jostel5 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 No to ja też: Pięknie,gdy balasek z jelitek gładko sunie widać,że Fifiaczek kupkać jeszcze umie! Kupkaj, Fifiaczku ,zdrowo,daj radość cioteczkom, a kiedy pierdzisz głośniej, żyć nam lżej jest deczko! :) Quote
kinga_kinga7 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='jostel5']No to ja też: Pięknie,gdy balasek z jelitek gładko sunie widać,że Fifiaczek kupkać jeszcze umie! Kupkaj, Fifiaczku ,zdrowo,daj radość cioteczkom, a kiedy pierdzisz głośniej, żyć nam lżej jest deczko! :)[/QUOTE] hihi:) ale się uśmiałam.. Quote
jostel5 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 A ja nie wiem,dlaczego nikt Fifiaka nie odwiedza? Skandaaal ! Quote
majku33krakow Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jostel5 napisał(a):A ja nie wiem,dlaczego nikt Fifiaka nie odwiedza? Skandaaal ! odwiedzam codziennie tylko nic nie pisze,podgladam Quote
jostel5 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Podglądaj ,ale i popisz trochę...:) W kupie raźniej! Quote
elmira Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jostel5 napisał(a):Podglądaj ,ale i popisz trochę...:) W kupie raźniej! Powinnaś napisać w qpie :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
danka4u1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jostel5 napisał(a):A ja nie wiem,dlaczego nikt Fifiaka nie odwiedza? Skandaaal ! Fifek już dawno śpi snem spracowanego emeryta w RAJU PSIM u RENATY. Cicho sza teraz. W ciągu dnia było głośno i radośnie- patrz posty wyżej. Dobranoc;) Quote
danka4u1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jostel5 napisał(a):A ja nie wiem,dlaczego nikt Fifiaka nie odwiedza? Skandaaal ! Fifek już dawno śpi snem spracowanego emeryta w RAJU PSIM u RENATY dubel dogo szaleje zamiast spać Quote
elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 A niech śpi spokojnie. Dzisiaj taka "piękna" i zachęcająca pogoda, że chętnie bym się z nim na miejsce zamieniła.;) Co słychać? Quote
Lionees Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 elmira napisał(a):A niech śpi spokojnie. Dzisiaj taka "piękna" i zachęcająca pogoda, że chętnie bym się z nim na miejsce zamieniła.;) Co słychać? No właśnie pogoda jest świetna:shake: Dziewczynki,przepraszam,dopiero dzisiaj jade po fifkowe wyniki,wczoraj nie dałam rady,bo mam urwanie głowy.Przyjęłam do siebie 2 psiaki,które były do uśpienia.Nikt nie był chętny,psiaki nie miały juz ani sekundy czasu,no i wzięłam.Dziadek jest w łazience,bo sadzi sie do wszystkich samców,sunia ma dzisiaj sterylkę,bo nie można było czekać,bo wszystkie psy wyły do niej jak wariaty.Zaraz jadę po wyniki.Kupka nie jest zła,ale bywała lepsza.sama jestem ciekawa co tam sie dzieje w tych wynikach. Quote
elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Renata5 napisał(a):No właśnie pogoda jest świetna:shake: Dziewczynki,przepraszam,dopiero dzisiaj jade po fifkowe wyniki,wczoraj nie dałam rady,bo mam urwanie głowy.Przyjęłam do siebie 2 psiaki,które były do uśpienia.Nikt nie był chętny,psiaki nie miały juz ani sekundy czasu,no i wzięłam.Dziadek jest w łazience,bo sadzi sie do wszystkich samców,sunia ma dzisiaj sterylkę,bo nie można było czekać,bo wszystkie psy wyły do niej jak wariaty.Zaraz jadę po wyniki.Kupka nie jest zła,ale bywała lepsza.sama jestem ciekawa co tam sie dzieje w tych wynikach. nie ma mowy o żadnym gniewaniu:) Po prostu jak znajdziesz chwilke to pisz i już. Quote
Lionees Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='elmira']nie ma mowy o żadnym gniewaniu:) Po prostu jak znajdziesz chwilke to pisz i już. Mam juz wyniki,o 13 pokaże wetce,bo jade z sunia na sterylkę.Kto sie zna,niech sobie sprawdzi. Tu jest koszt badań tu wyniki,troche krzywo mi sie zeskanowało:p Quote
elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Słuchajcie rozmawiałam z Renatą. Nasz mały zafajdaniec ma chorą trzustkę. Na dobra sprawę ona nie funkcjonuje :-( Fifek nie przyswaja praktycznie żadnych składnikow z pokarmu. Jedynym ratunkiem jest dla niego specjalistyczna karma Royal Canin Intensinal. Koszt worka to 220 złotych+ok 40 enzymy. Tzn jakiś preparat, nie wiem, ja się nie znam. Ale taki specjalny dla psa z chora trzustką. Taki wór wystarczyłby mu na ok. 2 m-ce. O ile dobrze policzyłam, bo mam taki mętlik w głowie, że szok. Załamałam się normalnie. Quote
kinga_kinga7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 elmira napisał(a):Słuchajcie rozmawiałam z Renatą. Nasz mały zafajdaniec ma chorą trzustkę. Na dobra sprawę ona nie funkcjonuje :-( Fifek nie przyswaja praktycznie żadnych składnikow z pokarmu. Jedynym ratunkiem jest dla niego specjalistyczna karma Royal Canin Intensinal. Koszt worka to 220 złotych+ok 40 enzymy. Tzn jakiś preparat, nie wiem, ja się nie znam. Ale taki specjalny dla psa z chora trzustką. Taki wór wystarczyłby mu na ok. 2 m-ce. O ile dobrze policzyłam, bo mam taki mętlik w głowie, że szok. Załamałam się normalnie. kurcze,biedny Fifek:( Quote
danka4u1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Jest tez Royala specjalistyczna karma tylko dla trzustkowców, wątrobowców. Nie pamietam nazwy. Intestinal jest głoównie przeznaczony dla psów z nadwrazliwoscią jelitową, ale decyzja należy do weta.Ja kupuję karmę prosto z hurtowni, cena nieporownywalnie niższa, ale to pewnie wiecie. Trudno, dietka...:shake::placz::shake: koniec z wyżerką smakowitą u Reni:placz:Powodzenia Quote
jostel5 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 W związku tym ,co powyżej,czyli TRZUSTKĄ Fifiego ( a raczej jej brakiem) ogłaszam wszystkim Dobroczyńcom i Sympatykom :) naszego staruszka,co następuje: Fifol musi jeść tylko i wyłącznie karmę Royal Canin Intensinal, której jedna paczka kosztuje ok.220 zł i wystarczy na ok.2 miesiące+ enzym zwany AMYLAZA (ok.20 zł) Poczuje się na tej diecie jak nowo narodzony-przestanie srulić bez opamiętania i zacznie przybierać na wadze. Renatka5 (osoba-jak wszyscy wiemy-niezwykła i wrażliwa na los starutków) obniża cenę za dt Fifka do 200 zł,dlatego pieniędzy z deklaracji stałych na jego utrzymanie nam wystarczy,choć nie ukrywam,że przydałoby się jeszcze ok. 50 zł na ew. dodatkowe leczenie,diagnostykę i co tam jeszcze się pojawi... Fifiak-wiadomo-jest psiakiem specjalnej troski,choćby ze względu na jego wiek,ale też wielką,przeogromną wolę życia... Zmieniam tytuł wątku i chyba dalej będziemy zbierać pieniądze na jego potrzeby,a w ostateczności wykombinujemy jakieś bazarki...Co Wy na to ??? Quote
elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ja absolutnie jestem za. Już się odłamałam;) Karmę zamawiam dzisiaj, zaraz. Quote
jostel5 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Nie łam się,nie...DAMY RADĘ :) ! Fifi ma tutaj czułą "rodzinkę"...;) Quote
kinga_kinga7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='jostel5']W związku tym ,co powyżej,czyli TRZUSTKĄ Fifiego ( a raczej jej brakiem) ogłaszam wszystkim Dobroczyńcom i Sympatykom :) naszego staruszka,co następuje: Fifol musi jeść tylko i wyłącznie karmę Royal Canin Intensinal, której jedna paczka kosztuje ok.220 zł i wystarczy na ok.2 miesiące+ enzym zwany AMYLAZA (ok.20 zł) Poczuje się na tej diecie jak nowo narodzony-przestanie srulić bez opamiętania i zacznie przybierać na wadze. Renatka5 (osoba-jak wszyscy wiemy-niezwykła i wrażliwa na los starutków) obniża cenę za dt Fifka do 200 zł,dlatego pieniędzy z deklaracji stałych na jego utrzymanie nam wystarczy,choć nie ukrywam,że przydałoby się jeszcze ok. 50 zł na ew. dodatkowe leczenie,diagnostykę i co tam jeszcze się pojawi... Fifiak-wiadomo-jest psiakiem specjalnej troski,choćby ze względu na jego wiek,ale też wielką,przeogromną wolę życia... Zmieniam tytuł wątku i chyba dalej będziemy zbierać pieniądze na jego potrzeby,a w ostateczności wykombinujemy jakieś bazarki...Co Wy na to ??? Ja też jestem za:) Renatko Ty jesteś wspaniałą osobą:) Quote
elmira Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):Ja też jestem za:) Renatko Ty jesteś wspaniałą osobą:) Popieram. Jesteśmy bardzo zgodne...Może założymy partię?0X Karma zamówiona. Quote
ogonek2 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ale tu u was fajnie :loveu: w czerwcu wspomogę groszem trzusteczkę. Quote
jostel5 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='ogonek2']ale tu w was fajnie :loveu: w czerwcu wspomogę groszem trzusteczkę. Jaki pan(czyt.Fifi),taki kram....:) Trzusteczka dziękuje za wsparcie!:) Kinga-trzeba Elmirkowi przelać forsę na karmę,a poza tym może weź też od Renatki nr konta do przelewów,co? Quote
majku33krakow Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 jostel5 napisał(a):Nie łam się,nie...DAMY RADĘ :) ! Fifi ma tutaj czułą "rodzinkę"...;) to masz racje jostel5 Quote
kinga_kinga7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='jostel5']Jaki pan(czyt.Fifi),taki kram....:) Trzusteczka dziękuje za wsparcie!:) Kinga-trzeba Elmirkowi przelać forsę na karmę,a poza tym może weź też od Renatki nr konta do przelewów,co? Nr konta Renatki mam,zaraz przeleję pieniążki Quote
kinga_kinga7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Właśnie zrobiłam przelewy za wet. i karmę.Skoro już jestem w księgowości to zrobię małe rozliczenie: SALDO na 28.04.br. - 354,42 wydatki: 1. 29.04.br. leki Fifa - 100,- zł. SALDO na 30.04.br. - 254,42 Wpłaty: 04.05.br. - YEHANDLA bassety - 30,-zł. 05.05.br. - Forum bassety - 100,-zł. 11.05.br. - Jostel5 - 40,-zł. 11.05.br. - Kamila - 20,-zł. 11.05.br. - Dorota - 30,-zł. 14.05.br. - Małgorzata - 40,-zł. 17.05.br. - SYLA - 20,-zł. 17.05.br. - Ogonek2 - 25,-zł. 17.05.br. - kinga7 - 10,-zł. 24.05.br. - WASABI81 - 70,53 Łącznie wpłaty - 365,53 zł. Wydatki: 1. 25.05.br. karma - 219,99 2. 25.05.br. hotel VI- 200,- Łącznie wydatki - 419,99 Reasumując : 254,42 + 365,53 - 419,99 = 199,96 czyli na 25.05.br. na koncie Fifcia pozostaje - 199,96 Quote
Recommended Posts