Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piekny pies i świetnie sobie radzi!

Myślę że dopóki jego życie nie jest bolesne (co niestety pewnie może nadejść) to usypianie go byłoby wygodnictwem i postawą "bo ja nie mogę na to patrzeć". Z doświadczenia że z niebolesnym kalectwem psy radzą sobie zdecydowanie lepiej od ludzi.... może ldatego że nie mają takich obciążeń i blokad psychicznych?

Natomiast muszę powiedzieć, że opiekun Maksa musi byc twardy psychicznie, bo co się nasłucha od spotkanych "litościwych" ludzi- to może w depresję wpędzić.

Posted

[quote name='andzia69']dla niego najlepszy byłby dom z ogrodem - nikt nie musiałby go z zewnątrz oglądac, a on nie miałby przeszkód w postaci chociazby schodów w bloku[/QUOTE]
To by bylo najlepsze rozwiazanie.

Posted

[quote name='andzia69']dla niego najlepszy byłby dom z ogrodem - nikt nie musiałby go z zewnątrz oglądac, a on nie miałby przeszkód w postaci chociazby schodów w bloku[/QUOTE]

i do tego dom parterowy...ja mam dom pietrowy i moja poprzednia dobka Bejka musiała ostatni rok zycia spędzic w samotnosci na parterze.Nie była w stanie pokonac wysokich schodow na pietro, smutne to było bo strasznie tęskniła do przebywania z nami:(((

Posted

Filmik z Maksiem wprost rozrywa serce...
Piesek wygląda na zadowolonego z życia, mimo kalectwa.
Tak jak napisała pięknie wcześniej chyba Fioneczka,
ludzie też czasem borykają się z kalectwem i radzą sobie.
Maks przeżył 9 lat, zasługuje na szansę i na dom, jeśli się znajdzie.
Ma taki śliczny pyszczek, bardzo kocha ludzi, to widać.
Pinkmoon, tekst piękny i wzruszający :loveu:

Posted

tak na marginesie...

Czy wiecie,że kandydat na prezydenta jest mysliwym, zabija dla przyjemności?
Czy w kraju, gdzie będzie rządził, jest szansa na zmianę jakiegokolwiek prawa , by zwierzętom bylo lepiej?

[FONT=&quot]Koło Łowieckie nr 18 „Ponowa” noszące szczytną nazwę Bialskie Towarzystwo Łowieckie dało się poznać szerszej nie tylko łowieckiej publiczności za sprawą bezkarnego, jak dotychczas, Stefana Karasińskiego strzelającego lisa w sezonie ochronnym, (…) a także za sprawą organizowanego w tym właśnie kole nielegalnego polowania zbiorowego z podkładaczem psów dla Marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego.”[/FONT]

Posted

Dziewczyny, przebrnelam przez caly wątek... Ode mnie wielki szacun dla tego dobka. Ale oglądajac filmik i fotki caly czas mysle tylko o jednym: GDZIE SĄ JEGO HODOWCY? Czy w ogole zostali powiadomieni te 9 lat temu o chorobie Maksa? Wyparli sie pomocy? Jakie jest ich stanowisko? Jesli to dobra, renomowana hodowla (inbred w hodowli psow stosuje sie nawet i wtakich hodowlach) to moze moglaby pomoc chocby finansowo o ile jeszcze istnieje.... albo wziasc Maksia do siebie...

Posted

To wspanialy psiak i wierze ze znajdzie domek.ja mam dwa pieski wiec nie moge byc dla niego domkiem ale zycze mu wielu szczesliwych dni u boku kochajacych ludzi

Posted

[quote name='pinkmoon']Po świętach mam nadzieję wybierzemy się w odwiedziny do Maksia :)
Asior :loveu: zrobi śliczne, "wypasione" allegro.[/QUOTE]
To wspaniale moze ktos go pokocha i da mu domek bo piesek jest fantastyczny pomimo ze niepelnosprawny .