Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anawa napisał(a):
ode mnie, na razie jednorazowo, 30 zł - już wpłaciłam.....

Kroook napisał(a):
Lu_Gosiak, wpłaciłam jednorazowo 100 na biedaka.

Shel napisał(a):
Niedługo powinno wpłynąć 10zł z bazarku. Więcej się nie wyciągnęło :(

gosikf & dogs napisał(a):
Jestem, śliczny Charlie. Postaram się dorzucić jakiegoś grosza.

czerda napisał(a):
to zadeklaruję 30 zl stałą

bardzo bardzo dziękuje.:Rose:.:Rose::Rose:.....rozliczenie będzie raz w tygodniu, z uwagi na to, ze nie mamy niestety konta internetowego

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki:modla::modla::modla: ,dzieki ,dzięki :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:wszystkim ktorzy tu zagladaja. Bo juz tracilysmy nadzieję..... A Charli tak czeka na glaski i ludzkie ręce...... to taki pieszczoch.

Posted

beataczl napisał(a):
zagladam do Charlie , - a kiedy bedzie rtg?

u nas nie ma rtg...wiec po prostu musimy Go wyciągnąć ze schronu i po drodze np. do hoteliku czy DT może dało by rade to jakos pogodzic i zrobic

Posted

ja mam 43 zł z bazarku na innego dobka, ktory znalazł w miedzyczasie sponsora na swoje leczenie wiec jesli darczyncy nic nie beda mieli przeciwko to dołoze od siebie dla rownego rachunku, żeby było 50 zł dla Charliego

najpierw jednak musze spytac o zgode ;)

Posted

Bardzo, bardzo chciałbym pomóc, ale w tej chwili zbieramy też pieniądze na dwa psy. Na razie tylko zaznaczam swoją obecność. Trzymaj się piesku... Będę tu wracał...

Posted

dzodzo napisał(a):
ja mam 43 zł z bazarku na innego dobka, ktory znalazł w miedzyczasie sponsora na swoje leczenie wiec jesli darczyncy nic nie beda mieli przeciwko to dołoze od siebie dla rownego rachunku, żeby było 50 zł dla Charliego

najpierw jednak musze spytac o zgode ;)

wielkie dzieki:)

bylam dzis u Charliego...dostal kolejne zastrzyki, niby jest ciut lepiej, ale jednak dalej przy sikaniu nogi drżą i sie czasami przewraca...biedniutki jest bardzo....zamkniety, stoi przy kracie i piszczy, tak bardzo lgnie do rak, tak sie cieszy z kazdego kontaktu z czlowiekiem, niestety ma go bardzo malo

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
wielkie dzieki:)

bylam dzis u Charliego...dostal kolejne zastrzyki, niby jest ciut lepiej, ale jednak dalej przy sikaniu nogi drżą i sie czasami przewraca...biedniutki jest bardzo....zamkniety, stoi przy kracie i piszczy, tak bardzo lgnie do rak, tak sie cieszy z kazdego kontaktu z czlowiekiem, niestety ma go bardzo malo

Lu-Gosiak, nie martw się na razie. Takie zastrzyki pomagają po kilku dniach, psiak powinien chodzić nieco lepiej, najważniejsze, żeby mógł poruszać się bez bólu...
Ja mam 12 - letniego dobka, też ze zwyrodnieniem kręgosłupa, od 4 lat ma już kłopoty z chodzeniem i łapy mu drżą - ale chodzi jeszcze samodzielnie, a jakieś 1,5 roku temu nie mógł już się wcale ruszyć i każdy dotyk sprawiał mu ból, ale po serii zastrzyków (przez jakieś 2 tygodnie, w tym drugiego tygodnia dostawał jakieś zastrzyki z witaminą B, kupowaną w normalnej aptece) stanął na nogi, ból minął i psiak funkcjonuje normalnie. No widać, że to nie młodziak:cool3:, ale z drżącymi łapami da się żyć i jeszcze pokazać innym, że stary pies też jeszcze może czasem poganiać.;)

Posted

moja stara dobka w ostatnim roku zycia kiedy juz nie mogla wstawac o własnych silach dostawała lek o nazwie cartrophen vet, zastrzyk dzialał na około 1,5 tygodnia , w tym czasie mogła normalnie sie poruszac bo bez tego była skazana na lezenie w zasadzie

jednak prawda jest taka ze na starosc nie ma lekarstwa, mozna tylko pomoc w miare bezbolesnym funkcjonowaniu...smutne to...
moje 50 zł poleci na konto Charliego pewnie dzisiaj

Posted

dziekuje dzodzo:)

wczoraj rozmawiałąm z wetka, mowi, ze Charli to moze miec ok. 12 lat juz /nie ma co piękną starość mu zgotowalli ludzie wywalajac Go w zime:(/ obecnie dostaje cocarboksylaze i chyba nivalin + cos jeszcze ...wcześniej miał podawane sterydy i była poprawa..stawiamy Go na nogi w miare możliwosci, ale Charli ma ucisk na rdzeń kręgowy /dyskopatia/, na to nie ma lekarstwa, bo operacji u tak starego i schorowanego psa nikt się nie podejmie, mozna jedynie pomagać mu lekami...wetka mowi, ze nawet karma specjalistyczna cudów nie zdziala, juz bardziej jakieś leki...

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
narazie mam jedna wplate:
03.31 Adam B. dla Charliego 10 zł

i od Kamili_s przekazane z innego psa /kwiecień, maj/ - 100zł

Moja wpłata już też powinna wkrótce być (bez nicka z Dogo), inicjały: A.G.

Posted

zapytaj jeszcze o milgamma -to drogie zastrzyki , ale jak będą potrzebne wyślę na kurację
karma specjalistyczna na stawy dla staruszków to podstawa-Gosiu , przecież u Stefa Amiś , mój ulubiony zakapior ...biega!
pisz adres na który wysłac milgamme

Posted

czerda napisał(a):
zapytaj jeszcze o milgamma -to drogie zastrzyki , ale jak będą potrzebne wyślę na kurację
karma specjalistyczna na stawy dla staruszków to podstawa-Gosiu , przecież u Stefa Amiś , mój ulubiony zakapior ...biega!
pisz adres na który wysłac milgamme

jezeli stawy siadają to tak karma jak najbardziej ale w przypadku Charliego to podobno dyskopatia ...czyli jak znalazlam naturalny proces starzenia się dysków międzykręgowych. Na skutek wysunięcia czy też tzw. wypadnięcia dysku powstaje ucisk na rdzeń, który daje silne dolegliwości bólowe jak również zaburzenia neurologiczne, od bolesności kończyn, poprzez ich częściową dysfunkcję (sztywność, utykanie), aż do całkowitego paraliżu. Początkowo pies ma problemy z poruszaniem się, usztywnia chód, potem zaczyna utykać na tylną łapę, pojawia się silny ból. Często choroba postępuje na tyle szybko, że w krótkim czasie dochodzi do paraliżu tylnych kończyn, pies porusza się jedynie na przednich łapach, tylne ciągnąc za sobą.

co do tej milgamme jutro zapytam i od razu dam Ci znać - OGROMNE DZIEKI:Rose::Rose::Rose:

Posted

dyskopatia też wynika -tak jak zmiany zwyrodnieniowe -ze starzenia-zanika chrząstka dysków , robią się luzniejsze i wypadają
więc ta sama karma co na stawy , może tez być preparat artroflex , chondroityna z glukozaminą
jak będzie potrzebny też wyślę