Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

koosiek napisał(a):
Kilka miesięcy temu pisałam do MP z prośbą o zamieszczenie artykułu o sprawie Szydłowca... Nawet "pocałuj się w d..." nie odpisali.

Ale może historia Maksia będzie bardziej chodliwym tematem :roll:

Maksiu jest bardzo "medialnym tematem", oceniam to po ilości wyświetleń Jego zdjęcia w mojej galerii NK ..
szkoda tylko, że trzeba aż takiego nieszczęścia i kalectwa, by ludzie zaczęli zwracać uwagę.

Jestem za tym, by jak najszerzej rozpropagować informacje o Maksiu i Jego sytuacji .. w ten sposób zwiększa się szansa dotarcia do tego unikatowego miejsca - domu, który zaakceptowałby Maksia z Jego rachitycznym ciałkiem.

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może wystarczy napisać do redaktora naczelnego oni sami zamieszcza notkę oraz zdjęcia pieska w gazecie..........ale wlasciwie jaka tresc ma zawierac to pismo ktore checie zamiescic? przeciez to nie trudno takie rzeczy napisac........ czego oczekujecie po napisaniu tego pisama? podajecie linke na nasza klase tutaj....

Posted

Nadzieja Dobermana znalazła jeden domek, gdzie są już dwa dobermany z adopcji i zgodzili się przyjąć Maksia na dożycie... niestety okazało się, że nawet jeśli Maksio dogadałby się na upartego z suczkami (toleruje je CZASAMI, nie ma reguły - z niektórymi może się dogadać, z innymi nie), to z samcem nie ma szans. A tam nie ma możliwości izolacji psów :( więc szukamy dalej...

Posted

Pani Teresa z tego co wiem jest świetna w organizowaniu awaryjnych hotelików, ale dla Maksia nie szukamy hotelowego kojca, tylko i wyłącznie warunki mieszkaniowe.

Posted

pinkmoon napisał(a):
Pani Teresa z tego co wiem jest świetna w organizowaniu awaryjnych hotelików, ale dla Maksia nie szukamy hotelowego kojca, tylko i wyłącznie warunki mieszkaniowe.

ja wlasnie o tym - ze moze zna kogos, kto moglby Maksia przygarnac...

Posted

Umarłam jak go zobaczyłam na filmiku!!! :placz::placz::placz:

Czy on naprawdę nie cierpi?!
Wygląda naprawdę super! Lśniący, błyszczący i wesolutki! Tylko te łapiny biedne.... :-(

Zapisuję wątek!

Posted

CarolineS napisał(a):
Ponawiam pytanie sprzed kilku stron, te łapki go nie bolą, ani nic?

biorąc na logikę - nie otrzymuje jakichś specjalnych leków, porusza się dość żywiołowo, więc sądzę, że oprócz deformacji kończyn nic mu nie dolega ..

ale jakiś opiekun powinien się tu wypowiedzieć ..

Posted

pinkmoon napisał(a):

Potwierdzam, Pani Teresa jest niezawodna szczególnie w sytuacjach podbramkowych, ale Maksiowi potrzebny jest stały dom na resztę życia i to na Jego wyłączność.

Posted

jeśli by byl sam w hotelu było by zle? może ktoś by mu ofiarował miejsce w hotelu tylko dla niego. gdzie by mieszkał w domu......bez innych psów oczywiście......

Posted

aldira napisał(a):
jeśli by byl sam w hotelu było by zle? może ktoś by mu ofiarował miejsce w hotelu tylko dla niego. gdzie by mieszkał w domu......bez innych psów oczywiście......

albo znalezc domek z wielkim sercem...wiem, ze czesto takie domy maja problemy z finansami... mozna byloby wspierac dom... w temacie karmy, szczepien...

u Oskarka - byly duze zbiorki - przede wszystkim na podklady - http://www.dogomania.pl/threads/17416-.-Oskar-Ma-Domek-./page233

Posted

W kwestii stanu zdrowia Maksia, jeszcze raz:

-w takim stanie jest całe życie, więc "przyzwyczaił się" - jak widać, porusza się, nie sprawia mu to bólu, teraz nie bierze żadnych leków przeciwbólowych (oczywiście nie można wykluczyć, że przyjdzie kiedyś czas kiedy stanie się to konieczne)
-nie jest wykastrowany i nie może być, ponieważ nie przeżyłby narkozy
-z lekarstw dostaje tylko suplementy na stawy (ale nie wiem dokładnie jakie)
-może jeść tylko jedzenie w formie papki, płynne albo półpłynne

Posted

polecamy Maksia jak tylko się da .. ale niełatwo trafić na tak szczególny domek .. natomiast wierzę, że taki na pewno gdzieś jest i tylko trzeba do niego dotrzeć ..