majku33krakow Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 a moja sunia nie lubi warzyw,lubi arion light karme,poniej nie była głodna,ale musi miec cos na stawy,jeszcze zemby nie wyczyszczone z kamienia,boje sie ze ja strace,a wet mi mowiła ze nerki moga jej sie zepsuc,czy to znaczy ze moczu nie utrzyma? Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Majku, ja nie miałam psa chorego na nerki, ale wklejam Ci link z animalii, http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=32 Na pewno dobrze, że sunia jest pod opieką weterynarza. Może warto zajrzeć do działu na forum, który traktuje o chorobach nerek u psów. Nie potrafię tobie nic doradzić, bo kompletnie się nie znam. Quote
luka1 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']. Luka, ja już nic nie posolę. Chyba, że pomidora;):)[/QUOTE] Ta, tylko jaką masz pewność że pomidory nie myślą i sól im nie szkodzi - pytałaś się go? Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='luka1']Ta, tylko jaką masz pewność że pomidory nie myślą i sól im nie szkodzi - pytałaś się go?[/QUOTE] Ahaha, nie załamuj mnie, bo w paranoję wpadnę;):) Quote
majku33krakow Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='luka1']Ta, tylko jaką masz pewność że pomidory nie myślą i sól im nie szkodzi - pytałaś się go?[/QUOTE] luka ,ja sie go pytałem i mowił mi ze lubi byc solony i zjadany,mowił ze przywykł do tego ze ludzie go jedzą Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='majku33krakow']luka ,ja sie go pytałem i mowił mi ze lubi byc solony i zjadany,mowił ze przywykł do tego ze ludzie go jedzą[/QUOTE] :):):) Dzięki, to jestem spokojniejsza;) Myślę, że jak by ten pomidor cierpiał, to by tak dobrze nie smakował z solą:) Quote
luka1 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']:):):) Dzięki, to jestem spokojniejsza;) Myślę, że jak by ten pomidor cierpiał, to by tak dobrze nie smakował z solą:)[/QUOTE] a może to rozpacz, strach, arenalina? Quote
łolkiee Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 obsyp obrzeża działki solą. a resztę wyrzuć do sąsiada;) może pomoże jak na mrówki cynamon Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='luka1']a może to rozpacz, strach, arenalina?[/QUOTE] Ale Ty okrutna jesteś:D Ja już się będę bała pomidorów jeść. Idę wyłowić ogórki małosolne, bo może im oczy łzawią od soli:);) Quote
gameta Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ale na posolonej ziemi nic nie rośnie :shake: a deszcz rozprowadzi tą sól po terenie... Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='łolkiee']obsyp obrzeża działki solą. a resztę wyrzuć do sąsiada;) może pomoże jak na mrówki cynamon[/QUOTE] Spróbuję, dzięki. Ale na swoje usprawiedliwienie ( za eksterminację obrzydluchów) napiszę, że mamy rezerwat robusiów, żab i ślimków ze skorupami. Pająki mogą u mnie spokojnie bytować, choć trochę się ich boję. U mnie są takie czarne, obrzydliwe. Ale nie niszczymy pajęczyn. Quote
łolkiee Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='gameta']ale na posolonej ziemi nic nie rośnie :shake: a deszcz rozprowadzi tą sól po terenie...[/QUOTE] dla tego mówię o obrzeżach działki. jest tam trudno wykosić trawę i trzeba wyrywać;) Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 No dokładnie. po ostatniej zimie, kiedy musieliśmy sypać workami sól, żeby w ogóle wyjechać z posesji na ulicę, to jestem ostrożna. Poza tym widzę ile szkody na roślinach zrobiło zasolenie dróg i poboczy. Masakra. Na pewno już ślima nie posolę. Okrutne, choć nieświadome z mojej strony to było :/ [video=youtube;xtrEN-YKLBM]http://www.youtube.com/watch?v=xtrEN-YKLBM&feature=related[/video] No to czuje człowiek, który ma dużo do powiedzenia, a na razie musi trzymać buzię na kłódkę;) Aż sama się dziwię mojemu spokojowi i powściągliwości:roll: Quote
koosiek Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek jamniorkowego mixa z lękiem separacyjnym :-( Ma czas tylko do 10 lipca: http://www.dogomania.pl/threads/1878...lub-DT-na-CITO... Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Majku, Kinga, dziękujemy z Fifkiem:) Wstyd mi przyznać, ale przez cały dzień nie robiliśmy nic:) No, może kawę:) Obijaliśmy się:) A! Była kupa! Świetna. Już nie robię fotek. Wolę robić Fifkowi. KAŻDY może zobaczyć, jak dziadek się u mnie czuje;) Dzisiaj się pokłócił z moja jamniorką Morelką;) Quote
łolkiee Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='elmira']Majku, Kinga, dziękujemy z Fifkiem:) Wstyd mi przyznać, ale przez cały dzień nie robiliśmy nic:) No, może kawę:) Obijaliśmy się:) A! Była kupa! Świetna. Już nie robię fotek. Wolę robić Fifkowi. KAŻDY może zobaczyć, jak dziadek się u mnie czuje;) Dzisiaj się pokłócił z moja jamniorką Morelką;) jak to? :placz::placz: Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 :glaszcze:[quote name='łolkiee']jak to? :placz::placz:[/QUOTE] mam nadzieję, że przeżyjesz tę stratę;) Quote
łolkiee Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='elmira']:glaszcze: mam nadzieję, że przeżyjesz tę stratę;)[/QUOTE] nie przeżyje Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='łolkiee']nie przeżyje[/QUOTE] to będę Ci MMS-ki przesyłała, ok? Moje biedactwo;) Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Podpis mam wybitnie polityczny i agitujący. Może moderator się ruszy i wyczyści posty Syli. W przeciwnym razie piszę do Administratora ze skargą na opieszałość w działaniu. Mojaskarga na skandaliczne posty została poparta w sposób dostateczny. Jeśli nie zostanie powzięta interwencja w sprawie dyskryminujących i krzywdzących postów, pociągnę sprawę dalej i narobię smrodu Portalowi. Quote
jostel5 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Przyszłam sobie do Fifka w wolnej chwili,a tu proszę-najpierw dyskusja o obrzydliwych ślimakach,pomidorach,które TEŻ czują i soleniu...;) Aha,no i nowy podpis Elmirki-intrygujący...:) A że z Elmirką już dzisiaj rozmawiałam-nie będę pytać o samopoczucie i kupencje Fifulca,bo wiem,że jest baaaaaaaardzo dobrze! Z Fifka zrobił się terrorysta ;)! Quote
elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Proszę Moderatora, to ja też zacznę pisać, żeby leczyli się,chorzy, m.in. niepełnosprawne dzieci, ludzie chorzy na raka, ludzie kalecy, po amputacji kończyn, ludzie chorzy psychicznie. Przecież można, prawda? A ta druga osoba spoza ekranu komputera jest tylko nickiem, nie ma uczuć i można pisać, co się chce. Po raz kolejny proszę o moderację zgłoszonych przeze mnie postów!!!! Quote
łolkiee Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Ale wybacz wciąż nie wiem co ma do tego twój baner. "nie głosuję na J!" ---> wiem wiem jestem tępa ale nie rozumiem Quote
Recommended Posts