Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Maksia świecie i świadomości przypuszczalnie tak właśnie wygląda brykanie i chodzenie na łapkach; On nawet nie wie, że powinien chodzić inaczej i mimo wielu ograniczeń jest mu z tym jak widać całkiem dobrze :)
widać, że chłopak ma niezły spust, po wychlastaniu całej misuni wciąż zagląda do wiaderka i dalej wyświeca dno miski :D
Bombowy Maksiu!!

Posted

Olena84 napisał(a):
Nie dawajcie takiej muzyki na tych filmach, bo łzy lecą jeszcze bardziej:(.

Eeeee wiem, muzyka mi nie "wyszła" :oops:

Posted

Nie znam się za bardzo ,ale czy te problemy z zaparciami nie mają trochę wspolnego z tym ,że Max bardzo łapczywie i za prędko polyka to jedzenie a potem cięzko trawi ...?Nawet jesli to nie kawalki -tylko rzadka karma . Powinien może dostawać w kilku porcjach te karmę ..? Swemu psu dawaliśmy na zaparcia Parafinę cieklą /z apteki/ .Może Maxowi też pomoże ..Może to być też spowodowane jego stanem zdrowia -co na to wet ? czy nie przepisal psu niczego -oprócz lewatywy ..
Max zasluguje na dobrych ludzi -wyjątkowych .Za to co przechodzi w swym życiu -z powodu swego kalectwa ,ale nie tylko .

Posted

Nie to nie tak. Agnieszka dała Masiowi karmę z puszki, inną niż zwykle. I już od razu są zaparcia. Tata Agnieszki jest weterynarzem, więc opiekę weterynaryjną ma 24 h na dobę ;)

• 2 weeks later...
Posted

ciekawa jestem dlaczego nie moze leciec do stanow? serce ma zdrowe nie ma chorob ktore moglby przenies do stanow .. wiec dlaczego nie polecial? na ile wystarczy zapewnienie ustne ze moze zostac tam gdzie jest? a co do tego miejsca .. to przeciez w mroź minus 20 ma być w tej budce? bez pomocy bo kiedy kończy się praca zostaje zamknięty i jest sam... moze mi odpowiecie czy chciały byście siedzieć w mrozie lub upale w takim stanie w tym kojcu? sadze ze zabrakło wam wyobrazi .. piesek powinien leciec do stanow jak najszybciej bedzie mial tam opieke cieplo i nie bedzie nikomu przeszkadzal...... sadze ze podejmiecie starania aby jak naszybciej sie tam znalazł......... musze wam jeszcze napisac ze nie takie pieski sa przewzone w samolotach i jeszcze nikomu się nic nie stało... może ktoś do kogo było dzwonione ze stanów kto sie opiekuje pieskiem podejmie się tego aby pies jak najszybciej poleciał do ameryki.... jeszcze jedno... proszę wkleić pozwolenie dożywotnie dla tego psa na tym terenie na którym przebywa i ze mu ktoś zabezpieczy cieple pomieszczenie na zimę... również proszę skopiować podpisy pod tym pismem... . widze ze wszyscy ktorzy tutaj pisali spoczęli na laurach ze pies zostanie tam i bedzie nadal kustykal bez pomocy innych .................. trochę wyobraźni i zaangażowania włożyć aby pomoc tak biednemu pieskowi................. czy nikomu się nie chce?

Posted

aldira napisał(a):
ciekawa jestem dlaczego nie moze leciec do stanow? serce ma zdrowe nie ma chorob ktore moglby przenies do stanow .. wiec dlaczego nie polecial? na ile wystarczy zapewnienie ustne ze moze zostac tam gdzie jest? a co do tego miejsca .. to przeciez w mroź minus 20 ma być w tej budce? bez pomocy bo kiedy kończy się praca zostaje zamknięty i jest sam... moze mi odpowiecie czy chciały byście siedzieć w mrozie lub upale w takim stanie w tym kojcu? sadze ze zabrakło wam wyobrazi .. piesek powinien leciec do stanow jak najszybciej bedzie mial tam opieke cieplo i nie bedzie nikomu przeszkadzal...... sadze ze podejmiecie starania aby jak naszybciej sie tam znalazł......... musze wam jeszcze napisac ze nie takie pieski sa przewzone w samolotach i jeszcze nikomu się nic nie stało... może ktoś do kogo było dzwonione ze stanów kto sie opiekuje pieskiem podejmie się tego aby pies jak najszybciej poleciał do ameryki.... jeszcze jedno... proszę wkleić pozwolenie dożywotnie dla tego psa na tym terenie na którym przebywa i ze mu ktoś zabezpieczy cieple pomieszczenie na zimę... również proszę skopiować podpisy pod tym pismem... . widze ze wszyscy ktorzy tutaj pisali spoczęli na laurach ze pies zostanie tam i bedzie nadal kustykal bez pomocy innych .................. trochę wyobraźni i zaangażowania włożyć aby pomoc tak biednemu pieskowi................. czy nikomu się nie chce?

Aldira, nie rozumiem dlaczego we wszystkich Twoich postach (odkąd na nie trafiam) można znaleźć jedynie wielosłowie i krytykanctwo innych. Czy prócz tego sama coś w ogóle dla Maksia i innych zwierzaków robisz??

Może daj nam przykład do naśladowania zamiast uprawiać ten słowotok!!

Fiks napisał(a):
Dziś Maks będzie w Ekspresie Reporterów godz. 21:45, TVP2. Oglądajcie!

Dzięki Fiks, na pewno obejrzę!!

Posted

Aldirą nie ma co się przejmować, skończył jej się ban za poprzednie trollowanie i obrażanie użytkowników, a już widzę następny :evil_lol: Najlepsza metoda, ignorować.

Mam nadzieję że Maksio w TV podbije czyjeś serce!

Posted

Niestety Maksio to kolejny przykład tego, że za los zwierząt odpowiedzialni są w naszym województwie ludzie bez serca i sumienia, którzy nie zawahają się przed niczym dla własnej korzyści!
Krowy w Laskowicach, świnie w Żelistrzewie, mordownia w Małoszycach... ile jeszce takich kompromitacji na cały kraj musi zostać upublicznionych, żeby ktoś coś z tym zrobił?

Posted

Też oglądałam... ta wetka to jakaś pomyłka: "To taki typ krowy, rasa, one tak biednie wyglądają" Tak na pewno... ta rasa tak ma, że kuleje i ledwo stoi na nogach...paranoja!!

Posted

Również oglądałam reportaż i aż mi wstyd za ludzi w tej inspekcji pracujących. A ja jestem ich sąsiadką i chciałam tam pracować :roll:. Chyba, że mogłabym coś zmienić(ale wiadomo pionki się tylko przestawia).
P.S. Jeśli chodzi o krowy to z jednym mogę się zgodzić, że krowy mleczne są chude, bo cały pokarm przeznaczają ma produkcję mleka (zauważcie jak wielkie mają wymiona), natomiast krowy mięsne na produkcję masy mięśniowej. Niestety to nasz pęd to spowodował, że tak krzyżuje się krowy, aby jak najwięcej (nienaturalnie dużo) mleka dawały stąd ich wygląd. Lecz nie bronię tego jak biedne musiały cierpieć z powodu chorych racic, przy ich masie (ok 600kg) to istna męczarnia. A jeśli chodzi o padłe sztuki to wina stoi również po firmie utylizacyjnej, bo sama wiem jak załatwiam to potrafią przyjechać po 2-3 dniach (a smród jest nieziemski gnijących zwłok).

Posted

O ile dobrze zrozumiałam,to wg postanowienia sądu drugiej instancji psy mogą tam pozostać,ale bez bud,bo postawienie bud wymaga zgody wszystkich członków wspólnoty mieszkaniowej(a jedyną osobą,która wyraża sprzeciw jest pani powiatowy lekarz weterynarii).Czy przepisy prawa zwalniają sąd z myślenia?Najlepiej pozbyć się problemu zamiast go rozwiązać.
A państwo (wojewódzki i powiatowy) lekarze weterynarii już chyba dawno zapomnieli dlaczego zostali weterynarzami i po co zostali powołani na swoje urzędy.

Posted

Tylko pytanie kiedy był kręcony ten reportaż. Spróbuję dodzwonić się (albo ciocia Fiks, bo częściej tam bywa) do Agnieszki i wypytać jaka jest najbardziej aktualna sytuacja.

Posted

Reportaż kręcony był za czasów Broszkowskiej.

To są aktualne wiadomości:

pinkmoon napisał(a):
(...)

Do końca czerwca na 100% może zostać tam gdzie jest, potem prawdopodobnie też ale to jeszcze nie jest potwierdzone w stu procentach.

(...)

Będzie nowy Powiatowy i od niego zależy co dalej stanie się ze zwierzakami.

Posted

Ale z tego co mi wiadomo to nie tyle inspekcja co mieszkaniec wspólnoty mieszkaniowej. A jeśli chodzi o wspólnoty mieszkaniowe to wiadomo różnie bywa. Kto mieszka w bloku to wie jaki "problem" czasem sprawiają nasze zwierzaki innym lokatorom.

Posted

[quote name='Monia85']Ale z tego co mi wiadomo to nie tyle inspekcja co mieszkaniec wspólnoty mieszkaniowej. A jeśli chodzi o wspólnoty mieszkaniowe to wiadomo różnie bywa. Kto mieszka w bloku to wie jaki "problem" czasem sprawiają nasze zwierzaki innym lokatorom.

A skąd to wiesz?

Posted

Było podane w reportażu, że jest to sprawa wspólnoty mieszkaniowej, a że jest to akurat babka z inspekcji to świadczy tylko o tym, że pracują tam ludzie, którzy nigdy nie powinni być weterynarzami (i może dlatego pracują tam gdzie pracują).