elmira Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='łolkiee']Monika ten twój R po tym krzyku przypomina mi się wyprawa z Pati i " jeszcze jeden":roflt: i morelka była :loveu: no to gdzie Matylda :evil_lol:[/QUOTE] Czy chodzi o gazy bojowe, jakie produkowała Pati;) A R krzyczał, że go sfora goni:) Matylda dzisiaj siedziała i tłukła jakieś filmy na kanale Disneya;) A ja mam coś specjalnie dla Ciebie. Wstawię na wątek Moreli. Na serio, dedykacja jest dla Ciebie, a trochę tez dla E i A, żeby nie myśleli, że Morelce główkę urwałam;) Quote
wasabi81 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ale fajowy Fifek!!!:loveu: Najbardziej mi sie podoba goniacy za panem;-) Znow jakies turbo!!! Quote
elmira Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Fifi jest na prawdę niesamowity. Gdyby nie ten zwichrowany kręgosłup, to on jest prawdziwy kozak. Pełno ma werwy i animuszu. Ma na prawdę ładne ząbki i to dość ich sporo w paszczęce tkwi. Jest sympatyczny i wdzięczny. Ale ma swoje humorki, dzisiaj warczał na psy;) I co ciekawe, on lepiej biega niż chodzi:) Quote
Nes2009 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Mruganie oczkami rewelacja. Ogon tyż;) I fochy też piękne strzela. My się w domu ciągle śmiejemy z 6 biegu. Jak o nim rozmawiamy to nie nazywamy go po imieniu bo nie nadążamy za psiakami. Ale jak mówi się 6 bieg wiadomo o kogo chodzi. On jest taki fajny, nawet jak ten tył za nim lata:( Ciężko uwierzyć, że ma aż 15 lat. Quote
jostel5 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Po ciężkim i bardzo pracowitym dniu wreszcie wbiłam się na wątek Fifulca,a tu taka niespodzianka! Nafąfiony Fifi naprawdę prezentuje ostatnie stadium nafąfienia, a... drugiego filmiku nie mogę uruchomić :( !!!!Elmirku,podaj mi,tak jak przy pierwszym filmie,link...Tylko tak mogę obejrzeć.Bardzo proszę! Aha-Twoja nowa pasja naprawdę się pięknie rozwija!:) Quote
elmira Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Gw8BMiMD5ZM Tylko znów filmik powodujący skręt szyi;) Quote
jostel5 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Warto skręcać szyję!!! Fifi jest z Wami szczęśliwy...Wzruszyłam się.Bardzo.. Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 No to na dzień dobry, króciutki raporcik:) Sucho i czysto! Szykuje się kolejny, upalny dzień, więc pewnie Fifi znów przeleniuchuje w domu. Quote
majku33krakow Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']No to na dzień dobry, króciutki raporcik:) Sucho i czysto! Szykuje się kolejny, upalny dzień, więc pewnie Fifi znów przeleniuchuje w domu.[/QUOTE] a czemu fifi tak mrugal oczkami na jednym filmie? czy te psy twoje slimaków nie jedzą? Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='majku33krakow']a czemu fifi tak mrugal oczkami na jednym filmie? czy te psy twoje slimaków nie jedzą?[/QUOTE] Majku, Fifi się na mnie obraził, bo włożyłam go do wanienki z wodą. Mokre miał nogi i trochę zmoczony brzuch. A dlaczego mrugał? Nie wiem, może ze złości na mnie?:) I nie, na szczęście moje psy nie jedzą ślimaków. Quote
majku33krakow Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']Majku, Fifi się na mnie obraził, bo włożyłam go do wanienki z wodą. Mokre miał nogi i trochę zmoczony brzuch. A dlaczego mrugał? Nie wiem, może ze złości na mnie?:) I nie, na szczęście moje psy nie jedzą ślimaków.[/QUOTE] to masz dobrze ze ci nie jedza slimakow,bo moja sunia 10 lat ma to je,i musze uwazac,nie wypuszczam ich na podworko. Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Majku, ale ona zjada takie w skorupkach? Czy takie obrzydliwe bez? U mnie jest dużo tych bez skorup i ja je codziennie rano i wieczorem zbieram, żeby nie łaziły i nie wygryzały mi roślin. Może tak lepiej robić, a nie trzymać psiaki w domu? Quote
majku33krakow Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']Majku, ale ona zjada takie w skorupkach? Czy takie obrzydliwe bez? U mnie jest dużo tych bez skorup i ja je codziennie rano i wieczorem zbieram, żeby nie łaziły i nie wygryzały mi roślin. Może tak lepiej robić, a nie trzymać psiaki w domu?[/QUOTE] ja rano wracam z nocy do domu,te bez skorupy brazowe zjada,bo ona glodna bo jest na trovet diet mobility geriatrick. Quote
łolkiee Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 karmić psiaki ślimakami ;) bleeeee........ biedne ślimaczki ginące w paszczy psa.:( ale może dobre bo ludzie też ślimaki jedzą, hmmm... ciekawe, ktoś chętny?:evil_lol: Quote
wasabi81 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='łolkiee']karmić psiaki ślimakami ;) bleeeee........ biedne ślimaczki ginące w paszczy psa.:( ale może dobre bo ludzie też ślimaki jedzą, hmmm... ciekawe, ktoś chętny?:evil_lol:[/QUOTE] Nie, dziekuje! Ja juz jadlam kolacje;-) bleeeeee, te slimaki bez skorupy sa iiiihhhhhh!! Quote
łolkiee Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 a ja tam wole takie niż te ze skorupką, przynajmniej jak się nadepnie (przypadkiem) to nie trzeszczą Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Majku, a jak bys jej brzuszek oszukiwał i np. dawał gotowane warzywa+ta karma? To chyba nie powinno robić krzywdy w jej diecie, a wypełni żołądek i będzie odczuwała głodu? A może by jej przeszła ochota na ślimy?;) A może kupić jej ten Rumen Tabs, co Fifi bierze? Po tym tez psom mija ochota na dziwne upodobania. Te ślimaki nazywają się pomrowy. O ile wiem, nie są trujące. Takie ślimaki można posypać solą. I one od razu umierają. Ja nie lubię żadnego zwierzęcia pozbawiać życia, ale u mnie to plaga. Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='łolkiee']a ja tam wole takie niż te ze skorupką, przynajmniej jak się nadepnie (przypadkiem) to nie trzeszczą[/QUOTE] Olcia, ja mam ślimaki jako pupilki w domu. Mam achatinki, ale też winniczki i zwykłe wstężyki, więc, jak widzę ślimaka w skorupie, to każdorazowo odnoszę w bezpieczne miejsce. Mnie rzucają te obrzydluchy bez skorupy. Poza tym one są strasznie żarłoczne. W ciągu jednej nocy potrafią obeżreć sporej wielkości roślinę. Zostaje mały kikutek wystający z ziemi. Quote
wasabi81 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='łolkiee']a ja tam wole takie niż te ze skorupką, przynajmniej jak się nadepnie (przypadkiem) to nie trzeszczą[/QUOTE] A na takich bez skorupy to mozna sie poslizgnac...;-) Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Wstawiam link do jakiegoś forum, na którym rozmowa rozbawiła mnie do łez. Nie powiem, że przede wszystkim przez orty sadzone przez panią, która reaguje na pomrowy torsjami;) Ja mam gęsią skórkę, jak pomyślę o tym paskudztwie:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3521188 Quote
gameta Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']Te ślimaki nazywają się pomrowy. O ile wiem, nie są trujące. Takie ślimaki można posypać solą. I one od razu umierają. Ja nie lubię żadnego zwierzęcia pozbawiać życia, ale u mnie to plaga.[/QUOTE] Zmartwię cię, nie umierają tak od razu tylko się męczą - sól powoduje drażnienie i one się wyślimaczają na śmierć :( Śluzują się na amen znaczy się :( Poza tym to one są ok :) Lubie te bezskorupiaki bo mi się z latem za dzieciaka kojarzą :) I uwielbiam żaby, niestety także pod postacią żabich udek :p Quote
wasabi81 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='elmira']Wstawiam link do jakiegoś forum, na którym rozmowa rozbawiła mnie do łez. Nie powiem, że przede wszystkim przez orty sadzone przez panią, która reaguje na pomrowy torsjami;) Ja mam gęsią skórkę, jak pomyślę o tym paskudztwie:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3521188 genialne!!:evil_lol::evil_lol::megagrin::megagrin::megagrin::evil_lol::evil_lol: Quote
wasabi81 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='gameta']Zmartwię cię, nie umierają tak od razu tylko się męczą - sól powoduje drażnienie i one się wyślimaczają na śmierć :( Śluzują się na amen znaczy się :( Poza tym to one są ok :) Lubie te bezskorupiaki bo mi się z latem za dzieciaka kojarzą :) I uwielbiam żaby, niestety także pod postacią żabich udek :p[/QUOTE] No wlasnie, tez sie nad tym zastanawialam, dlatego ja osobiscie bym nie mogla stosowac tej metody z sola, chociaz strasznie sie brzydze tych bezskorupniakow... Quote
luka1 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 pomrów nakrapiany - Tandonia rustica jest ślimakiem podlegającym ochronie więc patrzcie co solicie Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Gameta, to ja przestaję solić. Będę zbierała i wynosiła.Gdzieś wyczytałam, że sól uśmierca je od razu. Jak Ty mnie uświadomiłaś, to już tak nie zrobię. Ślimak, nawet paskudny (w moim odczuciu) nie zasługuje na cierpienie. Oj, normalnie mam wyrzuty. Luka, ja już nic nie posolę. Chyba, że pomidora;):) Quote
Recommended Posts