Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majku33krakow napisał(a):
a czemu nie moze tam maks byc jak jest i spokojnie szukac mu d.s,przeciez on przyzwyczaił sie do karmicielki swojej,dajcie mu spokoj,bez sensu ten lot do stanow jest,kto zaufany sprawdzi ta fundacje?

1. każdy DS, o ile się znajdzie tu w PL, odetnie Maksia od jego karmicielki .. to nieuniknione ..

2. "spokojne szukanie" już trochę trwa i może skończyć się tym, że Maksio do końca życia będzie bezpański a do tego z wyrokiem eksmisji w zawieszeniu, który może spaść na Niego w każdej chwili ..

3. Maks przeżył tak wiele lat i można by pomyśleć: czemu nie całe życie? Ale skoro ktoś założył Mu ten watek, to uznał, że tak jednak być nie powinno/nie może .. i dlatego każda opcja w takim przypadku jak Maksa powinna być wnikliwie rozważona .. bo to trudny przypadek jest.

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilon_n napisał(a):
1. każdy DS, o ile się znajdzie tu w PL, odetnie Maksia od jego karmicielki .. to nieuniknione ..

2. "spokojne szukanie" już trochę trwa i może skończyć się tym, że Maksio do końca życia będzie bezpański a do tego z wyrokiem eksmisji w zawieszeniu, który może spaść na Niego w każdej chwili ..

3. Maks przeżył tak wiele lat i można by pomyśleć: czemu nie całe życie? Ale skoro ktoś założył Mu ten watek, to uznał, że tak jednak być nie powinno/nie może .. i dlatego każda opcja w takim przypadku jak Maksa powinna być wnikliwie rozważona .. bo to trudny przypadek jest.

masz racje.ale kto sprawdzi czy maksiu ma dobrze w stanach?

Posted

Maksowi nie pozostało wiele życia, ktoś bardzo dobrze o niego dbał, odroczono eksmisję, będzie mial nowe lokum to po co burzyć mu jego świat ? Gdyby Maks umial mowić , powiedziałby , że wolałby zostać tu gdzie zna wszystkie kąty i otaczają go cudowni ludzie, którzy nie pozwolili mu umrzeć.

Posted

basia0607 napisał(a):
Maksowi nie pozostało wiele życia, ktoś bardzo dobrze o niego dbał, odroczono eksmisję, będzie mial nowe lokum to po co burzyć mu jego świat ? Gdyby Maks umial mowić , powiedziałby , że wolałby zostać tu gdzie zna wszystkie kąty i otaczają go cudowni ludzie, którzy nie pozwolili mu umrzeć.

tez tak uwazam.

Posted

Gdyby poprosić oficjalnie w imieniu organizacji prozwierzecych inspekcje wet. aby pozwoliła psu zostać w tym miejscu do końca swego żywota ? Przecież tam chyba też mają serca nie z kamienia.

Posted

basia0607 napisał(a):
Gdyby poprosić oficjalnie w imieniu organizacji prozwierzecych inspekcje wet. aby pozwoliła psu zostać w tym miejscu do końca swego żywota ? Przecież tam chyba też mają serca nie z kamienia.

Jest to jakaś opcja .. lecz ..
musieliby na piśmie dać taką gwarancję, bo słowne zgody na prośby są palcem na wodzie pisane i wystarczy zmiana kierownictwa, by je anulować ..

Posted

ilon_n napisał(a):
Jest to jakaś opcja .. lecz ..
musieliby na piśmie dać taką gwarancję, bo słowne zgody na prośby są palcem na wodzie pisane i wystarczy zmiana kierownictwa, by je anulować ..

no na pismie tak,innej opcji niema,napisac pismo do nich,i zeby odpisali.

Posted

ja nie wierze w pisanie...tyle bylo akcji.. pisalismy w sprawach znecania sie, zabijania psow, sprawiedliwych wyrokow i co? NIC!

dlatego nie wierze w to, ze ulituja sie nad Maksem... nie daj Bog - ktos wymysli sobie, ze on cierpi i zasugeruje uspienie... lepiej tego nie ruszac. ja tez jestem zdania, ze pies na swoje stare lata powinien miec wlasnych ludzi.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Jednak najlepiej zeby mial domek i swojego ludzia. Trzeba mu zapewnic godna starosc. Musimy szukac !

carolinascotties napisał(a):
ja tez jestem zdania, ze pies na swoje stare lata powinien miec wlasnych ludzi.

I ja jestem za domem dla Maksia. Za wyjątkowym domem.

Posted

Nie chcę sie mieszać ale może by temat sprzedać p. Nowakowi ze sprawy dla Reportera, wiem, że nie odmawia w przypadku krzywdzonych zwierząt. Nie znam przyczyny eksmisji Maksa ale domyslam sie , że to bezduszność urzędnicza za tym stoi. Pamiętacie sprawę Baltika ? cała Polska mu kibicowała.
Mam dzisiaj dobry dzień . Zabieralismy labladory z psedohodowli i dostałam wyrok sadu, 6 mcy aresztu i przepadek psów na naszą korzyść ..Hura !!!

Posted

gratuluje basiu! a 6 m-cy za co???

Mysle, ze tylko osoby blisko Maksia moga decydowac - ja nie wezme udzialu w niczym, co od nich nie pochodzi -bo zrobi sie zamieszanie. W tej chwili sa rozmowy z wsponiana fundacja i trzeba czekac na wyniki badan zdrowia psiuta :)

Ja mysle, ze sprawa Baltica to zupelnie co innego - byly psy, o ktorych w mediach bylo glosno- potem ucichlo, pies zniknal i co? :( koniec...bo to tylko pies...

Posted

Ostatnie info jakie ja słyszałam było takie, że Agnieszka (opiekunka Maksia) dostała już ustną zgodę inspekcji na pobyt Maksia, i walczyła o to aby dostać to na piśmie. Muszę dopytać się, czy to się udało, bo jeśli tak to możemy na razie spać spokojnie i po prostu szukać domu.

Posted

carolinascotties napisał(a):

Ja mysle, ze sprawa Baltica to zupelnie co innego - byly psy, o ktorych w mediach bylo glosno- potem ucichlo, pies zniknal i co? :( koniec...bo to tylko pies...

Taka prawda. Pies jest medialny jakiś czas, a potem cisza. Pojawia się inny. O poprzednich się zapomina, a nowe zastępują następne. Za dużo tego. A prawo stoi w miejscu.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Taka prawda. Pies jest medialny jakiś czas, a potem cisza. Pojawia się inny. O poprzednich się zapomina, a nowe zastępują następne. Za dużo tego. A prawo stoi w miejscu.

Chodzilo mi o to, że po pokazaniu sprawy Maksa w mediach , osoba, ktorej pies zaczał przeszkadzać prawdopodobnie wydała by oficjalna zgodę na pozostawienie go tam gdzie jest. Z tego co czytam zgoda ustna już jest i chyba trzeba czekać nie dolewając oliwy do ognia.

Facet dostal 6 mcy aresztu za trzymanie labladorów z b. zlych warunkach.Dodam jeszcze, że w przypadku zbierania dowodów do sądu bardzo ważna jest praca policja , nasza tutaj spisała sie na medal.Ja w swoich szeregach mam 2 fukcjonariuszy i dużo im zawdzięczam.

Posted

basia0607 napisał(a):
Podnoszę Maksa , wspaniałego psa oraz "wielkich "ludzi, którym nie przeszkadzało jego kalectwo.
Pies kaleki, 9 letni o wyglądzie 3 latka, niesamowite !

To prawda:lol:

Posted

basia0607 napisał(a):
Chodzilo mi o to, że po pokazaniu sprawy Maksa w mediach , osoba, ktorej pies zaczał przeszkadzać prawdopodobnie wydała by oficjalna zgodę na pozostawienie go tam gdzie jest. Z tego co czytam zgoda ustna już jest i chyba trzeba czekać nie dolewając oliwy do ognia.

Ja tak ogólnie napisałem.

Przy okazji też podniosę.

Posted

Mam najnowsze wieści nt.Maksia.

Do końca czerwca na 100% może zostać tam gdzie jest, potem prawdopodobnie też ale to jeszcze nie jest potwierdzone w stu procentach.

Co do fundacji z Ameryki, Agnieszka jest w kontakcie z nimi, wspólnie zgodzili się i podjęli decyzję, że niestety transport o takiej długości to wielkie ryzyko i pod względem psychicznym i fizycznym dla Maksia. Jednak pozostają w kontakcie, i gdyby była sytuacja naprawdę na ostrzu noża (tzn. inspekcja weterynaryjna nagle zmieni zdanie i cofnie zgodę na pobyt Maksia), wtedy w ostateczności zaopiekuje się nim fundacja. Jednak jest to wyjście naprawdę ostateczne. A na razie nadal szukamy domku w Polsce.

Posted

Wczoraj odwiedziłam Maksia. Czuje się dobrze, bryka, choć biedula ma kłopot z wypróżnieniem i Agnieszka musiała zrobić mu lewatywę. Maksio nie był z tego powodu szczęśliwy ;)

[video=youtube;XasuizLG8-Y]http://www.youtube.com/watch?v=XasuizLG8-Y[/video]