Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Elmirą...Fifi czuje się bardzo dobrze,nie ma biegunek,je z apetytem,biega (!) z innymi psiakami Elmirki ,ale zdecydowałyśmy,że niebawem mały przejdzie kolejny,gruntowny przegląd u weta,z badaniami włącznie.Najfajniejsze jest to,że Fifek bardzo pokochał TZ-ta Elmirki...uznał w nim przywódcę stada i ...chodzi za nim jak...pies ;)

Posted

Majku, tak, jak pisała jostel, mały pójdzie na badania. Co prawda, po jego zachowaniu widzę, że raczej wszystko jest ok, ale u staruszka nie ma co oceniać stanu zdrowia na oko.:)

Po nocy wszystko ok. Fifek już wyprowadzony na siusiu.

Posted

Dla porządku-uaktualnienie deklaracji:

Od lipca:
Jostel5-deklaracja stała 20 zł.
Wasabi81-deklaracja stała 40 +20 zł -do końca 2010 r.
Koleżanka Dorota-deklaracja stała-10 zł
Kamila-deklaracja stała-20 zł
Pani Małgorzata G.-deklaracja stała-40 zł
Znajomi z Krasnegostawu-deklaracja stała -100 zł
Kinga-deklaracja stała-10 zł
Majku33krakow-deklaracja stała od czerwca-50 zł
Razem: 310 zł

Fifi-jakoś- na szczęście- nam nie choruje,Elmira jakoś- na szczęście- nie domaga się specjalnych opłat za dt Fifcia ,ale przecież jesteśmy realistami i wiemy,że zaplecze finansowe być musi! Fifiś musi mieć na kolejne badania,ew.leki i dobre jedzonko,a Elmirze też trzeba wrzucić jakiś mały grosik za dt dla psiaka(chociaż ona broni się przed tym rękami i nogami ;)),bo przecież tego,że zostanie dt się nie spodziewała!
Mam nadzieję,że nie wycofacie się ze swoich deklaracji,choć-nie ukrywam- Fifulec ma się,póki co,bardzo dobrze! I niech ten stan trwa jak najdłużej-czego życzę Fifkowi i nam wszystkim :) !

Posted

Podchodzi turysta do śpiewającego górala i pyta:
Góralu, dlaczego Ty się tak drzesz?
Na to góral:
panocku, to nie drzes, to folklor.

Ja się pytam, Fifi, dlaczego Ty się tak drzesz? Popadam w nerwicę:) Żarcie biegiem, mizianie biegiem. Nie ma zmiłuj.

Najlepszy jest mój TZ, bo on z Fifersem rozmawia. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Fifi robi rrrrrrr, Tz też, Fifi zgłuszonym tenorem zaczyna: boł łoł, rrrrrrrrr, boł łoł...wtóruje mu mój TZ......

Wszyscy przeciwko mnie.:):):)

Dzisiaj za bramą szczekały cztery psiaki. Szczekały duże, wiszczała Morela, produkował się Fifek. Miał być film, ale Fifi się pocieszył 0,3 sekundy po czy pokobadykał z psami na obchód poza bramą. Ja się tak nie bawię. Zgarnełąm dziadziucha i na moich kolanach pojechał na działkę. Autem oczywiście. Zero stresu. Poniuchał samochód i miał wszystko w nosie:)

Posted

Nes2009 napisał(a):
A moczycie się? Mam nadzieję, że tak. Bo w taką pogodę nie moczyć się to grzech. Najgłówniejszy, rzecz jasna.

Przez ostatnie dni nie:) Fifi nie chciał za bardzo wychodzić na dwór, jak ziemia była mokra po deszczu.

Posted

Nie odebrałam. Masz złe wiadomości. Renata odesłała na konto osoby, która zajmuję się pieniędzmi Fifiego. Ja za DT Fifka nie biorę nic. Majku, nie szalej, bo się pogniewamy.

Posted

nie chodziło mi oto ze wziełas sobie do kieszeni,tylko ze kazałas jej oddac,nie podoba mi sie elmira twoje zachowanie,nie strasz mnie ze sie pogniewamy,pokaz ze masz klase i godnosc a nie piz ze sie pogniewamy.

Posted

elmira napisał(a):
Nie odebrałam. Masz złe wiadomości. Renata odesłała na konto osoby, która zajmuję się pieniędzmi Fifiego. Ja za DT Fifka nie biorę nic. Majku, nie szalej, bo się pogniewamy.

Nie strasz mnie Elmira! nie mam takiego harakteru rzeby słuchac od Ciebie roznych rozkazow ,obelg.SPONIEWIERAŁAS renata5 jak by była dla Ciebie nikim,skopałas człowieka,dla tego tak pisze bo zle sie z tym czuje,kto nam dał prawo ludzi gnebic.

sama zwrociła bo jak jej weszłas na godnosc z butami to zwrociła.

Posted

wyzuciła nam starego psa i co gdyby nie ty to znow by łancuch dostał?

albo przeprosic ja trzeba ,albo dac na czarne kwiatki.skoro wiesz ze nie zrobi innemu psu tego samego to trzeba przeprosic,a jesli masz ja gdzies i nie szanujesz juz jej i nie ufasz jej ,to na czarne kwiatki

Posted

baster i lusi napisał(a):
Podczytuję wątek po cichu.Majku ty jestes jak chorągiewka.Raz za a za chwile przeciwko.Jak dla mnie Fifi jest na tym wątku najważniejszy.

zgodze sie z toba ze jak choragiewka,ale za zwierzetami jestem,zeby nie został skrzywdzony inny zwierzak.ale tez renaty niechce skrzywdzic,nieznam jej .

Posted

uwazam ze wszyscy powinnismy sie podzielic winą,a nie zgnebic renate,ze ona powinna była cos zrobic,uwazam ze to opiekunowie powinni byli cos zrobic,renata5 ma hotel my jestesmy klijentami.nie daje mi to spokoju ze tak renata5 potraktowalismy,tak sie nie powinno robic,poprostu mam wyzuty sumienia,sa ciezkie czasy powinnismy sie wspierac.