elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Kinga, transport był za darmo. Leki wyniosły 90 złotych. Ja wiszę Fifkowi jeszcze 10 z tego tytułu. Quote
wasabi81 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='jostel5']W związku tym ,co powyżej,czyli TRZUSTKĄ Fifiego ( a raczej jej brakiem) ogłaszam wszystkim Dobroczyńcom i Sympatykom :) naszego staruszka,co następuje: Fifol musi jeść tylko i wyłącznie karmę Royal Canin Intensinal, której jedna paczka kosztuje ok.220 zł i wystarczy na ok.2 miesiące+ enzym zwany AMYLAZA (ok.20 zł) Poczuje się na tej diecie jak nowo narodzony-przestanie srulić bez opamiętania i zacznie przybierać na wadze. Renatka5 (osoba-jak wszyscy wiemy-niezwykła i wrażliwa na los starutków) obniża cenę za dt Fifka do 200 zł,dlatego pieniędzy z deklaracji stałych na jego utrzymanie nam wystarczy,choć nie ukrywam,że przydałoby się jeszcze ok. 50 zł na ew. dodatkowe leczenie,diagnostykę i co tam jeszcze się pojawi... Fifiak-wiadomo-jest psiakiem specjalnej troski,choćby ze względu na jego wiek,ale też wielką,przeogromną wolę życia... Zmieniam tytuł wątku i chyba dalej będziemy zbierać pieniądze na jego potrzeby,a w ostateczności wykombinujemy jakieś bazarki...Co Wy na to ??? Ja oczywiscie tez jestem za!!! Dziewczyny, dziekuje za szybka akcje z karma... jezeli Fifkowi pomoze, to nie ma sie nad czym zastanawiac!!! Renatko, jestes wspaniala!!:-) Quote
Lionees Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dziewczynki,ale będzie mi tez potrzeba pieluszek dla fifka,bo na razie jadę na pożyczonych od opalika.Paczka kosztuje 30zł i starczy na miesiąc,no i jutro odbieram ten lek-amylaza,koszt około 20zł,moze troche ponad 20 Quote
herak Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jeżeli mogę się wtrącić i pomóc ,to mogę 20 funtów przelewać co miesiąc na pieluchy i ewentualne lekarstwa.tylko Pani Renaty konto bardzo bym prosiła. Quote
elmira Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 herak napisał(a):jeżeli mogę się wtrącić i pomóc ,to mogę 20 funtów przelewać co miesiąc na pieluchy i ewentualne lekarstwa.tylko Pani Renaty konto bardzo bym prosiła. Witamy serdecznie. Jeżeli nie sprawi to różnicy to "księgową" Fifiego jest kinga_kinga7. Zbiera ona pieniążki i przesyła do Renata5. Robimy tak, dlatego, że Renata5 pomaga nie tylko Fifiemu i nie chcemy zawalać jej dodatkowo śledzeniem przelewów, etc. Czy tak może być, że pieniądze zostaną przelane na konto kinga_kinga7, a potem do Renata5? Przede wszystkim serdecznie dziękujemy za zainteresowanie naszym starowinką i chęć pomocy. Quote
kinga_kinga7 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 herak napisał(a):jeżeli mogę się wtrącić i pomóc ,to mogę 20 funtów przelewać co miesiąc na pieluchy i ewentualne lekarstwa.tylko Pani Renaty konto bardzo bym prosiła. witamy Cię harak:) Quote
herak Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Bardzo się cieszę i będę przesyłać pieniążki tobie kinga.na razie tylko co miesiąc 20 funtów .ale jak już uporam się z moim wyjazdem do polski będę troszkę więcej przelewać . Quote
Onaa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Przepraszam za małego offa :oops:, ale chciałam zaprosić na wątek Mopika, pieska z tego samego schroniska co Fifek, jakby ktoś miał ochotę zaglądnąć: http://www.dogomania.pl/threads/186404-Ma%C5%82y-bia%C5%82y-bardzo-smutny-mi%C5%9B-bez-oczka-Mopik-depresja-w-schronie-bez-szans-%28. On tam w schronisku samiutki i niczyj, niech chociaż na dogomanii nie będzie sam :( . Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Dogo07-jesteś WIELKA!!! :) Bardzo,bardzo dziękuję! Ależ masz serducho... Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 herak napisał(a):Bardzo się cieszę i będę przesyłać pieniążki tobie kinga.na razie tylko co miesiąc 20 funtów .ale jak już uporam się z moim wyjazdem do polski będę troszkę więcej przelewać . Witamy serdecznie,a i Fifek merda ogonem!:) Bardzo dziękujemy za pomoc!Dzięki takim ludziom jak Ty Fifi ma szansę przeżyć swoje ostatnie dni,tygodnie ,miesiące...(? ) bez bólu, w cieple i u boku swojego człowieka ,czyli Renatki,którą już zdążył pokochać. Lubię lubartowiaków! Mieszka tam duża i ważna część mojej rodziny-TEŻ fajni! :) Quote
Lionees Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Psiaki przytulaki:):loveu: Opaliś,Morusek i Fifcia:loveu: Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Przytulaki,leniwce,pieluchowce...:) Cudne i bardzo wzruszające zdjęcia! Jak one do siebie lgną! Quote
wasabi81 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jakie fajne Pampersiaki- kochaniutkie:loveu::loveu::loveu: Quote
elmira Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 wasabi81 napisał(a):Jakie fajne Pampersiaki- kochaniutkie:loveu::loveu::loveu: Cudowne są. Dzwoniłam dzisiaj do sklepu z karmami i dowiedziałam się, że jedzenie dla Fifka wychodzi dzisiaj kurierem do Renatki. Ma być jutro. Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 No to Fifcio poje bez żadnych sensacji niemiłych (z kiszeczek) i przez tydzień przytyje...:) A mnie w tym czasie tu nie będzie :(... Ale wrócę! :) Quote
elmira Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jostel5 napisał(a):No to Fifcio poje bez żadnych sensacji niemiłych (z kiszeczek) i przez tydzień przytyje...:) A mnie w tym czasie tu nie będzie :(... Ale wrócę! :) Będziemy czekać z utęsknieniem:) Quote
majku33krakow Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jostel5 napisał(a):No to Fifcio poje bez żadnych sensacji niemiłych (z kiszeczek) i przez tydzień przytyje...:) A mnie w tym czasie tu nie będzie :(... Ale wrócę! :) spróbowała bys nie wrocic!,powiedział bym fifkowi. Quote
herak Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jostel -ludzie w lubartowie wcale nie są fajni na NK kiedy umieściłam zdjęcia piesków do adopcji z palucha powstała cisza kompletnie zignorowali mój apel.Kiedyś miałam z tymi ludźmi jakiś kontakt teraz tylko kilka osób zwraca na mnie uwagę. Ludzi którzy kochają zwierzęta traktuje się z dystansem .Znałam każdego psiaka który mieszkał w okolicy mojego domu ludzie obserwowali mnie nie dowierzając jak można taką więź mieć z psem przez ogrodzenie .Psiak czy kot a również koń są dla mnie w życiu czymś cudownym BO MIAŁAM Z NIMI NAJWIĘKSZY KONTAKT.I chce pomagać przynajmniej w taki sposób tym którzy przez nas ludzi tak cierpią . NARESZCIE DOBRZE CZUJĘ SIĘ W ŚRÓD LUDZI KTÓRYM NIE OBOJĘTNY JEST PSI LOS. POZDRAWIAM WAS Quote
jostel5 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 W Lubartowie jest pod bardzo czułą opieką sunieczka z naszego schronu :) Pani zabrała ją chorą,wyleczyła i od miesiąca Pudinka sypia wśród poduszeczek...:) Moja lubartowska siostra cioteczna też jest na dogo i wiem,że los zwierzaków absolutnie nie jest jej obojętny.No a teraz Ty...:) No i jak mam lubartowiaków nie lubić...? Quote
herak Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 wybroniłaś się, ale pomimo to mam dystans do ludzi z lubartowa.mamy schronisko w lubartowie kto wie o psach które tam przebywają .znam opinię ludzi co ten człowiek wyprawia .w te wakacje pokażę mu gdzie raki zimują .a gdzie ludzie .... Quote
Lionees Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Własnie przyjechała karma:)Po południu ide po leki.Uff...nareszcie wszyscy odetchniemy,a Fifek wreszcie bedzie sie najadał i nie wysrywał:multi: Quote
danka4u1 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Wysrywał się na pewno nie będzie. Pozostaje nam mieć nadzieję, że pokocha jedzenie tylko suchej karmy. Powodzenia w walce z nałogami żywieniowymi Fifka i żeby nie dorwał się do miski z normalnym jedzeniem...Mój nadal poluje na prawdziwe jedzonko, a każde udane polowanie kończy się KUPĄ...:placz::placz::placz: Quote
Lionees Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Renata5 napisał(a):Własnie przyjechała karma:)Po południu ide po leki.Uff...nareszcie wszyscy odetchniemy,a Fifek wreszcie bedzie sie najadał i nie wysrywał:multi: Pomyliłam się,to nie Fifkowa karma,tylko dla Miętusia...no ale dla Fifusia tez ma dzisiaj przyjść:) Quote
danka4u1 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Renata5 napisał(a):Pomyliłam się,to nie Fifkowa karma,tylko dla Miętusia...no ale dla Fifusia tez ma dzisiaj przyjść:) No to skomplikowało Ci się, Reniu, komponowanie menu dla wszystkich podopiecznych...Chyba musisz zrobić grafik: kto, kiedy i CO:evil_lol::evil_lol: ma jeść:evil_lol: Quote
Lionees Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 danka4u1 napisał(a):No to skomplikowało Ci się, Reniu, komponowanie menu dla wszystkich podopiecznych...Chyba musisz zrobić grafik: kto, kiedy i CO:evil_lol::evil_lol: ma jeść:evil_lol: Ba,kochana z tym jest pół biedy:) Muszę jeszcze wiedzieć który jakie leki bierze i ile.A biorą leki prawie wszystkie psiaki.Mam do tego grafik,bo inaczej sie nie da;) Quote
Recommended Posts