Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

Posted

male porzadki w 1 poscie.

Belcia dodana na www.psydoadopcji.pl :) ta strona wychodzi gdzies na 4 pozycji, gdy sie wpisze w google przygarne psa :)

wczoraj podalam fiorce wszystko do allegro, czekamy sobie teraz.
od nowego tygodnia bede sie sarala wyslac ja do wyborczej, kiedys sie wreszcie uda

a na luty miala byc w Moj Pies... czy ktos kupuje i poszuka artuykulu o formach pomocy psom? ja na pewno przeszukam... mozna pytac w kioskach pod koniec stycznia o lutowe wydanie.

sluchajcie, Bella ma zapas jednorazowy spory, moze jej zafundujemy ogloszenia w gazecie jakiejs? okolo 130zl...

cytat z 1 posta"

Teoretycznie na koncie Belli na luty jest 760 - 175 = 585zl jednorazowo
plus deklaracje stale 180zl,
a koszt hotelu bedzie nizszy, od oplaty za styczen, nie 300zl, bo karma jest od nas, wiec bedziemy placic okolo 230zl, dopoki Bella nie zje suchej karmy, ktorej jej powinno wystarczyc do okolo polowy-konca marca.

mamy wiec 585zl i jedynie 50zl miesiecznie doplaty do stalych, za hotel. przez 2 mce, pozniej juz doplata 120zl z jednorazowych. tak liczac mamy kase na 5 miesiecy hotelu!

ale po co Belle trzymac na hotelu tyle miesiecy, lat... bo opuscila schron w marcu 2010.

moze wiec przeznaczamy grubsza sume na porzadne ogloszenia?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwiaso napisał(a):
Myślę,że masz racje z tymi ogłoszeniami a u mnie po ogłoszeniu ani jednego telefonu:-(:shake:

a jak tam dalas ogloszenie? co to za gazeta?

Posted

na poprzedniej chyba stronie pisalam, na jakich stronach Bela ma ogloszenia. jest tam data. tekst w 1 poscie, fotki porozrzucane... ale sporo jest na 1 stronie ogolnie, plus jakies zimowe tutaj, kilka stron w tyl... musze je chyba na 1 strone gdzies upchnac...

klaudiaa, jak jest z Dziennikiem Zachodnim? warto tam dac ogloszenie? wiesz cos?

i jesli mozesz, to prosze o ogloszenia jakies, takie na ktorych jeszcze jej nie ma, bo ja nie wszedzie potrafie...

albo moze masz pomysl na nowy tekst? tytul chwytliwy?

Posted

kora78 napisał(a):
na poprzedniej chyba stronie pisalam, na jakich stronach Bela ma ogloszenia. jest tam data. tekst w 1 poscie, fotki porozrzucane... ale sporo jest na 1 stronie ogolnie, plus jakies zimowe tutaj, kilka stron w tyl... musze je chyba na 1 strone gdzies upchnac...

klaudiaa, jak jest z Dziennikiem Zachodnim? warto tam dac ogloszenie? wiesz cos?

i jesli mozesz, to prosze o ogloszenia jakies, takie na ktorych jeszcze jej nie ma, bo ja nie wszedzie potrafie...

albo moze masz pomysl na nowy tekst? tytul chwytliwy?

powiem tak. kilka psów ode mnie z tymczasu było w gazecie i telefony się nie urywały
co chwile jakiś telefon
myślę, że warto po gazetach ją powsadzać.
duże wzięcie jest w metrze, sporo osób ją czyta
tylko tam zamieszczenie ogłoszenia koło 20 zł kosztuje

ogłoszenia to ja mogę jutro porobić,
na kilkunastu stronach jestem zarejestrowana
nad tytułem mogę pomyśleć, to trzeba coś takiego łzawego
chyba, że na bazarkach ciotki robią łzawy tekst
za około 5 zł
taki już profesjonalny

Posted

tekst na bazarku????? kupujemy!! ja widzialam tylko allegro piekne za 25l u lary, z tekstem chyba wlasnie... plus koszty allegro.

ale samego tekstu nie widzialam...

piszesz o gazecie- dzienniku zachodnim?
a wiesz, jak wstawic do metro za 20zl?

mi wstawili jednego psa ze schronu, jakos automatycznie z mojego profilu i ani 1 telefon :(

Posted

są teksty
możesz napisać do sosnowieckiego schroniska
ona pisze piękne teksty
tak łzawe..
za około 5 zł zrobi, jak będzie mieć czas oczywiście.
ja do niej napiszę.

nasze tymczasy były właśnie w metrze
trzeba wejść na stronę metra i tam będzie
zorientuję się.

Posted

Syla obiecla sie dowiedziec, czy mozna oglosic w nadchodzacy wekend. Wtedy najpozniej do srody musi miec na mailu tekst i foty o kaske.
Za okolo 130znakow sie placilo do tej pory jakies 130zl
plus 1 kolorowe, foto
wydane wekendowe Dziennik Zachodni. to gazeta śląska.

robimy??

poza tym widze, ze Moj Pies to 10zl za jedna linie- 22 znaki.
ukazaloby sie w marcu.

moze ktos napisze przyklad takiego ogloszenia do gazety na 130znakow??

Bella- wierna, serdeczna sunia. Wiele krzywd doznala w zyciu. Wciaz kocha ludzi, grzeczna do dzieci. Posluszna, karna, ulozona. Zdrowa. tel 506636242

to jakies 150 znakow wyszlo.

Posted

Belka ma 50 obejrzen na dzis, na allegro.

Ladnie wyszlo, kolorowo :) Dziekuje!!

ide pisac do sosnowieckiego schronska o tekst. klaudiaa dowiedzialas sie cos o Metrze??

dajemy ja do Mojego Psa? na marzec,czy za dlugo?
to jest takie niepewne, wydac 100zl, a moze sie ds wczesniej znajdzie i kasa w bloto... ale wtedy moznaby inna, podobna sunie na dogo znalezc i ja poleca dzwoniacym...

Posted

no właśnie w internecie znaleźć nie mogę
ale jak dostaję gazetę tam jest numer telefonu i jakaś strona żeby wysyłać.
niestety teraz tej gazety nie posiadam.
tą gazetę dają w centrum a ja mieszkam na takim za***iu
a teraz mam ferie więc do centrum nie jeżdżę

według mnie na marzec to za odległy termin
lepiej powsadzać ją do gazet o jakimś bliższym terminie

Posted

sosnowieckie schronisko napisze tekst dla Belli :) super, co? :)
i z nim bedziemy robic ogloszenia w necie.

trzeba sklecic tez krotki tekst,zebym wysylala do gazety wyborczej.

u mnie metro nie ma w ogole, moze akis wroclawiak mi ten nr znajdzie... popytam.

rozmawialam wczoraj z Dogo07 i wyszlo, ze nie ma sensu dawac do ogloszen w gazetach psch, bo je kupuja ludzie, ktorzy juz psa maja. lepiej wydac te gruba kase na gazete popularna wsrod niezrzeszonych psiolubow.

musze sie przejsc do kiosku i popytac, jakie gazety w ogole istenieja, jakie sa popularne. ja bym chciala dom w dolnoslaskim Belli znalezc. na lodzkie nie ma co liczyc. mazowieckie oblezone psami, jak cholera. krakow sporo psow adoptuje. moze wiec uderzymy na gazety krakowskie i wroclawskie? potrzeba tu ciotki stamtad, niech sie wypowie o gazetach w swoim miescie.

Posted

a ktos wogole jest zalogowany na cafeterii i tam oglasza psy? Bo najlatwiej ejst znalezc psu dom przez metro wlasnie, zwlaszzca ze to wychodzi na cala polske.
JA tam akurat zalogowana nie ejstem.

Posted

No, mówiłam że najlepsze metro
my tak kilkunastu psom dom znaleźliśmy
za tydzień dopiero miałabym dostęp do tej gazety
jeszcze dodam że metro jest DARMOWE
kupe ludzi czyta tą gazetę

to ja się wstrzymam z ogłoszeniami i poczekam na nowy tekst

Posted

ja jestem zalogowana na cafe animal. mam teraz 18psow tam wstawionych. wzieli mi Reksia miesiac temu do metro :) ale ani jednego tel nie bylo.

wiec, zeby z 18psow akurat Belle wybrali z mojego nika... to loteria troche

Posted

nie no wiadomo, ze gearancji nie ma (patrz reks, patrz Buniak) ale to moim zdaniem daje najwieksze szanse. Zwlaszzca jak pies jest w miare adoptowalny i do tego ladny -patrz Bella.

Posted

dzwonilam i mam. wyborcza gazeta

zamowienie telefoniczne:
34 znaki, ze spacjami, koszt 14,50
to jakby jedna linia, tyle kosztuje
bez fotki

zamowienie smsem
140znakow ze spacjami
na numer: 72 007
wfp musi sie zaczynac
2,44zl calkowity koszt
musi byc wyslane
do srody 16godz. ukazuje sie w piatek
bez fotki

z fotka wychodzi kolo 100zl

Posted

Witam kora78.Sama znalazłam wątek suni :eviltong::evil_lol:Dzwoniłam do DZ i pani Ula powiedziała, że ogłoszenia zdrożały o 1 %.Jakiś vat czy coś w tym stylu :shake:Na dodatek gadałam dzisiaj z dziewczyną z gliwickiego schronu.One tez dawają tam ogłoszenia.Podobno dawały teraz 2 psy, ale ta pani Ula ma mi to sprawdzić i jutro dać znać, czy to wydanie weekendowe.Można by też tydzień poczekać.Dam wtedy znac Izie, że mam zamówione miejsce a one też nie są zainteresowane konkurencją.

Posted

dzieki Syla! to mozemy tydzien poczekac, zeby innego psa zadnego nie bylo wtedy :)

wyslemy na pewno sunie do wyborczej, do srody mam czas.

prosze o propozycje tekstu- z zaznaczeniem jej wygladu= do 140znakow ze spacjami. lacznie z nr tel. musi byc bardzo krotko... wysle sms