ilon_n Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 majku33krakow napisał(a):a czemu nie moze tam maks byc jak jest i spokojnie szukac mu d.s,przeciez on przyzwyczaił sie do karmicielki swojej,dajcie mu spokoj,bez sensu ten lot do stanow jest,kto zaufany sprawdzi ta fundacje? 1. każdy DS, o ile się znajdzie tu w PL, odetnie Maksia od jego karmicielki .. to nieuniknione .. 2. "spokojne szukanie" już trochę trwa i może skończyć się tym, że Maksio do końca życia będzie bezpański a do tego z wyrokiem eksmisji w zawieszeniu, który może spaść na Niego w każdej chwili .. 3. Maks przeżył tak wiele lat i można by pomyśleć: czemu nie całe życie? Ale skoro ktoś założył Mu ten watek, to uznał, że tak jednak być nie powinno/nie może .. i dlatego każda opcja w takim przypadku jak Maksa powinna być wnikliwie rozważona .. bo to trudny przypadek jest. Quote
majku33krakow Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ilon_n napisał(a):1. każdy DS, o ile się znajdzie tu w PL, odetnie Maksia od jego karmicielki .. to nieuniknione .. 2. "spokojne szukanie" już trochę trwa i może skończyć się tym, że Maksio do końca życia będzie bezpański a do tego z wyrokiem eksmisji w zawieszeniu, który może spaść na Niego w każdej chwili .. 3. Maks przeżył tak wiele lat i można by pomyśleć: czemu nie całe życie? Ale skoro ktoś założył Mu ten watek, to uznał, że tak jednak być nie powinno/nie może .. i dlatego każda opcja w takim przypadku jak Maksa powinna być wnikliwie rozważona .. bo to trudny przypadek jest. masz racje.ale kto sprawdzi czy maksiu ma dobrze w stanach? Quote
basia0607 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Maksowi nie pozostało wiele życia, ktoś bardzo dobrze o niego dbał, odroczono eksmisję, będzie mial nowe lokum to po co burzyć mu jego świat ? Gdyby Maks umial mowić , powiedziałby , że wolałby zostać tu gdzie zna wszystkie kąty i otaczają go cudowni ludzie, którzy nie pozwolili mu umrzeć. Quote
majku33krakow Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 basia0607 napisał(a):Maksowi nie pozostało wiele życia, ktoś bardzo dobrze o niego dbał, odroczono eksmisję, będzie mial nowe lokum to po co burzyć mu jego świat ? Gdyby Maks umial mowić , powiedziałby , że wolałby zostać tu gdzie zna wszystkie kąty i otaczają go cudowni ludzie, którzy nie pozwolili mu umrzeć. tez tak uwazam. Quote
carolinascotties Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 otóż to - ODROCZONA - a nie odwolana... Quote
basia0607 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Gdyby poprosić oficjalnie w imieniu organizacji prozwierzecych inspekcje wet. aby pozwoliła psu zostać w tym miejscu do końca swego żywota ? Przecież tam chyba też mają serca nie z kamienia. Quote
ilon_n Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 basia0607 napisał(a):Gdyby poprosić oficjalnie w imieniu organizacji prozwierzecych inspekcje wet. aby pozwoliła psu zostać w tym miejscu do końca swego żywota ? Przecież tam chyba też mają serca nie z kamienia. Jest to jakaś opcja .. lecz .. musieliby na piśmie dać taką gwarancję, bo słowne zgody na prośby są palcem na wodzie pisane i wystarczy zmiana kierownictwa, by je anulować .. Quote
majku33krakow Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 ilon_n napisał(a):Jest to jakaś opcja .. lecz .. musieliby na piśmie dać taką gwarancję, bo słowne zgody na prośby są palcem na wodzie pisane i wystarczy zmiana kierownictwa, by je anulować .. no na pismie tak,innej opcji niema,napisac pismo do nich,i zeby odpisali. Quote
Ingrid44 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jednak najlepiej zeby mial domek i swojego ludzia. Trzeba mu zapewnic godna starosc. Musimy szukac ! Quote
carolinascotties Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 ja nie wierze w pisanie...tyle bylo akcji.. pisalismy w sprawach znecania sie, zabijania psow, sprawiedliwych wyrokow i co? NIC! dlatego nie wierze w to, ze ulituja sie nad Maksem... nie daj Bog - ktos wymysli sobie, ze on cierpi i zasugeruje uspienie... lepiej tego nie ruszac. ja tez jestem zdania, ze pies na swoje stare lata powinien miec wlasnych ludzi. Quote
Cajus JB Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ingrid44 napisał(a):Jednak najlepiej zeby mial domek i swojego ludzia. Trzeba mu zapewnic godna starosc. Musimy szukac ! carolinascotties napisał(a): ja tez jestem zdania, ze pies na swoje stare lata powinien miec wlasnych ludzi. I ja jestem za domem dla Maksia. Za wyjątkowym domem. Quote
basia0607 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Nie chcę sie mieszać ale może by temat sprzedać p. Nowakowi ze sprawy dla Reportera, wiem, że nie odmawia w przypadku krzywdzonych zwierząt. Nie znam przyczyny eksmisji Maksa ale domyslam sie , że to bezduszność urzędnicza za tym stoi. Pamiętacie sprawę Baltika ? cała Polska mu kibicowała. Mam dzisiaj dobry dzień . Zabieralismy labladory z psedohodowli i dostałam wyrok sadu, 6 mcy aresztu i przepadek psów na naszą korzyść ..Hura !!! Quote
carolinascotties Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 gratuluje basiu! a 6 m-cy za co??? Mysle, ze tylko osoby blisko Maksia moga decydowac - ja nie wezme udzialu w niczym, co od nich nie pochodzi -bo zrobi sie zamieszanie. W tej chwili sa rozmowy z wsponiana fundacja i trzeba czekac na wyniki badan zdrowia psiuta :) Ja mysle, ze sprawa Baltica to zupelnie co innego - byly psy, o ktorych w mediach bylo glosno- potem ucichlo, pies zniknal i co? :( koniec...bo to tylko pies... Quote
pinkmoon Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Ostatnie info jakie ja słyszałam było takie, że Agnieszka (opiekunka Maksia) dostała już ustną zgodę inspekcji na pobyt Maksia, i walczyła o to aby dostać to na piśmie. Muszę dopytać się, czy to się udało, bo jeśli tak to możemy na razie spać spokojnie i po prostu szukać domu. Quote
Cajus JB Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 carolinascotties napisał(a): Ja mysle, ze sprawa Baltica to zupelnie co innego - byly psy, o ktorych w mediach bylo glosno- potem ucichlo, pies zniknal i co? :( koniec...bo to tylko pies... Taka prawda. Pies jest medialny jakiś czas, a potem cisza. Pojawia się inny. O poprzednich się zapomina, a nowe zastępują następne. Za dużo tego. A prawo stoi w miejscu. Quote
basia0607 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Cajus JB napisał(a):Taka prawda. Pies jest medialny jakiś czas, a potem cisza. Pojawia się inny. O poprzednich się zapomina, a nowe zastępują następne. Za dużo tego. A prawo stoi w miejscu. Chodzilo mi o to, że po pokazaniu sprawy Maksa w mediach , osoba, ktorej pies zaczał przeszkadzać prawdopodobnie wydała by oficjalna zgodę na pozostawienie go tam gdzie jest. Z tego co czytam zgoda ustna już jest i chyba trzeba czekać nie dolewając oliwy do ognia. Facet dostal 6 mcy aresztu za trzymanie labladorów z b. zlych warunkach.Dodam jeszcze, że w przypadku zbierania dowodów do sądu bardzo ważna jest praca policja , nasza tutaj spisała sie na medal.Ja w swoich szeregach mam 2 fukcjonariuszy i dużo im zawdzięczam. Quote
carolinascotties Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 no to jest czego gratulowac!!! wspaniale!!! Quote
zeberka4 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Obejrzałam filmik! Płakać sie chcę gdy widzie się cos takiego!! Maksiu powinien trafić chocby do dt,to świetny pies,pomimo kalectwa! Quote
basia0607 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Podnoszę Maksa , wspaniałego psa oraz "wielkich "ludzi, którym nie przeszkadzało jego kalectwo. Pies kaleki, 9 letni o wyglądzie 3 latka, niesamowite ! Quote
lika1771 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 basia0607 napisał(a):Podnoszę Maksa , wspaniałego psa oraz "wielkich "ludzi, którym nie przeszkadzało jego kalectwo. Pies kaleki, 9 letni o wyglądzie 3 latka, niesamowite ! To prawda:lol: Quote
Cajus JB Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 basia0607 napisał(a):Chodzilo mi o to, że po pokazaniu sprawy Maksa w mediach , osoba, ktorej pies zaczał przeszkadzać prawdopodobnie wydała by oficjalna zgodę na pozostawienie go tam gdzie jest. Z tego co czytam zgoda ustna już jest i chyba trzeba czekać nie dolewając oliwy do ognia. Ja tak ogólnie napisałem. Przy okazji też podniosę. Quote
pinkmoon Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Mam najnowsze wieści nt.Maksia. Do końca czerwca na 100% może zostać tam gdzie jest, potem prawdopodobnie też ale to jeszcze nie jest potwierdzone w stu procentach. Co do fundacji z Ameryki, Agnieszka jest w kontakcie z nimi, wspólnie zgodzili się i podjęli decyzję, że niestety transport o takiej długości to wielkie ryzyko i pod względem psychicznym i fizycznym dla Maksia. Jednak pozostają w kontakcie, i gdyby była sytuacja naprawdę na ostrzu noża (tzn. inspekcja weterynaryjna nagle zmieni zdanie i cofnie zgodę na pobyt Maksia), wtedy w ostateczności zaopiekuje się nim fundacja. Jednak jest to wyjście naprawdę ostateczne. A na razie nadal szukamy domku w Polsce. Quote
Cajus JB Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Znajoma napisała mi to samo i wiele pochlebnych słów o Was. Super, że kontakt pozostał. Może się kiedyś przyda innemu psu. Quote
Fiks Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Wczoraj odwiedziłam Maksia. Czuje się dobrze, bryka, choć biedula ma kłopot z wypróżnieniem i Agnieszka musiała zrobić mu lewatywę. Maksio nie był z tego powodu szczęśliwy ;) [video=youtube;XasuizLG8-Y]http://www.youtube.com/watch?v=XasuizLG8-Y[/video] Quote
Cajus JB Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Pewnie nikt nie byłby szczęśliwy :lol::lol:. Apetyt Maksiowi jak widać dopisuje. I bryka jak mało kto ;). Quote
Recommended Posts