Ewa Marta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 mala_czarna napisał(a):Moim zdaniem on naprawdę powinien szybko znaleźć dom. Nie piszę tego żeby komukolwiek się podlizać (zresztą jaki to miałoby sens), ale Pax jest 100 razy ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach. Zgadzam się z Tobą. Do tego jest tak sympatyczny, że od pierwszej chwili człowiek jest nim zauroczony. Kiedy weszłam i pochyliłsam się nad nim, zaczął się tak cieszyć i witać, że jakiś starszy Pan zapytał, czy jestem właścicielką. Potem czekając na wyjście Paxa z gabinetu ucięłam sobie z nim i jego żóną pogawędkę. Powiedział, że to było niesamowite powitanie, jak na to, że widzieliśy się pierwszy raz w życiu:-) On po prostu bardzo chce być czyjś.... Quote
Ewanka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Piękny pies, taki dorodny ... :) ... nie do wiary, że az tyle kleszczy go żarło ... ta fotka z kleszczami brrrr. Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 [quote name='go-ja']Jak można pomóc w tej chwili? Znajomi na innym portalu pytają mnie o nr konta, na które można by coś wpłacić... Dziękuję, wysłałam pw. [quote name='Tora&Faro']Zaczęłam wczoraj ogłaszać Paxa....zobaczymy.... Dzięki bardzo. [quote name='mala_czarna']Moim zdaniem on naprawdę powinien szybko znaleźć dom. Nie piszę tego żeby komukolwiek się podlizać (zresztą jaki to miałoby sens), ale Pax jest 100 razy ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach. Ładniejszy jest w rzeczywistości, to fakt ale ludzie widzą ogłoszenia. Poza tym ostatnio duże psy, samce jakoś słabo znajdują domy, przynajmniej u mnie :( Dzisiaj być może pojadę do niego, zależy to od pracy... i pogody, gdyby była ulewa to chyba sobie daruję. Zobaczymy. 3x wielkie dzięki za banerek, może uda mi się zalogowac przez IE bo w Mozilli nie mogę brać banerków. Tez tak macie? Sandra nie widziałam jeszcze Twojego ale i tak dzięki. Quote
Nutusia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Jeśli wyjęłyście mu wszystkie kleszcze i żaden się nigdzie nie zadekował, istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że Pax ujdzie babeszji! Sunia mojej sąsiadki, po tym jak znalazłyśmy ją w Puszczy wiosną, miała ponad 200 kleszczy wszystkich możliwych gatunków i rozmiarów i ku ogromnemu zaskoczeniu wetów - uniknęła najgorszego. Paxowi też się uda - stanął na drodze wysoce "odpowiednim" ludzikom :) Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Niestety na pewno ma jeszcze jakieś, każdego dnia coś można znaleźć. Chodziły po nim takie małe, jak pchły. Brrrr. Prosiłam w hotelu, żeby zwracać uwagę. Quote
Ewa Marta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Nutusiu, kilka late temu dużó mniej kleszczy było zarażonych. Mój Semik złapal jednego i wystarczyło:-( Trzymam kciuki za Paxa, żeby go ominęło to paskudztwo. Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Dzwoniłam do hotelu- Pax czuje się dobrze, ma apetyt, dzisiaj będzie miał zakroplonego advantixa ale nie mogę go odwiedzić- p. Beata prosiła, żeby nie przyjeżdzać tak późno a ja nie mogę wyjśc wcześniej niż po 17, byłabym po 18 w Konstancinie. :( To mały uciekinier, próbował forsować ogrodzenie kojca :) Ja zawsze trafiam na uciekinierów, no prawie zawsze. Zaktualizowałam pierwszy post o wpłaty, bardzo Wam dziękuję za pomoc.:loveu: Quote
Ewanka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Najważniejsze, że czuje się dobrze :) ... może ma chłopak mega-farta i uniknie najgorszego. Nasz Zorba, miał jednego (!!!) kleszcza i już na drugi/trzeci dzień sikał na czerwono, na szczęście szybka terapia go uratowała. Quote
Dada M Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Tym bardziej (skoro ma skłonności do ucieczek) trzeba być wyczulonym, czy ktoś nie szuka takiego psa. Chociaż moje zdanie jest takie, że jeśli komuś bardzo zależy na zwierzaku, to poruszy całe miasto i okolice, by go odnaleźć. Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Ja jeszcze się martwię, jeszcze za wcześnie... Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Dada M napisał(a):Tym bardziej (skoro ma skłonności do ucieczek) trzeba być wyczulonym, czy ktoś nie szuka takiego psa. Chociaż moje zdanie jest takie, że jeśli komuś bardzo zależy na zwierzaku, to poruszy całe miasto i okolice, by go odnaleźć. Ma wyróżnione allegro, jak będzie chciał to go znajdzie. Umieszczę tez ogłoszenia na zagubionych/znalezionych. Quote
mala_czarna Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 mysza 1 napisał(a):Ja jeszcze się martwię, jeszcze za wcześnie... Oj Mysza, głowa do góry!! Co Ty takie czarnowidztwo uprawiasz. Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 mala_czarna napisał(a):Oj Mysza, głowa do góry!! Co Ty takie czarnowidztwo uprawiasz. A żeby nie zapeszyć :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 E tam. Skoro wynik babeszji jest ujemny to nie ma się co martwić. W razie co to jakieś czary odprawimy :) Quote
Dada M Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Im więcej się mówi o czarnych przypuszczeniach, tym rzadziej się sprawdzają - sądząc po ilości obaw wypowiedzianych na wątku, Pax powienien być zdrowy i bezpieczny ;) Quote
Nutusia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dada M napisał(a):Im więcej się mówi o czarnych przypuszczeniach, tym rzadziej się sprawdzają - sądząc po ilości obaw wypowiedzianych na wątku, Pax powienien być zdrowy i bezpieczny ;) I tego się trzymajmy! :) Quote
Estrella Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ogłoszę Paxa na gumtree, a wieczorem jeszcze gdzieś :) Tora&Faro - napisz gdzie ogłaszałaś, żebym nie zdublowała.. Quote
Lulka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 to jest ten piesek co go kiedys Kociabanda widziala: http://www.zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=5706 Quote
Ewa Marta Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Lulka napisał(a):to jest ten piesek co go kiedys Kociabanda widziala: http://www.zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=5706 To na pewno jest ten sam pies!!! Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Ewa Marta napisał(a):To na pewno jest ten sam pies!!! Tak, szkoda, że wcześniej nikt go nie złapał, musiał się tyle błąkać :( ja go znalazłam niedaleko Nasielska, to ok 15 km... P.S. Nic dziwnego, że chce uciekać z hotelu jak tyle miesięcy się błąkał :-( Quote
Lulka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jezu mysza 1 jakie on mial szczescie ze trafil na Ciebie!!!!! i ze go zabralas!!! drugi raz trafiam na tego psiaka, to chyba przeznaczenie, bede pomagac jak bede mogla;-) kiedys byl baaaaardzo podobny do niego pies w Jozefowie, jak brat normalnie. Byl potem w hotelu w Rajszewie i pojechal do nowego domu do Jeleniej Gory. Musze fotki poszukac koniecznie. Quote
mala_czarna Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ewa Marta napisał(a):To na pewno jest ten sam pies!!! O rany, jak on fatalnie wygląda na tych fotkach :( Moim zdaniem teraz, kiedy znalazła go Mysza Pax wygląda świetnie. Nie mam na myśli oczywiście kleszczy, ale jak patrzę na pyszczek to róznica kolosalna. Może ktoś go przez jakiś czas dokarmiał? Quote
mysza 1 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Lulka napisał(a):jezu mysza 1 jakie on mial szczescie ze trafil na Ciebie!!!!! i ze go zabralas!!! drugi raz trafiam na tego psiaka, to chyba przeznaczenie, bede pomagac jak bede mogla;-) kiedys byl baaaaardzo podobny do niego pies w Jozefowie, jak brat normalnie. Byl potem w hotelu w Rajszewie i pojechal do nowego domu do Jeleniej Gory. Musze fotki poszukac koniecznie. Znajdź, bardzo jestem ciekawa. A pomoc się zawsze przyda ;) mala_czarna napisał(a):O rany, jak on fatalnie wygląda na tych fotkach :( Moim zdaniem teraz, kiedy znalazła go Mysza Pax wygląda świetnie. Nie mam na myśli oczywiście kleszczy, ale jak patrzę na pyszczek to róznica kolosalna. Może ktoś go przez jakiś czas dokarmiał? Jeśli chodzi o zabiedzenie to nie ma dramatu, fakt ale ta skóra, aż wyłysiała miejscami kiepska, naprawdę Ale odrośnie ;) Zapraszam serdecznie na wielki bazar z książkami, naprawdę super pozycje, które podarowała Ellig. Tylko nie mam fotek, muszą być? http://www.dogomania.pl/threads/183657-KsiAE-A-ki-nowe-bestsellery-w-bardzo-atrakcyjnych-cenach-na-Paxa-do-22-04-do-20-00?p=14483329#post14483329 Quote
Tora&Faro Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Estrella napisał(a):Ogłoszę Paxa na gumtree, a wieczorem jeszcze gdzieś :) Tora&Faro - napisz gdzie ogłaszałaś, żebym nie zdublowała.. Jak dotąd wrzuciłam Paxa na: gumtree, przygarnijzwierzaka.pl, warszawa.top-ogloszenia.com, owi.pl, ale.gratka.pl, centrumofert.pl, ofertka.pl, e-zwierzak.pl, warszawa.olx.pl, hodowcy.com, morusek.pl, ojoj.pl, adin.pl, adsy.pl, warszawa.cwirek.pl,psiamania.pl, rozglos.net, pajeczyna.pl, neeon.pl, zwierzeta.i-bazar.pl, gablota.com, portalogloszen.pl, kupiepsa.pl, mamoferte.pl, adopcjapsa.pl,najpewniej.pl, petsy.pl, sprzedasz.pl, oglosze.pl, petworld.pl, dajogloszenie,pl to chyba tyle...reszta jutro:) Quote
Lulka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 daj ciotka konto, mam jeszcze jakies pozostalosci po mojej podopiecznej (zresztą też odrobinę rottkowej;-)) to chetnie przekażę na Paxa :) Quote
Recommended Posts