Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeczytałam post Renatki,jeszcze raz przegryzłam naszą z Renatką rozmowę telefoniczną i myślę,że karma karmą ,ale trzeba jednak zacząć od analiz-moczu i krwi..Pewnie,że nie musi się to odbyć tak hop siup ,ale trzeba.Będziemy przynajmniej wiedzieć,co na pewno mu nie dolega,bo dolega pewnie wiele...Dzisiaj byłam w schronie,pytałam o ew.rozwolnienia Fifiego-nie miewał takowych...Może to jednak kwestia zmiany jedzenia? W schronie przez wiele lat jadł tak ,jak inne psy ,raczej tłusto ,obywało bez żadnych diet i nic się nie działo ,teraz- jak widzicie...
Pieniądze na weta i analizy mamy -są deklarowane wpłaty za maj ,a Ketunia zasponsorowała przecież Fifiemu pierwszy miesiąc u Renatki...

EDYTUJĘ ,bo zapomniałam napisać,że na karmę jakoś będziemy skrobać-co? Musimy sobie poradzić...

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przez mojego psa właśnie tak " przelatuje",jak napisała Renia. To był koszmar i już żegnaliśmy się. Badania nic nia wykazywały, a ja ciągle byłam dniem i noca na spacerze. W domu też różnie bywało. Od czterech miesięcy je WYŁĄCZNIE sucha karmę Royal Canin Hypoalergenic i WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU.Nic, kompletnie nic oprocz tego nie moze dostać. Jest w porządku.
Podobno była to nietolerancja wszelakiego jedzonka. Co bylo, to było, ale najważniejsze, że teraz jest w porządku.
Nie wiem, co doradzić. U mnie tak było. Fifi powinien mieć zrobiony komplet badań, ale może to co napisałam, to jest jakiś sposób.

Posted

majku33krakow napisał(a):
jaką karme musi jesc?

Zjadł dzisiaj puszkę royal renal (dla nerkowców) ,w czwartek Renatka będzie miała suchą dla nerkowców i spróbuje jeszcze tej ...Taka mu służy ,bo rozwolnienie się zatrzymało.Te puszeczki są jednak cholernie drogie...Biedny Fifi i biedna Renatka... :(

Posted

stan na 30.03.2010 r. - 252,42
04.05.br. + 30,- zł. - Bassety
05.05.br. + 100,- zł. - Bassety
11.05.br. + 72,-zł. - Jostel5 ( 42+20+10 )
14.05.br. + 40, zł. - Małgorzata
17.05.br. + 20,-zł. - Syla
17.05.br. + 25,-zł. - Ogonek2 (Magda)
20.05.br. + 10,-zł. - kinga
Stan konta na dzień 20.05.2010 r. - 549,42

Posted

No! Kasa jest! Dzięki,Kinga :) I lada dzień będzie jeszcze 100 zł za maj z K-stawu ,czyli w sumie 649,42,-

Aha,Fifi musi mieć też pieluszki,bo nie zawsze trzyma mocz...

Ale jest przy tym towarzyski,kontaktowy i chce żyć! A w domku bardzo mu się podoba,bardzo...!:)

Posted

[quote name='kinga_kinga7']stan na 30.03.2010 r. - 252,42
04.05.br. + 30,- zł. - Bassety
05.05.br. + 100,- zł. - Bassety
11.05.br. + 72,-zł. - Jostel5 ( 42+20+10 )
14.05.br. + 40, zł. - Małgorzata
17.05.br. + 20,-zł. - Syla
17.05.br. + 25,-zł. - Ogonek2 (Magda)
20.05.br. + 10,-zł. - kinga
Stan konta na dzień 20.05.2010 r. - 549,42

Chyba majku gdzieś zgubiłaś...;) I jeszcze Wasabi...Chyba ,że oboje są w tej dacie u samej góry...

Posted

Mi się tak telepie po głowie, że te dolegliwości Fifiaczka mogą być spowodowane lekami, które przyjmuje. W schronisku nie brał ich i nie miał problemów.

Co by nie było, trzeba go przebadać, żeby się chłopina nie męczył.

Posted

majku33krakow napisał(a):
a nie mozna mu wszystkie badania zrobic?np morfologia i biohemia.

Majku,tak! Pisałyśmy o tym troszkę wcześniej...Właśnie od tego zaczniemy.Renatka zabierze go niedługo do weta.

Posted

elmira napisał(a):
Mi się tak telepie po głowie, że te dolegliwości Fifiaczka mogą być spowodowane lekami, które przyjmuje. W schronisku nie brał ich i nie miał problemów.

Co by nie było, trzeba go przebadać, żeby się chłopina nie męczył.

A żebyś wiedziała,że to też może być przyczyną tych sraczek!!! Jesteś genialna!!! Mnie też się teraz zatelepało,że wet mówił o takiej reakcji...Że jest możliwa... Wet mądry Fifkowi potrzebny. I Renatce...Ale ona ma sprawdzoną wetkę...:) Poczekajmy bez nerw...;) na razie.