danka4u1 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Wiem, wiem.Masz teraz mnóstwo czasu na sesje fotograficzne i swoje życie, ktorego pewnie i tak nie masz przy takiej pracy, ale co robiłyby futrzaki, gdyby nie Ty.. Quote
elmira Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Mam nadzieję, że zgodnie z umową karma dojdzie dzisiaj. Quote
elmira Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Rozmawiałam z Renatką:) Nasz problem child;) wydaje znów radosne dźwięki...wiecie czym?:cool3: Nie było niekontrolowanej kupy.:multi: Karma doszła, z czego bardzo się cieszę:multi: Quote
kinga_kinga7 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 elmira napisał(a):Rozmawiałam z Renatką:) Nasz problem child;) wydaje znów radosne dźwięki...wiecie czym?:cool3: Nie było niekontrolowanej kupy.:multi: Karma doszła, z czego bardzo się cieszę:multi: super:) Karma niech idzie Fifkowi na zdrowie Quote
wasabi81 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 elmira napisał(a):Rozmawiałam z Renatką:) Nasz problem child;) wydaje znów radosne dźwięki...wiecie czym?:cool3: Nie było niekontrolowanej kupy.:multi: Karma doszła, z czego bardzo się cieszę:multi: Jezeli Fifi wydaje radosne dzwieki, to ja z tego powodu tez jestem radosna!!;-) Quote
danka4u1 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 wasabi81 napisał(a):Jezeli Fifi wydaje radosne dzwieki, to ja z tego powodu tez jestem radosna!!;-) Ja też, :multi::multi:jak my wszyscy tutaj na Dogo w tym doborowym towarzystwie o specyficznych upodobaniach, bo wiemy, jakie to ważne..:evil_lol:...:multi: Quote
elmira Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 :) To miłego dnia całemu doborowemu towarzystwu. Quote
koosiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech przerażonych szczylków, które nie dadzą sobie rady w schronie :( http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przera%C5%BCone-szczeniaki-przepadn%C4%85-w-ostrowskim-schronie Quote
elmira Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 I co słychać? Jak Fifi na nowej karmie i na tym preparacie? Odezwijcie się :) Quote
wasabi81 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Czesc Fifcio!!! Zabieram Cie na spacerek, bo u mnie tak ladnie sloneczko swieci:-) A wszystkim Cioteczkom i Wujkowi zycze milego dnia!!! Quote
danka4u1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Czy nasz Fifaczek jest już tak radosny? Dobra karma, dobry człowiek ....i sama radość ze zdrowego brzuszka:lol::lol: Słoneczka Wam życzę i zdrówka:lol: Quote
baster i lusi Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Weszłam na wątek przypadkiem.Jaki preparat trzustkowy potrzebny jest Fifiemu.Mogłabym pomóc z kreonem.Ten psiak też miał chorą trzustkę i już nie bierze kreonu,enzymu trawiennego.to jego profil http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=71&t=3615&start=20 Quote
Lionees Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='elmira']I co słychać? Jak Fifi na nowej karmie i na tym preparacie? Odezwijcie się :) Odzywamy się:) Kupki fajne,brzuszek pełen,wreszcie Fifka nie jest głodna i.....małpka zaczyna nosem krecić na swoje jedzonko:shake:Wejdę tu jeszcze w nocy i napisze więcej,ale póki co oznajmiam,ze nie jest źle:) Quote
elmira Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 :) To ja poczytam jutro, ale bardzo się cieszę, że jest lepiej:) Quote
danka4u1 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Przybyłam nocą czyli wczesnym popołudniem dla mnie, ale nie z dewiacji, tylko odcięło mnie od netu:shake::placz: Wspaniale, że Fifak je karmę, to na pewno mu pomoże i Amylan- nie wiem, co jeszcze ma zażywać,ale to podstawa na trzustkę- dziwne, by było, gdyby z apetytem rzucał się na karmę, gdy do tej pory jadł normalne gotowane, ale nie ma innej opcji..:shake: Mój podobny " srojek" zeżarł dziś kawałek sera i chleba, który spadł ze stołu i ....właśnie wróciłam z przymusowego spaceru...Super sprawa taki nocny " wypad", a nie wiadomo, co będzie do rana:shake::placz: dietka i tylko dietka.:placz: Buziaki i... ładnych KUPONCJI:evil_lol: Quote
Lionees Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 To jest ten amylan,co go Fifek bierze pół godzinki przed jedzeniem-koszt 20zł No i zaczynają sie schody:shake:.Fifek póki był głodny,bo wszystko przez niego przelatywało,to jadł wsio,nawet suche.teraz jak w żołądeczku zostaje jedzonko,to Fifek wybrzydza.Swojego suchego nie chce jeśc,namoczone suche tez jest bee,nawet dodaje mu troszkę rosołku na smaka i tez jest bee.Proszek który dostaje pół godziny przed jedzeniem nie zdaje egzaminu,bo fifek nie chce jeśc akurat wtedy.Juz mu przesuwałam godziny jedzenia,ale on je wtedy kiedy chce,także ciężko utrafić z tym proszkiem,a musi on dostawać tylko przed jedzeniem,bo w trakcie jedzenia,a tym bardziej po to już po ptokach.No i oczywiście Fifek najbardziej lubi robić kupe w nocy.nie podnosi sie do niej,tylko sruka na leżąco i jest zadowolony:roll:.mam z tym problem,bo mimo,ze kupa twardawa,ale jednak jak ją przygniecie,to sie rozplaszczy i fifek sie umaże i posłanie tez upaprane.No i co tu robić? Quote
elmira Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ale numerant. Zastanawiam się, co można mu by dodać do jedzenia, żeby chętnie jadł. Może jakieś puszki mu dodawać, żeby lepiej pachniało? Wtedy by zjadł o czasie i można by było przewidzieć, kiedy pójdzie koo. A z ta kupą w nocy to porażka. Quote
Lionees Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Puszki to też jedynie trzustkowe,bo cokolwiek innego by nie dodać,to kupa i tak będzie brzydkawa.Fifek musi jesc tylko swoją karmę.Może te miękkawe kupy,to własnie efekt tego rosołku co dodaję? wczesniej jak był głodny i dostałam od wetki próbki jego karmy,to zjadał ją i kupka była twarda,aż sie prawie napinał i dlatego sie podnosił do kupy,bo musiał ją zrobic.A teraz kupa idzie lekko,to po co wstawać?Fifek musi porządnie zgłodnieć,żeby zjeśc swoją karmę,tylko ze wtedy nie wychwycę,kiedy podać mu lek:shake: Quote
elmira Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 No tak, tak. Myślałam o puszkach z taką karmą. Po trochu mu omaścić i może będzie chętniej jadł. Co za łobuz z tego naszego Fifka.;) Quote
baster i lusi Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Kreon podaje się w trakcie jedzenia i jest w maleńkich granulkach,które robią robote tam gdzie trzeba.Nie niszczy je kwas żołądkowy.Chcę pomóc więc dlaczego nie chcecie przyjąć tej pomocy.Łukasz ma 5 opakowań co zostały po Czesiu bo on już nie musi brać,obiecał wysłać.tylko potrzebny adres. Quote
elmira Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Baster i lusi, to nie tak, że nie chcemy. Poprosimy serdecznie o przesłanie Kreonu. Jeżeli można dawać go z jedzeniem, to odpadają kombinacje alpejskie związane z podawaniem pół godziny przed. Na PM podaję Ci adres, mój. A ja potem podrzucę Renacie dla Fifiego. Bardzo, bardzo dziękujemy:) Quote
Lionees Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Elmi,a może ja podam swój adres i kreon przyjedzie prosto do mnie.Po kiego płacić dwa razy za przesyłkę?No chyba,ze chcesz nas odwiedzić przy okazji:).Bardzo serdecznie zapraszamy do naszego osrańca małego:loveu: Quote
elmira Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Renatko, jeżeli mogę to z przyjemnością Was odwiedzę. Na 5 minut wpadnę i podwiozę Ci Kreon. Oczywiście jak nie masz nic przeciwko.:) Napisałam do Baster i lusi i poprosiłam o przeslanie. Quote
Recommended Posts