sleepingbyday Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ja tez odpowiem za pisanie tutaj? nie mogę się doczekać :-) Quote
andzia69 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='zielonkawy']Była prośba o nie zaśmiecanie Czarnych kwiatków, i powstał wątek Co wiecie o Psygarnij. Wątek się zaczął rozwiać posiadał już 3strony i nagle zniknął w całości. W związku z powyższym wszystkich zainteresowanych zapraszam na fb [COLOR=#0000ff]https://www.facebook.com/psygarnij.ciemnastrona?ref=ts&fref=ts[/COLOR] , mam nadzieję że tym razem nie będzie już cudów. Nie bójmy się mówić o tych co pod płaszczykiem pomocy , robią zwierzakom krzywdę poprzez swoją niewiedzę i indolencje. jednym z przykładów jest ekspresowa adopcja w dwie godziny bez sterylizacji, finalnie psiak wylądował w schronisku.[/QUOTE] hmmm...to też znikneło z FB...czyżby grupa trzymająca władzę? :) :) Quote
juli88 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='andzia69']hmmm...to też znikneło z FB...czyżby grupa trzymająca władzę? :) :)[/QUOTE] Nie wiem czy administrator strony psygarnij jest świadom, że tego typu działania - takie "cenzurowanie" działa w drugą stronę? Ja tym bardziej nabrałam podejrzeń, że coś jest nie tak... Skoro wszystko jest czyste i klarowne po co się martwić o tzw. pomówienia? Quote
Agata Balu Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='juli88']Nie wiem czy administrator strony psygarnij jest świadom, że tego typu działania - takie "cenzurowanie" działa w drugą stronę? Ja tym bardziej nabrałam podejrzeń, że coś jest nie tak... Skoro wszystko jest czyste i klarowne po co się martwić o tzw. pomówienia?[/QUOTE] Dokładnie myślę to samo! Włączyłam się w temat przypadkowo, bo z racji że też szukam domów stałych dla psów, mam Czarne kwiatki w subskrypcjach. I moje niewinne poszukiwanie; "co zacz jest to PSYgarnij ?", naraziło mnie na kilka maili na mój adres e-mail, prezentowany na Dogomanii. Mam kryształową kartotekę i nikogo się nie boję. Więc jeżeli powstanie nowe forum na temat PSYgarnij, proszę mi wysłać - przez PW - na ten e-mail zaproszenie. Nie zaśmiecajmy już Czarnych kwiatków. Quote
sleepingbyday Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 a gdzie indziej mozna pisac o likwidacji wątku, który nie łamał regulaminu? Quote
3 x Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Bonsai']Ale podana kwota 3300 zł to kwota brutto - w 2011 na rękę dostali średnio 2366,29 zł, a w 2012 - 1599,53 zł.[/QUOTE] [quote name='LILUtosi']Może i tak ale średnio oznacza że prezesi dostali więcej a inni może i po 500zł. Ale to nie moja sprawa, już nie będę zabierać głosu w tej sprawie bo były to tylko luźne dygresję.[/QUOTE] [quote name='magda_38']To my jesteśmy dziwną fundacją, bo u nas wszystkie pieniądze przeznaczamy na psy, a wszyscy w fundacji pracują za darmo, niejednokrotnie dokładając kasę ze swoich prywatnych pieniędzy.Więc dla nas pensja 3tys to astronomia.[/QUOTE] [quote name='dusje']Mnie zas poza w/w szczegolnie zauroczyly przyznane premie /za co?....... za wyjatkowy wklad nagrodzonych dzialaczy fundacji w dzialalnosc na rzecz psow? :cool3: Teraz tylko patrzec, jak do wydatkow dojda trzynastki i mundurowki :evil_lol:, a na koniec wplynie wniosek do wladz panstwowych o przyznanie Krzyza Zalugi :multi:[/QUOTE] az z ciekawości zajrzałam do sprawozdania a tam jak wół stoi, że max wynagrodzenie wypłacane członkom zarządu to 3700 zł brutto a z umów cywilnoprawnych to 1800 zł brutto strona 10 sprawozdania więc raczej mega wygórowanych pensji sobie nie wypłacają Quote
Agata Balu Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Wybaczcie, rozpętałam dziwną sprawę tylko dla tego ze zainteresowało mnie PSYgarnij. Z połączenia, zbierania na stronie [URL="http://www.psygarnij.pl"]www.psygarnij.pl[/URL] pieniędzy na konto 1% dla Fundacji na cel tego PSYgarnij, przypuściłam że w ten sposób Fudnacja zbiera dla siebie duże pieniądze. Bo znam takie fundacje i stowarzyszenia, których raczej nie będę tu wymieniać. Są medialne. Chyba się zapędziłam, więc proszę dajcie spokój Fundacji Ostatnia Szansa, oni nie są medialni i działają dla zwierząt. Naprawdę prowadzą schronisko, a w schronisku nikt nie będzie pracował za darmo. To jest pełne kilka etatów. Więc zajmijcie się raczej PSYgarniejami, którzy nie będąc nawet fundacją tylko prywatną grupą "ratowników zwierząt" zbierają kasę podając wyłącznie wybranym osobom numery kont na które mają wpływać pieniądze .... i przed nikim sie nie rozliczają. A rozpętywanie akcji przeciwko tej Fundacji jest PSYgarnij zapewne bardzo na rekę. Quote
sleepingbyday Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Agata, mam nadzieję, ze sobie z OS wyjasnilyście tą rozpętana sprawę. Quote
ailema Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Sama ogłosiłam psa na psygarnij jednak ja nic od nich nie oczekuje ...traktuje ich jako dodatkową stronę na znalezienie psu domu .Jak na razie problemów nikt mi nie robi ...oczywiście nie oddam psa pierwszej osobie którą mi podeślą z ich strony .... Quote
Marycha35 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) [quote name='Agata Balu']Wybaczcie, rozpętałam dziwną sprawę tylko dla tego ze zainteresowało mnie PSYgarnij. Z połączenia, zbierania na stronie [URL="http://www.psygarnij.pl"]www.psygarnij.pl[/URL] pieniędzy na konto 1% dla Fundacji na cel tego PSYgarnij, przypuściłam że w ten sposób Fudnacja zbiera dla siebie duże pieniądze. Bo znam takie fundacje i stowarzyszenia, których raczej nie będę tu wymieniać. Są medialne. Chyba się zapędziłam, więc proszę dajcie spokój Fundacji Ostatnia Szansa, oni nie są medialni i działają dla zwierząt. Naprawdę prowadzą schronisko, a w schronisku nikt nie będzie pracował za darmo. To jest pełne kilka etatów. Więc zajmijcie się raczej PSYgarniejami, którzy nie będąc nawet fundacją tylko prywatną grupą "ratowników zwierząt" zbierają kasę podając wyłącznie wybranym osobom numery kont na które mają wpływać pieniądze .... i przed nikim sie nie rozliczają. A rozpętywanie akcji przeciwko tej Fundacji jest PSYgarnij zapewne bardzo na rekę.[/QUOTE] AGATO, brawa za przyznanie się do błędu:) To rzadki obrazek na Dogo...:evil_lol: Edited October 22, 2013 by Marycha35 Quote
Agata Balu Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='sleepingbyday']Agata, mam nadzieję, ze sobie z OS wyjasnilyście tą rozpętana sprawę.[/QUOTE] Nic nie wyjaśniałam z OS. Nie o nich mi chodziło! Quote
drAFT Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Do wypowiedzi skłonil mnie zrzut wrzucony na facebooka przez Psygarnij, bo obserwuję ten temat. Pozostając bezstronnym uważam, że jesli ktoś ma z czymś problem powinien pójść do sądu, przedstawić zarzuty i wytoczyć proces o zniesławienie. O ile rzecz jasna jest to zniesławienie, a nie na przykład zebraniem "zasług" i upublicznieniem ich. Domyślam się, że erystyka nie jest sztuką dla wszystkich, ale takie upublicznianie wycinków i szczekanina na facebooku przypomina mi miotania dżdżownicy na zalanym deszczem chodniku. Co więcej zdumiewa mnie, że zamiast wejść na drogę sądową i pozwać kogoś personalnie, to zabawa odbywa się instytucjonalnie. Zakładając, że idę ulicą i dam komuś w mordę, to co? Obciążamy firme w ktorej pracuję czy toczy sie postępowanie z powództwa cywilnego? Wybaczcie, ale jak dla mnie nosi to znamiona samogwałtu mentalnego ekshibicjonistycznie uprawianego na swoim własnym fanpagu. Mam z czymś problem, wiem, ze bezpodstawnie robią mi koło pióra, nie mam nic do ukrycia, to idę z tym do prawnika, a nie urzadzam krucjat, organizując przy tym fejsbukowych kukluks klanów, które będą moim biczem bożym czy trybunałem konstytucyjnym. Zachęcam do zachowania jakiejś klasy prowadzenia konfliktu, bo tak jednej jak i drugiej stronie przygląda się pół Polski. TO, że ktoś nie uczestniczy w tym dialogu, nie oznacza, że go nie czyta.... Quote
sleepingbyday Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 drAFT, mało kto publicznie umie prowadzić konflikt bez wycieczek osobistych czy manipulacji. to się zwyczajnie "nie opłaca". bo może musieli by przepraszać? Fakt, że większość tą "opłacalność" traktuje jedynie w kategoriach finansowych bądź publicznej racji, zależnej od ilości i głośności, a nie jakości, to kwestia trudna społecznie i nie do odrobienia moim zdaniem. jako społeczeństwo nie mamy klasy. jako jednostki - miewamy, zresztą już coraz rzadziej. Quote
kate11 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Agata Balu']Wybaczcie, rozpętałam dziwną sprawę tylko dla tego ze zainteresowało mnie PSYgarnij. Z połączenia, zbierania na stronie [URL="http://www.psygarnij.pl"]www.psygarnij.pl[/URL] pieniędzy na konto 1% dla Fundacji na cel tego PSYgarnij, przypuściłam że w ten sposób Fudnacja zbiera dla siebie duże pieniądze. Bo znam takie fundacje i stowarzyszenia, których raczej nie będę tu wymieniać. Są medialne. Chyba się zapędziłam, więc proszę dajcie spokój Fundacji Ostatnia Szansa, oni nie są medialni i działają dla zwierząt. Naprawdę prowadzą schronisko, a w schronisku nikt nie będzie pracował za darmo. To jest pełne kilka etatów. Więc zajmijcie się raczej PSYgarniejami, którzy nie będąc nawet fundacją tylko prywatną grupą "ratowników zwierząt" zbierają kasę podając wyłącznie wybranym osobom numery kont na które mają wpływać pieniądze .... i przed nikim sie nie rozliczają. A rozpętywanie akcji przeciwko tej Fundacji jest PSYgarnij zapewne bardzo na rekę.[/QUOTE] Nikt nic nie ma do OS;) Pozdrawiam ;) Quote
drAFT Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Odrywając od realiów, nikt, kto ma rozum, nie skupi się na obciążaniu jakiejkolwiek fundacji, bo ta uzycza konta na zbiórkę. Fundacja natomiast może być źródłem informacji. Informacje te będą dotyczyć form rozliczeń, przekazywania pieniedzy, ustaleń, działań, wolontariatów, wpływów, weterynarzy, kosztów etc. Jeśli znajdzie sie dociekliwy prawnik, to... Faktycznie niezrecznie by było, gdyby okazało się, że jes coś do ukrycia i to coś nie daj BOże wskazywałoby, że ktoś przymykał oko na trwonienie pieniedzy, które ktoś podarował na zwierzęta. To byłby prawdziwy problem, ale - tego nie wiadomo, wiec nie należy nikogo oskarżać. Jeśli faktycznie doszłoby do procesu, to sąd nie uwzględni facebooka, jako narzędzia mierzacego wiarygodność instytucji. Bedzie patrzył na twarde fakty - faktury, karty leczenia zwierząt, zeznania, bedzie oczekiwał umotywowanie każdej wydanej złotówki. Co więcej - pojawi sie też pytanie o zgodę na zbiórki publiczne, a taką zgodę uzyskuje się z Ministerstwa Adinistracji i Cyfryzacji, wiec wymaga to jednak sporego nakłądu pracy i starań. I to jest ten moment, kiedy kończą się śmichy chichy. Smutnym by było, gdyby okazało się, że w tak haniebny sposób zostało okłamanych tak wielu ludzi. Wtedy te wszyskie lajki będą o dupe rozbić. Skutek bedzie taki, że rozczarowani ludzie przestaną pomagać wszystkim fundacjom, organizacjom, że przestaną mieć zaufanie do wolontariuszy. Nie pozostaje nic innego jak odmawiać zdrowaśki w intencji tego, żeby caly ten konflikt okazał się jedynie szczeniacką pyskowką. Quote
kate11 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='juli88']zgadzam się. Ciekawe czy dowiemy się dlaczego wątek zniknął? Zwłaszcza że dostałam właśnie maila, że każdy kto tam pisał odpowie za to! Czekamy na pismo w sprawie rozpoczęcia postępowania karnego. Ogólnie to chyba się naraziłam :/[/QUOTE] na pewno juz sie boisz? :) juz powinnas sie widziec w kajdanach ;) Quote
esperanza Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Ej, nie strasz juli88, bo widać, że się przejęła. Moja rada- wyłączyć komputer, iść na spacer i gdy miną nerwy przyjrzeć się tej sprawie na spokojnie. Quote
figamaga Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='drAFT']Wybaczcie, ale jak dla mnie[B] nosi to znamiona samogwałtu mentalnego ekshibicjonistycznie uprawianego na swoim własnym fanpagu.[/B] Mam z czymś problem, wiem, ze bezpodstawnie robią mi koło pióra, nie mam nic do ukrycia, to idę z tym do prawnika, a nie urzadzam krucjat, organizując przy tym fejsbukowych kukluks klanów, które będą moim biczem bożym czy trybunałem konstytucyjnym. [/QUOTE] Normalnie będę to cytować wszędzie :D Mogę? A tak na poważnie, to zastanawiająca jest cała ta sytuacja. Pojawiły się wątpliwości co do PSYgarnij i ich regulaminu przy promocji adopcji czy samej adopcji. Wątek nagle znika, na fb zaczyna się wypisywanie czy usuwanie komentarzy... jak dla mnie bardzo dziwne. Quote
Marycha35 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Samogwałt na swoim własnym.... :diabloti: Quote
Dżdżowniś Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Wchodze tematu o psygarnij nie ma Hmmmmm. Za to dowiaduje sie że każdy kto jest przeciwko dziwnym działaniom psygarnij i napisał coś nieteges o nich może liczyć się z konsekwencjami. Ja liczylam na pw z pogrożkami ale nic nie dostałam :D ))))) Chyba teraz sie cieżko obraże czekając na odp admina dotyczącego usuniecia całego wątku. Quote
juli88 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='esperanza']Ej, nie strasz juli88, bo widać, że się przejęła. Moja rada- wyłączyć komputer, iść na spacer i gdy miną nerwy przyjrzeć się tej sprawie na spokojnie.[/QUOTE] W każdym razie powiem, bo wiem, że wątek [QUOTE]nie jest usunięty tylko zabezpieczone jako materiał dowodowy.[/QUOTE] Quote
:: FiGa :: Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Dżdżowniś']Chyba teraz sie cieżko obraże czekając na odp admina dotyczącego usuniecia całego wątku.[/QUOTE] Myślisz ze nadejdzie? Mnie najbardziej irytuje fakt, ze my, użytkownicy dogo, zostaliśmy tak potraktowani. Bez słowa. Tak po prostu usunięto watek, jakby dotyczył dzisiejszej pogody i był w jakiś sposób niezgodny z regulaminem. Quote
kate11 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) w tym calym bajzlu zapomnialam o tym: [B]PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE.....POD ŻADNYM POZOREM NIE WYDAWAJCIE SWOICH PSOW KOBIECIE Z PIEKAR ŚLĄSKICH, poczatek nr. telefonu: 798....KOBIETA NAZYWA SIĘ GRAŻYNA O., JEST EMERYTKA; okropny czlowiek, NIE ZALEŻY JEJ NA ZWIERZĘTACH, JAK JEJ SIĘ PIES NUDZI TO GO WYRZUCA Z DOMU I DALEJ SIĘ NIE PRZEJMUJE! UWAŻAJCIE NA NIĄ! Zainteresowanym podamy szczegóły na pw.[/B] a.....kobitka jest bardzo wiarygodna, konkretna, ma dobre warunki, pieniadze, miala psy.....wlasciwie nie ma sie do czego przyczepic ;) i jeszcze.....ona szuka duzych psow w typie rasy ale ladnych takich zgodnych z wzorcem danej rasy Edited October 22, 2013 by kate11 Quote
kate11 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='Dżdżowniś']Wchodze tematu o psygarnij nie ma Hmmmmm. Za to dowiaduje sie że każdy kto jest przeciwko dziwnym działaniom psygarnij i napisał coś nieteges o nich może liczyć się z konsekwencjami. Ja liczylam na pw z pogrożkami ale nic nie dostałam :D ))))) Chyba teraz sie cieżko obraże czekając na odp admina dotyczącego usuniecia całego wątku.[/QUOTE] Ty lepiej szykuj wyprawke.....moze nas w jednej celi ''posadza'' ;) Quote
Recommended Posts