Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja napiszę jednak co myślę. Pewnie, że dobrze, że przygarnął sukę ale po co na świat przyszło 11 szczeniąt, które teraz będą wisiały na łańcuchach, a część z nich będzie rodziła co cieczkę kolejne 10 które znowu będą rozdawane i w koło Macieju. Nie tędy droga, jeśli już są na świecie to przynajmniej powinny iść do dobrych domów, z gwarancją, że nie zostaną rozmnożone. Rozumiem, tak bardzo o nie dbał, karmił butelką a potem wydał pierwszemu lepszemu? Dla mnie nie ma w tym logiki i każdy, kto myśli logicznie dojdzie do podobnego wniosku. Nie każdy musi znać się na umowach i procedurach ale wystarczy odrobina wrażliwości i psy by nie trafiły na byle kogo.
Wiecie ile psów teraz z tego miotu będzie?

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
A ja napiszę jednak co myślę. Pewnie, że dobrze, że przygarnął sukę ale po co na świat przyszło 11 szczeniąt, które teraz będą wisiały na łańcuchach, a część z nich będzie rodziła co cieczkę kolejne 10 które znowu będą rozdawane i w koło Macieju. Nie tędy droga, jeśli już są na świecie to przynajmniej powinny iść do dobrych domów, z gwarancją, że nie zostaną rozmnożone. Rozumiem, tak bardzo o nie dbał, karmił butelką a potem wydał pierwszemu lepszemu? Dla mnie nie ma w tym logiki i każdy, kto myśli logicznie dojdzie do podobnego wniosku. Nie każdy musi znać się na umowach i procedurach ale wystarczy odrobina wrażliwości i psy by nie trafiły na byle kogo.
Wiecie ile psów teraz z tego miotu będzie?

hmm... nie wiem co ja bym zrobiła na jego miejscu... rozdawanie byle komu to już inna sprawa...

Posted

Słuchajcie, teraz w temacie tych szczeniaków, które czekaja na domy. Czy dzisiaj coś ustaliłyście z Panem Marcinem? Czy On jest osobą decyzyjną w kwestii adopcji? Uważacie, ze pomimo braku doświadczenia zrobi to dobrze?

Może tą kasę przeznaczyć na sterylizację mamy? Mogę załatwić za 250 zł w Warszawie, nie wiem, może ktoś może taniej? Mogę pomóc z transportem suni.

Czy mama szczeniąt może zostać tam, gdzie jest czy poszukuje DT? Jak wygląda sprawa jej adopcji?

Przepraszam, jeśli czegoś nie doczytałam.

Posted

była tam dziś nijase
potem była obraczus i ja tam dzis byłam ( z nią).

i nie napiszę NIC co myślę, bo komuś obiecałam.

p.s. a Pan Marcin ma kolejnego chętnego na szczeniora, jutro ktoś z Krakowa do niego przyjedzie...
to zostaną 4 a moze i nawet 3....

Posted

powiem tak sytuacja Marcina jest specyficzna dlatego robi pewne rzeczy na huzia , nasza rzecz to doprowadzic do tego zeby adopcje szly przez nasze rece , on chce dla nich dobrze tyle ,ze trzeba mu namietnie i upierdliwie przypominac ,ze domy trzeba sprawdzac i ze dogryanie adopcji musi isc przez nas. Na sterylke suni nie oponuje , da je dalej dach nad glowa tez po sterylce ,ale nie stale , suni domu trzeba szukac Marcin moze byc do tego czasu kontrolowanym DT

Idusiek jutro bede tam znowu a jak bedzie trzeba to znowu i znowu
moge te szczeniaki stamtad zabrac tylko nie mam gdzie
zauwazylas specyfike sytuacji i dlaczego to wszystko dzieje sie tak jak sie dzieje ? nie bedzie łatwo bo tu trzeba jak w przedszkolu ale jest to do ogarniecia
a krakow ma isc przez Marte z przekierowaniem do mnie

Posted

to ile tam tych szczeniaczków dziś było? bardzo szybko idą te adopcje... znam inne dwa szczeniaki, dla których nie można znaleźć domków od dwóch miesięcy...

Posted

tripti napisał(a):
to ile tam tych szczeniaczków dziś było? bardzo szybko idą te adopcje... znam inne dwa szczeniaki, dla których nie można znaleźć domków od dwóch miesięcy...

a mają wątek?

Posted

Wunia napisał(a):
a mają wątek?

Mają, jeśli dobrze kojarzę, o których Tripti pisze...
Są śliczne, mają ogłoszenia, wyróżnione allegra... I nic. A tu proszę, kilka dni i 6 szczyli w nowych domach :-o

Posted

dzisiaj 5
jutro będa 4- bo jeden jedzie do Krakowa

a jak nikt nie zabierze tego jednego to bedą 3- bo on jest niemrawy według mnie:(
Oby to nie było parwo ani ząden inny wirus....

Posted

Byłam i widziałam, swoje zdanie mam.

Nijase dzisiaj pójdzie i potem napisze co i jak.
Pan z KRK nie oddzwonił juz do mnie.

Karma dostarczona, dla szczylków 3 kg, dla mamusi 2x1 kg oraz 2x700g. Jak karma sie bedzie kończyc to dowiozę Marcinowi.
Miseczki, posłania, zabawki - wszystko oddałam. Psiulki w mig zrozumiały do czego słuzą zabawki i posłanie.... :)

Nija dzisiaj zwróci uwage na tego jednego psiulka..

ELLIG bardzo dziekujemy za takie dary dla maluchów i mamusi!!!

Psy zostały odrobaczone, dzisiaj beda po raz drugi.

Teraz jadę z kochana Kosteczka do Hoteliku, więc jakby ktos miał jakies pytania to prosze dzwonic na kom.

Po południu postaram się zajrzeć do kompa...

MILEGO DNIA WSZYSTKIM!

Posted

obraczus87 napisał(a):
Byłam i widziałam, swoje zdanie mam.

Nijase dzisiaj pójdzie i potem napisze co i jak.
Pan z KRK nie oddzwonił juz do mnie.

Karma dostarczona, dla szczylków 3 kg, dla mamusi 2x1 kg oraz 2x700g. Jak karma sie bedzie kończyc to dowiozę Marcinowi.
Miseczki, posłania, zabawki - wszystko oddałam. Psiulki w mig zrozumiały do czego słuzą zabawki i posłanie.... :)

Nija dzisiaj zwróci uwage na tego jednego psiulka..

ELLIG bardzo dziekujemy za takie dary dla maluchów i mamusi!!!

Psy zostały odrobaczone, dzisiaj beda po raz drugi.

Teraz jadę z kochana Kosteczka do Hoteliku, więc jakby ktos miał jakies pytania to prosze dzwonic na kom.

Po południu postaram się zajrzeć do kompa...

MILEGO DNIA WSZYSTKIM!

Dziekuje , milego dnia:)

Obarczus w sprawie dalszego rozdawnictwa prosze o kontakt, dziekuje ,ze odebralas i przekazalas rzeczy.
Wplacilam pieniadze mam nadzieje ,ze zostana dobrze spozytkowane ,tu jak zawsze pelne zaufanie do Ren W.
Rzeczy dla psow sa potrzebne dlatego wroca do mnie jak Marcin je zwroci.....
I tyle wiecej sie tu nie wypowiadam............

Posted

[SIZE="5"][SIZE="4"]Stan konta be zmian. Na tą chwilę saldo w kwocie 245 zł.
Wyszczególnienie #425
To nie ja będę decydować jak spożytkowane będą pieniądze, nie ja jestem ich dysponentem - ja tylko użyczyłam swojego konta.
Oczywiście rozliczenia będą na wątku.

Posted

Wczoraj jak byłam u weta powiedział, że szczyle trzeba za 10 dni zaszczepić a potem powtórzyć szczepienie. Koszt jednego szczepienia to 50zł. A więc szczeniaki i matka potrzebują sporo pieniązków.

Szczeniaki były obejrzane dzisiaj przez weterynarza.
OŚWIADCZAM IŻ SZCZENIAKI PLUS ICH MATKA NIE MAJĄ ANI NUŻYCY, ANI PARWO, ANI ŻADNEJ INNEJ CHOROBY. SZCZYLE NIE OTRZYMYWAŁY ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI MIĘSA, ALE NIE KAŻDY RODZI SIĘ ALFA I OMEGĄ I NIE KAŻDY WIE, ŻE MLEKO MATKI MOŻE BYĆ NIEPEŁNOWARTOŚCIOWE.

Za odrobaczenie zapłaciłam w sumie 54 zł.
Nijase czy mogłabys się zapytac swojej młodziezy czy zgodza sie być skarbnikiem??
Nie można nikogo na siłę zmuszac do pełnienia tej roli.

A teraz zmykam. Nija wiesz gdzie mnie szukać :lol:

Posted

NiJaSe napisał(a):
Ocelot :) sunia moze wrocic do Marcina po strylce , nie ma problemu o tym tez z jego mama rozmawialam

Obarczus,NiJaSe, dziekuje za konkretne informacje:)Bez bicia piany:)

Posted

Marcin ma juz tylko 2 szczeniaki.

1 chłopczyk, 1 dziewczynka. Mam średniej wielkosci ,do kolana.

Marcin oddał 9 szczeniaków w 4 dni, statystycznie jutro zakonczy sprawę :)

l

Posted

idusiek napisał(a):
tak, napisałam coś takiego, zebyście nie działay tak pochopnie z tą kasą i jak widać -się sprawdziło.

Nijase- niestety nie ode mnie to drugie wyszło, prawda?

Jak na razie kasa jest na koncie RenW i tak zostanie, do mnie nic nie trafi, możecie spac spokojnie... Szczeniaki maja w prezencie odrobaczenie ode mnie, oczywiście kosztem innych psów, żeby nie było, że taka dobra dusza jestem :cool1:

Posted

obraczus87 napisał(a):
Jak na razie kasa jest na koncie RenW i tak zostanie, do mnie nic nie trafi, możecie spac spokojnie... Szczeniaki maja w prezencie odrobaczenie ode mnie, oczywiście kosztem innych psów, żeby nie było, że taka dobra dusza jestem :cool1:

Pieniadze sa zabezpieczone i Ci co je dali nie maja watpliwosci tylko realnie pomagaja. Szczeniaki w prezencie ode mnie dostaly legowiska, zabawki, karme / rowniez sunia/.

Posted

idusiek napisał(a):

fajnie zrobiłas z tym prezentem, szkoda, ze z niczego małe nie skorzystały.
a moze Marcin dodawał do nich zabawkę gratis? :)

czesc rzeczy Marcin mi oddal , poza tymi ktore byly w uzyciu , karme tez chcial mi oddac ....
jakbym wiedziala ze bierze pieniadze to bym ja pewnie zabrala
reszta rzeczy ktore dala Ellig tez bedzie do odbioru od niego

Posted

[SIZE="5"]Stan konta na dzień 02.05.2010r. : 245,00
[SIZE="4"]Wpłaty dokonały następujące osoby :

[SIZE="3"]- Ellig -------------100,00:loveu:
- Obraczus87------ 25,00:loveu:
- Livka i Nikus------ 20,00:loveu:
- Wunia-------------50,00:loveu:
- RenW------------- 50,00
:loveu:

[SIZE="3"]Razem : 245,00

[SIZE="4"]Darczyńcom serdecznie dziękujemy!:Rose::Rose::Rose::Rose:

Ellig napisał(a):
Pieniadze sa zabezpieczone i Ci co je dali nie maja watpliwosci tylko realnie pomagaja. Szczeniaki w prezencie ode mnie dostaly legowiska, zabawki, karme / rowniez sunia/.

Z tym się zgadzam w 100%:lol::multi: