kora78 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 czyli zjada taka puszke na jeden dzien i nic wiecej? puszki jakiej firmy? ja lubie Belcando i Carno, ale one min 10zl w sklepie kosztuja. choc je psy bardzo lubia. najlepiej by bylo gdyby sylwia mogla gdzies u siebie w zoologiku kupic riznego suchego po 0,5kg i probowac, co Belli podpasuje, a co nie. bo kupic 15kg i co, jak jej nie posmakuje... ponoc Brit ma za male granulki i psom sie to czesto nie podoba i jesc nie chca. spaniele i asty jedza, a onki juz wybrzydzaja. wiec Bella tak posrodku.. ale Czaczi juz moze nie chciec jesc Quote
klaudiaaa Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Tak. Jedna puszka jej w zupełności wystarczy. To jest bardzo syte i kupe tłuszczu w tym jest. Można pomieszać suche(wysokoenergetyczne) z puszką (wysokoenergetyczną). Zdecydowanie lepiej żeby Sylwia kupiła gdzieś tam, bo koszty przesyłki Was zabiją... Quote
sylwiaso Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ja jutro w lecznicy będę to jeszcze z wet.pogadam!a nasza decyzja co jej kupić! Quote
kora78 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 dzisiejsze ogloszonka ode mnie" adopcjapsa.pl mammisia psiamania przygarnijzwierzaka 5. cwirek kokosy 7. neeon e-zwierzak 9. eofery.com 10. psy.pl Quote
sylwiaso Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 P.doktor mówiła mi,że trzeba Belci dawać karmę dla psów aktywnych Britt(poprawcie jak pomylę)i do tego można jej jeszcze dać to gotowane z karmą!!Ona ma wielki apetyt moment i wszystko zjedzone!a my się rozliczymy podzielimy kwotę karmy na dni i już! Quote
kora78 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 to Sylwia kup w zoologu 0.5 kg tej karmy, na wage. sprobuj, czy zje chetnie. bo czytama,ze granulki sa w tym za male i niewygodne dla psow i jesc nie chca. i wtedy zamowimy z dostawa do Ciebie. kosztuje jakies 110zl za 15kg. pierwsze foto super :) jak uszka kuli, jak sie cieszy przez okno do Ciebie :) sluchaj, sylwia podciagnij jej obroze koniecznie, bo widac, ze ma za luzno, jak ja bedziesz miala na smyczy i bedzie chciala uciec to sie wymknie i pojdzie w swiat. Quote
marta0731 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='sylwiaso']P.doktor mówiła mi,że trzeba Belci dawać karmę dla psów aktywnych Britt(poprawcie jak pomylę)i do tego można jej jeszcze dać to gotowane z karmą!!Ona ma wielki apetyt moment i wszystko zjedzone!a my się rozliczymy podzielimy kwotę karmy na dni i już! Karma dla psów aktywnych, wymagających zwiększenia masy ciała http://www.krakvet.pl/brit-activity-15kg-p-3143.html Cena 105zł, czyli przystępna, a wysyłka powyżej zakupów 100zł gratis Trzeba szybko podjąć decyzję, Bella na żarełko czeka ;) Widzicie jaka chudzinka... :( Jak coś Kora - ja jestem zalogowana na krakvecie mogę zamówić Tylko Sylwuś... Ja już naprawdę nie raz słyszałam, że suchego się z gotowanym jedzeniem w jednym posiłku nie miesza... Quote
kora78 Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 w jednym posilku ale rano moze jesc suche, a popoludniu gotowane. odstawilibysmy calkowicie to suche Sylwii i dostawalaby to swoje specjalne i gotowane na drugie danie. do tego witaminy canvit, ktores. tylko ktore? marta, krakvet- tam nie chce kupowac, bo wiele zlych opinii maja. a nie edziemy 2 mce na przesylke czekac. ktos zna lepsza firm, solidniejsza? Quote
marta0731 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 kora78 napisał(a): marta, krakvet- tam nie chce kupowac, bo wiele zlych opinii maja. a nie edziemy 2 mce na przesylke czekac. ktos zna lepsza firm, solidniejsza? Ja pierwszy raz zamawiając - dostałam karmę zamiast royal maxi - mini Ale bez problemu odebrali i dosłali dobrą, pomimo że nie sprawdziłam przy kurierze Trochę się zraziłam, ale ostatnio dałam im jeszcze jedną szansę i zamówiłam znów... Przyszło ok i szybko Jak będziemy tak przebierać, to Bella zdąży przytyć na "tłuściochach" ;) Mi ktoś polecał na allegro Psia Kość Jak masz czas to szukaj Quote
sylwiaso Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 To w takim razie tłuściochy odstawiamy a dajemy karmę!Tylko dziś załatwiłam próbki husse dla aktywnych psów,a Romka ma kupić Britt i zobaczymy co jej będzie lepiej smakowało!!I jeszcze sprawa z krwią Belci czy badamy jej krew na cukrzycę!? Quote
kora78 Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 ja nie widze potrzeby na te chwile. jesli mimo odrobaczenia i dobrej dirty nie zacznie tyc w ciagu kilku tygodni, wtedy mozna badac krew. wg mnie. husse?? czy jest ens zmieniac z husse zwyklego na husse acitv? chyba nie. ide poczytac w necie opinie Quote
sylwiaso Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Husse moje i activ to wielka różnica!!poczytaj zobaczysz znam tu opinie bardzo dobre o tej karmie,ale nic złego nie mówie o Britt pewnie też jest dobra.Romcia biegała dziś po sklepach żeby ją kupić i nie dała rady bo karmy zabrakło będzie dopiero po Nowym Roku!!! Quote
sylwiaso Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Cały "lasek brzozowy"w szczególności Belcia i Czaczi!!!życzą wszystkim Kochanym cioteczkom Szczęśliwego Nowego Roku 2011!!!!!!!!!!!!:smilecol::buzi: Quote
kora78 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 doszlo ostatnie 30zl z bazarku serduszek dla belli Quote
dominikabankert Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 a ode mnie 20zł za bazarek serduszkowy przyszło? Quote
kora78 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 widziala rozdzielenie w husse na jakas...zwyklejsza i premium jest chwalona ta premium, oczywiscie. ale ona kosztuje 190zl za 15kg to ja juz wole za te cene Purine Pro Plan kupic, jaka znam i wiem,ze jest super naprawde. lub Belcando moze wiec jednak ten Brit, bo kosztuje niewiele powyzej 100zl za 15kg. na te chwile Bella ma zapas kasy, ale pamietajcie, ze nie wiadomo, co jeszcze wylezie i ile miesiecy bedzie w hotelu zyla, a wciaz deklaracji stalych pelnych nie ma. 80zl w cenie karmy to duzo, dla dogomaniakow to duza. to 8 osob ofiarujacych 10zl teraz byla taka akcja i sie sporo kasy uzbieralo, co mnie dziwi i cieszy. ale ja pamietam, jak wczesniej co mieiac musialam ciulac, zeby bylo na oplate hotelu. nie ma co szarzowac. jakbym miala pewnosc, ze w 2 mce Bella do ds trafi- moge jej kupic nawet royala. ale Bella juz od wiosny domu szuka i nigdy nikt nawet o nia nie pytal, nawet nie pytal... Quote
Romka Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 sylwiaso napisał(a):Husse moje i activ to wielka różnica!!poczytaj zobaczysz znam tu opinie bardzo dobre o tej karmie,ale nic złego nie mówie o Britt pewnie też jest dobra.Romcia biegała dziś po sklepach żeby ją kupić i nie dała rady bo karmy zabrakło będzie dopiero po Nowym Roku!!! Tak jest ,w sklepach przed nowym rokiem była tylko Britt light i dla seniorów. Quote
kora78 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 doszla deklaracja dla Belli od Grubej Berty 20zl :) dziekuje!!! bardzo wczesnie :) Quote
kora78 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Sylwia, czy sie zgadza? zerknij i policz: Wyliczenie na oplate hotelu za grudzien: platnosc 6 styczen. za okres 7 grudzien- 31 grudzien. a 1 styczen- 6 styczen juz cena po podwyzce. wiec: 25dni po 8,30 = 207,50 plus 6 dni po 10zl = 60zl Razem: 207,50 + 60 = 267,50zl dla sylwiaso czy sie zgadza?? dzielilam przez 30dni, raz miesiac ma 31, raz 30. dzielilam na 30, bo latwiej. Jesli tak, to odejmujac 52zl za leczenie Belli z robakow (a wyslalam 100zl)- wplacam 5stycznia za hotel 267,50 - 48zl = 220zl w zaokragleniu. Quote
dominikabankert Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Korunia cudem znalazłam karton jutro wszystko zapakuje także w środę pewnie wyślę.znalezienie kartonu w mojej wiosce graniczyło z cudem.A ja potrzebowałam 2 bo jeszcze do Avilii wysyłam:) Quote
marta0731 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 I co z karmą dla Belci? Czas leci...................... a Belcia chce przytyć ;) Zamówcie coś wreszcie Ile ciotek na dogo tyle będzie opinii o różnych karmach, a zamówić wreszcie trzeba. Sylwia i Kora.............................. Decyzja Quote
santino Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='kora78']= 220zl w zaokragleniu. jutro moja koleżanka obiecała przelać coś dla Belci - nie wiem ile. kora daj pls znać za jakieś 2 dni czy doszło (od Moniki K.) Quote
Recommended Posts