Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Juz przerabialysmy ten temat kilka stron wczesniej.

gdyby rozwiązanie było takie proste.... watek byłby w dziale "szczęśliwe w nowym domu"

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olena84 napisał(a):
Cos wiadomo czy opieka jest lepsza?

trochę lepsza, zaszczepili go i syn jest u niego rano, a rodzice po południu...

trochę jednak pomogło moje monitowanie gminy, mnie się nie bali, ale "władzy" się ulękli ;)

wszystko to nie zmienia jednak faktu, że pies samotnie pilnuje pustego budynku.... to już stróżujące w firmach psy maja lepiej :(

Posted

[quote name='mari23']trochę lepsza, zaszczepili go i syn jest u niego rano, a rodzice po południu...

trochę jednak pomogło moje monitowanie gminy, mnie się nie bali, ale "władzy" się ulękli ;)

wszystko to nie zmienia jednak faktu, że pies samotnie pilnuje pustego budynku.... to już stróżujące w firmach psy maja lepiej :(
Dzieki za wiadomości:)

Kochani a z tymi firmami co stróżują Psiaki - może być różnie
W składzie miału węglowego - taki XXL labek pilnował 4 lata składu, ale cóż zamontowali kamery i właściciel
postanowił Psiaka sie pozbyć- nie udało się uśpienie Psiaka - już go zabraliśmy do BDT i jest teraz szczęśliwym,
radosnym Psiakiem:
http://www.dogomania.pl/threads/207058-Atos-eutanazja-%28%28%28-Potrzebna-pomoc-w-napisaniu-%C5%82adnego-tekstu-do-og%C5%82osze%C5%84-!

Pozdrawiam pięknie.
Tak bym chciał żeby nasz Misiek miał swój ten jedyny domek:)

Posted

Dziewczęta, przepraszam, że się wetnę w pól zdania, ale może mi pomożecie?

Dostałam taką widomość:

OTO OSTRZEŻENIE, KTÓRE PRZEKAZUJEMY DALEJ:
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Pomożecie ją rozesłać do kogo trzeba?
Z góry dziękuje!

• 1 month later...
Posted

Olena84 napisał(a):
Jakies nowe informacje?

na razie nie było nowych informacji, wybieram się do Misia i jego sąsiadek - jeśli nie w niedziele, to po niedzieli już na pewno (mam mieć aż 1 dzień urlopu!)

tydzień temu podjechałam tam - Misio leżał dość daleko od bramy ( dotąd zawsze był przy bramie), nawet nie zareagował i nie podszedł.... :(

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

mari23 napisał(a):
na razie nie było nowych informacji, wybieram się do Misia i jego sąsiadek - jeśli nie w niedziele, to po niedzieli już na pewno (mam mieć aż 1 dzień urlopu!)

tydzień temu podjechałam tam - Misio leżał dość daleko od bramy ( dotąd zawsze był przy bramie), nawet nie zareagował i nie podszedł.... :(

byłam tam wczoraj..... nawet mile zaskoczył mnie widok ożywionego Misia z pięknie wywiniętym ślicznym puchatym ogonem - na widok mojego auta wstał i patrzył ( nie szczekał)
wydaje mi się, że wygląda lepiej, posesja zadbana, choć wciąż nędzna i deskami zatykane luki w ogrodzeniu, żeby Misio nie uciekał

sąsiadek nie zastałam, ale postaram się "zasięgnąć języka" jak się sprawy mają
nie mając tej wiedzy bałam się zatrzymać i podejść do Misia ( kto poznał tych ludzi - wie, dlaczego)

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Czy ktos mieszka w tym domu , czy Misio dalej sam tam siedzi ?

nie, nie mieszka, ale udają, że mieszkają....
w oknach nowe firanki, posesja posprzątana....tylko "zasieki" przy ogrodzeniu, bo nie naprawiane, a zatykane jakimiś drewnianymi paletami...

ale Misio wygląda ślicznie - wczoraj też tam byłam, akurat stał ich samochód, przyjechali ( są raz dziennie na 20 minut), Misio ostro szczekał na przechodząca kobietę

oni się boja, bo i weta, i gminę na nich "nasłałam", prezesi w sądzie przed rozprawą też z nimi :mad:rozmawiali....dbają o Misia, bo wiedzą, że jest "obserwowany"....

Posted

Poker napisał(a):
dobre i to ,że pod strachem , ale dbają.Tylko co będzie jeżeli wygrają sprawę? Będą go mieli w nosie ?

bez względu na to, kto wygra - sprzedadzą dom pewnie zaraz po ogłoszeniu wyroku, więc skontaktuję się z nowym właścicielem- jesli zechce pokochać Misia - przy moim "nadzorze" zostanie jego nowym panem, jeśli uzna, że go nie chce - zabiorę Misia i znajdę mu nowy domek..... najgorsze jest oczekiwanie na decyzję sądu, nie wiadomo, jaka jest i będzie sytuacja Misia, ale jak już się wszystko ustabilizuje - będzie można podjąć własciwą decyzcę i najlepsze dla Misiaczka puchatego rozwiązanie zastosować

Posted

mari23 napisał(a):
bez względu na to, kto wygra - sprzedadzą dom pewnie zaraz po ogłoszeniu wyroku, więc skontaktuję się z nowym właścicielem- jesli zechce pokochać Misia - przy moim "nadzorze" zostanie jego nowym panem, jeśli uzna, że go nie chce - zabiorę Misia i znajdę mu nowy domek..... najgorsze jest oczekiwanie na decyzję sądu, nie wiadomo, jaka jest i będzie sytuacja Misia, ale jak już się wszystko ustabilizuje - będzie można podjąć własciwą decyzcę i najlepsze dla Misiaczka puchatego rozwiązanie zastosować

Strasznie długo ta sprawa sie ciagnie i mysle ze długo nie bedzie rozwiazania tej sprawy,bo pewnie ci ludzie nie odpuszcza jak nie bedzie po ich mysli i beda sie odwoływac......

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

beta ata napisał(a):
I cooo? ;-) Jakies wieści są?

niestety wieści wciąż takie same, z tą różnicą, że widzą, iż mam ich "na oku" i dbają o Misia ( w czysto fizycznym znaczeniu, tj. buda, woda, jedzenie)

Lika1771 ma rację, oni się odwołują i z żadnym wyrokiem się nie zgadzają, to może potrwać parę lat:-(

• 1 month later...
  • 11 months later...