Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc Babeczki, przelecialam szybko tresc watku - moglam wiec nie wylapac istotnych info, rozumiem ze ten nr tel to sklep, tak?

Pies ma chip, zaczekajcie chwilke, najpierw zadzwonie pod ten nr., jesli okaze sie niewlasciwy, sprobujemy ustalic wlasciciela. Jak doszlyscie do tego nr? Po chipie? Blondynka Was pyta :multi:, ale w zaawansowanym wieku, w miare powazna, :lol: postaram sie pomoc.

Dam znac, jesli tylko bede miala jakiekolwiek informacje, oke?

Posted

dusje napisał(a):
Czesc Babeczki, przelecialam szybko tresc watku - moglam wiec nie wylapac istotnych info, rozumiem ze ten nr tel to sklep, tak?

Pies ma chip, zaczekajcie chwilke, najpierw zadzwonie pod ten nr., jesli okaze sie niewlasciwy, sprobujemy ustalic wlasciciela. Jak doszlyscie do tego nr? Po chipie? Blondynka Was pyta :multi:, ale w zaawansowanym wieku, w miare powazna, :lol: postaram sie pomoc.

Dam znac, jesli tylko bede miala jakiekolwiek informacje, oke?

Dziekuje slicznie, ze sie odezwalas. Boimy sie bardzo o Bandita, bo jest tak przerazony i zalamany, ze z wesolego i otwartego do ludzi psa, zmienil sie w jeden klebek nerwow u nikajacy ludzi jak ognia. Przy probie podejscia do jego boksu zaczyna ruszac gorna warga... Jak tak dalej pojdzie, to go uspia za kilka dni (koniec kwarantanny), tak jak nam w poniedzialek uspili sunie 10 mc...

To w wielkim skrocie.

- pies zostal znaleziony i umieszczony w schronisku w Szczecinie 07. 04. 2010, kwarantanna konczy mu sie 21.04
- pies ma czipa o nr 528219000119172, znalazlysmy go w dwoch bazach danych (europejskiej i holenderskiej)
http://www.databankgezelschapsdieren.nl/eng_index.html
http://europetnet.com

- w danych wpisany jest numer kontaktowy Telefoon 0597420428 , ktory okazal sie faksem tej oto firmy
http://www.detelefoongids.nl/tg-l/WP45064118-Reclame+CQ/vermelding/
dzisiaj zadzwonilysmy wiec na podany na stronie telefon i firma jest sklepem (nie wiem czy zologicznym), w ktorym nic nie wiedza o zadnym psie

Posted

ageralion napisał(a):
Dziekuje slicznie, ze sie odezwalas. Boimy sie bardzo o Bandita, bo jest tak przerazony i zalamany, ze z wesolego i otwartego do ludzi psa, zmienil sie w jeden klebek nerwow u nikajacy ludzi jak ognia. Przy probie podejscia do jego boksu zaczyna ruszac gorna warga... Jak tak dalej pojdzie, to go uspia za kilka dni (koniec kwarantanny), tak jak nam w poniedzialek uspili sunie 10 mc...

To w wielkim skrocie.

- pies zostal znaleziony i umieszczony w schronisku w Szczecinie 07. 04. 2010, kwarantanna konczy mu sie 21.04
- pies ma czipa o nr 528219000119172, znalazlysmy go w dwoch bazach danych (europejskiej i holenderskiej)
http://www.databankgezelschapsdieren.nl/eng_index.html
http://europetnet.com

- w danych wpisany jest numer kontaktowy Telefoon 0597420428 , ktory okazal sie faksem tej oto firmy
http://www.detelefoongids.nl/tg-l/WP45064118-Reclame+CQ/vermelding/
dzisiaj zadzwonilysmy wiec na podany na stronie telefon i firma jest sklepem (nie wiem czy zologicznym), w ktorym nic nie wiedza o zadnym psie

Ageralion, rozpuscilam wici wsrod Holendrow psiarzy, fundacjii z nr tel. tutaj meldowanych i czekam.

Ja sie boje tych szamanow o niewatpliwie niezwyczajnej urodzie, ale nie pozwolimy mu umierac, prawda?

Szukajcie babki - DT bez wygorowanych zadan w postaci 400 za miesiac - wg mnie cos nie tak, jesli chce sie pomagac psom i ratowac im zycie i mowic ze sie kocha ponad zycie itd.......Damy karme, wet tez do oplacenia, z ........gorka mozemy zaoferowac pare zlociszy lub np.. moze kilka dni odpoczynku na Mazurach, w Tatrach, nad morzem................. w ramach podziekowania/
Sprawdzcie babki stan posiadania i mozliwosci, musikiem znajdzie sie niecus do zaoferowania.........:razz::cool3::eviltong:

Posted

dusje napisał(a):
Ageralion, rozpuscilam wici wsrod Holendrow psiarzy, fundacjii z nr tel. tutaj meldowanych i czekam.

Ja sie boje tych szamanow o niewatpliwie niezwyczajnej urodzie, ale nie pozwolimy mu umierac, prawda?

Szukajcie babki - DT bez wygorowanych zadan w postaci 400 za miesiac - wg mnie cos nie tak, jesli chce sie pomagac psom i ratowac im zycie i mowic ze sie kocha ponad zycie itd.......Damy karme, wet tez do oplacenia, z ........gorka mozemy zaoferowac pare zlociszy lub np.. moze kilka dni odpoczynku na Mazurach, w Tatrach, nad morzem................. w ramach podziekowania/
Sprawdzcie babki stan posiadania i mozliwosci, musikiem znajdzie sie niecus do zaoferowania.........:razz::cool3::eviltong:

Mamy tydzien czasu na znalezienie mu DT. Ja sie naprawde bardzo o niego boje... Najgorsze jest to, ze nie wiemy o nim nic, kompletnie nic...

Posted

Co podchodzila, to on uciekal na zewnatrz, stad te dziwne katy robienia fotek...

A tutaj cisnie mi sie tylko jedna mysl do opisania zdjecia... Boze... nie, nie skoncze...:placz:

Posted

on się wycofuje .....
dziewczyny a weci w Holandii , przecież tak jak u nas oni mają czipy i numery konkretne , wysyłają to i w bazach powinno być kto wysłał ...tylko jak sie kurna dogadac z nimi ;/ jak dojść do tego

Posted

Alicja napisał(a):
on się wycofuje .....
dziewczyny a weci w Holandii , przecież tak jak u nas oni mają czipy i numery konkretne , wysyłają to i w bazach powinno być kto wysłał ...tylko jak sie kurna dogadac z nimi ;/ jak dojść do tego

On jest w fazie "zostawcie mnie w spokoju, chce byc niewidoczny"

Juz wsio ustalone. Skad psiak, nawet nr telefonu byl podany. Wsio mozesz poczytac kilka postow wyzej... Dusja tez juz pomaga, ona mieszka w Holandii

Boimy sie tylko, ze nie zdarzymy w tydzien...DT potrzebny na CITO

PS ciekawe co on ma za lancuszek na szyji

Posted

Wiedząc już o morderstwach popełnianych na zdrowych i pięknych psach w tym schronie-mordowni myślę że trzeba ratować Norwega jak najszybciej. Oni już się czają z morbitalem. Co to za schron... niedaleko Ostrołęki w Kruszewie jest przepełnione do granic wytrzymałości schronisko. Prawdziwe schronisko. Nie ma wyrabiania liczby morderstw. Nie ma mordowania. Każdy pies ma imię, każdy pies ma swoja historie, ludzie otwarci i kochający psy. I to jest miejsce ktore mozna nazwać schroniskiem, gdzie pies jest chroniony. Ja jestem ciągle w szoku po śmierci, po morderstwie psiego, wylęknionego dziecka... :( A może Norweg niech do mnie przyjedzie? Dziewczyny ratujmy ile się da. Chrońmy przed tym schronem!!!

Posted

Jesli wyciagniemy Norwega, to trzeba sie liczyc z tym, ze ten pies moze byc cudowny ale rownie dobrze moze byc paskudny... nie wiemy jak bardzo pobyt w schronie odbil sie na jego psychice, ani jaka byla jego przeszlosc... nie wiemy o nim nic cholera jasna, a z klatki jak juz go wyciagniemy, to wsadzic spowrotem nie mozemy... jesli faktycznie byl by tolerancyjny dla Twojej suni bebcik, to bylo by super jakby tam mogl zostac ale jak sie okaze inaczej, musimy miec plan awaryjny...

Posted

ageralion napisał(a):
Jesli wyciagniemy Norwega, to trzeba sie liczyc z tym, ze ten pies moze byc cudowny ale rownie dobrze moze byc paskudny... nie wiemy jak bardzo pobyt w schronie odbil sie na jego psychice, ani jaka byla jego przeszlosc... nie wiemy o nim nic cholera jasna, a z klatki jak juz go wyciagniemy, to wsadzic spowrotem nie mozemy... jesli faktycznie byl by tolerancyjny dla Twojej suni bebcik, to bylo by super jakby tam mogl zostac ale jak sie okaze inaczej, musimy miec plan awaryjny...

O wlasnie! tylko ja bym to pisala ok 14 minut:)

Posted

bebcik napisał(a):
to więc co robić?? :(

Ja bym proponowała zadzwonić do administratora tej holenderskiej bazy danych (w linku były namiary, gdzie dzwonić) i zapytać, czy nie mają jakiś dodatkowych informacji. Pewnie nie mają, ale nie zaszkodzi spróbować. Potem można zapytać, czy mają jakieś pomysły, co zrobić. Wyjaśnić im całą sytuację: że pies znaleziony w Polsce, że jest w poskim schronisku, że ma chip z ich bazy danych, że zostanie uśpiony za tydzień jeśli nie znajdzie się właściciel. Myślę, że dużo nie pomogą, ale spróbować nie zaszkodzi.

Posted

czy macie jakies miejsce gdzie mozna go ewentualnie zabrac-jesli zbieracie deklaracje siem dorzucem;)
obawiam sie ze moga uspic go wczesniej niz 21.04:-(

Posted

chita napisał(a):
czy macie jakies miejsce gdzie mozna go ewentualnie zabrac-jesli zbieracie deklaracje siem dorzucem;)
obawiam sie ze moga uspic go wczesniej niz 21.04:-(

Nie mamy wlasnie takiego miejsca, bo do pierwszego lepszego domu nie mozemy go dac... I na szczescie nie moga go uspic przed 21.04, bo pies na kwarantannie nie jest wlasnoscia schroniska.

Posted

ageralion napisał(a):
Nie mamy wlasnie takiego miejsca, bo do pierwszego lepszego domu nie mozemy go dac... I na szczescie nie moga go uspic przed 21.04, bo pies na kwarantannie nie jest wlasnoscia schroniska.

Martuś... wszystko się da. :( ale miejmy nadzieję, że chociaż takie 'zasady' tam są.

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Nie wiem, czy ktoś jeszcze to zauważył w schronisku - ale nad boksem Bandita wisiała kartka - OBSERWACJA - PODEJRZENIE WŚCIEKLIZNY

ooo wlasnie i ta informacja byla wewnatrz dla pracownikow, a nie do ogolnej wiadomosci...