sunię kudłatą z łańcucha, ale sunia odeszła, nie doczekała domku :( Domek jest w Krakowie, w domu małe dziecko, więc sunia musi być łagodna do dzieci. Pytania: czy jest zdrowa? czy dobrze znosi jazdę samochodem? czy da radę zostawać sama w domu przez 8 godzin?

Komu przekazać kontakt do pani? trzeba znaleźć kogoś na wizytę u państwa

I jeszcze pytanie - Ponka miała mieć DT z możliwością DS, czemu w końcu szukają jej nowego domku?

Leni, jutro mam miec odpowiedz czy sunia zostaje czy zalatwiamy domek w Krawkowie.
Masz kogos w tamtych okolicach do przeprowadzenia wizyty?

Sunia bardzo lubi dzieci, jest wesolym kontaktowym psem. Pierwsze dni byly dla niej trudne przez co zachowanie wykazywala nerwowe, ale teraz jest juz w porzadku.
Uwielbia towarzystwo czlowieka, mizianie i ruch na powietrzu.
W obecnym domu rzadko kiedy zostaje sama, a jak juz to nie na 8 godz, wiec nie umiem odpowiedziec na to pytanie.

Dlaczego DT sie zastanawia, nie wiem Leni. Chcieli byc tymczasem i chyba taka opcja im odpowiada, a moze chca dac schronienie nastepnemu psu?

Posted

ale który??? Edytko , wiesz co z moimi telefonami.....
może do mari23 albo mój tak tak ...
sunia w domu uwielbia być , leży grzecznie w nocy śpi nie łązi nie budzi , nie niszczy , a dzieci kocha

Posted

Poker napisał(a):
jaka duża jest ponka , ile waży ?

Do kolana, a waga mysle, ze okolo 15kg. Ale nie wiemy dokladnie.

Pani z Krakowa kontaktowala sie juz z Asia, u ktorej jest PONka. Wypytala sie dokladnie o stos. do dzieci i ogolnie o charakter suni.
Teraz szukam osoby na wizyte przedadopcyjna. Czerda poleca florentynkę, juz do niej pisze PW.

Posted

leni356 napisał(a):
Dziewczyny chcą wyciągnąć tego biedaka bez oczka, który siedzi już bardzo długo i nie ma szans na adopcję ze schronu. Też kudłacz

może na niego więc? biedak prawie nie ma deklaracji

http://www.dogomania.pl/threads/186404-Mopik-vel-MAILO-depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-Czy-kto%C5%9B-mu-POMO%C5%BBE-!

Ponieważ po Ponce zostały pieniążki, więc chciałam zapytać czy darczyńcy, którzy wpłacili, zechcą przekazać te pieniążki na Mopika/Mailo ?

Niewielkiego kudłaczka bez oczka, który po dwóch latach w schronisku wpadł w depresję i jedyną dla niego szansą jest dt/hotelik, inaczej psiak zamknie się całkiem w sobie, a jego jedynym "domem" będzie betonowy boks schroniska :(.

A może osoby deklarujące się ze stałymi wpłatami również zechcą wesprzeć psiaka ?

Proszę o info tutaj na wątku albo na pw.

A może macie jakieś swoje psiaki w potrzebie, którym chcielibyście przekazać swoje wpłaty.

Proszę też o ciepłe myśli dla Mopika/Mailo,
będą potrzebne temu małemu wystraszonemu biedaczkowi, w drodze lepsze życie, i szansę na dobry kochający dom,
którego pewnie on pragnie głęboko w swoim psim serduszku.

http://www.dogomania.pl/threads/186404-Mopik-vel-MAILO-depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-Czy-kto%C5%9B-mu-POMO%C5%BBE-

Posted

Dobra, Ponka, Puszek :) teraz kolej na Mopika :cool1:

Dogo07 napisał(a):
Ponieważ po Ponce zostały pieniążki, więc chciałam zapytać czy darczyńcy, którzy wpłacili, zechcą przekazać te pieniążki na Mopika/Mailo ?

Ależ oczywiście

Posted

Witam , prosze przeniesc moja deklaracje z Ponki na Mopika..Przypominam tylko ,ze zaplacilam za rok z gory, czyli 120-20= 100zl dla Mopika za 10 miesiecy, wiecej nie moge zadeklarowac.
Pozdrawiam i zycze powodzenia:)

Posted

Dogo07 napisał(a):

Afik się zgadza!

Posted

czerda napisał(a):
dostałm nasępną ofertę -państwo z Opola bardzo chcą ponkę , mieli już 3 razy adoptowane psy starsze , musimy poczekać na Kraków

Czerda,
na pewno znajdzie się jakaś sunia w typie Ponki, tak że dobrych domków nigdy za wiele !
Może sprawdzić ten domek w Opolu ?
I gdyby Ponka domek znalazła jednak w Krakowie to tym Państwu z Opola inną sunię w typie Ponki albo pieska (jakby się zgodzili) pokazać ?

Posted

czerda napisał(a):
tak to super pomysł , zapytam o adres , mopik też jest śliczny może jego ? kora też ma na dt ponkowatego , znacie kogoś z Opola

Mopik ten z Białej Podlaskiej, to nie wiem czy nadaje się na ten moment do adopcji.
A kora ma na dt ślicznego bidulka :).